• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
درود والا دیروز برفی نیومد اینجا بدجور ضدحال خوردیم
در مورد فعالیت دریای آتشین سرخ مهرداد عزیز بهتر میتونه توضیح بده

مهرداد جان میشه الگوی برف 26 دی 89 و بررسی کنی ؟ و ببینی سیستم چطور بوده و رطوبت از کدوم سمت بوده و سرما و از کجا بوده و کلا همه موارد

و همینطور 17 آبان 90

باشه به من مهلت بديد تا بررسي كنم :گل:

mohamad$

کاربر ويژه
به نظرتون دلیلش چی میتونه باشه که نرمال بارش شهرای غربی تو فصل بهار از شمال تهران کاملا بیشتره و فاصله هم قابل توجهه ؟

ولی چرا در زمستان بارش های شمال تهران با خیلی از شهر های غربی برابری میکنه بر اساس نرمال؟

به این نکته هم توجه داشته باشید که فصل بهار کمبارش ترین فصل رشت هم هست !

تاثیر پرفشار شمالی روی تهران مشخصه

mikadd

کاربر ويژه
خلاصه ای از امارهای ماه قبل دسامبر 2012

میزان بارش دسامبر 2012

2afnswnoea9dt4bpcqi.gif

میزان نرمال بارش اتفاق افتاده

2vrfn9wqejsdwf9ikb.gif

میانگین دمای بالای نرمال و زیر نرمال اتفاق افتاده در دسامبر

607b1cdxoamdi6ng93o.gif

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
آقا امیر محسن با اجازه یه سوال میپرسم.
بیشتر بچه ها دلیل ضعف این سیستم رو نبود رطوبت دریای سرخ و اینکه فقط رطوبت مدیترانه بوده میدونستن، ولی من از جغرافیا یادمه همیشه منبع اصلی بارش ایران، مدیترانه معرفی میشد و دریای سرخ و کم فشار سودانی یه عامل فرعی تر و سرچشمه بعضی بارش ها معرفی میشد، میشه در این مورد توضیح بدید

سلام محمد سادات عزیز

عرض کنم خدمت شما که مقالات زیادی رو اینترنت در مورد منبع رطوبت سامانه های فراگیر در ایران منتشر شده. معمولا رطوبت مدیترانه ای منجر به وقوع بارشهای مطلوب در توار غربی کشور میشه.

مهمترین و اصلی ترین منبع رطوبت بارشهای مطلوب در سطح ایران همین پهنه های عظیم و گرم دریاهای جنوبی از قبیل دریای سرخ و بخش غربی دریای عرب هست که البته محل استقرار پر فشار جنب حاره ای هم از اهمیت زیادی برخوردار هست که با چرخش خودش روطبت رو به سمت کم فشار سودانی ارسال میکنه و کم فشار هم بصورت مورب از جنوب غرب کشور وارد عمل میشه!

ولی بهترین حالت ادغام دو سامانه سودانی و مدیترانه ای از سمت غرب و جنوب غرب کشور هست بعلاوه نفوذ پرفشار سرد شمالی ( سیبری یا مهاجر) که باعث میشه جبهه بارشی بسیار خوبی رو کشور شکل بگیره مثل این چیزی که همین الان روی کشور تاجیکستان شکل گرفته:

afghan_sat_720_usen.jpg

mohammadsadat

کاربر ويژه

سلام محمد سادات عزیز

عرض کنم خدمت شما که مقالات زیادی رو اینترنت در مورد منبع رطوبت سامانه های فراگیر در ایران منتشر شده. معمولا رطوبت مدیترانه ای منجر به وقوع بارشهای مطلوب در توار غربی کشور میشه.

مهمترین و اصلی ترین منبع رطوبت بارشهای مطلوب در سطح ایران همین پهنه های عظیم و گرم دریاهای جنوبی از قبیل دریای سرخ و بخش غربی دریای عرب هست که البته محل استقرار پر فشار جنب حاره ای هم از اهمیت زیادی برخوردار هست که با چرخش خودش روطبت رو به سمت کم فشار سودانی ارسال میکنه و کم فشار هم بصورت مورب از جنوب غرب کشور وارد عمل میشه!

ولی بهترین حالت ادغام دو سامانه سودانی و مدیترانه ای از سمت غرب و جنوب غرب کشور هست بعلاوه نفوذ پرفشار سرد شمالی ( سیبری یا مهاجر) که باعث میشه جبهه بارشی بسیار خوبی رو کشور شکل بگیره مثل این چیزی که همین الان روی کشور تاجیکستان شکل گرفته:

ممنون بابت توضیحات کاملتون. خیلی خوشحالم که با اطلاعات شما و سایر دوستان داره به معلومات هواشناسیم اضافه میشه.

saeed hh

کاربر ويژه
این وضعیت شکنجه اور کی تموم میشه اگه قرار نباره من راضیم دمای تهران 20بشه !!!!!!!!!!:ناراحت:

mohamad$

کاربر ويژه
اصلا چرا اون کار . فقط نرمال شمال تهران و قزوین رو تو فصل بهار و فصل زمستون مقایسه کتید .

زمستونا اقدسیه کلی از قزوین پربارش تره ولی بهارش یه مقدار کمتره از قزوین . با توجه به اینکه تو فصل بهار دریای سرخ تقریبا به خواب میره و پرفشار های شمالی هم به درد بخور عمل نمیکنند ( به دلیل سردی آب خزر )

میمونه فقط مدیترانه که تاثیرش رو تهران کمتره از قزوین هست .

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی

درود محمد رضا جان

خواهش میکنم
تقریبا عکسها رو از همونجا گرفتم . امروز در غرب مشهد برف خوبی میبارید واسه همین تصمیم گرفتم برم کوههای هاشمیه و با توجه به تمیز بودن هوا چند تا عکس بگیرم و منتظر شم برف به اونجا هم برسه و خوب این اتفاق افتاد ولی هرچی از غرب مشهد فاصله می گرفتم تراکم و پوشش ابر و شدت بارش کاهش محسوس پیدا میکرد. به نحوی که در نواحی داخلی تر اسمون غالبا صاف و افتابی ولی جالب اینجا که تو همون هوای صاف هم هر از گاهی برف میبارید.

این دو تا تصویر امروز رو با هم مقایسه کنید :

اولی غرب مشهد و تقریبا منطقه ما رو نشون میده و تو بکگراند تصویر کوههای ویرانی و کاخ بیلدر شاندیز دیده میشه که کولاک برف در حال حرکت به سمت غرب و جنوب غرب شهر هست و ابرها از تراکم بسیار خوبی برخوردار هستند:

o17aiqch8axi7f4k4u41.jpg

اینهم تصویر دوم و از سر بالای کوههای هاشمیه و به سمت بخشهای شرقی مشهد که همانطوریکه می بینید بارش برف و البته در شرق شهر هم اسمان آفتابی و بدون پدیده.

این مطلب تفاوت اقلیم شرق و غرب مشهد رو کاملا مشخص میکنه وقتی من و خیلی از بچه ها میگیم مثلا در غرب مشهد 12 میلیمتر بارش داشتیم ولی آمار فرودگاه که منتشر میشه 00 میلیمتر ، پس بدونید که حق کاملا با ما هست و چقدر خوب میشد که در غرب مشهد هم یک ایستگاه خودکار راه اندازی میشد و بصورت همزمان آمارش به ماهواره های هواشناسی بصورت آنلاین منتقل میشد.:

tlcc9s2w22w9n0j.jpg

میگم ای کاش این عکس هارو با طبقه بندی زمانی + تحلیل ها و .. یه جا جمع کنیم . چند سال دیگه این پیش بینی ها+عکس ها و ... یه تاریخچه ارزشمند آب و هوایی میشه.

محمد رضا جان

کاملا حق با شماست ای کاش که این کار انجام بشه تا این اطلاعات ارزشمند و خاطره انگیز یک جا واسه همیشه ثبت بشه. حسابی رفتم تو فکر.

درود بر امیرمحسن
آقا امروز تا قله زو رفتین یا به همون تپه آب و برف بسنده کردین

درود نوید جان

خیلی دوست داشتم تا بالای خود قله زو هم برم ولی امروز مجلس ختم پدر یکی از دوستان بود مجبور شدم زود برگردم تا برم مسجد.

چه خوب میشه بچه های مشهد که در اینجا حضور دارند یک روز به این کار اختصاص بدن تا همه دور هم جمع بشیم و تا قله زو که در واقع چسبیده به شهر مون هست بریم و اوقات خوب و خوشی رو سپری کنیم.

منتهی من خیلی دوست دارم این مهم یک روزی باشه که محسن عزیز از قوچان و محمد عزیز از بجنورد هم مشهد باشند:گل:

saeed hh

کاربر ويژه
اصلا چرا اون کار . فقط نرمال شمال تهران و قزوین رو تو فصل بهار و فصل زمستون مقایسه کتید .

زمستونا اقدسیه کلی از قزوین پربارش تره ولی بهارش یه مقدار کمتره از قزوین . با توجه به اینکه تو فصل بهار دریای سرخ تقریبا به خواب میره و پرفشار های شمالی هم به درد بخور عمل نمیکنند ( به دلیل سردی آب خزر )

میمونه فقط مدیترانه که تاثیرش رو تهران کمتره از قزوین هست .
محمد هیچ جا بهارش مثل تهران نیست هرروز عصرا بارندگی داریم بخاطرهمرفت قوی خیلی هم خوبه قزوین اب وهواش اصلا بدرد بخور نیست من دیدم که میگم

navid-mashhad

کاربر ويژه
محمد هیچ جا بهارش مثل تهران نیست هرروز عصرا بارندگی داریم بخاطرهمرفت قوی خیلی هم خوبه قزوین اب وهواش اصلا بدرد بخور نیست من دیدم که میگم

بهارهای آذربایجان هم خفن پر بارشند
بارش اردیبهشت ماه تبریز گاهی از 100 هم میزنه بالا

ماهان.

کاربر ويژه
محمد سادات

به نظر شخص من که شاید اطلاعاتم هم زیاد نباشه رطوبت مدیترانه بار ها نشون داده که به تنهایی تا تهران به زحمت میرسه و نمیتونه بارش قابلی روی تهران ایجاد کنه مگر اینکه با پر فشار شمالی همراه بشه

حتی ترکیب سیستم مدیترانه و جریانات سرخ هم فکر نمیکنم تهران و انچنان تحت تاثیر قرار بده و ممکنه تا قم بارش برسه ولی روی تهران پراکنده یا کم بیاد که چند وقت پیش همین اتفاق رخ داد و قم بیشتر اومد

کلا پرفشار شمالی نقش مهمی در بارش دامنه های جنوبی البرز داره که البته اون هم به تنهایی نمیتونه فعالیت مطلوبی داشته باشه و باید سیستمی غربی یا جنوبی همراهیش کنه .

البته این نظر من بود

یک نکته‌ای که من متوجه شدم اینه که جبهه‌ها روی خط ضخامت 540 تشکیل می‌شن. اگه هوای سرد نفوذی خیلی قوی باشه و فرارفت مناسب هوای گرم نداشته باشیم بالاتر از این خط بارشی اتفاق نمی‌افته.

navid-mashhad

کاربر ويژه

این دو تا تصویر امروز رو با هم مقایسه کنید :

اولی غرب مشهد و تقریبا منطقه ما رو نشون میده و تو بکگراند تصویر کوههای ویرانی و کاخ بیلدر شاندیز دیده میشه که کولاک برف در حال حرکت به سمت غرب و جنوب غرب شهر هست و ابرها از تراکم بسیار خوبی برخوردار هستند:

درود نوید جان

خیلی دوست داشتم تا بالای خود قله زو هم برم ولی امروز مجلس ختم پدر یکی از دوستان بود مجبور شدم زود برگردم تا برم مسجد.

چه خوب میشه بچه های مشهد که در اینجا حضور دارند یک روز به این کار اختصاص بدن تا همه دور هم جمع بشیم و تا قله زو که در واقع چسبیده به شهر مون هست بریم و اوقات خوب و خوشی رو سپری کنیم.

منتهی من خیلی دوست دارم این مهم یک روزی باشه که محسن عزیز از قوچان و محمد عزیز از بجنورد هم مشهد باشند:گل:

ایشالاه یه روز بهاری سر جمع میشیم محسن و محمد هم بیان

mohamad$

کاربر ويژه
علی دوستی جان نرمال بهار شمال تهران 102 میل هست . البته فروردن شمال تهران از قزوین بیشتره . ولی اردیبهشتش کمتره

الان دو ساله که تهران بهار بارش ها زیر نرماله . امسال که یه مقدار کم زیر نرمال بود ولی پارسال که خیلی بد بود

فروردین 89 تهران پربارشترین مرکز استان شد البته شمال شهر . با 106 میلیمتر

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا