• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Dr.ben

کاربر ويژه
عين اوايل خرداد شده بود !!!!

:ناراحت: اي كاش دما 30 ميشد !

فکر کنم تا حداقل 7 روز آینده هم شرایط دمایی ما به همین صورت باشه :90: . فکر کنم با این دماها دیگه همه درخت های میوه از خواب زمستونی بیدار بشن و بار بدن :73:. فکر کنم خسارت سنگینی به درختان میوه شمال وارد باشه. اگه محمد عزیز از رشت حضور داشتن می تونستن تحلیل دقیقی از این شرایط و اثرش بر روی درختان ارائه کنن.

imboeing

کاربر ويژه
فکر کنم تا حداقل 7 روز آینده هم شرایط دمایی ما به همین صورت باشه :90: . فکر کنم با این دماها دیگه همه درخت های میوه از خواب زمستونی بیدار بشن و بار بدن :73:. فکر کنم خسارت سنگینی به درختان میوه شمال وارد باشه. اگه محمد عزیز از رشت حضور داشتن می تونستن تحلیل دقیقی از این شرایط و اثرش بر روی درختان ارائه کنن.

كلا سال بعد ميوه تعطيله دكتر جان ! مگر اينكه ديگه هوا همين طور باشه تا سال بعد :خنده2:

كلا از هر لحاظ شرايط به ضرر ماست !

Dr.ben

کاربر ويژه
كلا سال بعد ميوه تعطيله دكتر جان ! مگر اينكه ديگه هوا همين طور باشه تا سال بعد :خنده2:

كلا از هر لحاظ شرايط به ضرر ماست !

ما چند تا درخت توی حیاط داریم که دارن سبز میشن. یه درخت هم داریم که معمولا فروردین گل های زیبایی می ده اونم کم کم داره شکوفه می زنه. اگه شرایط همین طور ادامه پیدا کنه باید باغچه رو آب بدم!

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
یعنی قمم همین وضعیتو داره؟
واقعا همون جور که گفتید مهم ترین عامل تو ایران ارتفاعه!خوزستانم همین شرایطو داره و دزفول ما تو ارتفاعات تا 700-800م.م هم میباره!

بله

گويا ديشب يا شب قبلش بود در مورد رابطه ارتفاع و ميزان بارش توي كشور صحبت كردم عموما هر چه بر ميزان ارتفاع افزوده بشه بر ميزان بارش هم افزوده ميشه.

در يك عرض جغرافيايي منطقه اي پر بارش تر است كه غربي تر و مرتفع تر باشد اما اگه يك منطقه پيدا بشه كه در شرق داراي ارتفاع زياد باشه پر بارش تر ست.

اين قاعده در كل كشور صادقه تنها يك مورد استثنا داريم كه با افزايش ارتفاع ميزان بارش كم مي شه و اون دامنه هاي شمالي رشته كوه البرزه در دامنه هاي البرز شمالي با افزايش ارتفاع ميزان بارش كم مي شه . دليل اين امر اهميت دوري و نزديكي به منابع رطوبتي عنوان شده.

مثلا مقايسه ميزان بارش در دامنه كوه دماوند و قله اون بسيار مثال خوبي ست شايد در دامنه دماوند ميزان بارش حداكثر 400 ميلي متر در سال باشه اما در قل دماوند سالي 4000 ميلي متر بارش داريم!!!

mohamad$

کاربر ويژه
محمد ورامین چرا اینقد نرمالش کمه؟30 کیلومتری تهرانه اینقدر تاثیر داره ؟

درسته . هر چی از کوه های البرز دور میشیم بارش کاهش پیدا میکنه و کلا اقلیم به سمت گرم و خشکی میره

میانگین جنوب استان حدود 130 میل هست در ورامین . که در پای کوهای توچال به 450 تا 500 میرسه و در مناطق داخلی البرز جنوبی مثل فشم تا 700 میل میرسه میانگین

hgzpx2pxsd43g6elq.jpg

Mohammad-rasht

کاربر ويژه
سلامی دوباره به دوستان

این هوا دیگه رمقی برای کسی نذاشته.با همشهری های خودم عمیقا ابراز همدردی می کنم به خاطر این وضعیت.

abtinT

کاربر ويژه
از اول بهمن شرایط نوری برای جوانه درختان مناسب هست اگه دما همین طور بالا بمونه تا اخر بهمن درختان جوانه می زنن .

mohamad$

کاربر ويژه
دلیل اصلی فاصله از کوهه و نه ارتفاع . مثال میزنم . تو استان خوزستان جایی مثل مسجد سلیمان ارتفاعش ناچیزه ولی چون نزدیک کوه هست نرمال سالانش حدود 450 هست در حالی که شهرکرد با اون همه ارتفاع 2100 متر نرمال سالانش حدود 320 هست .

الان تجریش 1600 متر ارتفاع داره نرمال سالانش 450 هست ولی فیروزکوه با 2000 متر نرمال سالانش 280 یا شهر دماوند با 2000 متر ارتفاع نرمالش 380 هست حدودا

دلیلشم اینه که تجریش پای کوه خیلی بلندی هست ولی فیروزکوه تو دشت مرتفع قرار داره و کوهای اطرافش ارتفاع زیادی ندارن

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
پیش بینی و پیگیری اوضاع جوی کشور در زمستان 1391 (3)

تاريخ : یکشنبه یکم بهمن 1391 | 9:43 بعد از ظهر | نویسنده : امیر محسن

آپدیت : یکشنبه اول بهمن 1391 ساعت 22:20
سلام و درود خدمت دوستان عزیز

بررسی نقشه های امشب نشون میدن که فردا دوشنبه ما شاهد بارشهایی در سواحل شرقی دریای خزر- استان گلستان - خراسان شمالی و نواحی شمالی خراسان رضوی به شکل بارش باران و برف و همچنین کاهش محسوس دما خواهیم بود.
2yv8vd05s2rf1blxyi.jpg

tr03o62ix0xb1ov1c.jpg

mohamad$

کاربر ويژه
از اول بهمن شرایط نوری برای جوانه درختان مناسب هست اگه دما همین طور بالا بمونه تا اخر بهمن درختان جوانه می زنن .

سال 88 که خیلی گرم بود یادمه از حدود 20 اسفند درختا به تدریج داشتن سبز میشدن . امکان نداره بهمن جوونه بزنن . تازه اکیو ودر برای تهران از 3 فبریه دمای های پایینی پیشبینی کرده . سرد میشه مجدد

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
خوشبختانه فردا هم شرايط براي كاهش ميزان الاينده ها فراهمه و در بعد از ظهر افزايش سرعت وزش باد رو داريم.

Mohammad-rasht

کاربر ويژه

درود بر دکتر بهزاد عزیز

در مورد درختان چون هنوز روزهای زیادی از زمستان باقی مونده،درختا اگر شکوفه بدن یا برگ،دوباره می ریزه و از جهت سبز شدن دوباره و شکوفه دادن در فصل بهار مشکل خاصی نیست.و فرصت جبران وجود داره.

تنها چیزی که ممکنه مشکل ساز بشه این هست که اگر درخت ها بیدار بشن و آب و شیره پرورده درون آوند های چوبی و آبکش به جریان در بیاد.با سرمای احتمالی که بعد این گرما میاد،امکان خسارت هست.از این جهت که مایعات دچار یخزدگی بشن داخل آوند ها و حتی در مواردی مرگ گیاه هم اتفاق می افته.

در شرایط معمولی زمستان،در مورد مرکبات که محصول باغی غالب شمال کشور هست،اگر سرما از حدی بیشتر بشه چون درخت همیشه سبز هست.خسارت اجتناب ناپذیره.مثل 86 که کلی درخت پرتغال و... توی خانه گیلانی ها خشک شد و بعد زمستان بدون برگ باقی موند.

اما با توجه به پیش بینی های جوی احتمال اینکه بهار 92 مثل امسال درخت ها دیر بیدار بشن بیشتره تا زود بیدار شدنشون.

در مورد میوه ها هم فکر نمی کنم مشکل خاصی ایجاد بشه.فعلا جای نگرانی نیست.اگر این گرما از اواسط بهمن شروع می شد مساله فرق می کرد البته!

mehrdad_teh

متخصص بخش هواشناسی
درود بر دکتر بهزاد عزیز

در مورد درختان چون هنوز روزهای زیادی از زمستان باقی مونده،درختا اگر شکوفه بدن یا برگ،دوباره می ریزه و از جهت سبز شدن دوباره و شکوفه دادن در فصل بهار مشکل خاصی نیست.و فرصت جبران وجود داره.

تنها چیزی که ممکنه مشکل ساز بشه این هست که اگر درخت ها بیدار بشن و آب و شیره پرورده درون آوند های چوبی و آبکش به جریان در بیاد.با سرمای احتمالی که بعد این گرما میاد،امکان خسارت هست.از این جهت که مایعات دچار یخزدگی بشن داخل آوند ها و حتی در مواردی مرگ گیاه هم اتفاق می افته.

در شرایط معمولی زمستان،در مورد مرکبات که محصول باغی غالب شمال کشور هست،اگر سرما از حدی بیشتر بشه چون درخت همیشه سبز هست.خسارت اجتناب ناپذیره.مثل 86 که کلی درخت پرتغال و... توی خانه گیلانی ها خشک شد و بعد زمستان بدون برگ باقی موند.

اما با توجه به پیش بینی های جوی احتمال اینکه بهار 92 مثل امسال درخت ها دیر بیدار بشن بیشتره تا زود بیدار شدنشون.

در مورد میوه ها هم فکر نمی کنم مشکل خاصی ایجاد بشه.فعلا جای نگرانی نیست.اگر این گرما از اواسط بهمن شروع می شد مساله فرق می کرد البته!

از سال 86 به بعد كه اون زمستون سخت اتفاف افتاد به نظرم ميوه ها طعم و مزه سابق رو ندارن و به دلم نمي شينه نمي دونم شايد اشتباه مي كنم و اين تصور غلطيه !!

آخرین ویرایش:

Mohammad-rasht

کاربر ويژه

از سال 86 به بعد كه اون زمستون سخت اتفاف افتاد به نظرم ميوه ها طعم و مزه سابق رو ندارن و به دلم نمي شينه نمي دونم شايد اشتباه مي كنم و اين تصور غلطيه !!

احتمالا دلیلش میوه های وارداتیه مهرداد جان.خوش رنگ و درشت و البته با طعم آب!

Dr.ben

کاربر ويژه
درود بر دکتر بهزاد عزیز

تشکر فراوان محمد عزیز. سال 86 درخت های پرتغال و نارنگی حیاط ما تقریبا بدون برگ شد و تا 2 سال هم محصول ندادن. ولی جالب این بود که درخت نارنج تونست سرما رو پشت سر بذار و بهار اون سال گل داد.
از تحلیل کامل و زیبای شما بسیار سپاس گزارم.

abtinT

کاربر ويژه
من یادمه حدود 15 سال قبل اب پوست پرتقال رو روی خودکار می مالیدیم و با دست تار درست می کردیم . روی هم مثل یک پارچه می شد. ولی الان نمی شه .:خنده1:

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا