• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Mohammad-rasht

کاربر ويژه
متوسط بارش برخی از شهرها تا قبل از 1368 ( شمال و شمال غرب )
اردبیل 360 میلی متر
ارومیه 323 میلی متر
تبریز 380 میلی متر
پیلمبرا ( گیلان ) 2238 میلی متر!!!!!!!!
رشت 1363 میلی متر
رامسر 1176 میلی متر
نوشهر 1240 میلی متر
بابلسر 880 میلی متر
قایم شهر 770 میلی متر
آستارا 1130 میلی متر

رکورد بیشترین بارش سالانه کشور متعلق به پیلمبرا هست.حدود 4000 میلیمتر

حیف که دیگه فعال نیست.

saeed hh

کاربر ويژه
گوگل ارث و دانلود کن ارتفاع هر نقظه و میزنه . من میدون تجریش و یسری که رفته بودم با جی پی اس خودم تست کردم . دم میدون حدودای 1610 متر زد . گوگل ارت هم همین حدودا زده

سیمون بلوار هم سر اشرفی یسری تست کردم 1570 زد .

اشتباهه من همین الان نقشه جلومه اگه خیابون سیمون بولیوار رو به سمت شرق به صورت خط راست بری درست میرسی به میدون سرو تو سعادت اباد وبد همین جور ادامه بدی میرسی به دریاچه پارک ملت نقشه رو زوم کردم که علامت هم داره !!!!!!!!!

سیبری

کاربر ويژه
با تشکر از محمد رضا میری عزیز بابت ارسال این عکس
گردنه تیوان 50 کیلومتری شمال قوچان ( جاده قوچان به درگز)

2bf1f_adee.jpg

navid-mashhad

کاربر ويژه
این گردنه تیوان یه بار 6 متر برف جمع شده بود ( تو گردنه ها برف روی خط الراس ها میریزه ته دره )

pokerface

متخصص هواشناسی
ضمن تشكر از بهروز عزيز
اون شاخصهايي كه در نمودار skewt صفر منظور شده، همان صفر درست هست چون اكثر شاخصهايي كه به همراه نمودار Skewt نمايش داده ميشود معيارهايي از ناپايداري هوا در شرايط باروتروپيك هستند و عمدتا در مورد تغييرات همرفتي جو كاربرد دارند. شاخصهاي CAPE و CIN وقتي تعريف ميشوند كه جو ناپايدار باشد و هوا بعد از اشباع شدن و رسيدن به سطح LCL پتانسيل رسيدن به سطح صعود آزاد (LFC) را داشته باشد. سطح محصور بين منحني دما و خط صعود آدياباتيك اشباع كه LCL را به LFC متصل ميكند CIN (Convective Inhibition) ناميده ميشود كه در حقيقت نقطه مقابل CAPE يا Anti-CAPE مي باشد. با اين تعريف هر چه CIN منفي تر باشد شروع ناپايداري همرفتي و صعود آزاد هوا به تاخير مي افتد.
به طور كلي قائده اي كه براي شاخصهاي ناپايداري (SHOW،LIFT،KINX،CAPE،CINS و...)در منابع مختلف بيان شده عمدتا در طوفان هاي همرفتي به كار مي رود و در شرايط بارشهاي غير همرفتي و در زمستان كاربرد ندارد. در حقيقت اين شاخصها براي يك جو باروتروپيك (barotropic) تعريف شده اند كه جو داراي توزيع دمايي يكنواخت و بدون شرايط جبهه اي است يعني همان چيزي كه در فصل گرم سال بيشتر وجود دارد. كافي است نگاهي به اين شاخصها در هنگام بارش برف يا باران در فصل سرد سال بياندازيد و ببينيد اصلا با تعاريفي كه از آنها در مورد ميزان ناپايداري هوا شده همخواني ندارد.

يك روز بهاري با رگبار و رعدوبرق

يك روز برفي

ممنون از توضیح خوبت مهدی جان.ولی‌ یک سوال؟ elevated convection میتونه در cold front سیکلون‌ها در بارش‌های زمستانی هم وجود داشته باشه،یعنی‌ همرفت از سطح زمین انجام نشه و در واقع از بالای لایهٔ inversion رخ بده.کما اینکه در فریم بعد مشهد هم cape نمودار شد و هم CIN .می‌شه در مورد این برام توضیح بدی؟ممنون از وقتی‌ که میگذاری.

CAPE is effectively the positive buoyancy of an air parcel and is an indicator of atmospheric instability, which makes it very valuable in predicting severe weather. It is a form of fluid instability found in thermally stratified atmospheres in which a colder fluid overlies a warmer one. As explained below, when an air mass is unstable, the element of the air mass that is displaced upwards is accelerated by the pressure differential between the displaced air and the ambient air at the (higher) altitude to which it was displaced. This usually creates vertically developed clouds from convection, due to the rising motion, which can eventually lead to thunderstorms. It could also be created in other phenomenon, such as a cold front. Even if the air is cooler on the surface, there is still warmer air in the mid-levels, that can rise into the upper-levels. However, if there is not enough water vapor present, there is no ability for condensation, thus storms, clouds, and rain will not form.

navid-mashhad

کاربر ويژه
تهران رو نوشته 247 ( قبل از 1368 )
متاسفانه ایستگاه دیگه ای از تهران در کار نبوده
فیروزکوه هم 265

mohamad$

کاربر ويژه
اشتباهه من همین الان نقشه جلومه اگه خیابون سیمون بولیوار رو به سمت شرق به صورت خط راست بری درست میرسی به میدون سرو تو سعادت اباد وبد همین جور ادامه بدی میرسی به دریاچه پارک ملت نقشه رو زوم کردم که علامت هم داره !!!!!!!!!

google map

تجریش : بالای 1600

1q5lvrdq8pl8ufa8s2yp.jpg

سیمون بلوار : زیر 1600

2pbj944uudwafku2qm5.jpg

mohamad$

کاربر ويژه
تهران رو نوشته 247 ( قبل از 1368 )
متاسفانه ایستگاه دیگه ای از تهران در کار نبوده
فیروزکوه هم 265

درسته . اون مهراباده . شمرون تهران ایستگاه نداشته قبلا

درکه 450 میل آمار 20 ساله . اقدسیه هم 430 . هر چند که تا 500 میل هم شمال شرق تهران میرسه . بالای سوهانک و شهرک قائم

سیبری

کاربر ويژه
روزنامه خراسان نوشته بود
حالا شاید هم واقعا برف باریده!!!!!!!!
کولاک گردنه و جاده واقعا کشندست و عجیب و غریب و برف در گوشه ها ارتفاعش زیاد میشه

هر چیزی تو تیوان ممکنه !بارشش عالیه ، سرماش وحشتناکه ،ارتفاعش بالای 2300 متره و عرضش هم شمالیترین !
من خیلی دوسش دارم چه بهارش و چه زمستونش رو

گردنه تیوان شمال قوچان خرداد 90
129i1mdq2bzr5w6subz1.jpg

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا