• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مباحث عمومی هواشناسی

وضعیت
موضوع بسته شده است.

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
gfs_apcpn_asia_32.png
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
درود بر دوستان عزیز

آنالیز امروز نقشه های هواشناسی

sst

8983qtggcrc4fft2xrcp.jpg



جت استریم

rkfy47fwwa1xpvs7jf.jpg


آبهای قابل بارش

wn5kgra6z09bws57a8.jpg
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
میگن النینو بشه چنین میشه و چنان میشه و ما از گرما تو ایران هلاک میشیم نه کباب میشیم!!!!!!!!

حالا ببینیم مدلهای هواشناسی برای ماه جولای که اولین ماه گرمترین فصل سال هست و خصوصا برای سال 1997 که سوپر النینو بوده چه چیزی رو به ثبت رسونده اند:

797zjsyyei7h41580i63.jpg
 

نیما 68

کاربر ويژه
"بحران آبي" در 517 شهر/ جیره بندی آب همچنان خط قرمز "وزارت نیرو"
تهران،‌ اراک، اصفهان، شیراز، قزوین، قم، کرج، کرمان، مشهد، همدان ،یزد اسامي کلان‌شهرهايي هست که از زبان وزيرنيرو و معاونانش دائم به عنوان کلان‌شهرهایی که در معرض تنش آبی قرار دارند، نام برده شده است.

اما داستان تنش آبي به همين جا ختم نمي شود و علاوه بر استانهاي ياد شده 500 شهر ديگر نيز در بي آبي دست و پا مي زنند، که وجه مشترک تمامشان مشکلات آبی به دلیل کاهش ریزش نزولات آسمانی گفته شده است، اينطور که مسولان مي گويند داستان غم‌‌ انگيز کمبود آب نه تنها کشور بلکه دنيا را در برگرفته است و جنگ بين کشورهاي در سالهاي آينده بر سر آب خواهد بود...

در اين بين علاوه برکمبود بارش و کاهش روان آبها در کشور، رشد ناموزون جمعیت، افزایش حاشیه نشینی در شهرها، عدم انطباق طرحهای توسعه ای با مدیریت آب و عدم اتکا به طرحهای آمایش سرزمین نيز از چالشهای مدیریت آب و دامن زدن به شرايط موجود نام برده مي شود.

اين روزها که تابستان نزديک مي شود و بارشها هم حتي به مرز نرمال نرسيده است نگرانيها پررنگتر و صرفه جويي در مصرف حکم نجات از شرايط موجود رادارد.

اينطور که معاون وزير نيرو در امور آب و آبفا مي گويد در تابستان امسال کشور با 38 مترمکعب در ثانیه کمبود آب مواجه هستیم و مصارف و منابع قابل‌تامین در شهرها ي در مرز تنش در نقطه سر به سر قرار دارد، در حالی که باید 25 درصد ضریب اطمینان وجود داشته باشد.

آنطور که آمارها نشان مي دهد در شرایط کنونی 37 میلیون نفر از جمعیت کشور در معرض تنش آبی قرار دارند که این میزان 50 درصد جمعیت کشور را شامل می‌شود.

هنوز هم مسولان وزارت نيرو از جيره بندي آب به عنوان خط قرمز اين وزارتخانه ياد مي کنند به طوريکه وزير نيرو در اين باره به خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران گفته است که براي جيره بندي آب برنامه اي نداريم و آنچه که مورد توجه است اميد مسولان به مديريت مصرف و صرفه جويي 20 درصدي مصرف آب است
 

DR WHO

کاربر ويژه
تاثیر گذاری ENSO)النینو و لانینا ) بر آب و هوای ایران:
درپدیده انسو تغییرات فشار هوا و وقوع شاخص بالا یا پایین نوسان جنوبی نسبت به رویداد ال نینو و لانینا تقدم زمانی دارد و نیز اینکه مرحله لانینا و ناهنجاری سطح آب اقیانوس نهایتا به رخداد ال نینو منجر می شود. در مرحله شاخص بالا و وقوع لانینا در استرالیای شمالی و جنوب شرقی آسیا بارشهای زیادی اتفاق می افتد و برعکس در حوالی جنوب خاورمیانه و دریای عرب (میان شبه جزیره عربستان و هند، درجنوب دریای عمان) هوا حالت فرونشینی دارد و پر فشارهای جنب حاره در این قسمت تقویت شده و به صورت نیمروزان گسترش می یابد که از حوالی استوا تا ناحیه رو به قطب کمربند پرفشار جنب حاره کشیده می شود. متقابلا در دوره شاخص پایین و پدیده ال نینو در استرالیای شمالی و جنوبی شرق آسیا بارش به شدت کاهش یافته و جریان هوا در جنوب خاورمیانه و جنوب غرب آسیا از افزایش برخوردار بوده و احتمالا کم فشار سودانی و دریای سرخ نسبت به متوسط قویتر بوده و انتقال دهنده انرژی و رطوبت عرضهای استوایی به سمت عرضهای میانه و بالا می باشد.
در مقیاس نیمروزان وقتی کم فشار درون حاره ای در شرق آرام به دلیل فرایند ال نینو گسترش یافت، پر فشار جنب حاره ای موازی با آن به طرفین رانده شده و کمربند پر فشارهای جنب حاره ای به سمت قطبین سوق می یابد. بالمال تاوه قطبی ( Polar Vartex ) به نیمکره مقابل لغزیده و سطح غربی پیر قطبی (Ircumpolar Westerly ) افزایش می یابد. به دنبال این سازوکار، سیستم پر فشار جنب حاره در نیمکره شرقی به سمت استوا عقب نشسته و در مقابل، کمربند بادهای غربی و امواج آن به طرف استوا پیشروی می کند و در خاورمیانه و ایران (با شدت و ضعف) دوره مرطوبتری آغاز می شود.
در وضعیت لانینا پر فشارهای موجود در نیمکره غربی به ویژه در امتداد نیمروزان 90 درجه غربی قوی تر است که علت آن وجود جریانهای سرد کالیفرنیا، همبولت در شرق اقیانوس آرام است. در این شرایط کم فشار درون حاره ای ضعیف وپر فشار جنب حاره به سمت استوا سوق یافته و متقابلا در نیمکره مقابل پر فشارهای مذکور به دلیل تقویت نسبی کم فشار اخیر به سمت قطب کشیده می شوند و در خاورمیانه وایران وقوع خشکسالیها، فراوانی نسبتا بیشتری می یابد. البته این نکته را باید پذیرفت؛که برخی از مراحل شاخص پایین(ال نینوی سال 73-1972 ) در کشور ما مقارن با خشکسالی بوده است. در این مورد تغییرات در هم بافته الگو های جهانی و سینو پتیکی نیز موثر می باشد.
برای مثال می توان به موقعیت و ارتفاع تاوه قطبی ونیز جهت گیری محور تاوه وپشته بادهای غربی در آسیا نسبت به مناطق خاص مانند کوههای اورال یا شبه جزیره اسکاند یناوی اشاره کرد.
در این خصوص لغزش تاوه قطبی(فرضا رویداد ال نینو) به سمت شرق اورال باعث جریان شمال غربی در کشور و آغاز دوره خشک و انتقال آن به غرب اورال باعث جریان جنوب غربی و دوره مرطوب می شود؛که حالت اخیر فراوانی بیشتری دارد.
 

DR WHO

کاربر ويژه
تاوه قطبی یا polar vortex :


مقاله ی : تحلیل سینوپتیکی تاوه قطبی و اثرهای آن بر اقلیم ایران
چکیده : شدت و گسترش یا تحدید و تضعیف تاوه همراه با نوسانات پرفشار جنب حاره، تعیین کننده شرایط اقلیمی در عرض های میانی محسوب می گردد. از آنجا که درک بهتر تاثیر گردش جوی روی بارش و دمای هوا، از مهمترین اهداف اقلیم شناسی دینامیکی و سینوپتیک است، لذا شناخت تاوه قطبی به عنوان یکی از مهمترین مولفه های گردش عمومی جو می تواند در تحقیق این هدف کارساز باشد. خصوصیات جغرافیایی کشور پهناور ایران، ویژگی های اقلیمی متفاوت را بوجود آورده است. لذا در این رساله با تکیه بر این موقعیتها، گردش عمومی جو در منطقه وسیعی از اقیانوس اطلس تا شرق ایران و از مدار 10 شمال تا قطب شمال مورد تحقیق و بررسی قرار گرفت. به این ترتیب، شرایط بارش و دمایی شکور براساس داده های نقشه های ماهانه سطح زمین و تراز 500 هکتوپاسکال در شش ماه سرد سال (از اکتبر تا مارس) طی دوره آماری 19 ساله (1971 تا 1989) بررسی گردید.نتایج حاصله بیانگر آن است که بارش های فراگیر و افت دما در کشور، با شدت فعالیت کم فشار ایسنلد همراه بوده و با موقعیت پربند معرف تاوه در امتداد طول های 40 درجه و 50 درجه شرقی همبستگی منفی دارد. استقرار پشته در غرب دریای سیاه و شرق اروپا، با افزایش بارش و کاهش دما در کشور همراه است. هر قدر پربند معرف تاوه در امتداد طول 50 شرقی در عرض های جنوبی تر استقرار یابد به دلیل ریزش هوای سرد عرض های شمالی بر روی کشور، دمای هوا در مناطق مختلف کشور کاهش می یابد. هرگاه محور تاوه مستقر در امتداد طول های 40 تا 50 درجه شرقی عمیق تر بوده و به عرض های جنوبی تر کشیده شود، بارش در کشور فراگیر بوده و از شدت بیشتری برخوردار است. استقرار مرکز اصلی تاوه در نیمکره غربی و نسبتا دور از نقطه شمالگان با افزایش دمای هوا در کل کشور همراه است. و بالعکس استقرار مرکز تاوه در نیمکره شرقی کاهش دمای هوا در کشور را به دنبال دارد. بنابراین وضعیت دما و بارش در کشور تحت کنترل دو پدیده تاوه قطبی و پرفشار جنب حاره قرار دارد. جابجایی این دو سیستم و شدت و ضعف هریک در مقابل دیگری تاثیر مستقیم بر میزان بارش و وضعیت دما در کشور دارد. وقوع دوره های ترسالی، خشکسالی و یا سرد و گرم در کشور به تضعیف و یا تقویت پرفشار جنب حاره و تاوه قطبی بستگی دارد.




مقاله ی: تاوه قطبي و تطبيق الگوهاي سينوپتيكي با شرايط ترسالي و خشكسالي در كشور :
در نواحي قطبي تحت تاثير سرماي زياد و حركت وضعي زمين در لايه هاي مياني و بالايي ورد سپهر و پوش سپهر پاييني گردش چرخندي حاكم است كه آن را تاوه قطبي (polar vortex) مي نامند كه مركز آن معمولا در مناطق قطبي است.
شدت و گسترش يا تحديد وتضعيف تاوه همراه با نوسانات پر فشار جنب حاره، تعيين كننده شرايط اقليمي در عرضهاي مياني است. در اين مقاله الگوهاي بارشي كشور بر اساس داده هاي نقشه هاي ماهانه سطح زمين و تراز 500 هكتوپاسكال در شش ماه سرد سال (اكتبر تا مارس) و طي دوره آماري نوزده ساله (1971 تا 1989) بررسي گرديد. نتايج حاصله بيانگر آن است كه بارشهاي فراگير دركشور با شدت فعاليت كم فشار ايسلند همراه است. شرايط خشكسالي كشور در تراز 500 هكتوپاسكال با حاكميت تاوه بر روي شرق و مركز اروپا و شرق و مركز مديترانه همراه است. اين در حالي است كه با حاكميت پشته در مناطق مذكور استقرار محور ناوه در امتداد طولهاي 40 درجه سانتي گراد و 50 درجه سانتي گراد شرقي ميزان بارش در كشور بيشتر و فراگير خواهد بود. .




تاوه قطبی و الگوهای بارشی ایران :
گردش چرخندی بزرگ مقیاس در بخش میانی و بالایی ورد سپهر و بخش پایینی پوش سپهر را تاوه قطبی می نامند.شدت و گسترش یا تجدید و تضعیف تاوه همراه با نوسانات پر فشار جنب حاره تعیین کننده شرایط اقلیمی عرضهای میانی محسوب می شود.در این مقاله الگوهای بارشی در کشوربر اساس داده های نقشه های ماهانه سطح زمین و تراز 500 هکتو پاسکال در شش ماه سرد سال(اکتبر تا مارس)طی دوره آماری 19 سالع(1989تا1971)بررسی گردید.نتایج حاصله بیانگر آن است که بارش های فرگیر در کشور با شدت فعالیت کم فشار ایسلند همراه بوده و با موقعیت پربند معرف تاوه قطبی در امتداد طولهای 50 و 40 درجه شرقی همبستگی منفی دارد.از سوی دیگر هر قدر ارتفاع ژئوپتانسیل پر بند مستقر در شمال تنگه هرمز در تراز 500 هکتو پاسکال ارتفاع کمتری داشته باشد پربند 584 دکامتر به عنوان مرز بیرونی پرفشار جنب حاره در امتداد طولهای 30 و40 درجه شرقی در عرضهای جنوبی تر استقرار یابد میزان بارش در کشور بیشتر و فراگیر خواهد بود.
افزایش بارش در کشور با حاکمیت پشته بر روی شرق و مرکز اروپا و شرق و مرکز دریای مدیترانه در تراز 500 هکتو پاسکال همراه است.
 

tima ir

کاربر ويژه
سلام و شب بخیر

بارندگی شهر مقدس مکه هم قابل توجه بوده

meteogram.php.png1.png

اعلام وضع اضطراری در مکه
شب گذشته گزارش هایی از بارش باران شدید در این شهر مقدس و گرفتار شدن خودروها در داخل آب در خیابان های الحج ، حی العمره ، المقرح ، ام الجود و الشوقیه دریافت شده است.پایگاه های خبری عربی از بارش باران شدید در مکه و اعلام وضعیت فوق العاده در این شهر خبر دادند.
http://www.asrkhabar.com/fa/news/41763/



 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
Summer Blockbuster? El Niño Looking More Likely
  • Published: May 8th, 2014



By Andrea Thompson
Follow @AndreaTWeather
It’s looking more and more certain that an El Niño is in the works and could arrive as soon as early summer — bringing with it warmer global average temperatures, fewer Atlantic hurricanes, and possible drought relief for the U.S. West — according to the latest forecast from the National Oceanic and Atmospheric Administration, released Thursday.
5_8_14_Andrea_sstanim.gif
Animation of subsurface temperatures in the tropical Pacific Ocean.
Credit: NOAA.
The chance of an El Niño developing this summer has increased to 65 percent from 50 percent last month, and forecasters are now favoring an onset during the May-June-July time period, vs. the June-July-August favored in April’s outlook.
“The forecasters are much more optimistic that this is going to develop,” said Michelle L’Heureux, a meteorologist at NOAA’s Climate Prediction Center.
El Niño’s are part of a climate pattern known as the El Nino-Southern Oscillation (ENSO) and are characterized by warmer-than-average sea surface temperatures in the central and eastern tropical Pacific. (Their counterpart is called a La Niña and features cooler-than-normal conditions in the same area.) The state of the ENSO cycle is closely monitored because it can influence global temperatures and weather patterns around the world.
An El Niño could push 2014 or 2015 to be a record warm year, as it is linked to higher average global temperatures. The 1997-1998 El Niño, one of the last major El Niño events, likely helped pushed 1998 to be one of the four warmest years on record, according to NOAA.
While a summer onset “actually wouldn’t mean a lot in terms of impacts in North America,” L’Heureux said, an El Niño could have significant impacts come fall and winter.
El Niño and La Niña events can help swing global average temperatures upward or downward with respect to their long-term average for a year or two. Typically, El Niño years are warmer than La Niña years. NOTE: This graphic uses data from NOAA, NASA GISS, and the U.K. Met Office.
In fact, drought-weary residents of California and the Southern Plains are hoping that a strong El Niño develops, as both areas historically see more winter precipitation during strong events. There are no guarantees, though, and there is still a large amount of uncertainty on how strong this potential El Niño event will turn out to be.
“We still are a little shy about saying anything about the intensity,” because there is still a large margin of error on the results coming out of climate models, L’Heureux told Climate Central.
Those margins will narrow some as the calendar progresses closer to the winter months — when most of the impacts of El Niño really emerge — but only some. “I wouldn’t want to rule out a major event at this point,” he said, but the intensity depends a lot on the instantaneous interactions between the ocean and the atmosphere, L’Heureux explained, so predicting it months in advance is problematic.
One of the main clues that forecasters are watching to gauge the likelihood of an El Niño developing is a plume of warm water below the ocean’s surface that has migrated from west to east across the tropical Pacific, a phenomenon called a Kelvin wave.
In ENSO-neutral conditions, when neither an El Niño nor a La Niña is in effect, easterly trade winds blow across the ocean, pushing water toward the western Pacific where it piles up. When those winds weaken, as they do during an El Niño, that lump of warm water slides “downhill” toward the eastern Pacific.
Forecasters watched a particularly warm Kelvin wave move across the ocean basin in March and April. The warmer waters were largely confined to the subsurface layers, though, with surface waters only beginning to warm within the last week.
“It’s really within the last week that we can say definitely that it has surfaced,” L’Heureux said.
Those surface temperature anomalies will continue to develop as the likely El Niño progresses, and “we’ll be watching those values like a hawk,” L’Heureux said.
Currently forecasters are sticking with an El Niño Watch, issued on March 6, and that means conditions are favorable for one to develop in the next six months.
Saying when exactly an El Niño has developed is tricky, because the phenomenon is clearest when looking at sea surface temperatures averaged over three months. To work around that, NOAA forecasters issue an El Niño Advisory (meaning El Niño conditions are in place or expected to continue) when three criteria are met. The first requires that the temperature anomaly in the surface waters exceeds 0.5°C (or 0.9°F). The second has to indicate that patterns of convection and winds are consistent with an El Niño, and the third that a three-month index of ocean temperatures will exceed the necessary threshold.
“I really do feel like all three are really essential,” L’Heureux said. “Ultimately, El Niño is about the three-month average.”
You May Also Like
John Allen: Scientist with an Eye on the Storm
U.S. Climate Change Report Warns of Regional Impacts
Climate Central at White House for NCA Launch
The Meteoric Rise of Carbon Dioxide in 1 Video
 

DR WHO

کاربر ويژه
توزيع فشار و دما و بارش در بهار و تابستان ٨٦

http://www.zanjanmet.ir/pdf/spring86.pdf


IOD طى بهار و تابستان ٨٦ مثبت بود لكن مونسون هند بسيار قوى عمل كرد
اما تابستان پارسال با اينكه منفى بود باز هم مونسون قوى عمل كرد !
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
سلام و شب بخیر

بارندگی شهر مقدس مکه هم قابل توجه بوده

مشاهده پیوست 55732



اعلام وضع اضطراری در مکه


شب گذشته گزارش هایی از بارش باران شدید در این شهر مقدس و گرفتار شدن خودروها در داخل آب در خیابان های الحج ، حی العمره ، المقرح ، ام الجود و الشوقیه دریافت شده است.پایگاه های خبری عربی از بارش باران شدید در مکه و اعلام وضعیت فوق العاده در این شهر خبر دادند.



http://www.asrkhabar.com/fa/news/41763/




درود بر شما و خیلی ممنون از خبری که در خصوص بارش سنگین در مکه به اشتراک گذاشتید.

بله کاملا درسته و بارش بسیار سنگینی در این شهر رخ داده که بر اساس تصاویر TRMM ماهواره ای بارش هواشناسی ژاپن نرخ بارش در برخی فریمها به شدت اکستریم بوده

تقریبا نرخ بارش 30 میلیمتر در ساعت بوده!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
متاسفانه اطلاعات رادیو سوند شهر مکه در دسترس نیست ولی شهر جده که نزدیک به این شهر بوده نمودار اسکیوتی وحشتناکی داشته !!!!!!!!1

موافقید با هم ببینیم!!!!!!!!

r89n56ih76v9m5zonxx3.jpg
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا