• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مربيان مهدوي‌کيا از خداحافظي او مي‌گويند

ریحانه69

متخصص بخش فوتبال
مربيان مهدوي‌کيا از خداحافظي او مي‌گويند
[h=2] مربيان مهدي مهدوي کيا ستاره سابق تيم ملي ايران و پرسپوليس در مورد رفتار و مسائل فني اين بازيکن صحبت کردند.

[TD]
00944618.jpg
[/TD]

نام ورزشکاران همواره يادآور منش پهلواني و جوانمردي بوده است افرادي زيادي در تاريخ ورزش مقام‌ها و قهرماني‌هاي زيادي به دست آورده‌اند اما اين عنوان‌ها با گذشت زمان و سپري شدن تاريخ فراموش شده و چيزي که در خاطره‌ها مانده روحيه جوانمردي است.

به گزارش فارس، مهدي مهدوي‌کيا بازيکن تيم ملي و باشگاه پرسپوليس فردا در ديدار فينال جام حذفي مقابل سپاهان از دنياي بازيکني خداحافظي مي‌کند. مهدوي کيا جزو افرادي است که هميشه از او به عنوان يک ورزشکار با اخلاق نام برده شده است و کمتر کسي به خاطر مي آورد که اين بازيکن چه در زمين فوتبال و چه بيرون از مستطيل سبز حرکت ناپسندي انجام داده باشد.

در همين راستا با تعدادي از مربيان سابق مهدوي‌کيا صحبت کرديم که آنها همگي روي يک موضوع با يکديگر هم عقيده بودند و آن هم شخصيت اخلاقي بزرگ مهدي مهدوي‌کيا است.

دوستي: مهدوي کيا تمام نشدني است/مهدي گلي است که هميشه خوشبو بوده است

علي دوستي در مورد خداحافظي مهدي مهدوي‌کيا از فوتبال گفت: فکر مي‌کنم گذشت زمان همه چيز را در مورد مهدوي‌کيا ثابت خواهد کرد. بسياري از افراد به ورزش آمدند و 6 ماه، يک سال، 2 سال يا بيشتر توانايي‌هاي خود را به اجرا گذاشتند اما با گذشت زمان از ياد رفتند. گذشت زمان شخصيت واقعي افراد را به نمايش مي‌گذارد و در آينده معلوم مي‌شود مهدوي‌کيا چه کسي بوده است.

وي افزود: از نظر اخلاقي، فني و استعدادي مهدوي کيا يکي از بهترين‌هاي فوتباليست هاي ايران بوده است. او حتي در مدرسه و در رشته رياضي فيزيک عملکرد بسيار خوبي داشت و نمرات او هميشه بالا بود.

دوستي خاطرنشان کرد: در ادواري که هدايت تيم ملي نوجوانان را برعهده داشتم مهدوي‌کيا چندين بار به کمپ تيم‌هاي ملي آمده و هنوز نيز او اين کار را مي کند. از او هميشه خواستم براي بازيکنان نوجوان صحبت کند. او از لحاظ اخلاقي و معرفتي شخصيت بسيار بالايي دارد و هميشه نمک‌شناس بوده است. بازيکنان بزرگي مثل وحيد هاشميان و کريم باقري را نيز داشته‌ايم که در مسائل اخلاقي بسيار خوب بوده‌اند.

مربي مهدوي‌کيا در بانک ملي در مورد بهترين خاطره‌اش از مهدوي‌کيا عنوان کرد: مهدوي‌کيا به هيچ وجه بدخاطره نيست و هرچه از او به ياد دارم خاطرات خوش است. مهدوي‌کيا گلي است که هميشه خوشبو بوده است و موجب افتخار و غرور فوتبال ايران است. همه از او هميشه به نيکي ياد کرده‌اند. او شخصيتي است که ظاهر و باطنش يکي است و هيچ تفاوتي نسبت به 20 سال قبل ندارد.

وي افزود: همين که شخصيت مهدوي‌کيا عوض نشده و با گذشت زمان هيچ تغييري در ظاهر او به وجود نيامده است نشان مي‌دهد چقدر شخصيت بالايي دارد. مهدوي‌کيا به هيچ وجه تکبر و منيت ندارد و اين از خصوصيات بارز اوست.

دوستي در مورد اينکه مهدوي‌کيا را در يک جمله چگونه توصيف مي‌کند گفت: در يک جمله مي توانم بگويم که مهدوي‌کيا تمام شدني نيست. او با خداحافظي از دوران بازيکني، از فوتبال دور نخواهد شد. مطمئنم که مهدوي‌کيا به عنوان مربي و مدير نيز مي‌تواند موفقيت‌هايش را تکرار کند و دانش تجربه خود را در اختيار نسل‌هاي آينده قرار دهد.

وي خاطرنشان کرد: در روزهاي گذشته باشگاهي مثل بانک ملي مهدوي‌کيا و هزاران بازيکن بزرگ ديگر را به فوتبال معرفي کرد. چطور باشگاهي مثل بانک ملي امروز بايد تعطيل شود. علت اين موضوع چه چيزي مي‌تواند باشد؟ بايد تغييري در اين انديشه پيدا شود و باشگاهي مثل بانک ملي بار ديگر در عرصه سازندگي فعاليت کند. تيم بانک ملي شخصيت بزرگي دارد و بايد باز هم با فعاليت دوباره، در امر بازيکن‌سازي اقدام کند. باشگاه‌هايي مثل دارايي، بانک ملي و غيره در گذشته بازيکنان زيادي را به فوتبال معرفي کرده‌اند و اميدوارم اين تيم‌ها باز هم به فعاليت خودشان ادامه دهند.

طالبي: گل مهدوي کيا به آمريکا هيچگاه فراموش نمي شود

جلال طالبي سرمربي تيم ملي فوتبال ايران در رقابت‌هاي جام جهاني 1998 در مورد خداحافظي مهدي مهدوي‌کيا گفت: زماني که ورزشکاران پا به عرصه مسابقات مي‌گذارند بايد بدانند که روزي مي‌رسد که از فوتبال جدا مي‌شوند واقعا خداحافظي مهدوي‌کيا به عنوان بازيکني که سال‌ها به فوتبال ايران کمک کرده و در خارج از کشور افتخارات زيادي را آريده است بسيار سخت است. وقتي بازيکني مي‌تواند يک دهه در فوتبال آلمان که يک فوتبال فيزيکي و با نظم است دوام بياورد نشان از توان بالا دارد.

وي افزود: آدم از شنيدن خبر خداحافظي مهدوي‌کيا متاثر مي‌شود و هيچگاه فراموش نخواهيم کرد که مهدوي‌کيا به عنوان يک بازيکن با اخلاق و با انضباط چه افتخاراتي را براي ايران به ارمغان آورده است.

طالبي خاطرنشان کرد: مهدوي کيا هيچگاه به دنبال حاشيه نبوده و هميشه تمريناتش را با قدرت انجام مي‌داده تمرينات مناسب، تغذيه خوب و استراحت مفيد مسائلي بود که باعث شد اين بازيکن هميشه در اوج آمادگي باشد. بهترين خاطره‌ام از اين بازيکن کار کردن کنار او بود اما گلي که مهدي به آمريکا شد و باعث شادي دل تمامي ايرانيان در سراسر دنيا شد، هيچگاه از خاطرم فراموش نخواهد شد.

محمد خاکپور: مهدوي کيا هميشه به پيشکسوتان احترام مي گذارد

محمد خاکپور سال‌ها در تيم ملي با مهدوي‌کيا همبازي بود و در استيل‌آذين نيز به عنوان مربي با اين بازيکن کار کرده است. وي در مورد خداحافظي مهدوي کيا گفت: اگر بخواهيم در مورد مهدوي‌کيا صحبتي را بيان کنيم، حرف‌هايمان کاملا اظهر من‌الشمس است. مهدوي‌کيا شخصيتي دارد که خيلي کم ديده مي‌شود او هيچگاه به دنبال حاشيه نبوده و کاملا منش پهلواني دارد. احترام به بزرگتر و پيشکسوت را رعايت مي‌کند و هيچگاه از او بي‌احترامي نديده است. بازي در ليگ حرفه‌اي آلمان او را يک بازيکن بزرگ و باشخصيت کرد. جداي از مسائل فني مهدوي‌کيا در اخلاق يک الگوي مناسب است. من با او مدت‌ها همبازي بودم و زمان کوتاهي براي مربي خدمت ايشان بودم اما هيچگاه خودم را مربي مهدوي‌کيا ندانستم چرا که او از لحاظ فني آنقدر بالا بود که مهدوي‌کيا نيازي به تجربيات من نداشت.

وي تاکيد کرد: هيچکس نمي‌تواند جايگزين شخصي شود همانطوري که مهدوي‌کيا با خصوصيات خودش جايگزين کسي شود کسي هم نمي‌تواند جايگزين او شود. هر کس خصوصيات خاص خودش را دارد البته در سيستم آموزشي فوتبال کشور کار خاصي را انجام نداديم و نتوانستيم افراد توانمند ديگري را معرفي کنيم نبايد فراموش کنيم در فوتبال ايران استعدادهاي زيادي وجود دارد اما در پرورش اين استعدادها ضعيف عمل کرديم. جوانان بايد بدانند اگر به دنبال الگو هستند مي‌توانند مهدوي‌کيا را به عنوان الگوي اخلاقي خود قرار دهند.

ابراهيمي: مهدوي کيا الگوي زنده تمامي فوتباليست ها است

ناصر ابراهيمي در مورد مهدي مهدوي‌کيا اظهار داشت: پس از انقلاب 3 فرهنگ در فوتبال ايران به وجود آمده است. سياري از اين خصلت‌ها و برخي‌ از مرام‌ها گم شده است. برخي از فرزندان را مي بينيم که ديگر به بزرگتر از خودشان احترام نمي‌گذارند اما افتخار مي‌کنم با مهدوي‌کيا به عنوان فردي با شخصيت و باادب کار کرده‌ام و او يکي از افراد ماندگار در فوتبال ايران بود.

nf00033886-1.jpg

وي افزود: 45 سال در فوتبال حضور داشتم و در هر مقطع برخي بازيکنان با قدي و کارهايي که مي‌کردند درد‌سر ساز شدند اما مهدوي‌کيا هميشه فردي با اخلاق بوده است. او چه قبل از افتخار‌آفريني و زدن گل به آمريکا و چه حالا که در کارنامه خود افتخاراتي دارد که کمتر از کسي از آنها بهره مي‌برد هميشه يک اخلاق داشته و آن هم احترام به پيشکسوت بوده است. او 20 سال پيش فردي آرام و باادب بود و اکنون نيز همين خصوصيات را با خود دنبال مي‌کند. مهدوي‌کيا جزء استثناهاي فوتبال ايران است او سالها در تيم هامبورگ جزو نفرات فيکس تيمش بود اما هيچگاه غرور تغييري در رفتار اين بازيکن ايجاد نکرده است. مهدوي‌کيا مي‌تواند مثل دوران بازيگري مربي بزرگي هم شود.

وي تاکيد کرد: مهدوي‌کيا خوب زماني خداحافظي مي‌کند. او در اوج از فوتبال کنار مي‌رود و در اذهان ماندگار مي‌شود. به نظر من مهدوي‌کيا در زمين فوتبال معلم تمامي فوتباليست‌ها است خود من که اکنون اين صحبت‌ها را بيان مي‌کنم شايد در دوران جواني ايرادي داشتم اما زماني که با مهدوي‌کيا کار مي‌کردم او هيچ ايرادي نداشت و باعث افتخارم است که با او کار مي‌کنم. باور کنيد من ديده‌ام وقتي مهدوي‌کيا به آلمان سفر مي‌کند مردم شهر هامبورگ دور او جمع مي‌شوند و چقدر به اين بازيکن عشق مي‌ورزند.

حسن‌زاده: مهدوي کيا در اخلاق هم مثل مسائل فني زبانزد بود

جواد حسن‌زاده در بانک ملي و زماني که مهدوي‌کيا هنوز به شهرت امروز نرسيده بود به عنوان مربي با اين بازيکن کار مي‌کرد.

وي در مورد مهدي مهدوي‌کيا گفت: مهدوي‌کيا را از تيم جوانان به بزرگسالان بانک ملي آورديم و او همان زمان نشان داد که در آينده به بازيکني بزرگ تبديل خواهد شد. مهدي هوش بالايي داشت و در کنار سرعت بي‌نظير بسيار فرصت‌طلب بود. مهدوي ‌کيا اخلاق بسيار خوبي دارد او از همان ابتدا به هم‌تيمي‌هايش کمک مي‌کرد و هيچگاه به بازيکنان، داوران و مربيان بي‌احترامي نکرد. مهدو‌ي‌کيا بازيکن بزرگي است و منش اخلاقي او در کنار مسائل فني‌اش هميشه زبانزد است.

حسن‌زاده خاطرنشان کرد: همين الان وقتي مهدوي‌کيا را مي‌بينم او به من احترام مي‌گذارد. افتخارات فراوان و کسب موفقيت‌هاي بين المللي هيچگاه باعث نشد تا اين بازيکن منش پهلواني‌اش را از دست بدهد و غرور باعث شود تا رفتار نامناسبي انجام دهد. مطمئنم مهدوي‌کيا در ادامه زندگي خود باز هم به موفقيت مي‌رسد و جوانان مي‌توانند از تجربياتش استفاده کنند.

ورزش3

بالا