خبرگزاري دانشجويان ايران - زنجان
يک متخصص شيمي مواد غذايي با بيان اينکه يک سوم انرژي بدن در طول روز از طريق مصرف صبحانه تامين ميشود، گفت: مصرف کاکائو در شير و يا هر فرآورده ديگري در وعده صبحانه، جذب کلسيم در بدن را به خطر مياندازد.
دکتر مهران محسني در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا منطقه زنجان، مصرف صبحانه کامل را زمينهساز مصرف ناهار متعادل و شام متعادلتر عنوان کرد و افزود: صبحانه کامل صبحانهاي است که در آن از گروه غلات، حبوبات، ميوهجات، لبنيات و البته چربيها به ميزان کم استفاده شود.
عضو هيات علمي دانشكده داروسازي زنجان با اشاره به استفاده از تنوع غذايي در وعده صبحانه، خاطرنشان کرد: نوشيدن آب ميوهها در وعده صبحانه موجب جذب ميزان قابل توجهي از ويتامينها ميشود که متاسفانه مصرف آب ميوه در وعده صبحانه ايرانيها جايگاه ثابتي ندارد.
محسني در ادامه پرهيز از مصرف موادغذايي پرچرب مانند سوسيس و کالباس و يا کلهپاچه در وعده صبحانه افرادي که داراي اضافه وزن هستند را تاكيد كرد و يادآور شد: در مورد کودکان هم توصيه ميشود که از اين نوع مواد غذايي به ميزان کم استفاده شود و يا اينکه حتيالمقدور استفاده نشود.
اين متخصص شيمي مواد غذايي، مصرف صبحانه کامل به ويژه در کودکان را موجب کاهش خطر چاقي دانست و افزود: علاوه بر آن، مصرف صبحانه در کودکان مانع از پرخاشگري آنها نيز ميشود و افزايش سطح ايمني، يادگيري، خصوصيات روحي و رواني و رشد كودكان را در پي خواهد داشت.
محسني با اشاره به اينکه 90 درصد لبنيات مصرفي در وعده صبحانه جذب ميشود، گفت: غلات نيز با افزايش تدريجي گلوگز خون ميزان قند خون را تا ظهر و زمان مصرف ناهار، به تدريج افزايش داده و مانع از افت قند خون ميشود.
:ناراحت:
:ناراحت: