پژوهشگران می گویند مصرف شکلات تلخ فوائد بسیار زیادی دارد و خوردن شکلات تلخ می تواند برای سلامتی بسیار مفید باشد . به عنوان نمونه مصرف روزانه شکلات تلخ موجب پایین آوردن فشار خون به میزان ۱۰ درصد می شود . البته این قابلیت فقط متعلق به شکلات تلخ است که پر از ماده ای به نام فلونوید است. این ماده همان اکسیدانی است که در میوه ها، سبزیجات، و دانه های طبیعی نیز یافت می شود که به داشتن اثرات مثبت بر فشار خون معروفند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، شکلات تلخ به شکلاتی اطلاق میگردد که در ترکیب آن میزان کل کاکائو برپایه وزن خشک حداقل ۴۰%باشد.لذا شکلات تلخ شکلاتی است که میزان قابل توجهی نسبت به سایر شکلاتها پودرکاکائودارد.پودر کاکائو حاوی مواد طبیعی ونیز ترکیبات خاص شیمیایی است که طعم تلخ شکلات را سبب میشود.
بسیاری از ترکیبات اعم از آلی و معدنی مزه تلخ را از خود نشان میدهند. پاره ای از اسید های امینه هم دارای این مزه میباشند.معروفترین ترکیباتی که باعث ایجاد مزه تلخ میگردند به گروه آلدئید ها و گلیکوزید ها تعلق دارند.کینین آلکالوئیدی است تلخ مزه که به عنوان معیار سنجش مزه تلخ محسوب میگردد.(این ماده تلخ، در درمان مالاریا موثر است).
سرانهٔ مصرف شکلات در آمریکا سالانه حدود ۱۱ پوند است که در میان مردان درصد عمدهٔ مصرف در سنین ۱۲ تا ۱۹ سال دیده میشود، در حالیکه زنان بیشتر در ۳۰ تا ۳۹ سالگی به صمرف شکلات تمایل دارند. در حقیقت این محصول در تاریخچهٔ صنایع غذائی محصول جدیدی به شمار نمیرود و ۲۹ سال پیش از تولید شکلاتهای شیری، یعنی در سال ۱۸۴۷ میلادی، برای اولینبار بهصورت تیره و بدون اضافه کردن شیر فرآوری شد و بعدها در ۱۸۷۶ در سوئیس نوع شیری آن وارد بازار شد.
کشور سنگاپور در جنوب شرق آسیا یکی از بزرگترین تولیدکنندههای شکلات در دنیاست و فقط در یکی از کارخانههای این کشور سالانه حدود ۲۲ هزار تن دانهٔ کاکائو فرآوری میشود که هماکنون با توجه به گسترش بازار مصرف شکلاتهای تیره، این شرکت درصد بسیاری از تولیدات خود را به این نوع محصول اختصاص داده است.
در حال حاضر، با توجه به افزایش تمایل مردم به استفاده از محصولات غذائی ارگانیک در کشورهای اروپائی و آمریکائی، کارخانههای تولیدکنندهٔ شکلات در کشورهای اروپائی چون سوئیس، آلمان، هلند و فرانسه و همچنین آمریکا و کانادا، در حال اختصاص دادن درصد زیادی از کل تولیدات خود به این نوع محصول و بازاریابی آن هستند.
همانطور که اشاره شد، شکلاتهای تیره اغلب در کشورهای اروپائی بیشتر مورد استقبال قرار میگیرند و در آمریکا نیز شکلاتهای تیرهای که دارای طعم دودی ویژهٔ دانههای کاکائوی آمریکای جنوبی باشند بیشتر طرفدار دارند.
شکلات در خالص ترین شکل خود به کاهش فشار خون ، بازگشت انرژی عضلانی ، بهبود کیفیت پوست و فراهم آوردن آنتی اکسیدان ها کمک می کند . بهترین انتخاب ، خوردن مقدار کمی شکلات با کیفیت مطلوب است. و در صورتی که روزانه این مقدار کم را مصرف کنید از فوائد آن بر سلامت قلب بهره مند خواهید شد.
کاکائو جریان خون را بهبود بخشیده ، از چسبندگی پلاکت ها می کاهد ، که این به جلوگیری از لخته شدن خون کمک می کند ، و بر کلسترول بد خون نیز اثر مثبت دارد. این تاثیر به ویژگی آنتی اکسیدانی کاکائو مربوط می شود که درکاهش التهاب ، عامل اصلی بسیاری از بیماری ها ، نقش دارد.
مطالعه دیگری که توسط محققان آلمانی انجام شده نشان داده است زنانی که هر روز نصف فنجان کاکائوی غنی شده می نوشیدند پوستی شاداب تر و مرطوبتر داشتند. بعلاوه پوست این زنان پس از قرار گرفتن در معرض اشعه فرابنفش کمتر دچار قرمزی و التهاب شد.
جالب توجه اینکه فلاونوئید های موجود در شکلات به حفاظت پوست و افزایش جریان خون آن کمک میکند که این باعث افزایش صافی و شادابی پوست می شود.
اما محققان هشدار می دهند که شکلات سفید علیرغم طعم خوش مزه بودن هیچیک از این اثرات را بر سلامت ندارد زیرا دارای کاکائو ، جزئی که شکلات تیره را تا این حد استثنایی می کند ، نیست.
همچنین پژوهشگران می گویند نتایج تحقیقات جدید آنان نشان میدهد که مصرف شکلات تلخ میتواند برای افراد مبتلا به بیماریهای کبدی یا همان سیروز کبدی کمککننده باشد.
پژوهشگران کشور اسپانیا معتقدند خوردن شکلات تلخ بعد از غذا سبب کاهش فشارخونی میشود که در اثر خوردن غذا افزایش مییابد.
افزایش فشارخون برای بیماران مبتلا به سیروز که نوعی بیماری کبدی است بسیار خطرناک است و حتی ممکن است سبب پارگی عروق خونی شود.
وجود آنتیاکسیدانهایی که در شکلات تلخ یافت میشود، ممکن است دلیل این باشد که چرا شکلات برای فشارخون مفید است. این موادشیمیایی به نرم شدن سلولهای عضلانی عروق خونی و گشاد شدن آنها کمک میکند.
مطالعه روی ۲۱ بیمار که در مرحله آخر بیماریهای کبدی بودند، نشان میدهد افرادی که در رژیمغذایی آنها شکلات ۸۵ درصد بود، به طور قابلتوجهی کمتر دچار افزایش فشارخون کبدی شدند. در صورتی که کسانی که شکلات شیری مصرف میکردند، هیچ کاهشی در فشارخون آنها دیده نشد.
این مطالعه نشان میدهد ارتباط واضحی بین مصرف شکلات تیره و کاهش فشارخون وجود دارد. حتی مصرف شکلات در بهبود بیماران مبتلا به سیروز کبدی بسیار موثر و مفید است.
نتایج این تحقیق در کنفرانس سالیانه انجمن کبد اروپا مطرح شده است. بررسیهای قبلی نشان میدهد که شکلات تلخ همچنین سبب سلامت قلب میشود.
بیماری سیروز نوعی زخم کبدی است که در اثر صدمه طولانی کبد ایجاد میشود.
عوامل مختلفی در ایجاد آن دخیل هستند که از جمله آن میتوان به مصرف الکل و عفونت اشاره کرد.
* مصرف روزانه مقدار کم شکلات تلخ می تواند از بالا رفتن فشار خون جلوگیری کند.
محققان آلمانی اعلام کرده اند که مصرف مقدار کم شکلات تلخ روزانه باعث پائین رفتن فشار خون می شود.
این تحقیق که روی ۴۴ نفر که از ۵۶ تا ۷۳ سال انجام شده است نشان میدهد که مصرف مقدار کم شکلات تلخ که حاوی کالری پائینی است فشار خون این افراد را پائین برده و آنها نسبت به افرادی که شکلات شیری سفید رنگ خورده اند فشار خون کمتری دارند.
مصرف مقدار بسیار کم شکلات تلخ که حدود ۳۰ کالری انرژی دارد می تواند برای سلامت افراد مفید باشد و با وجود کالری کمش موجب چاقی نیز نمی شود.
استفاده از ۳۰۰ گرم شکلات تلخ در روز در طی چند هفته، فشار خون را در بیماران با فضشار خون بالا پایین می برد و حساسیت انسولین را نیز به طور مفیدی عوض می کند.
البته یکی از متخصصین در این باره گفت: “اگرچه استفاده از شکلات تلخ بسیار مفید است ولی نباید جایگزین داروهای موجود برای کنترل فشار خون شود. بعلاوه با استفاده از شکلات نمی توان رژیم غذایی بیمار را تغییر داد و باید با توجه به گفته متخصص تغییرات انجام شوند.”
* شکلات تلخ برای سلامت قلب و عروق مفید است .
پژوهشگران آمریکایی در جدیدترین تحقیقات خود نشان دادند مصرف شکلات تلخ جریان خون را در رگها تسهیل کرده و از این رو برای قلب، رگها و سلامت آنها مفید است.
تحقیقات دانشگاه “ییل” که نتایج آن در کنوانسیون سالیانه دانشکده پزشکی “کاردیولوژی ساتردی” ارائه شده، حاکی از نقش مهم “فلاونویید”ها در سلامتی است.
فلاونوییدها گروهی از آنتیاکسیدانها هستند که در میوهها و سبزیجات یافت میشوند.
این تحقیقات ارتباط قوی بین مصرف غذاهای غنی از فلاونویید مانند چای سبز، میوه و سبزیجات و مقابله با بیماریهای قلبی را اثبات میکند.
گفته میشود کاکائو یا شکلات تلخ ذخایر از غنیترین منابع فلاونوییدها در میان خوراکیهای رایج هستند.
یکی از پژوهشگرانی که در این تحقیق شرکت داشت گفت اگر چه این یافتهها حاکی از اثرات مثبت شکلات تلخ بر عملکرد رگها است اما پیشنهاد نمیشود افراد شکلات را بعنوان بخشی از برنامه غذایی روزانه خود قرار دهند اما توصیه میشود که چگونگی تاثیرات مثبت شکلات و دیگر غذاهای سرشار از فلوونوییدها بر عملکرد قلب و عروق مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
* شکلاتهای تلخ و تیره در کاهش بیماری های خطرناک قلبی نقش دارند.
خوردن تعدادی شکلات تلخ در روز باعث تسهیل جریان خون در رگ ها میشوند. منظور از شکلات تلخ و تیره شکلاتی است که ۷۴ درصد آن کاکائو است.
محققان اثرات شکلات تلخ و شیرین (سفید) را روی ۲۰ مرد سیگاری بررسی و مقایسه کردهاند.
دراین بررسی از آنها خواسته می شود که ۲۴ ساعت قبل از خوردن ۴۰ گرم شکلات از خوردن غذاهایی که از لحاظ آنتی اکسیدانها غنی هستند مانند پیاز، سیب، کلم مشتقات کاکائو پرهیز کنند.
بعد از دو ساعت اسکنهای فرا صوت نشان دادند که جریان خون تسهیل یافته و آنتی اکسیدانها افزایش پیدا کردهاند در حالی که شکلات سفید میزان آنتی اکسیدانها را کاهش میدهد اما محققان بریتانیایی این هشدار را میدهند که مضرات شکلات از مزایای آن بیشتر است
زیرا با وجود حجم بالای آنتی اکسیدان در آن همه شکلاتها مقدار قابل توجهی کالری (درحدود ۵۰۰ کالری در هر ۱۰۰گرم) و در حدود ۳۰ درصد چربی دارند. این محققان درمان شکلات را پیشنهاد نمی کنند، از نظر آنها درمانهای بهتری برای بیماران قلبی وجود دارد مانند داشتن رژیم غذایی شامل ۵ نوع میوه و سبزیجات در طول روز.
شکلات تلخ بیشترین تاثیر ، شکلات شیری کمتر و شکلات سفید هیچ تاثیری در کاهش سکته قلبی ندارد.
همچنین نتایج تحقیق پژوهشگران آلمانی که در نشریه قلب اروپا منتشر شده بیانگر این است که مصرف شکلات در کاهش ابتلا به بیماری قلبی و همچنین کاهش فشار خون در افراد تاثیر فراوانی دارد.
دانشمندان آلمانی مطالعات و تحقیقات خود را به مدت هشت سال روی ۱۹ هزار و ۳۵۷ نفر از افراد در سنین ۳۵ تا ۶۵ سال انجام داده اند که این افراد فاقد بیماریهای قلبی بوده و همچنین دارو برای فشار خون مصرف نکرده اند.
دستاورد پژوهشگران در آزمایش های مختلف مربوط به مصرف شکلات تلخ نشان می دهد افرادیکه بطور میانگین روزانه هفت ممیز پنج دهم گرم شکلات تلخ مصرف کرده اند در مقایسه با افرادیکه روزانه یک ممیز هفت دهم گرم شکلات تلخ مصرف کرده اند، در برابر حمله و یا سکته قلبی از مقاومت بیشتری برخوردارند.
* شکلات تلخ ، سرعت تخریب توده های سرطانی را افزایش می دهد.
بررسی محققان مرکز پزشکی دانشگاه جورج تاون نشان میدهد ، نوعی ترکیب موجود در دانههای شکلات تلخ باعث کاهش سرعت رشد توده های سرطانی و افزایش میزان تخریب این توده ها می شود .
محققان با بررسی آزمایشگاهی ماده شیمیایی موجود در کاکائو دریافتند ، این ماده در پیشگیری و حتی درمان سرطان موثر است.
به گفته آنان ، این ماده که gecgc نام دارد ، بیشترین تاثیر را بر دو نوع سرطان روده دارد ، به گونه ای که رشد توده های این انواع سرطان را تا ۵۰ درصد کاهش می دهد و بیشتر سلول های سرطانی موجود در این توده ها را از بین می برد.
نکته قابل توجه در این پژوهش این است که این ماده بر سلول های سالم اثر نامطلوبی ندارد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، شکلات تلخ به شکلاتی اطلاق میگردد که در ترکیب آن میزان کل کاکائو برپایه وزن خشک حداقل ۴۰%باشد.لذا شکلات تلخ شکلاتی است که میزان قابل توجهی نسبت به سایر شکلاتها پودرکاکائودارد.پودر کاکائو حاوی مواد طبیعی ونیز ترکیبات خاص شیمیایی است که طعم تلخ شکلات را سبب میشود.
بسیاری از ترکیبات اعم از آلی و معدنی مزه تلخ را از خود نشان میدهند. پاره ای از اسید های امینه هم دارای این مزه میباشند.معروفترین ترکیباتی که باعث ایجاد مزه تلخ میگردند به گروه آلدئید ها و گلیکوزید ها تعلق دارند.کینین آلکالوئیدی است تلخ مزه که به عنوان معیار سنجش مزه تلخ محسوب میگردد.(این ماده تلخ، در درمان مالاریا موثر است).
سرانهٔ مصرف شکلات در آمریکا سالانه حدود ۱۱ پوند است که در میان مردان درصد عمدهٔ مصرف در سنین ۱۲ تا ۱۹ سال دیده میشود، در حالیکه زنان بیشتر در ۳۰ تا ۳۹ سالگی به صمرف شکلات تمایل دارند. در حقیقت این محصول در تاریخچهٔ صنایع غذائی محصول جدیدی به شمار نمیرود و ۲۹ سال پیش از تولید شکلاتهای شیری، یعنی در سال ۱۸۴۷ میلادی، برای اولینبار بهصورت تیره و بدون اضافه کردن شیر فرآوری شد و بعدها در ۱۸۷۶ در سوئیس نوع شیری آن وارد بازار شد.
کشور سنگاپور در جنوب شرق آسیا یکی از بزرگترین تولیدکنندههای شکلات در دنیاست و فقط در یکی از کارخانههای این کشور سالانه حدود ۲۲ هزار تن دانهٔ کاکائو فرآوری میشود که هماکنون با توجه به گسترش بازار مصرف شکلاتهای تیره، این شرکت درصد بسیاری از تولیدات خود را به این نوع محصول اختصاص داده است.
در حال حاضر، با توجه به افزایش تمایل مردم به استفاده از محصولات غذائی ارگانیک در کشورهای اروپائی و آمریکائی، کارخانههای تولیدکنندهٔ شکلات در کشورهای اروپائی چون سوئیس، آلمان، هلند و فرانسه و همچنین آمریکا و کانادا، در حال اختصاص دادن درصد زیادی از کل تولیدات خود به این نوع محصول و بازاریابی آن هستند.
همانطور که اشاره شد، شکلاتهای تیره اغلب در کشورهای اروپائی بیشتر مورد استقبال قرار میگیرند و در آمریکا نیز شکلاتهای تیرهای که دارای طعم دودی ویژهٔ دانههای کاکائوی آمریکای جنوبی باشند بیشتر طرفدار دارند.
شکلات در خالص ترین شکل خود به کاهش فشار خون ، بازگشت انرژی عضلانی ، بهبود کیفیت پوست و فراهم آوردن آنتی اکسیدان ها کمک می کند . بهترین انتخاب ، خوردن مقدار کمی شکلات با کیفیت مطلوب است. و در صورتی که روزانه این مقدار کم را مصرف کنید از فوائد آن بر سلامت قلب بهره مند خواهید شد.
کاکائو جریان خون را بهبود بخشیده ، از چسبندگی پلاکت ها می کاهد ، که این به جلوگیری از لخته شدن خون کمک می کند ، و بر کلسترول بد خون نیز اثر مثبت دارد. این تاثیر به ویژگی آنتی اکسیدانی کاکائو مربوط می شود که درکاهش التهاب ، عامل اصلی بسیاری از بیماری ها ، نقش دارد.
مطالعه دیگری که توسط محققان آلمانی انجام شده نشان داده است زنانی که هر روز نصف فنجان کاکائوی غنی شده می نوشیدند پوستی شاداب تر و مرطوبتر داشتند. بعلاوه پوست این زنان پس از قرار گرفتن در معرض اشعه فرابنفش کمتر دچار قرمزی و التهاب شد.
جالب توجه اینکه فلاونوئید های موجود در شکلات به حفاظت پوست و افزایش جریان خون آن کمک میکند که این باعث افزایش صافی و شادابی پوست می شود.
اما محققان هشدار می دهند که شکلات سفید علیرغم طعم خوش مزه بودن هیچیک از این اثرات را بر سلامت ندارد زیرا دارای کاکائو ، جزئی که شکلات تیره را تا این حد استثنایی می کند ، نیست.
همچنین پژوهشگران می گویند نتایج تحقیقات جدید آنان نشان میدهد که مصرف شکلات تلخ میتواند برای افراد مبتلا به بیماریهای کبدی یا همان سیروز کبدی کمککننده باشد.
پژوهشگران کشور اسپانیا معتقدند خوردن شکلات تلخ بعد از غذا سبب کاهش فشارخونی میشود که در اثر خوردن غذا افزایش مییابد.
افزایش فشارخون برای بیماران مبتلا به سیروز که نوعی بیماری کبدی است بسیار خطرناک است و حتی ممکن است سبب پارگی عروق خونی شود.
وجود آنتیاکسیدانهایی که در شکلات تلخ یافت میشود، ممکن است دلیل این باشد که چرا شکلات برای فشارخون مفید است. این موادشیمیایی به نرم شدن سلولهای عضلانی عروق خونی و گشاد شدن آنها کمک میکند.
مطالعه روی ۲۱ بیمار که در مرحله آخر بیماریهای کبدی بودند، نشان میدهد افرادی که در رژیمغذایی آنها شکلات ۸۵ درصد بود، به طور قابلتوجهی کمتر دچار افزایش فشارخون کبدی شدند. در صورتی که کسانی که شکلات شیری مصرف میکردند، هیچ کاهشی در فشارخون آنها دیده نشد.
این مطالعه نشان میدهد ارتباط واضحی بین مصرف شکلات تیره و کاهش فشارخون وجود دارد. حتی مصرف شکلات در بهبود بیماران مبتلا به سیروز کبدی بسیار موثر و مفید است.
نتایج این تحقیق در کنفرانس سالیانه انجمن کبد اروپا مطرح شده است. بررسیهای قبلی نشان میدهد که شکلات تلخ همچنین سبب سلامت قلب میشود.
بیماری سیروز نوعی زخم کبدی است که در اثر صدمه طولانی کبد ایجاد میشود.
عوامل مختلفی در ایجاد آن دخیل هستند که از جمله آن میتوان به مصرف الکل و عفونت اشاره کرد.
* مصرف روزانه مقدار کم شکلات تلخ می تواند از بالا رفتن فشار خون جلوگیری کند.
محققان آلمانی اعلام کرده اند که مصرف مقدار کم شکلات تلخ روزانه باعث پائین رفتن فشار خون می شود.
این تحقیق که روی ۴۴ نفر که از ۵۶ تا ۷۳ سال انجام شده است نشان میدهد که مصرف مقدار کم شکلات تلخ که حاوی کالری پائینی است فشار خون این افراد را پائین برده و آنها نسبت به افرادی که شکلات شیری سفید رنگ خورده اند فشار خون کمتری دارند.
مصرف مقدار بسیار کم شکلات تلخ که حدود ۳۰ کالری انرژی دارد می تواند برای سلامت افراد مفید باشد و با وجود کالری کمش موجب چاقی نیز نمی شود.
استفاده از ۳۰۰ گرم شکلات تلخ در روز در طی چند هفته، فشار خون را در بیماران با فضشار خون بالا پایین می برد و حساسیت انسولین را نیز به طور مفیدی عوض می کند.
البته یکی از متخصصین در این باره گفت: “اگرچه استفاده از شکلات تلخ بسیار مفید است ولی نباید جایگزین داروهای موجود برای کنترل فشار خون شود. بعلاوه با استفاده از شکلات نمی توان رژیم غذایی بیمار را تغییر داد و باید با توجه به گفته متخصص تغییرات انجام شوند.”
* شکلات تلخ برای سلامت قلب و عروق مفید است .
پژوهشگران آمریکایی در جدیدترین تحقیقات خود نشان دادند مصرف شکلات تلخ جریان خون را در رگها تسهیل کرده و از این رو برای قلب، رگها و سلامت آنها مفید است.
تحقیقات دانشگاه “ییل” که نتایج آن در کنوانسیون سالیانه دانشکده پزشکی “کاردیولوژی ساتردی” ارائه شده، حاکی از نقش مهم “فلاونویید”ها در سلامتی است.
فلاونوییدها گروهی از آنتیاکسیدانها هستند که در میوهها و سبزیجات یافت میشوند.
این تحقیقات ارتباط قوی بین مصرف غذاهای غنی از فلاونویید مانند چای سبز، میوه و سبزیجات و مقابله با بیماریهای قلبی را اثبات میکند.
گفته میشود کاکائو یا شکلات تلخ ذخایر از غنیترین منابع فلاونوییدها در میان خوراکیهای رایج هستند.
یکی از پژوهشگرانی که در این تحقیق شرکت داشت گفت اگر چه این یافتهها حاکی از اثرات مثبت شکلات تلخ بر عملکرد رگها است اما پیشنهاد نمیشود افراد شکلات را بعنوان بخشی از برنامه غذایی روزانه خود قرار دهند اما توصیه میشود که چگونگی تاثیرات مثبت شکلات و دیگر غذاهای سرشار از فلوونوییدها بر عملکرد قلب و عروق مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
* شکلاتهای تلخ و تیره در کاهش بیماری های خطرناک قلبی نقش دارند.
خوردن تعدادی شکلات تلخ در روز باعث تسهیل جریان خون در رگ ها میشوند. منظور از شکلات تلخ و تیره شکلاتی است که ۷۴ درصد آن کاکائو است.
محققان اثرات شکلات تلخ و شیرین (سفید) را روی ۲۰ مرد سیگاری بررسی و مقایسه کردهاند.
دراین بررسی از آنها خواسته می شود که ۲۴ ساعت قبل از خوردن ۴۰ گرم شکلات از خوردن غذاهایی که از لحاظ آنتی اکسیدانها غنی هستند مانند پیاز، سیب، کلم مشتقات کاکائو پرهیز کنند.
بعد از دو ساعت اسکنهای فرا صوت نشان دادند که جریان خون تسهیل یافته و آنتی اکسیدانها افزایش پیدا کردهاند در حالی که شکلات سفید میزان آنتی اکسیدانها را کاهش میدهد اما محققان بریتانیایی این هشدار را میدهند که مضرات شکلات از مزایای آن بیشتر است
زیرا با وجود حجم بالای آنتی اکسیدان در آن همه شکلاتها مقدار قابل توجهی کالری (درحدود ۵۰۰ کالری در هر ۱۰۰گرم) و در حدود ۳۰ درصد چربی دارند. این محققان درمان شکلات را پیشنهاد نمی کنند، از نظر آنها درمانهای بهتری برای بیماران قلبی وجود دارد مانند داشتن رژیم غذایی شامل ۵ نوع میوه و سبزیجات در طول روز.
شکلات تلخ بیشترین تاثیر ، شکلات شیری کمتر و شکلات سفید هیچ تاثیری در کاهش سکته قلبی ندارد.
همچنین نتایج تحقیق پژوهشگران آلمانی که در نشریه قلب اروپا منتشر شده بیانگر این است که مصرف شکلات در کاهش ابتلا به بیماری قلبی و همچنین کاهش فشار خون در افراد تاثیر فراوانی دارد.
دانشمندان آلمانی مطالعات و تحقیقات خود را به مدت هشت سال روی ۱۹ هزار و ۳۵۷ نفر از افراد در سنین ۳۵ تا ۶۵ سال انجام داده اند که این افراد فاقد بیماریهای قلبی بوده و همچنین دارو برای فشار خون مصرف نکرده اند.
دستاورد پژوهشگران در آزمایش های مختلف مربوط به مصرف شکلات تلخ نشان می دهد افرادیکه بطور میانگین روزانه هفت ممیز پنج دهم گرم شکلات تلخ مصرف کرده اند در مقایسه با افرادیکه روزانه یک ممیز هفت دهم گرم شکلات تلخ مصرف کرده اند، در برابر حمله و یا سکته قلبی از مقاومت بیشتری برخوردارند.
* شکلات تلخ ، سرعت تخریب توده های سرطانی را افزایش می دهد.
بررسی محققان مرکز پزشکی دانشگاه جورج تاون نشان میدهد ، نوعی ترکیب موجود در دانههای شکلات تلخ باعث کاهش سرعت رشد توده های سرطانی و افزایش میزان تخریب این توده ها می شود .
محققان با بررسی آزمایشگاهی ماده شیمیایی موجود در کاکائو دریافتند ، این ماده در پیشگیری و حتی درمان سرطان موثر است.
به گفته آنان ، این ماده که gecgc نام دارد ، بیشترین تاثیر را بر دو نوع سرطان روده دارد ، به گونه ای که رشد توده های این انواع سرطان را تا ۵۰ درصد کاهش می دهد و بیشتر سلول های سرطانی موجود در این توده ها را از بین می برد.
نکته قابل توجه در این پژوهش این است که این ماده بر سلول های سالم اثر نامطلوبی ندارد.