• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مصرف شیر، رشد بافت های سرطانی را كند می كند

amininho

متخصص بخش کامپیوتر
نتایج تحقیقات جدید نشان داد: در مصرف شیر مانع فعالیت عوامل كلیدی موثر بر توسعه و رشد بافت های سرطانی مانند سرطان سینه در زنان می شود.



به گزارش خبرگزاری فارس،یافته های اخیر مركز جامع مطالعات سرطان لومباردی دانشگاه جورگتون ایالت واشنگتن آمریكا نشان می دهد، شیر به این علت عامل جلوگیری از ایجاد غدد سرطانی است كه به عنوان یك عامل دفاعی و حمایتی در برابر بیشتر بیماری ها همچون سرطان سینه و روده عمل می كند.



بنابراین گزارش، دخترانی كه در دوره قبل از بلوغ به میزان فراوانی شیر می نوشند، كمتر در معرض بروز و رشد جوانه های غدد سرطان سینه قرار می گیرند.



عزیز الله كمال زاده، متخصص تغذیه گفت: نتایج این پژوهش یافته های به دست آمده توسط پژوهش های دیگر را در مورد تأثیر مصرف شیر بر كاهش سرطان تأیید می كند. به طور مثال نتایج به دست آمده از پژوهش دانشگاه اوتاگو نیوزیلند نشان می دهد، كودكانی كه روزانه شیر مصرف می كنند ۴۰ درصد كمتر از دیگران در بزرگسالی به سرطان دستگاه گوارش و روده دچار می شوند.



در بررسی ۵۶۲ فرد بزرگسال مبتلا به سرطان روده بین سنین ۳۰ تا ۶۹ ساله مشخص شد، این افراد در دوره كودكی و در سنین ۴ تا ۶ سالگی و نوجوانی یا اصلاً شیر مصرف نكرده یا كمتر از حد معمول از این محصول لبنی استفاده كرده اند.



كمال زاده گفت: پژوهشگران مركز جامع مطالعات سرطان لومباردی، به موش های آزمایشگاهی باردار مواد شیمیایی سرطان زا تزریق كردند و سپس آنها را به دو گروه تقسیم كرده و به یك گروه آب آشامیدنی و به گروه دیگر به جای آب، شیر گاو دادند.



به گفته وی این كار تا بعد از زایش و در دوره شیردهی نیز ادامه یافت. بعد از شیرگیری تا زمان بلوغ جنسی (سن ۳۳ روزگی)، نوزادان ماده نیز همانند مادران آنها با آب یا شیر گاو تغذیه شدند.



نتایج نشان داد آنهایی كه از شیر استفاده كرده بودند به طور متوسط حدود ۲.۵روز زودتر از آنهایی كه از آب مصرف كرده بودند به مرحله بلوغ جنسی رسیدند و همچنین به طور قابل رشد جوانه های غدد سرطانی بسیار كمتری در آنها به وجود آمد.



به طوری كه در سن ۲۵ روزگی، در موش هایی كه از آب مصرف كرده بوند، ۵۵ مورد سرطان مشاهده شد ولی در موش هایی كه به جای آب از شیر استفاده كرده بودند، فقط ۴۰ مورد یعنی معادل ۳۰ درصد كمتر جوانه های غدد سرطانی مشاهده شد.



به گفته كمال زاده این رقم در سن بلوغ كامل بدنی (۵۵ روزگی)، به ۲۲ مورد در مقابل ۱۸ مرد سرطان رسید. در سن ۱۸ هفتگی، در ۶۳ درصد آنهایی كه از آب مصرف كرده بودند، رشد غدد سرطانی مشاهده شد در صورتی كه این عدد در آنهایی كه از شیر استفاده كرده بودند، ۴۶ درصد بود. از طرفی در حیواناتی كه از شیر مصرف كرده بودند، بروز جوانه های غدد سرطانی ۲ هفته دیرتر از حیواناتی بود كه از آب استفاده كرده بودند.
خبرگزارى فارس (http://www.farsnews.com)
 
بالا