• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مصرف فراورده های لبنی پرچرب، سلامت مصرف کنندگان را تهدید می کند

sasan

Banned
سیاست قیمت گذاری فراورده های لبنی، تولید کنندگان را به سمت تولید لبنیات پرچرب سوق داده است
مدیر پایگاه اطلاع رسانی تغذیه و سلامت( بهسایت ایران ) با انتقاد از سیاست قیمت گذاری فراورده های لبنی هشدارداد: شیوه کنونی قیمت گذاری که تنها محدویت افزایش قیمت را شامل محصولات کم چرب کرده ،تولید کنندگان فراورده های لبنی را به سمت تولید محصولات پر چرب سوق داده است.
دکتر ربابه شیخ الاسلام که به مناسبت روز جهانی شیر(11 خرداد ماه) سخن می گفت با اعلام این خبر افزود: هم اینک تلاش هایی از سوی نهاد های مختلف کشور مبنی بر افزایش سرانه مصرف شیر در حال انجام است، این درحالی است که تشویق مردم به افزایش مصرف شیر به عنوان یک غذای سالم با عرضه محصولات پر چرب لبنی که مخل سلامت جامعه است، همخوان نیست.
وی ادامه داد: بر اساس چند پژوهش میدانی انجام شده در سطح شهر تهران، توزیع کنندگان فراوردهای لبنی اظهار داشته اند که تنها یک چهارم محصولات عرضه شده به آنان را محصولات کم چرب و بقیه را گروه پر چرب تشکیل می دهند.
مدیر پایگاه اطلاع رسانی تغذیه و سلامت (بهسایت ایران) گفت: با وجودیکه 90 درصد مردم دریافت کلسیم ناکافی دارند که عوارض ناشی از آن ابتلا به پوکی استخوان است، نمی توان به آنان که معمولا از اضافه وزن و یا چاقی رنج می برند و همین چاقی می تواند، بیماری های قلبی -عروقی و مشکلات اسکلتی استخوانی را به همراه داشته باشد، توصیه کرد که مواد لبنی پر چرب بخورند.
وی با اشاره به اینکه چربی لبنیات مانند سایر چربی ها می تواند، عوارض زیادی داشته باشد که مهم ترین آن گرفتگی عروق است، اضافه کرد: متاسفانه بیشتر مردم از مضرات چربی لبنیات آگاه نبوده و به دلیل توصیه متخصصان تغذیه مبنی بر تاکید بر مصرف فراوردهای لبنی، نوع پر چرب آن را انتخاب می کنند.
دکتر شیخ الاسلام یاد آور شد: بر اساس یک نظر سنجی صورت گرفته در پایگاه اطلاع رسانی تغذیه و سلامت ( بهسایت ایران ) در مورد اینکه خامه جزو كدام يك از گروه هاي غذايي محسوب می شود 59/94درصد اظهار داشتند که خامه جزو گروه لبنیات است در حالی که بر خلاف باور عموم، خامه در گروه شيريني ها و چربی ها جای می گیرد.
وی با تاکید بر لزوم آموزش های مناسب به مردم در مورد انواع فراورده های شیری، روش های نگهداری ، مصرف و... تصریح کرد: با توجه به پایین بودن مصرف سرانه شیر در ایران که کمتر از یک چهارم کشور های پیشرفته است، ضروری است در کنار شیوه های گوناگون فرهنگ سازی، دولت نسبت به اصلاح سیاست های قیمت گذاری نیز اقدام کند.
مدیر موسسه تغذیه ،سلامت و توسعه اظهار داشت: وزارتخانه های بازرگانی و بهداشت می بایست، بر خلاف رویه موجود، نسبت به اعمال مالیات و افزایش بهای محصولات مضر برای سلامت اقدام کرده، سود ناشی از آن را به محصولات حامی سلامت تخصیص دهند. همچنین با اعمال یارانه و کاهش قیمت، مردم را به خرید محصولات غذایی حامی سلامت تشویق کنند که اين اقدام می تواند، حرکت مثبتی در جهت سلامت جامعه و کاهش بار بیماری ها به شمار آید.
 
بالا