• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مصرف مداوم نان سفيد باعث بيماري‌هاي گوارشي مي شود

alik

متخصص بخش
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
مدير نظارت بر مواد غذائي دانشگاه علوم پزشكي مازندران با بيان اينكه ‌نان‌هاي كه با آرد سفيد توليد مي‌شود به لحاظ ارزش غذايي غني نيست، گفت: مصرف مداوم اين نان سبب بروز بيماري‌هاي گوارشي و خطر بيماري قند خون و ديابت را افزايش مي‌دهد.​
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، حسن مكرمي با اعلام اينكه 43 درصد مردم مازندران بيش از 120 درصد انرژي دريافت مي‌كنند تصريح كرد: 53 درصد مازندراني‌ها اضافه وزن دارند و47 درصد عامل مرگ و مير مازندران بيماري قلب وعروق است.​
وي ادامه داد: بيماري‌هاي سرطاني عامل 15 درصد مرگ ومير در مازندران است كه استفاده مدوام از نان سفيد نيز به تشديد بيماري‌هاي گوارشي كمك مي‌كند.​
وي با اعلام اينكه ميزان فيبر دريافتي در سلامت انسان تاثير مناسب دارد بيان داشت: روزانه از رژيم غذائي 30 گرم فيبر دريافت مي‌شود كه 15 گرم آن از ميوه وسبزي ها و15 گرم ديگر از نان با سبوس مناسب استحصال مي‌شود.​
مدير نظارت بر مواد غذائي دانشگاه علوم پزشكي مازندران افزود: در صورتي كه ميزان فيبر مورد نياز از نان كاهش يابد ومصرف مداوم نان سفيد در بين خانوارها بيش از اندازه توجه شود بروز بيماري‌هاي گوارش وسرطان نيز افزايش مي‌يابد.​
وي خواستار استفاده خانوارها از نان با سبوس مناسب شد وبيان داشت: موضوع توليد نان با آرد غني شده در دستور كارگروه بهداشت وسلامت قرار گرفت.​
مدير نظارت بر مواد غذائي دانشگاه علوم پزشكي مازندران ادامه داد: برنامه ريزي براي توليد آرد با سبوس مناسب در دستور كار كارخانه آرد قرار دارد ونظارت بر اجراي توليد آرد غني شده نيز در دستور كار علوم پزشكي مازندران قرار گرفت وبه زودي اجرايي مي‌شود.​
وي با اعلام اينكه اجراي توليد آرد غني شده وتحويل آن به نانوائي‌هاي استان به زودي اجرايي مي‌شود بيان داشت: آردهاي موجود در نانواي‌ها توسط ناظران علوم پزشكي مورد بررسي قرار مي‌گيرد.​
مکرمي تاكيد كرد: ممكن است پس از اجراي طرح نان غني شده با سبوس مناسب تغييري جزئي در رنگ نان ايجاد شود كه مردم از اين بابت نگراني نداشته باشند.​
وي ادامه داد: در طرح توليد آرد براي نان بربري 18 درصد سبوس وبراي نان سنگك وتافتون ولواش 15 درصد سبوس پيش بيني شد كه انتظار مي‌رود با تغييرات ايجاد شده در اين بخش شاهد بروز كمتر بيماريهاي ديابت وسرطان شويم .​
مکرمي در پايان از تهيه وتنظيم بروشورهايي در رابطه با مصرف مناسب نان غني شده وتاثير آن بر سلامت افراد جامعه خبرداد وبيان داشت: اين بروشورهاي به زودي در سطح شهرهاي مازندران توزيع مي‌شود.



:بای:
 
بالا