خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
عضو هيات علمي دانشگاه شهيد بهشتي با بيان اين كه چغاله بادام كالري كمي دارد و در مقايسه با بادام چربي ندارد، توصيه كرد: قبل از مصرف چغاله بادام، خوب آن را شست و شو دهيد.
دكتر مسعود كيمياگر در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، درباره فوايد چغاله بادام اظهار كرد: كال ميوه بادام، بيشتر به عنوان يك تنقل و نوبرانه مورد استفاده قرار ميگيرد و پيش از توجه به خواص تغذيهاي آن، افراد از طعم و احساس مطبوعي آن لذت ميبرند.
وي ادامه داد: با توجه به اينكه مقدار زيادي از چغاله بادام را نميتوان در يك وعده استفاده كرد، ويتامين و املاح سرشاري هم به بدن نميرساند، مگر آنكه به ميزان زيادي مورد استفاده قرار بگيرد كه آن هم باعث ايجاد دل درد و دل به هم خوردگي ميشود و به طور كلي مصرف بي رويه هر ماده غذايي صحيح نيست و باعث ايجاد مشكل و ناراحتي ميشود.
اين متخصص تغذيه درباره لزوم رعايت بهداشت در حمل و نقل اين ميوه از باغها به شهر و چگونگي ارائه آن به مردم اظهار كرد: توجه به اين نكته كه ميوهها چگونه حمل ميشوند و آيا در نحوه ارائه آن به خريداران تمهيدات بهداشتي لحاظ شده است يا خير بسيار مورد اهميت است. متاسفانه چغاله بادام به شيوه صد سال گذشته و به گونه نامطلوب و نامناسبي توسط فروشندگان در سطح شهر عرضه ميشود كه از وجود ميكروبهايي در سطح آن خبر ميدهد كه باعث ايجاد مسموميتها و ناراحتيهايي در دستگاه گوارش ميشوند.
وي همچنين در اين باره ادامه داد: در اينجا ضروري است به نكته ديگري هم اشاره شود و آن اين است كه اين ميوه نظاير آن در زماني برداشت نشوند كه باغها به تازگي سمپاشي شده باشند، چرا كه سمها يك دوران تجزيه دارند و براي برخي از آنها 6 تا 8 هفته زمان براي تجزيه و بي اثر شدنشان لازم است و اگر در همين زمان برداشت شوند احتمال اينكه سم روي ميوهها باقي بماند وجود دارد.
دكتر كيمياگر درباره اصول بهداشتي استفاده از چغاله بادام گفت: توصيه ما اين است كه به طور كلي ميوهها قبل از مصرف خوب شست و شو داده شوند. استفاده از برس براي شست و شوي اين ميوه بسيار مناسب است. چرا كه اگر هنوز سموم و آلودگيهايي روي ميوه باقي مانده باشد باعث ايجاد سردرد و حالت تهوع ميشود و مشكلات گوارشي خاصي را به همراه دارد.
:ناراحت:
:ناراحت: