• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مقايسه کره طبيعي و کره بادام‌زميني

Masʘ‿ʘd

کاربر ويژه
کره معمولي به طور طبيعي 80 درصد چربي دارد و 18 درصدش آب است؛ چرا که وقتي حرارت مي‌بيند کفي روي آن تشکيل مي‌شود كه به معناي بخار آبي است که در آن وجود دارد. در کره حدود 2 درصد نمک نيز هست و مي‌توان گفت کره جزو خانواده‌ چربي‌هاست. به علاوه، اسيدهاي چربي موجود در کره نيز از نوع اشباع و کوتاه زنجيره بوده که جذب شان به راحتي قابل انجام است...
00014981.jpg
اما کره بادام زميني از خود بادام زميني مقوي‌تر است و املاح، پروتئين، فيبر و مقاديري کربوهيدرات دارد. به طور كلي، هر 100 گرم کره بادام زميني 580 تا 588 کيلو کالري انرژي و 25 تا 26 درصد پروتئين داشته و در مقايسه با کره معمولي چربي‌اش 50 درصد بوده و فيبري معادل 6 درصد دارد. در هر 100 گرم کره بادام‌زميني 2/9 گرم قند و عمدتا از نوع ساکاروز است. مقداري سديم و پتاسيم نيز در آن يافت مي‌شود که اين نسبت براي سديم در هر 100 گرم 460 ميلي‌گرم و براي پتاسيم 650 ميلي‌گرم در هر 100 گرم است. کل ميزان اسيدچرب اشباع در کره بادام زميني در حدود 10 تا 11 درصد است و بيشتر اسيدهاي چرب آن از نوع غير اشباع‌اند، يعني 24 تا 25 درصد، اسيدهاي چرب آن از نوع كوتاه زنجيره هستند.
اگر بخواهيم بين کره و کره بادام زميني يکي را انتخاب کنيم، در مقادير مساوي کره بادام زميني ارجحيت دارد ولي در صورتي که ميزان مصرف کره بادام‌زميني زياد باشد، کالري بيشتري به بدن رسيده و اضافه وزن و چاقي حتمي خواهد شد اما مصرف کره بادام زميني معمولا به‌عنوان ميان‌وعده، انتخاب خوبي نيست چرا كه بهترين ميان‌وعده‌ها، ميوه‌ها هستند. در صورتي كه اگر کره بادام‌زميني در وعده صبحانه مصرف شود، مي‌تواند وعده غذايي کامل و خوبي را تشكيل دهد، مخصوصا براي دانش آموزان اما نکته مهمي که بايد به آن توجه داشت، مساله وجود تركيبات آلرژي زا در بادام زميني است که بايد جدي گرفته شود و در صورت داشتن حساسيت از برنامه غذايي حذف شود.
منبع: www.salamat.ir
 
بالا