• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

منشوراخلاقي وسوگندنامه مددكاري اجتماعي"

غرور

کاربر ويژه
منشوراخلاقي وسوگندنامه مددكاري اجتماعي" affidavit) ـ (affidavy
برخي ازحرف ومشاغل به جهت اهمّيت وحساسيتي كه دارند داراي منشوراخلاقي ويژه اي در قالب
"سوگند نامه"هستند كه داوطلبين ورود به اين مشاغل، پس ازفراغت از كسب علم و معرفت مورد نظر واندوختن مهارتهاي لازم، قبل از ورود به عرصه فعاليت، طي مراسم ويژه اي بامقدسات و باورهاي خود پيمان مي بندند كه پاي بنداصول حرفه اي وارزشهاي اخلاقي خاصي باشند و در كوران زندگي و فشارهاي شغلي لحظه اي ازآنهاغافل نشوند. پزشكي، پرستاري، قضاوت و مددكاري اجتماعي ازاين قبيل مشاغل اند . مددكاران اجتماعي در زمان فراغت از تحصيل پاي بندي خود را به اموروزمينه هاي در قالب "منشوراخلاقي"اعلام مي دارند و با خداي خود پيمان مي بندند كه لحظه اي از آن غافل نشوند و در هيچ شرايطي ازآن سرپيچي نكنند . در ذيل به بخشهايي ازاين"سوگند نامه"اشاره مي كنم:
1- ((من نخستين تعهد و پيمان خويش راخدمت راستين به افراد، گروهها وجامعه مي دانم خدمتي كه جهد در بهبود وپيشرفت شرايط اجتماعي راشامل مي شود.
2- من مسئوليت خدمتي را كه به انجام دادنش مفتخرم با آغوش بازمي پذيرم.
3- من تعهد مي كنم در پنهان داشتن اسرارمردم از گزند نامحرمان كوشا باشم.
4- من به اصول حرفه اي مددكاري اجتماعي اعتقاد كامل دارم واعمال و رفتارخود را بر مبناي علم ، تجربه ومهارت هاي مددكاري بنيان مي نهم.
5- من تعهد ميكنم كه در حفظ جامعه وحمايت ازافرادآن و در جلوگيري از انحرافات اخلاقي افراد وسازمانهايي كه درفعاليتهاي بهزيستي اجتماعي شركت دارند كوشا باشم.
6- من آمادگي خويش را براي تقديم خدمت حرفه اي درهنگام رويدادها و حوادث غير منتظره اعلام مي دارم.
7- من به موازين علمي، يافته ها وعقايد صاحب نظران با ديده احترام مي نگرم و منطق را براي بيان و تعبير آنها برميگزينم وعقايد و يافته هاي علمي و حرفه اي خويش را براي پيشرفت برنامه بهزيستي انسانها وگسترش خدمات اجتماعي دراختيارهمه قرارمي دهم.
8- من مسئوليت حرفه اي خويش را به علايق شخصي ترجيح مي دهم و مي كوشم تا آنجا كه ممكن است منافع شخصي و خودخواهانه خويش را فداي مصالح عمومي كنم.
9- من بين گفتار وكردار خويش به عنوان فردي ازاجتماع وبين گفتاروكردارحرفه اي خود به عنوان مددكار اجتماعي فرق قائلم و با وضوح و صراحتي شايسته اين دو را از يكديگر تشخيص مي دهم. ازدخالت احساسات ، پيشداوريها و باورداشتهاي شخصي در كار حرفه اي تا سر حّد امكان جلوگيري مي كنم.
10- من تعهد مي كنم كه در داوريهاي حرفه اي خواسته ها وعواطف خويش را حتي المقدور معيار سنجش قرار ندهم و سعي كنم احساسات و عواطف انسانها را درك كنم . ازاحساسات تعصبات و پيشداوريها دوري گزينم تا بدين وسيله به تجلي و كشف واقعيتها كمك كنم.)

بالا