هر 40 ثانیه. با همین ضرباهنگ. هر 40 ثانیه یک نفر از بیماری قلبی میمیرد. بیماری شماره یک در کشورهای پیشرفته. ولی چقدر خوب میشود اگر بتوانیم خطر سکته قلبی یا مغزی را با خوردن روزانه فقط یک قرص تجویزی دکتر به میزان بسیار زیادی کاهش دهیم!
جام جم سرا: دکتر گودمن، یکی از معروفترین متخصصان قلب و عروق، میگوید این نوید و امیدواری را منیزیم ایجاد کرده است و تحقیقات آزمایشگاهی نشان داده سلامت قلب را افزایش میدهد. او میگوید: «چیزی که من سخت به آن معتقدم این است که کاهش منیزیم یکی از عوامل خطر بسیار مهم است و متاسفانه توجه کافی به این موضوع نمیشود. من میدانم مردم بسیاری هستند که دچار این عاملهای خطرناک هستند و از این مطلب آگاه نیستند؛ در صورتی که این عامل در میزان شیوع بالای بیماریهای قلبی تاثیر دارد.»
دکتر گودمن، استاد کاردیولوژی دانشگاه نیویورک و رئیس انجمن پزشکان نیویورک، تاکید میکند بیشتر افراد از فواید سودمند آسپرین، ورزش، رژیم سرشار از مواد مغذی و مدیریت استرس برای سلامت قلب آگاهند، ولی افراد اندکی از فواید منیزیم مطلع هستند. باوجود دهها هزار مقاله که بهطور مستند ارتباط بین بیماریهای قلبی ـ عروقی و میزان اندک این عنصر را در خون گزارش کردهاند، او میگوید: «درک این موضوع خیلی سخت است که چرا افراد بسیار زیادی از این موضوع بیخبرند. ولی آنچه ما باید بدانیم این است که افرادی که کمترین میزان منیزیم را دارند، خطر بروز بیماریهای قلبی ـ عروقی و دیگر انواع بیماریها نیز در آنها افزایش مییابد.»
برای مثال سال 2011 در تحقیقی که در مجله کلینیکی تغذیه آمریکا منتشر شد نشان داد زنانی که بدنشان منیزیم کمتری دارد، 40 درصد بیشتر از افرادی با منیزیم عادی در خطر سکته قلبی قرار دارند. این تحقیق 88هزار پرستار را که سابقه سلامتشان به مدت 26 سال پیگیری شده بود، در بر میگرفت.
او بعد از بررسی نتایج این تحقیقات میگوید: «این تحقیق خیلی مرا تحت تاثیر قرار داد و موجب شد متوجه شویم منیزیم بینهایت برای سلامت قلب و عروق مهم است.» او معتقد است منیزیم به اندازه پیامهای بازرگانی پرفروش قرصهای قلب و قرصهای استاتین پایینآورنده کلسترول، توجه رسانهها یا تبلیغاتیها را جلب نمیکند؛ چون شرکتهای دارویی برای تبلیغ استفاده از منیزیم سودی نمیبرند.
گودمن میگوید: «چون منیزیم دارویی تجویزی نیست، که پزشک در نسخه خود بنویسد، شرکتهای بزرگ دارویی نیز روی آن سرمایهگذاری نمیکنند و درباره استفاده از آن به مردم آموزش نمیدهند. در واقع بیشتر مردم از منیزیم چیزی نشنیدهاند و به نظر من این قضیه شرمآور است.»
فقدان آگاهی عمومی خود میتواند دلیلی برای این موضوع باشد که چرا تحقیقات آزمایشگاهی نشان میدهد از هر چهار نفر سه نفر دچار کمبود منیزیم هستند. علت هم واضح است: چون مردم از رژیم تغذیهای مدیترانهای استفاده نمیکنند. این سبک تغذیه سرشار از غذاهایی چون سبزیجات سبزبرگ، آووکادو، ماهی هالیبوت، ماهی تن، تخمه کدو حلوایی، تخمه آفتابگردان و بادام است که این عنصر بهوفور در آنها یافت میشود.
او تاکید میکند: «چه تعداد افراد این رژیم را دارند؟ غالب مردم تغذیه مدیترانهای ندارند. بنابراین اولین مشکل همین است. اما مشکل دوم: خاک فاقد عنصر حیاتی منیزیم شده است.
بنابراین حتی اگر شما تغذیه مدیترانهای داشته باشید به قدر کافی از این سبزیجات منیزیم دریافت نمیکنید. به همین دلیل بیشتر افراد کمبود منیزیم دارند و من تصور میکنم یکی از مهمترین مسائل این است که مردم اینها را نمیدانند.»دکتر گودمن خود بهطور تجربی از طریق آزمایش خون ثابت کرده است حدود 75 درصد بیمارانش دچار فقر منیزیم هستند و از علایم رایجی چون خستگی، درد عضلانی، گرفتگی عضلات، تپش قلب، سردرد و مشکلات گوارشی مانند یبوست شکایت دارند.
او میگوید: «غالب مردم این علایم را به حساب چیزهای دیگر میگذارند؛ ولی در واقع کمبود منیزیم علت عمده این علایم است.» او اضافه میکند بیمارانی که توصیه او درباره افزایش سطح این عنصر از طریق رژیم غذایی و مکملهای دارویی دنبال کردهاند روزبهروز بهتر شدهاند.
وی چنین استدلال میکند که «کمبود منیزیم باید همچون دیگر عوامل خطرزای شناختهشده قلبی-عروقی از جمله فشارخون بالا، LDL یا کلسترول بد بالا، HDL یا کلسترول خوب پایین، سیگار، دیابت، چاقی و استرس سرسختانه درمان شود. یکی از مسائل مهمی که امروزه میدانیم این است که التهاب و تورم یکی از دلایل اصلی بیماریهایی چون سکته قلبی و سکته مغزی است.
ما نشان دادهایم که میزان اندک منیزیم موجب افزایش تورم و التهاب میشود. حرکت به سوی فهم و مهار عوامل خطرزای بیماریهای قلبی اساسیترین و مهمترین مساله است؛ حتی اگر شما هیچ یک از علایم یبماریهای قلبی-عروقی را نداشته باشید، زیرا مطالعات نشان داده است حدود نصف افرادی که در اثر سکته قلبی جان دادهاند هیچ علائم هشداری نداشتهاند. در واقع برای این افراد سکته نخستین و آخرین علامت بوده است و این خیلی ترسناک و وحشتناک است. شما باید بدانید عوامل خطرزا چیست.» (ضمیمه سیب)
جام جم سرا: دکتر گودمن، یکی از معروفترین متخصصان قلب و عروق، میگوید این نوید و امیدواری را منیزیم ایجاد کرده است و تحقیقات آزمایشگاهی نشان داده سلامت قلب را افزایش میدهد. او میگوید: «چیزی که من سخت به آن معتقدم این است که کاهش منیزیم یکی از عوامل خطر بسیار مهم است و متاسفانه توجه کافی به این موضوع نمیشود. من میدانم مردم بسیاری هستند که دچار این عاملهای خطرناک هستند و از این مطلب آگاه نیستند؛ در صورتی که این عامل در میزان شیوع بالای بیماریهای قلبی تاثیر دارد.»
دکتر گودمن، استاد کاردیولوژی دانشگاه نیویورک و رئیس انجمن پزشکان نیویورک، تاکید میکند بیشتر افراد از فواید سودمند آسپرین، ورزش، رژیم سرشار از مواد مغذی و مدیریت استرس برای سلامت قلب آگاهند، ولی افراد اندکی از فواید منیزیم مطلع هستند. باوجود دهها هزار مقاله که بهطور مستند ارتباط بین بیماریهای قلبی ـ عروقی و میزان اندک این عنصر را در خون گزارش کردهاند، او میگوید: «درک این موضوع خیلی سخت است که چرا افراد بسیار زیادی از این موضوع بیخبرند. ولی آنچه ما باید بدانیم این است که افرادی که کمترین میزان منیزیم را دارند، خطر بروز بیماریهای قلبی ـ عروقی و دیگر انواع بیماریها نیز در آنها افزایش مییابد.»
برای مثال سال 2011 در تحقیقی که در مجله کلینیکی تغذیه آمریکا منتشر شد نشان داد زنانی که بدنشان منیزیم کمتری دارد، 40 درصد بیشتر از افرادی با منیزیم عادی در خطر سکته قلبی قرار دارند. این تحقیق 88هزار پرستار را که سابقه سلامتشان به مدت 26 سال پیگیری شده بود، در بر میگرفت.
او بعد از بررسی نتایج این تحقیقات میگوید: «این تحقیق خیلی مرا تحت تاثیر قرار داد و موجب شد متوجه شویم منیزیم بینهایت برای سلامت قلب و عروق مهم است.» او معتقد است منیزیم به اندازه پیامهای بازرگانی پرفروش قرصهای قلب و قرصهای استاتین پایینآورنده کلسترول، توجه رسانهها یا تبلیغاتیها را جلب نمیکند؛ چون شرکتهای دارویی برای تبلیغ استفاده از منیزیم سودی نمیبرند.
گودمن میگوید: «چون منیزیم دارویی تجویزی نیست، که پزشک در نسخه خود بنویسد، شرکتهای بزرگ دارویی نیز روی آن سرمایهگذاری نمیکنند و درباره استفاده از آن به مردم آموزش نمیدهند. در واقع بیشتر مردم از منیزیم چیزی نشنیدهاند و به نظر من این قضیه شرمآور است.»
فقدان آگاهی عمومی خود میتواند دلیلی برای این موضوع باشد که چرا تحقیقات آزمایشگاهی نشان میدهد از هر چهار نفر سه نفر دچار کمبود منیزیم هستند. علت هم واضح است: چون مردم از رژیم تغذیهای مدیترانهای استفاده نمیکنند. این سبک تغذیه سرشار از غذاهایی چون سبزیجات سبزبرگ، آووکادو، ماهی هالیبوت، ماهی تن، تخمه کدو حلوایی، تخمه آفتابگردان و بادام است که این عنصر بهوفور در آنها یافت میشود.
او تاکید میکند: «چه تعداد افراد این رژیم را دارند؟ غالب مردم تغذیه مدیترانهای ندارند. بنابراین اولین مشکل همین است. اما مشکل دوم: خاک فاقد عنصر حیاتی منیزیم شده است.
بنابراین حتی اگر شما تغذیه مدیترانهای داشته باشید به قدر کافی از این سبزیجات منیزیم دریافت نمیکنید. به همین دلیل بیشتر افراد کمبود منیزیم دارند و من تصور میکنم یکی از مهمترین مسائل این است که مردم اینها را نمیدانند.»دکتر گودمن خود بهطور تجربی از طریق آزمایش خون ثابت کرده است حدود 75 درصد بیمارانش دچار فقر منیزیم هستند و از علایم رایجی چون خستگی، درد عضلانی، گرفتگی عضلات، تپش قلب، سردرد و مشکلات گوارشی مانند یبوست شکایت دارند.
او میگوید: «غالب مردم این علایم را به حساب چیزهای دیگر میگذارند؛ ولی در واقع کمبود منیزیم علت عمده این علایم است.» او اضافه میکند بیمارانی که توصیه او درباره افزایش سطح این عنصر از طریق رژیم غذایی و مکملهای دارویی دنبال کردهاند روزبهروز بهتر شدهاند.
وی چنین استدلال میکند که «کمبود منیزیم باید همچون دیگر عوامل خطرزای شناختهشده قلبی-عروقی از جمله فشارخون بالا، LDL یا کلسترول بد بالا، HDL یا کلسترول خوب پایین، سیگار، دیابت، چاقی و استرس سرسختانه درمان شود. یکی از مسائل مهمی که امروزه میدانیم این است که التهاب و تورم یکی از دلایل اصلی بیماریهایی چون سکته قلبی و سکته مغزی است.
ما نشان دادهایم که میزان اندک منیزیم موجب افزایش تورم و التهاب میشود. حرکت به سوی فهم و مهار عوامل خطرزای بیماریهای قلبی اساسیترین و مهمترین مساله است؛ حتی اگر شما هیچ یک از علایم یبماریهای قلبی-عروقی را نداشته باشید، زیرا مطالعات نشان داده است حدود نصف افرادی که در اثر سکته قلبی جان دادهاند هیچ علائم هشداری نداشتهاند. در واقع برای این افراد سکته نخستین و آخرین علامت بوده است و این خیلی ترسناک و وحشتناک است. شما باید بدانید عوامل خطرزا چیست.» (ضمیمه سیب)
مترجم: مریم شاهسون
منابع: Natural News Blogs
HealthNews.com
منابع: Natural News Blogs
HealthNews.com