ميوه هاي خشک جايگزين چيپس و پفک
ميوههاي خشكشده براي مصرف در شرايط خاصي مانند تغيير فصل يا استفاده در ورزشهايي مانند کوهنوردي که امکان حمل بار زياد وجود ندارد، مفيد هستند.
زردآلو يکي از ميوههاي بسيار پرطرفدار است که در فصل تابستان به بازار ميآيد. اين ميوه خوشمزه و خوشخوراک را ميتوان به صورت خشکشده يا بهاصطلاح، برگه زردآلو هم مصرف کرد...
حدود يک دوم فنجان آن داراي 153 کالري انرژي، 40 گرم کربوهيدرات، 6 گرم فيبر،2 گرم پروتئين، 13 درصد پتاسيم و 58 درصد ويتامين A است. ساير ميوههايي که ميتوان آنها را خشک و استفاده کرد شامل سيب، آلو، موز، توت، کيوي، انجير، انبه، هلو، گلابي، آناناس، توتفرنگي، خرمالو و همچنين گوجهفرنگي ميشوند. ميوههاي خشک را ميتوان براي مدت زمان طولاني نگهداري کرد بنابراين اين محصولات جايگزين مناسبي براي ميوه تازه در خارج از فصل آن است، مثل مصرف آلو يا آلبالو خشک در زمستان.
ميوه تازه بخوريم يا خشکشده؟
ميوههاي خشكشده براي مصرف در شرايط خاصي مانند تغيير فصل يا استفاده در ورزشهايي مانند کوهنوردي که امکان حمل بار زياد وجود ندارد، مفيد هستند.
آيا خشک کردن ميوهها باعث کاهش ارزش تغذيهاي آنها ميشود؟
بهکارگيري فرايند حرارتي باعث کاهش فعاليت برخي از ويتامينها مانند ويتامين C و رنگدانههاي مفيد در ميوهها ميشود. با وجود اين، کاهش ارزش تغذيهاي ميوهها به روش و سرعت خشککردن بستگي دارد. بديهي است ارزش تغذيهاي ميوههاي تازه به مراتب بيشتر از ميوههاي خشک است. حرارتي که براي خشک کردن ميوهها استفاده ميشود تا حدود زيادي باعث از بين رفتن ويتامين C موجود در آنها ميشود.
كالري ميوههاي خشك بيشتر است يا تازه؟
فراموش نكنيد کالري ميوههاي خشک در وزن يکسان بيش از ميوههاي تازه است. از آنجا که مقدار زيادي از آب ميوهها، طي فرايند خشککردن از دست ميرود، ميزان موادخشک محصول نهايي (مانند قندها) افزايش پيدا ميکند. از اينرو ميوه و برگههاي خشكشده کالري بيشتري دارند بنابراين ممکن است مصرف مداوم و بيرويه آنها، مشکلاتي مانند اضافهوزن را براي افراد به وجود بياورد و در صورت مصرف زياد اين محصولات، امکان دريافت کالري مازاد افزايش يابد. ضمن اينکه مواد مغذي موجود در ميوههاي خشک مانند ويتامينها، مينرالها، ويتامين c و فيبرها کمتر از مواد مغذي موجود در ميوههاي تازه است.
برگهها و ميوههاي خشكشده جايگزين مناسبي براي چيپس و پفك هستند؟
ميوههاي خشک منبعي غني از ويتامينهاي A، B1، B2، B3، B6 و پانتوتنيک اسيد و نيز املاحي مثل کلسيم، آهن، منيزيم، فسفر، پتاسيم، سديم، مس و منگنز هستند كه بهراحتي هضم و باعث تصفيه خون و پاکسازي معده و روده ميشوند. به دليل وجود همين خواص است که ميوههاي خشک و برگهها را ميتوان بهعنوان يکي از ميانوعدههاي سالم، مغذي و مفيد براي تمام گروههاي سني معرفي کرد.
اين محصولات، ميتوانند جايگزين خوبي براي چيپس و پفک بهخصوص در کودکان باشند چراكه ميوههاي خشکشده در صورت مناسب بودن کيفيت، هم ارزش تغذيهاي به مراتب بالاتري از چيپس و پفک و هم خواص حسي جذاب و مقبولي از نظر مصرفکننده بهخصوص بچهها دارند. ميتوانيد انواع ميوههاي خشک را آرام آرام جايگزين چيپس و پفک در برنامه غذايي خودتان و فرزندانتان کنيد البته بهشرطي که حد تعادل را در مصرف آنها در نظر بگيريد.
فلهاي بخريم يا بستهبنديشده؟
در ميوههاي خشک موجود در بازار، مواد خاصي وجود دارند که براي بدن مضر هستند. معمولا ميوههايي که خارج از منزل و در صنعت يا مغازهها خشک ميشوند، براي تثبيت رنگ، مشتقات سولفيدي اضافه ميکنند که اين مشتقات ميتوانند باعث ايجاد مشکل براي افراد مبتلا به آسم و بيماريهاي تنفسي شوند.
علاوه بر اين، برگههاي زردآلو، هلو، قيسي و ... كه به صورت صنعتي خشك نميشوند ممكن است در شرايط نامناسب و در معرض گرد و غبار و بدون رعايت اصول بهداشتي خشك شوند. به همين دليل در نوع فلهاي آن شاهد وجود شن و سنگريزه داخل آنها هستيم. به اين ترتيب، مصرف ميوههاي بستهبندي شده و داراي مهر استاندارد و مجوزهاي بهداشتي به انواع فلهاي آنها برتري دارد.
هنگام خريدن برگه و ميوههاي خشک حاضري بايد به چه نكتههايي توجه کنيم؟
توصيه ميشود ميوههاي خشک بستهبندي شده که روي بسته آنها پروانه ساخت وزارت بهداشت، نشان استاندارد و تاريخ توليد و مصرف درجشده باشد، خريداري و مصرف كنيد.
ميوههاي خشكشده براي مصرف در شرايط خاصي مانند تغيير فصل يا استفاده در ورزشهايي مانند کوهنوردي که امکان حمل بار زياد وجود ندارد، مفيد هستند.
زردآلو يکي از ميوههاي بسيار پرطرفدار است که در فصل تابستان به بازار ميآيد. اين ميوه خوشمزه و خوشخوراک را ميتوان به صورت خشکشده يا بهاصطلاح، برگه زردآلو هم مصرف کرد...
حدود يک دوم فنجان آن داراي 153 کالري انرژي، 40 گرم کربوهيدرات، 6 گرم فيبر،2 گرم پروتئين، 13 درصد پتاسيم و 58 درصد ويتامين A است. ساير ميوههايي که ميتوان آنها را خشک و استفاده کرد شامل سيب، آلو، موز، توت، کيوي، انجير، انبه، هلو، گلابي، آناناس، توتفرنگي، خرمالو و همچنين گوجهفرنگي ميشوند. ميوههاي خشک را ميتوان براي مدت زمان طولاني نگهداري کرد بنابراين اين محصولات جايگزين مناسبي براي ميوه تازه در خارج از فصل آن است، مثل مصرف آلو يا آلبالو خشک در زمستان.
ميوه تازه بخوريم يا خشکشده؟
ميوههاي خشكشده براي مصرف در شرايط خاصي مانند تغيير فصل يا استفاده در ورزشهايي مانند کوهنوردي که امکان حمل بار زياد وجود ندارد، مفيد هستند.
آيا خشک کردن ميوهها باعث کاهش ارزش تغذيهاي آنها ميشود؟
بهکارگيري فرايند حرارتي باعث کاهش فعاليت برخي از ويتامينها مانند ويتامين C و رنگدانههاي مفيد در ميوهها ميشود. با وجود اين، کاهش ارزش تغذيهاي ميوهها به روش و سرعت خشککردن بستگي دارد. بديهي است ارزش تغذيهاي ميوههاي تازه به مراتب بيشتر از ميوههاي خشک است. حرارتي که براي خشک کردن ميوهها استفاده ميشود تا حدود زيادي باعث از بين رفتن ويتامين C موجود در آنها ميشود.
كالري ميوههاي خشك بيشتر است يا تازه؟
فراموش نكنيد کالري ميوههاي خشک در وزن يکسان بيش از ميوههاي تازه است. از آنجا که مقدار زيادي از آب ميوهها، طي فرايند خشککردن از دست ميرود، ميزان موادخشک محصول نهايي (مانند قندها) افزايش پيدا ميکند. از اينرو ميوه و برگههاي خشكشده کالري بيشتري دارند بنابراين ممکن است مصرف مداوم و بيرويه آنها، مشکلاتي مانند اضافهوزن را براي افراد به وجود بياورد و در صورت مصرف زياد اين محصولات، امکان دريافت کالري مازاد افزايش يابد. ضمن اينکه مواد مغذي موجود در ميوههاي خشک مانند ويتامينها، مينرالها، ويتامين c و فيبرها کمتر از مواد مغذي موجود در ميوههاي تازه است.
برگهها و ميوههاي خشكشده جايگزين مناسبي براي چيپس و پفك هستند؟
ميوههاي خشک منبعي غني از ويتامينهاي A، B1، B2، B3، B6 و پانتوتنيک اسيد و نيز املاحي مثل کلسيم، آهن، منيزيم، فسفر، پتاسيم، سديم، مس و منگنز هستند كه بهراحتي هضم و باعث تصفيه خون و پاکسازي معده و روده ميشوند. به دليل وجود همين خواص است که ميوههاي خشک و برگهها را ميتوان بهعنوان يکي از ميانوعدههاي سالم، مغذي و مفيد براي تمام گروههاي سني معرفي کرد.
اين محصولات، ميتوانند جايگزين خوبي براي چيپس و پفک بهخصوص در کودکان باشند چراكه ميوههاي خشکشده در صورت مناسب بودن کيفيت، هم ارزش تغذيهاي به مراتب بالاتري از چيپس و پفک و هم خواص حسي جذاب و مقبولي از نظر مصرفکننده بهخصوص بچهها دارند. ميتوانيد انواع ميوههاي خشک را آرام آرام جايگزين چيپس و پفک در برنامه غذايي خودتان و فرزندانتان کنيد البته بهشرطي که حد تعادل را در مصرف آنها در نظر بگيريد.
فلهاي بخريم يا بستهبنديشده؟
در ميوههاي خشک موجود در بازار، مواد خاصي وجود دارند که براي بدن مضر هستند. معمولا ميوههايي که خارج از منزل و در صنعت يا مغازهها خشک ميشوند، براي تثبيت رنگ، مشتقات سولفيدي اضافه ميکنند که اين مشتقات ميتوانند باعث ايجاد مشکل براي افراد مبتلا به آسم و بيماريهاي تنفسي شوند.
علاوه بر اين، برگههاي زردآلو، هلو، قيسي و ... كه به صورت صنعتي خشك نميشوند ممكن است در شرايط نامناسب و در معرض گرد و غبار و بدون رعايت اصول بهداشتي خشك شوند. به همين دليل در نوع فلهاي آن شاهد وجود شن و سنگريزه داخل آنها هستيم. به اين ترتيب، مصرف ميوههاي بستهبندي شده و داراي مهر استاندارد و مجوزهاي بهداشتي به انواع فلهاي آنها برتري دارد.
هنگام خريدن برگه و ميوههاي خشک حاضري بايد به چه نكتههايي توجه کنيم؟
توصيه ميشود ميوههاي خشک بستهبندي شده که روي بسته آنها پروانه ساخت وزارت بهداشت، نشان استاندارد و تاريخ توليد و مصرف درجشده باشد، خريداري و مصرف كنيد.