خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
يك متخصص تغذيه گفت: نان هاي حجيم فانتزي بيش از ساير نان هاي تنوري در چاقي افراد موثر است.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، دکتر مجيد غيور مبرهن عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با بيان اين مطلب گفت: نانهاي حجيم فانتزي نسبت به ساير نانهاي سنتي موجود، زمينهساز افزايش قندخون افراد ميشود.
وي اظهار داشت: براساس مطالعات صورت گرفته با مصرف نانهاي باگت قند خون افراد به ميزان دو تا سه برابر افزايش پيدا ميكند.
وي با اشاره به اين كه نانهاي پخت شده به روش سنتي نسبت به نانهاي حجيم كمتر در افزايش قندخون افراد مؤثر است، افزود: براساس بررسيهاي صورت گرفته نانهاي نازك و تنوري نظير نان سنگك كمتر از ساير نانها در افزايش قند خون و در نهايت اضافه وزن افراد مؤثر است كه با توجه به افزايش مصرف نانهاي حجيم در اين رابطه بايد اقدامات اساسي به منظور استفاده از نانهاي سنتي به جاي اينگونه نانها انجام داد.
دکتر غيور مبرهن در رابطه با صنعتي شدن پخت نان و در مقابل آن افزايش نانهاي حجيم كه در داخل فر و غير تنوري طبخ ميشود، گفت: با توجه به رشد روز افزون جمعيت شهرنشيني و در اين راستا افزايش تقاضا براي مصرف نان، حركت به سمت پخت نانها به روش صنعتي امري ضروري است.
اين متخصص تغذيه ايجاد نان به روش صنعتي را عاملي براي بررسي متمركز در پخت نان دانست و اظهار داشت: با افزايش مجتمعهاي صنعتي پخت نان امكان بررسي و نظارت بر نانهاي توليد شده افزايش پيدا ميكند كه در صورت بهرهگيري از روشهاي مناسب براي پخت نان ميتوان علاوه بر توليد نان با كيفيت از بروز مشكلات ناشي از استفاده از اينگونه نانها جلوگيري كرد.
استاديار دانشگاه علوم پزشكي مشهد خاطرنشان كرد: توجه به نانهاي سنتي موجود با توجه به ارزشهاي غذايي بالاي آنها در كنار توسعه نانهاي صنعتي به منظور پاسخگويي نياز تمام افراد با سلايق متفاوت ضروري است.
:بای:
:بای: