لیلا رضازاده در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه کرمانشاه، اظهار کرد: مواد غذایی گروه کربوهیدارت از جمله نان و برنج هرچه رنگ تیرهتری داشته باشند، حاوی سبوس بیشتری هستند.
وی احساس سیری را یکی از فواید سبوس دانست که باعث می شود فرد کمتر غذا مصرف کرده و دچار افزایش وزن، چربی، کلسترول و قند خون نشود.
به گفته این کارشناس تغذیه، کربوهیدراتهای حاوی سبوس پس از مصرف، قند خون را آهسته بالا میبرند؛ این درحالیست که نان و برنج سفید به صورتی سریع قند خون را افزایش میدهند. بر این اساس مصرف کربوهیدراتهای تیره و حاوی سبوس برای افراد دیابتی بسیار مفید است.
وی به نقش فیبر موجود در سبوس در پیشگیری از یبوست اشاره کرد و افزود: توصیه میشود افراد نانهای تیره از جمله نان سنگک و جو که سبوس بیشتری دارند، استفاده کنند.
رضازاده معتقد است، نانهای سفید اشتها را بالا نگاه داشته و به چاقی منجر میشوند. میزان سیری یک کف دست نان سنگک چهار برابر نان لواش است.