• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

نقد و بررسی سریال زمانه

Reza Sharifi

مدير ارشد تالار
خوب بود روهم رفته و کلی
ولی هم جنبه های منفی داشت هم مثبت
البته این فقط نظر منه
آره من هم موافقم .
روی هم رفته سریال خوبی بود و معلوم بود روی فیلمنامه (که مهمترین بخشه) و بازی بازیگران و... خیلی کار شده بود .

Reza Sharifi

مدير ارشد تالار
البته من دارم نظرمو میگم که ممکنه اشتباه باشه اگه ایرادی هست بیاین بگین :50:
این که از قسمت آخر خیلی نقد کردم به این دلیل بود که فکر کردم سعی شده بهترین حالت ها درنظر گرفته بشه تا فیلم شیرین تموم بشه .(و کلاً فیلم از مسیر خود منحرف شد)
و مخاطبا وقتی از پای تلویزیون بلند میشن توی فکر فرو نرن ...:50:

آخرین ویرایش:

Reza Sharifi

مدير ارشد تالار
ههههههه راست میگیاااااااااااااااا یه دفعه میگه خوه یه دفعه میزنه کلا فیلم از بنیاد داغون میکنه؟؟؟
اسم تاپیک نقد و بررسی دیگه :سوت:
باید به همه جنبه های فیلم دقت بشه اگه بگیم همه چیز خوبه که باید اسم تاپیک رو میذاشتیم "تشکر از سازندگان فیلم"
:خنده2:

nafasss

کاربر ويژه
اسم تاپیک نقد و بررسی دیگه
باید به همه جنبه های فیلم دقت بشه اگه بگیم همه چیز خوبه که باید اسم تاپیک رو میذاشتیم "تشکر از سازندگان فیلم"

کاملا درسته بله بله پوزش مرا بپزیرید نپزیریدیدم بپذیرید بله نقد کنید فیلمو

Reza Sharifi

مدير ارشد تالار
حتی اگر قصد زمانه سرگرمی باشد ، در این هدف موفق عمل می کند. سرگرمی برای معمایی که چند سال بود در تلویزیون ایران این طور کلاف سردرگمش، حس کنجکاویمان را غلغلک نداده بود.

منتقد سایت تبیان هم همین حرف منو میزنه :دست:

چاووش

متخصص بخش ادبیات
سلام.
با اجازه دوستان بشینیم و کمی تخصصی تر به این قضیه نگاه کنیم .
البته نمیخوام زیاد در این رابطه حرف بزنم چون زمان زیادی میخواد .
با کارهایی که از آقای فتحی دیده ام و با شناختی از آثار ایشون دارم منکر این نیستم که ایشان یکی از بهترین کار گردانهای خوب کشور است ولی در این کار اخیرش راستش انتظار نداشتم اینگونه ضعیف عمل کند .
هر چند از دید یک تماشاگر اگر نگاه کنیم شاید برایمان بهتر از سریالهای قبلی که دیده ایم باشد.هر کار هنری کم و بیش نقاط ضعف و قوتی دارد که این کار هم از جمله آنها به شمار میاید .
از جمله انتخاب بازیگران که میشود گفت بهتر عمل شده . همچنین نوع رفتارهای شخصیتی که بین فاصله های طبقاتیوجود دارد .از نظر نوع دیالوگ هم نسبتا خوب بود هر چند بعضی از گفتارها ساده انگارانه به نظر میرسید.نوع تصویر برداری و انتخاب لوکیشنها هم در حد قابل قبولی جلوه مینمود و همراه با موضوع سریال قابل لمس ...
ولی در برخی از موارد ضعفهایی دیده میشد .همانطور که دوستان هم برخی اشاره نمودند موضوع کار در حد کلیشه ای زیاد نبود و ماجرا در یک قالب و ماکت یک جامعه کوچک یعنی خانواده امتداد پیدا میکرد که اگر در عمق ماجرا دقت کنیم اتفاقات در گوشه کنار جامعه از اینهم پر رنگتر به چشم دیده خواهد شد .البته حسنی که در این سریال دیده میشد جلوگیری از پیشگویی هایی بود که در اکثر سیالها دیده میشود . داستان به نحوی پیش میرود که ببینده بطور قطع نمیتواند اتفاقات بعدی را پیش بینی کند و این یک نقطه قوت در کار بود. بزرگترین نقدی که بنده به این کار وارد میدانم دو مورد است
اول اینکه: در چند قسمت پایانی شخصیت مرد را بطرز فجیعی له کرده بگونه ای که میشد بهتر از اینها پیش رفت .
نقطه مهم و ضعف عمده هم متاسفانه مانند برخی از سریالهای هم سطح سرهم بندی کردن موضوع بطوری که کاملا واضح و شفاف دیده میشد .حدس میزنم در دقیقه های پایانی فیلمرداری جناب آقای فتحی این جمله را چند بار تکرار کرده باشد:
(خوبه .همینجور خوبه زود جمع کنید بریم .) بطوری که به نظرم خستگی کار مجال آنرا نداد که حداقل 5 قسمت بیشتر کار میشد تا پایان داستان منطقی تر و بهتر خاتمه پیدا میکرد.

Reza Sharifi

مدير ارشد تالار
سلام محمد آقا :گل:
متشکرم که اینقدر دقیق به موضوع نگاه کردید .

با اجازه چندتا نکته میخواستم بگم

راستش انتظار نداشتم اینگونه ضعیف عمل کند .

فرمایش شما متین است اما باید شرایط راهم در نظر بگیریم مثلا این که سریال طولانی در حد40-50قسمت هستش و تقریبا تجربه جدیدی به حساب میاد . از این حیث که فیلم ها این چند ساله معمولا 10 قسمت نهایتا 26-30 قسمت خلاصه میشن اگر هم طولانی باشن یا تاریخی هستن مثل مختارنامه و ...
پس نمیشود زیاد سختگیرانه به این فیلم نگاه کرد

هر چند بعضی از گفتارها ساده انگارانه به نظر میرسید
به نظر من این یک حُسن بود که کارگردان بی دلیل دنبال پیچیده کردن مسایل نبود .

اول اینکه: در چند قسمت پایانی شخصیت مرد را بطرز فجیعی له کرده بگونه ای که میشد بهتر از اینها پیش رفت .

با فرمایش شما کاملا موافقم :بله:

.حدس میزنم در دقیقه های پایانی فیلمرداری جناب آقای فتحی این جمله را چند بار تکرار کرده باشد:
(خوبه .همینجور خوبه زود جمع کنید بریم .)
دقیقا من هم متوجه شده بودم و به نظر من این تعجیل در قسمت پایانی بیشتر از همه خودشو نشون داد و خودنمایی کرد .

:گل:

Reza Sharifi

مدير ارشد تالار
نکات دیگه هم که فراموش کردم بگم یکی همون بخش سرگرم کردن بود به قول اهالی سینما این سریال فرم داشت و سریال و بطور کلی هر فیلم باید فرم و ساختار داشته باشه که بشود که به یک اثر خوب و قابل قبول تبدیل بشه .این فیلم تا حد زیادی موفق شده بود . اگه چند قسمت آخر رو فاکتور بگیریم میشه گفت فیلمنامه منسجمی داشت .
نکته بعدی بعدی هم ساختن "شخصیت" در این فیلم بود یعنی بازیگران (نقش های اصلی) از حالت تیپ بودن بیرون میومدن و به شخصیت تبدیل میشدن .مثلا خود من شخصیت منوچهر ، برادرارغوان و خود بهزاد رو خوب درک کردم . و معلوم بود نویسنده روی خلق شخصیت دقت زیادی کرده .

ولی تعجب من فقط واسه قسمت های پایانی فیلمه که بخاطر عجله یا هر چیز دیگه ارزش فیلم رو پایین آوردن .
نکاتی که آخر فیلم داشت از همه مهمتر له شدن شخصیت مرد بود که اصلا دلیلی نداشت . و میشد خیلی بهتر ماجرا خاتمه پیدا کنه.
یا پاک شدن کینه بین نفر اصلی داستان بصورت خیلی خودجوش!

بالا