vianclinic
New member
نمونه هایی از فرزندپروری مستبدانه شامل گرفتن هر تصمیمی برای خانواده خود بدون کمک به فرزندانتان، اعمال خشونت علیه فرزندانتان به عنوان نوعی تنبیه، یا مجازات های سخت برای کودکی است که نمره بد می گیرد.برای کسب اطلاعات در مورد درمان بیش فعالی کودکان اینجا کلیک کنیددر زیر نمونه هایی از فرزندپروری مستبد آورده شده است:
خشم و خشونت در پاسخ به رفتار عادی کودک نوپا
مثالی از فرزندپروری مستبدانه با کودکان نوپا ممکن است به نظر بیتابی والدین با طغیان خشم باشد. به عنوان مثال، یک کودک نوپا به خاطر یک قانون یا روال قبل از خواب عصبانی می شود و والدین خود را می زند. یک والدین مستبد این را یک نقض قانون می دانند و با تنبیه شدید پاسخ می دهند. ممکن است به کودک گفته شود که نمی تواند یک هفته با اسباب بازی های خود بازی کند. با این حال، هیچ تلاشی برای درک احساسات آنها یا اجازه دادن به آنها برای بازگرداندن امتیازات با رفتار خوب وجود ندارد. در موارد شدید، والدین مستبد حتی ممکن است از خشونت استفاده کنند.گرفتن تمام تصمیمات خانوادگی
والدین مستبد اغلب برای خانواده تصمیم می گیرند، حتی اگر این تصمیمات فقط به فرزندانشان مربوط باشد. آنها بدون هیچ نظری از جانب فرزندانشان حرف آخر را خواهند زد. اگر بچه ها سعی کنند افکار یا احساسات خود را در مورد این موضوع بیان کنند، والدین می گویند که چون بچه هستند، حرفی برای گفتن ندارند. کودکان احساس ناتوانی و بی اعتنایی می کنند و والدین مستبد فرصت الگوبرداری از ارتباطات و تصمیم گیری سالم را از دست داده اند.کنترل کامل تحصیلی و استانداردهای بالا
والدین مستبد اغلب با کنترل کامل به عملکرد تحصیلی کودک نزدیک می شوند. آنها ممکن است عادات مطالعه را به فرزند خود دیکته کنند و از او بخواهند که چند ساعت در روز مطالعه کند و از رویدادهای اجتماعی با دوستان خودداری کند. به نوبه خود، اگر کودک مطابق با استانداردهای والدین عمل نکند، تنبیه خواهد شد. اگر کودک از نظر تحصیلی خوب باشد، از تلاشهای خود تحسین یا حمایت کمی دریافت میکند.واکنش سخت به مواد مخدر و الکل
یک والدین مستبد ممکن است به مصرف الکل یا مواد با انتقاد شدید از کودک به خاطر تصمیمات ضعیف پاسخ دهند. به عنوان مثال، اگر نوجوانی ماری جوانا را آزمایش کرده باشد، والدین ممکن است مجازات سختی مانند عدم دیدن دوستان به مدت یک ماه را صادر کنند. والدین سعی نمی کنند بفهمند که چرا نوجوان درگیر این رفتار شده است یا اینکه آیا آنها با مسائل عاطفی زیربنایی سروکار دارند یا خیر. نوجوان ممکن است احساس گناه و شرم کند، که احتمالاً منجر به کاهش عزت نفس و تمایل به شورش می شود.چه چیزی باعث ایجاد سبک فرزندپروری مستبدانه می شود؟
اتخاذ سبک فرزندپروری مستبدانه را می توان با عوامل بسیاری تعیین کرد. آنها می توانند از تأثیرات فرهنگی، مشاهده این سبک فرزندپروری در دیگران یا ویژگی های شخصیتی والدین متغیر باشند.علل احتمالی سبک فرزندپروری مستبدانه عبارتند از:
- بزرگ شدن توسط والدین مستبد: الگوهای فرزندپروری را می توان آگاهانه یا ناآگاهانه توسط کودکان در حین ورود به بزرگسالی و تبدیل شدن به والدین پذیرفت.
- زمینه های فرهنگی: برخی از فرهنگ ها، فرزندپروری مستبدانه را به عنوان مدل اصلی فرزندپروری خود در نظر می گیرند. به عنوان مثال، کشورهایی مانند هند و چین تمایل به اتخاذ این مدل والدین دارند.
- خلق و خوی طبیعی: افراد با شخصیت های خاص تمایل دارند به سمت والدین مستبدانه گرایش پیدا کنند. برای مثال، افرادی که شخصیت خودشیفته دارند، اهمیت خود را بالا می برند. آنها نسبت به دیگران همدلی نشان نمی دهند و اهمیتی نمی دهند که دیگران چه فکری می کنند.
- روان رنجوری: افرادی که روان رنجور هستند می توانند به شدت از دیگران انتقاد کنند. آنها بیشتر مضطرب، بی حوصله و خودآگاه هستند. این ویژگی ها را می توان در تکنیک های فرزندپروری آنها گنجاند.
- سبک های دلبستگی: سبک های دلبستگی روش هایی است که افراد با نزدیک ترین افراد به خود در تعامل هستند. آنها بر رفتار و روابط تأثیر می گذارند. والدین مستبد با تمرکز بر اطاعت و ارتباطات محدود، روابط آسیب دیده ای را ایجاد می کنند که باعث تیرگی روابط والدین / فرزند می شود.
تأثیرات فرزندپروری مستبدانه
تأثیرات سبک فرزندپروری مستبدانه می تواند گسترده و آسیب زا باشد. کودکانی که توسط والدین مستبد بزرگ می شوند، نسبت به سایر کودکان، پرخاشگر، سرکش و مضطرب تر هستند. 1 وقتی صحبت از روابط اجتماعی می شود، احتمالاً کناره گیری و قطع ارتباط می شوند. 2 با بالا رفتن سن، فرزندان والدین مستبد غالباً نسبت به والدین خود عصبانی یا خشمگین می شوند. 4پویایی خانواده مستبد نیز ممکن است بر عملکرد تحصیلی و موفقیت کودک تأثیر بگذارد. این سبک با عملکرد تحصیلی ضعیفتر همراه است، زیرا والدین کمتر درگیر فعالیتهای مدرسه فرزندانشان هستند. 9،10
اثرات احتمالی فرزندپروری مستبدانه بر کودکان عبارتند از:
- کناره گیری اجتماعی 2
- خشم والدین در بزرگسالی 4
- عزت نفس پایین ، حقارت و ناامنی 5
- افسردگی
- اضطراب 6
- اختلال وسواس اجباری (OCD) 7
- مشکلات رفتاری و رفتاری
- مسائل مربوط به خودکنترلی و تکانشگری
- مسائل تنظیم عاطفی 8
- عملکرد تحصیلی ضعیف