• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

نمک زیاد، پتاسیم کم = چاقی

B a R a N

مدير ارشد تالار
افرادی که غذاهای شور می‌خورند و در عوض پتاسیم کمی مصرف می‌کنند بیشتر در معرض چاقی و اضافه‌وزن قرار می‌گیرند.

20769341971171663417623013521251141212147.jpg


نتایج پژوهشی که محققان آمریکایی روی نزدیک به 2682 زن و مرد حدوداً 44 ساله انجام دادند نشان می‌دهد داشتن رژیم غذایی پرنمک و درعین‌حال فقیر از پتاسیم باعث افزایش توده‌ی چربی بدن می‌شود.

نتایج این پژوهش که در American Journal of Clinical Nutrition به چاپ رسیده تاکیدی است بر مضرات مصرف بیش از اندازه‌ی نمک.

در بدن ما نسبت سدیم به پتاسیم باید به گونه‌ای باشد که بدن را در معرض مشکلات سلامتی قرار ندهد. زمانی که این تناسب به هم می‌ریزد و کفه‌ی ترازو به سمت سدیم یا همان نمک سنگینی می‌کند معنی‌اش این است که مصرف میوه و سبزیجاتتان کم است و نمک بیشتری مصرف می‌کنید. متأسفانه داشتن چنین تغذیه‌ای باعث می‌شود که با افزایش سن مشکلات زیادی مانند مشکلات کلیوی نیز به وجود بیاید.

حالت بالای اسیدیته‌ی بدن باعث کاهش متابولیسم پایه‌ی بدن می‌شود و در نتیجه کالری‌های دریافتی کمتر می‌سوزند و توده‌ی چربی بدن بیشتر می‌شود

واقعیت این است که کلرور نمک باعث تولید اسید کلورهیدریک می‌شود که بدن را اسیدی می‌کند. در مورد گوشت قرمز و پنیر نیز همین طور است. این مواد غذایی اسید فسفریک بدن را بالا می‌برند؛ اما سبزیجات حالت بازی بدن را بالا می‌برند که به دلیل داشتن بیکربنات و پتاسیم موجود در آن‌هاست.

توجه داشته باشید که حالت بالای اسیدیته‌ی بدن باعث کاهش متابولیسم پایه‌ی بدن می‌شود و در نتیجه کالری‌های دریافتی کمتر می‌سوزند و توده‌ی چربی بدن بیشتر می‌شود. محققان معتقدند که برای مقابله با این وضعیت باید رژیم غذایی کم نمک و سرشار از پتاسیم داشته باشید. برای همین لازم است که مصرف نمک و غذاهای شور را کاهش دهید و در عوض مصرف میوه و سبزیجات را بالا ببرید.
ترجمه: فاطمه مهدی ور
بخش تغذیه و آشپزی تبیان
 
بالا