يک کارشناس تغذيه:
نياز متوسط روزانه بدن به کلسيم،400 ميليگرم است
عدم تناسب مصرف کلسيم و فسفر باعث بروز پارکينسون ميشود
يک کارشناس تغذيه گفت: نياز روزانه بدن به مصرف کلسيم در افراد بالغ به طور ميانگين 400 ميليگرم است.
فرزاد بابايي در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه کرمانشاه، اظهار داشت: اين ميزان با توجه به سن و شرايط فيزيولوژيکي خاص و فاکتورهاي ديگر تغيير ميکند. به طور مثال در زنان شيرده ميتواند تا 1200 ميليگرم افزايش يابد.
بابايي افزود: شير و لبنيات منابع اصلي تامين کلسيم روزانه هستند، در رده دوم گوشت آبزيان قرار ميگيرد، اما جذب کلسيم سبزيجات به دليل وفور فيبر در اين ماده غذايي کمتر صورت ميگيرد.
وي گفت: به طور کلي منابع سبوسدار را نبايد با کلسيم مصرف کرد؛ زيرا به دليل حجم بالاي فيبر در جذب کلسيم اختلال ايجاد ميکنند.
بابايي در ادامه به اهميت ويتامين d در جذب کلسيم اشاره کرد و گفت: فقدان يا کمبود اين ويتامين روي جذب کلسيم اثر کاملا منفي دارد، لذا توصيه ميشود افرد اين ويتامين را از طريق نور خورشيد يا مواد غذايي حاوي اين ويتامين تامين کنند.
اين کارشناس تغذيه ابتلا به پوکي استخوان در سنين بالا و راشيتيسم در کودکان را از عوارض مهم کمبود کلسيم عنوان کرد.
وي در پايان بر اهميت توازن بين مصرف کلسيم و فسفر اشاره کرد و افزود: نسبت اين دو در بدن بايد 2 به يک باشد و در صورت به هم خوردن اين توازن، عوارضي از قبيل رعشه و پارکينسون در فرد ايجاد ميشود، مصرف همزمان گردو و پنير در فرهنگ غذاي ايرانيان نيز از همين جا ناشي ميشود.
نياز متوسط روزانه بدن به کلسيم،400 ميليگرم است
عدم تناسب مصرف کلسيم و فسفر باعث بروز پارکينسون ميشود
يک کارشناس تغذيه گفت: نياز روزانه بدن به مصرف کلسيم در افراد بالغ به طور ميانگين 400 ميليگرم است.
فرزاد بابايي در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه کرمانشاه، اظهار داشت: اين ميزان با توجه به سن و شرايط فيزيولوژيکي خاص و فاکتورهاي ديگر تغيير ميکند. به طور مثال در زنان شيرده ميتواند تا 1200 ميليگرم افزايش يابد.
بابايي افزود: شير و لبنيات منابع اصلي تامين کلسيم روزانه هستند، در رده دوم گوشت آبزيان قرار ميگيرد، اما جذب کلسيم سبزيجات به دليل وفور فيبر در اين ماده غذايي کمتر صورت ميگيرد.
وي گفت: به طور کلي منابع سبوسدار را نبايد با کلسيم مصرف کرد؛ زيرا به دليل حجم بالاي فيبر در جذب کلسيم اختلال ايجاد ميکنند.
بابايي در ادامه به اهميت ويتامين d در جذب کلسيم اشاره کرد و گفت: فقدان يا کمبود اين ويتامين روي جذب کلسيم اثر کاملا منفي دارد، لذا توصيه ميشود افرد اين ويتامين را از طريق نور خورشيد يا مواد غذايي حاوي اين ويتامين تامين کنند.
اين کارشناس تغذيه ابتلا به پوکي استخوان در سنين بالا و راشيتيسم در کودکان را از عوارض مهم کمبود کلسيم عنوان کرد.
وي در پايان بر اهميت توازن بين مصرف کلسيم و فسفر اشاره کرد و افزود: نسبت اين دو در بدن بايد 2 به يک باشد و در صورت به هم خوردن اين توازن، عوارضي از قبيل رعشه و پارکينسون در فرد ايجاد ميشود، مصرف همزمان گردو و پنير در فرهنگ غذاي ايرانيان نيز از همين جا ناشي ميشود.