ahmadfononi
معاونت انجمن
نکات مهم در شیرینی پزی
۱٫ اگر میخواهید شیرینیهایی با مقدار زیاد بپزید، فر را روی حرارت متوسط تنظیم کنید و آنها را در مدتی طولانی بپزید. اما برای شیرینیهای ریز و کوچک (مثل شیرینینخودچی)، با حرارت زیاد، میتوانید در وقتتان صرفهجویی کنید.
۲٫ اگر روی شیرینیتان پخته ولی داخل آن خمیر مانده، یکی از دلایلش این است که حرارت فر زیاد بوده. یک تکه فویل را چندلایه کنید، روی شیرینیها بیندازید و دوباره شیرینیها را در فر بگذارید. این کار باعث میشود خمیر وسط شیرینی هم پخته شود.
۳٫ نکاتی دربارهی پیمانهها:
۱ پیمانه آرد: ۱۰۰ گرم
پیمانهها را همیشه با قاشق پر کنید و هیچوقت خود پیمانه را در آرد و روغن فرو نکنید.
۱ پیمانه پودر قند: ۱۲۵ گرم
برای خارج شدن هوای آزاد داخل پیمانه، آن را تکان دهید و روی پیمانه را با پشت قاشق صاف کنید.
۱ پیمانه شکر: ۱۵۰ گرم
۱ پیمانه روغن: ۱۵۰گرم
۴٫ همیشه قبل از تهیهی شیرینی و کیک در منزل، مواد آن را آماده کنید؛ سپس پخت شیرینی را آغاز کنید.
۵٫ سعی کنید بهترین مواد اولیه را برای تهیهی شیرینی و کیک عید آماده کنید و بخرید تا در نهایت، شیرینیهای مرغوبتر و خوشمزهتری بپزید.
۶٫ تخممرغ وقتی زده میشود، قدرت نگهداری هوا را در خود دارد. بنابراین باعث میشود کیک یا شیرینی عید شما خوب پف کند. بهطور معمول، سفیدهی تخممرغ است که پس از زدن کف میکند و هوا را درون خود نگه میدارد، نه زرده.
۷٫ از تخممرغ سردی که توی یخچال بوده استفاده نکنید، بلکه بگذارید گرم شود؛ چون در غیر این صورت، مجبورید زمان طولانیتری مخلوط را هم بزنید. چه بهتر که از تازهاش استفاده کنید.
۸٫ هیچگاه در فر را قبل از اینکه سهچهارم از زمان پخت سپری شده باشد، باز نکنید؛ چون پف کیک میخوابد.
۹٫ نشانهی کاملا پختهشدن کیک، این است که روی آن طلایی شده باشد و خوب پف کرده باشد و تا حدودی از دور قالب فاصله گرفته باشد.
۱۰٫ برای تهیهی شیرینیهای عید، نهایت دقت و حوصله را به کار ببرید؛ چون لطف این شیرینیها به ظرافت و یکشکل بودن و هماندازه بودن آنهاست.
۱۱٫ قبل از شروع پختن شیرینی یا کیک، یک بار دستور پخت را بخوانید تا در وسط کار که مواد را مخلوط کردهاید، گیج نشوید و مایه و خمیر شیرینی خراب نشود.
۱۲٫پانزده دقیقه قبل از قرار دادن شیرینیها و کیک، فرتان را گرم کنید.
سلامتیران
معمولاً کیک و شیرینی هایی که دارای حجم زیادتری هستند با حرارت متوسط و مدت زمان زیاد، پخته می شوند. کیک و شیرینی هایی که ریز و کوچک هستند (به جز شیرینی هایی که سفیده یا زرده زیاد در آنها به کار رفته) حرارت زیاد و وقت کمتری برای پخت نیاز دارند.
اگر حرارت فر برای پخت شیرینی زیاد باشد باعث می شود که روی آن پخته و وسط خمیر خام بماند، زمانی که این حالت پیش آمد بهتر است یک تکه کاغذ فویل را چند لایه کرده روی شیرینی بیاندازید به نحوی که به شیرینی آسیب نرساند و دوباره آن را در فر قرار دهید، در این حالت وسط خمیر نیز پخته خواهد پخت. درجه حرارت فر در فرهای مختلف بر اساس سانتی گراد و فارنهایت است که با در دست داشتن جدول زیر می توان هر کیک یا شیرینی را در هر فری به راحتی پخت.
درجه سانتی گراد درجه فارنهایت
۱۲۰ ۲۵۰
۱۵۰ ۳۰۰
۱۶۰ ۳۲۵
۱۸۰ ۳۵۰
۱۹۰ ۳۷۵
۲۰۰ ۴۰۰
۲۳۰ ۴۵۰
توجه: با وجود داشتن این جدول، حتماً به دستورالعمل فر نیز توجه کنید.
فرهایی که حداکثر حرارت آنها ۵۰۰ یا ۵۵۰ باشد بر اساس فارنهایت تنظیم شده اند. فرهایی که حداکثر حرارت آنها ۲۵۰ تا ۳۰۰ درجه است بر اساس سانتی گراد تنظیم شده اند.
تبدیل درجه های سانتی گراد به فارنهایت یا برژس دارای فرمول است ولی می توان به صورت تقریبی درجه فارنهایت را نصف کرد و درجه سانتی گراد را به دست آورد مثلاً اگر حرارت روی ۴۰۰ درجه فارنهایت باشد باید فرهای سانتی گرادی را روی درجه ۲۰۰ تنظیم کرد. برای طبخ انواع شیرینی یا غذا باید فر را حداقل ۳۰-۱۵ دقیقه قبل از پخت گرم کرد.
پیمانه یک، یک دوم، یک سوم و یک چهارم است که مقدار پیمانه ۱ یا کامل از مواد مختلف به قرار زیر می باشد:
مواد وزن به گرم
۱ پیمانه آرد ۱۰۰ گرم
۱ پیمانه پودر قند ۱۲۵ گرم
۱ پیمانه شکر ۱۵۰ گرم
۱ پیمانه روغن (جامد یا مایع) ۱۵۰ گرم
پیمانه ها را همیشه با قاشق پر کنید و هیچ گاه خود پیمانه را در آرد و روغن فرو نکنید.
هوای اضافی داخل مواد جامد را با حرکت عمودی قاشق در پیمانه بگیرید و روی پیمانه را با کارد صاف کنید. اندازه تخم مرغ مصرفی در دستورات به مقدار تقریبی ۶۰-۵۰ گرم است که معادل وزن یک تخم مرغ متوسط با پوست می باشد.
اگر در دستور العمل ها مقدار وزنی تخم مرغ داده شده است، ابتدا آن را به آرامی هم زده سپس مقدار مورد نیاز را وزن و جدا می کنیم، توجه کنید که تخم مرغ باعث تغییر طعم شیرینی می شود بنابراین حتماً مقدار ذکر شده باید مصرف شود. هر جا کلمه تخم مرغ به تنهایی ذکر شد منظور یک تخم مرغ کامل است.
نکاتی در خصوص تهیه کیک و تزیین آن :
قبل از اینکه شروع به پخت و تزیین هر کیکی بکنیم چند نکته ی مهم و در عین حال ساده را باید در نظر داشته باشیم .
۱- همیشه دستور کیکی یا شیرینی را که تصمیم داریم بپزیم از اول تا آخر کاملا میخوانیم ،مطمئن شویم که تمام مواد لازم را دراختیار داریم .
۲- هیچگاه سعی نکنیم که مواد دیگری راجایگزین بعضی از مواد کنیم .
۳- تمام مواد را یک ساعت قبل از پخت در آشپزخانه گذاشته تا همه ی مواد هم دما شوند .
۴- مواد را به دقت وزن کنید .
۵- حدود یک ربع قبل از پخت فر را روشن کنیم .
۶- هیچگاه در فر را قبل از اینکه سه چهارم زمان پخت سپری شده باشد باز نکنیم چون پف کیک می خوابد .
۷- یک کیک وقتی کاملا پخته است که به اندازه ی کافی پف کرده باشد و روی ان طلایی شده باشد و کیک تا حدودی از دور قالب فاصله گرفته باشد.
۱٫ اگر میخواهید شیرینیهایی با مقدار زیاد بپزید، فر را روی حرارت متوسط تنظیم کنید و آنها را در مدتی طولانی بپزید. اما برای شیرینیهای ریز و کوچک (مثل شیرینینخودچی)، با حرارت زیاد، میتوانید در وقتتان صرفهجویی کنید.
۲٫ اگر روی شیرینیتان پخته ولی داخل آن خمیر مانده، یکی از دلایلش این است که حرارت فر زیاد بوده. یک تکه فویل را چندلایه کنید، روی شیرینیها بیندازید و دوباره شیرینیها را در فر بگذارید. این کار باعث میشود خمیر وسط شیرینی هم پخته شود.
۳٫ نکاتی دربارهی پیمانهها:
۱ پیمانه آرد: ۱۰۰ گرم
پیمانهها را همیشه با قاشق پر کنید و هیچوقت خود پیمانه را در آرد و روغن فرو نکنید.
۱ پیمانه پودر قند: ۱۲۵ گرم
برای خارج شدن هوای آزاد داخل پیمانه، آن را تکان دهید و روی پیمانه را با پشت قاشق صاف کنید.
۱ پیمانه شکر: ۱۵۰ گرم
۱ پیمانه روغن: ۱۵۰گرم
۴٫ همیشه قبل از تهیهی شیرینی و کیک در منزل، مواد آن را آماده کنید؛ سپس پخت شیرینی را آغاز کنید.
۵٫ سعی کنید بهترین مواد اولیه را برای تهیهی شیرینی و کیک عید آماده کنید و بخرید تا در نهایت، شیرینیهای مرغوبتر و خوشمزهتری بپزید.
۶٫ تخممرغ وقتی زده میشود، قدرت نگهداری هوا را در خود دارد. بنابراین باعث میشود کیک یا شیرینی عید شما خوب پف کند. بهطور معمول، سفیدهی تخممرغ است که پس از زدن کف میکند و هوا را درون خود نگه میدارد، نه زرده.
۷٫ از تخممرغ سردی که توی یخچال بوده استفاده نکنید، بلکه بگذارید گرم شود؛ چون در غیر این صورت، مجبورید زمان طولانیتری مخلوط را هم بزنید. چه بهتر که از تازهاش استفاده کنید.
۸٫ هیچگاه در فر را قبل از اینکه سهچهارم از زمان پخت سپری شده باشد، باز نکنید؛ چون پف کیک میخوابد.
۹٫ نشانهی کاملا پختهشدن کیک، این است که روی آن طلایی شده باشد و خوب پف کرده باشد و تا حدودی از دور قالب فاصله گرفته باشد.
۱۰٫ برای تهیهی شیرینیهای عید، نهایت دقت و حوصله را به کار ببرید؛ چون لطف این شیرینیها به ظرافت و یکشکل بودن و هماندازه بودن آنهاست.
۱۱٫ قبل از شروع پختن شیرینی یا کیک، یک بار دستور پخت را بخوانید تا در وسط کار که مواد را مخلوط کردهاید، گیج نشوید و مایه و خمیر شیرینی خراب نشود.
۱۲٫پانزده دقیقه قبل از قرار دادن شیرینیها و کیک، فرتان را گرم کنید.
سلامتیران
معمولاً کیک و شیرینی هایی که دارای حجم زیادتری هستند با حرارت متوسط و مدت زمان زیاد، پخته می شوند. کیک و شیرینی هایی که ریز و کوچک هستند (به جز شیرینی هایی که سفیده یا زرده زیاد در آنها به کار رفته) حرارت زیاد و وقت کمتری برای پخت نیاز دارند.
اگر حرارت فر برای پخت شیرینی زیاد باشد باعث می شود که روی آن پخته و وسط خمیر خام بماند، زمانی که این حالت پیش آمد بهتر است یک تکه کاغذ فویل را چند لایه کرده روی شیرینی بیاندازید به نحوی که به شیرینی آسیب نرساند و دوباره آن را در فر قرار دهید، در این حالت وسط خمیر نیز پخته خواهد پخت. درجه حرارت فر در فرهای مختلف بر اساس سانتی گراد و فارنهایت است که با در دست داشتن جدول زیر می توان هر کیک یا شیرینی را در هر فری به راحتی پخت.
درجه سانتی گراد درجه فارنهایت
۱۲۰ ۲۵۰
۱۵۰ ۳۰۰
۱۶۰ ۳۲۵
۱۸۰ ۳۵۰
۱۹۰ ۳۷۵
۲۰۰ ۴۰۰
۲۳۰ ۴۵۰
توجه: با وجود داشتن این جدول، حتماً به دستورالعمل فر نیز توجه کنید.
فرهایی که حداکثر حرارت آنها ۵۰۰ یا ۵۵۰ باشد بر اساس فارنهایت تنظیم شده اند. فرهایی که حداکثر حرارت آنها ۲۵۰ تا ۳۰۰ درجه است بر اساس سانتی گراد تنظیم شده اند.
تبدیل درجه های سانتی گراد به فارنهایت یا برژس دارای فرمول است ولی می توان به صورت تقریبی درجه فارنهایت را نصف کرد و درجه سانتی گراد را به دست آورد مثلاً اگر حرارت روی ۴۰۰ درجه فارنهایت باشد باید فرهای سانتی گرادی را روی درجه ۲۰۰ تنظیم کرد. برای طبخ انواع شیرینی یا غذا باید فر را حداقل ۳۰-۱۵ دقیقه قبل از پخت گرم کرد.
پیمانه یک، یک دوم، یک سوم و یک چهارم است که مقدار پیمانه ۱ یا کامل از مواد مختلف به قرار زیر می باشد:
مواد وزن به گرم
۱ پیمانه آرد ۱۰۰ گرم
۱ پیمانه پودر قند ۱۲۵ گرم
۱ پیمانه شکر ۱۵۰ گرم
۱ پیمانه روغن (جامد یا مایع) ۱۵۰ گرم
پیمانه ها را همیشه با قاشق پر کنید و هیچ گاه خود پیمانه را در آرد و روغن فرو نکنید.
هوای اضافی داخل مواد جامد را با حرکت عمودی قاشق در پیمانه بگیرید و روی پیمانه را با کارد صاف کنید. اندازه تخم مرغ مصرفی در دستورات به مقدار تقریبی ۶۰-۵۰ گرم است که معادل وزن یک تخم مرغ متوسط با پوست می باشد.
اگر در دستور العمل ها مقدار وزنی تخم مرغ داده شده است، ابتدا آن را به آرامی هم زده سپس مقدار مورد نیاز را وزن و جدا می کنیم، توجه کنید که تخم مرغ باعث تغییر طعم شیرینی می شود بنابراین حتماً مقدار ذکر شده باید مصرف شود. هر جا کلمه تخم مرغ به تنهایی ذکر شد منظور یک تخم مرغ کامل است.
نکاتی در خصوص تهیه کیک و تزیین آن :
قبل از اینکه شروع به پخت و تزیین هر کیکی بکنیم چند نکته ی مهم و در عین حال ساده را باید در نظر داشته باشیم .
۱- همیشه دستور کیکی یا شیرینی را که تصمیم داریم بپزیم از اول تا آخر کاملا میخوانیم ،مطمئن شویم که تمام مواد لازم را دراختیار داریم .
۲- هیچگاه سعی نکنیم که مواد دیگری راجایگزین بعضی از مواد کنیم .
۳- تمام مواد را یک ساعت قبل از پخت در آشپزخانه گذاشته تا همه ی مواد هم دما شوند .
۴- مواد را به دقت وزن کنید .
۵- حدود یک ربع قبل از پخت فر را روشن کنیم .
۶- هیچگاه در فر را قبل از اینکه سه چهارم زمان پخت سپری شده باشد باز نکنیم چون پف کیک می خوابد .
۷- یک کیک وقتی کاملا پخته است که به اندازه ی کافی پف کرده باشد و روی ان طلایی شده باشد و کیک تا حدودی از دور قالب فاصله گرفته باشد.