• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

هل، اين خوشبوي مفيد

alik

متخصص بخش
عطر خوش و اثر گرمابخش و اشتهاآور هل، اين دانه را يکي از بهترين طعم دهنده ها براي انواع نوشيدني، دسر، شيريني و حتي لاروها مي سازد. منشأ دانه هل به هند بازمي گردد؛ جايي که به سبب ارزش ويژه آن در طب آيورودا گرامي داشته مي شود. قرن نوزدهم در انگلستان، بانوان دانه هاي هل را در جيب حمل کرده و آنها را براي کمک به هضم غذا و معطر کردن نفس شان مي جويدند. جويدن دانه هاي هل پس از صرف غذا ضمن کمک به هضم و گوارش بهتر غذا مي تواند بوي نامطبوع سير و پياز را نيز خنثي کند. دانه هاي هل خواص گرمابخشي داشته و معده و روده ها را تقويت مي کند.
هل اشتها را تحريک کرده و عمل هضم را بهبود مي بخشد. نوشيده دم کرده داغ آن موجب تسکين کوليت، سوء هاضمه، باد نفخ، حالت تهوع و بي حالي شده و مانع ترشح زياد اسيد معده مي شود. يکي از خواص ويژه و بسيار ارزشمند هل، جلوگيري آن از تشکيل خلط در گلو است. از اين رو مي توان آن را به محصولات لبني و پودينگ ها افزود تا اثر شير را موجب تشکيل خلط در گلو مي شود، خنثي کرده و به هضم آن نيز کمک کند.
دانه هاي هل خاصيت اکسپکتورانت داشته و سينوس ها و برونش ها، بيني و سينه را از خلط و ترشحات اضافي پاک مي کنند. هل چنان که ذکر شد خواص گرمابخش و انرژي زا دارد. از اين رو به بهبود روحيه و بازيابي انرژي و توان از دست رفته کمک مي کند، اضطراب و نگراني را کاهش مي دهد و در رفع افسردگي مؤثر است. هل همچنين کليه ها را تقويت کرده و گفته مي شود براي درمان شب ادراري کودکان مفيد است.
براي تهيه يک چاي معطر، آرام بخش و خوش طعم 4 عدد دانه هل را همراه با 4 عدد دانه فلفل سياه، 4 عدد دانه ميخک، يک قطعه دارچين نکوبيده و چند حلقه نازک زنجبيل تازه در 600 ميلي ليتر آب بريزيد.
آن را به مدت نيم ساعت روي حرارت ملايم قرار دهيد، اما مواظب باشيد نجوشد. چاي را صاف کنيد و داغ همراه با کمي شير يا عسل بنوشيد. نوشيدن اين چاي دو بار در روز، درماني فوق العاده براي سرفه و سرماخوردگي است.
منبع:کوچه ما، شماره 11

:بای:
 
بالا