Ever Green
متخصص بخش پزشکی
ویتامین B2 (ریبوفلاوین)
از دیگر ویتامین های محلول در آب این ویتامین می باشد که در سال 1932 از مخمر استخراج شده و در سال 1935 سنتز شد. در فرم جامد زردرنگ بوده و در PH 7 در آب خیلی کم محلول است و در بالای 10 و زیر 1 کاملا" محلول می باشد .
به حرارت و اکسیداسیون مقاوم است اما نسبت به نور و محیط قلیا حساس می باشد. جذب آن به صورت فعال با سدیم صورت می گیرد .در واکنش های اکسیداسیون و احیا شرکت دارد باعث فعال شدن B6 می شودو در سنتز گلیکوژن و سوختن اسیدهای چرب و تولید انرژی نقش دارد.
علائم کمبود آن شامل :
بروز زخم گوشه لب یا شیلوز
التهاب گوشه ای مخاط دهان با ترک پوستی در زاویه دهان و چین های بین لب و بینی
زبان ارغوانی واختلالات گوارشی
ترس از نور
ریزش اشک و احساس وجود شن در چشم می باشد
و از دیگر عوارض کمبود آن بی اشتهایی نیز می باشد.
بهترین منابع غذایی آن فراورده های لبنی مثل شیر و پنیر می باشد همچنین مقداری در تخم مرغ ، گوشت ، دل و جگر وسبزیجات نیز یافت می گردد. از خصوصیات این ویتامین حساس بودن آن به نور می باشد.
از دیگر ویتامین های محلول در آب این ویتامین می باشد که در سال 1932 از مخمر استخراج شده و در سال 1935 سنتز شد. در فرم جامد زردرنگ بوده و در PH 7 در آب خیلی کم محلول است و در بالای 10 و زیر 1 کاملا" محلول می باشد .
به حرارت و اکسیداسیون مقاوم است اما نسبت به نور و محیط قلیا حساس می باشد. جذب آن به صورت فعال با سدیم صورت می گیرد .در واکنش های اکسیداسیون و احیا شرکت دارد باعث فعال شدن B6 می شودو در سنتز گلیکوژن و سوختن اسیدهای چرب و تولید انرژی نقش دارد.
علائم کمبود آن شامل :
بروز زخم گوشه لب یا شیلوز
التهاب گوشه ای مخاط دهان با ترک پوستی در زاویه دهان و چین های بین لب و بینی
زبان ارغوانی واختلالات گوارشی
ترس از نور
ریزش اشک و احساس وجود شن در چشم می باشد
و از دیگر عوارض کمبود آن بی اشتهایی نیز می باشد.
بهترین منابع غذایی آن فراورده های لبنی مثل شیر و پنیر می باشد همچنین مقداری در تخم مرغ ، گوشت ، دل و جگر وسبزیجات نیز یافت می گردد. از خصوصیات این ویتامین حساس بودن آن به نور می باشد.