• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

پوکی استخوان( اخبار و گزارشات)

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
چهار ساعت پياده‌روي در هفته از پوكي استخوان پيشگيري مي‌كند


پزشكان به بانوان توصيه مي‌كنند، براي جلوگيري از پوكي استخوان حداقل هفته‌اي 4 ساعت را به پياده‌روي در هواي آزاد اختصاص دهند.

به گزارش ايسنا واحد علوم پزشكي تهران به نقل از Health day news، اين ميزان پياده‌روي از پوكي و شكستگي استخوان جلوگيري مي‌كند و باعث كاهش چهل درصدي آن مي‌شود.

نتايج تحقيقات حاكي از آن است كه پياده‌روي مي‌تواند مانع از دست رفتن كلسيم در استخوان‌ها ‌شود.

ايستادن بيش از 10 ساعت در هفته هم، احتمال شكستگي استخوان را تا 28 درصد كاهش مي‌دهد.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
آرزو كشاورز - شيراز: زني 38 ساله هستم به علت دردهايي كه در استخوان‌هايم داشتم برايم آزمايش سنجش تراكم استخوان انجام شد كه نتيجه آن را پوكي شديد استخوان اعلام كردند. من هنوز يائسه نشده‌ام و تا آنجا كه مي‌دانم پوكي‌استخوان مربوط به دوره بعد از يائسگي است. به نظر شما آيا مشكل من هنوز هورموني است؟
با نظر شما در مورد اينكه اكثر موارد پوكي استخوان به فقدان هورمون‌هاي جنسي در دوره پس از يائسگي مربوط مي‌‌شوند موافق هستم اما بايد دانست كه علل بسيار متفاوت و متعددي براي پوكي استخوان وجود دارد. به جز هورمون‌هاي جنسي، اختلالات ديگر غدد داخلي بدن (نظير فوق كليوي و هيپوتالاموس) نيز ممكن است به واسطه تغييرات هورموني باعث پوكي استخوان شوند. به طور مثال پركاري تيروئيد و يا پركاري پاراتيروئيد، علي‌رغم طبيعي بودن وضعيت هورمون‌هاي جنسي قادر به ايجاد پوكي استخوان (يا در اصطلاح طبي، استئوپروز) هستند. به جز بيماري‌ها ي غدد، بيماري‌هاي ديگر اجزاء بدن نيز مي‌توانند باعث استئوپروز شوند. از آن ميان مي‌توان به بيماري‌ ايجادكننده سوء جذب، يرقان‌هاي مزمن، بدخيمي‌هايي مثل سرطان‌هاي خون و ديگر سرطان‌هاي منتشر، برخي از بيماري‌هاي مادرزادي، انواعي از كم‌خوني‌ها، مصرف داروهاي همچون الكل، هپارين، هورمون‌هاي تيروئيدي، داروهاي ضدتشنج، برخي از داروهاي شيمي درماني، و از همه مهم‌تر، كورتن‌ها، و نيز بي‌حركتي طولاني مدت و برخي از بيماري‌هاي التهابي نظير آرتريت روماتوئيد (روماتيسم مفصلي) اشاره كرد. بدين ترتيب نبايد انتظار داشت كه هميشه پوكي استخوان به علت يائسگي باشد. حتما مراجعه به متخصص غدد يا روماتولوژي در صدد تعيين عامل زمينه‌ساز پوكي‌استخوان و درمان آن باشيد.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
▲استخوان‌هايي كه با يك تلنگر مي‌شكنند



سلا‌مت: چند هفته قبل، 7ملكه زيبايي از 4 قاره جهان خطاب به دختران و زنان جوان اعلام كردند كه الگوها و ايده‌هاي مدرن و پيشرفته امروزي براي زيبايي مي‌توانند به استخوان‌هاي آنها آسيب بزنند و در آينده موجب ابتلاي آنها به پوكي استخوان شوند. اين زنان كه در كنفرانسي از سوي سازمان بين‌المللي پوكي استخوان سخنراني مي‌كردند، افزودند‌: <امروزه بسياري از دختران در سن نوجواني و پيش از آن در نقاط مختلف جهان به قيمت از دست دادن سلامتي، زيبايي به دست مي‌آورند. آنها متذكر شدند كه استانداردهاي زيبايي حتي براي ملكه‌هاي زيبايي نيز تغيير كرده است و زنان و مردان در تمام رده‌هاي سني وظيفه دارند مراقب سلامت استخوان‌هايشان باشند.>
پوكي استخوان چيست؟
وقتي لغت پوكي به عنوان پيشوند يك عبارت مي‌آيد ، آدم انتظار دارد كه صحبت از شكنندگي و خالي شدن درون چيزي در بين باشد. در مورد پوكي استخوان هم ماجرا همين است. پوكي استخوان در واقع نوعي كاهش چگالي و افزايش شكنندگي استخوان‌ها است. در اثر اين افزايش شكنندگي ، خطر شكستن استخوان‌ها هم افزايش مي يابد. به حدي كه ممكن است در اثر كوچكترين ضربه حتي ضربان نبض رگي كه از روي استخوان رد مي شود ، بشكند.
دو و نيم ميليون ايراني و پوكي استخوان
دو و نيم ميليون ايراني مبتلا به پوكي استخوان در معرض شكستگي استخوان قرار دارند. متاسفانه نيمي از زنان مسن‌تر از 45 سال و 90 درصد زنان مسن‌تر از 75 سال در ايران به بيماري پوكي استخوان مبتلا مي‌شوند. مردان مسن نيز به پوكي استخوان مبتلا مي‌شوند كه البته ميزان ابتلاي آنان كمتر از زنان است. تقريبا از هر 3 زن يك نفر و از هر 12 مرد يك نفر به پوكي استخوان مبتلا مي‌شوند.طبق آمارهاي جهاني برآورد مي‌شود كه سالانه ‌50هزار شكستگي گردن و استخوان ران (لگن) در ايران رخ مي‌دهد كه هزينه‌اي حدود ‌100ميليارد تومان به سيستم بهداشت و درمان كشور تحميل مي‌كند؛ اين در حالي است كه علي‌رغم بي‌علامت بودن ، پوكي استخوان قابل پيشگيري و درمان است.
علل پوكي استخوان
با افزايش سن تا حدود 30 سالگي بر چگالي استخوان‌هاي بدن انسان افزوده مي‌‌شود. پس از 35 سالگي استخوان‌ها معمولا شروع به ضعيف شدن مي‌كنند و چگالي خود را از دست مي‌دهند. بنابراين احتمال پوكي استخوان با افزايش سن ، بالا مي‌رود. از طرفي توده استخواني بدن زن‌ها كمتر از مردهاست و نيز حفظ چگالي استخوان‌ها در زن‌ها تا حدود زيادي وابسته به هورمون استروژن است. بنابراين پس از يائسگي كه هورمون استروژن بدن زن‌ها كاهش مي يابد، احتمال پوكي استخوان زياد مي شود. بر همين اساس بيشتر مبتلايان پوكي استخوان را زن‌هاي سنين بالاي 50 سال تشكيل مي‌دهند. علاوه بر اينها ساير عوامل موثر در بروز پوكي استخوان عبارتند از : سيگار كشيدن ، وزن كم بدن، ضعف عضلاني شديد، مصرف طولاني مدت كورتون و هپارين، بيماري‌هاي التهابي روده، بيماري پركاري غدد پاراتيروئيد، بيماري كبدي، بيماري كليوي، مصرف كم مواد غذايي حاوي كلسيم، زندگي روزمره بدون تحرك، مصرف زياد مواد كافئين دارمثل چاي و قهوه و سابقه خانوادگي پوكي استخوان.
پيشگيري
سنگ بناي پيشگيري از پوكي استخوان را بايد خيلي پيش از دوران ميانسالي گذاشت. پيشگيري از اين بيماري را بايد از دوران كودكي شروع كرد. مصرف مواد غذايي حاوي كلسيم به خصوص شير ، براي پيشگيري از پوكي استخوان توصيه شده است. مصرف مواد غذايي داراي ويتامين D نيز از جمله عوامل كاهش احتمال بروز پوكي استخوان است. همچنين ورزش‌هاي سبك مثل دويدن و پياده روي هم مي توانند در پيشگيري از ابتلا به پوكي استخوان كمك كنند. البته بايد توجه داشت كه عدم مصرف سيگار هم يكي از عوامل مهم سلامت اعضاي بدن از جمله استخوان‌هاست.
علايم پوكي استخوان
پوكي استخوان معمولا ، بيماري خاموش ناميده مي‌شود. چون استخوان‌ ها بي سرو صدا و بدون هيچ علامتي پوك مي‌شوند تا اينكه آنقدر شكننده مي‌شوند كه در اثر كوچكترين ضربه حتي در حد يك تلنگر مي‌شكنند و خب مسلما شكستگي استخوان درد دارد. البته گاهي فرد حتي متوجه لحظه شكستن هم نمي‌شود و فقط تا مدت‌ها در محل شكستگي احساس يك درد مبهم مي‌كند. بسياري از بيماران بدون شكستگي هم در تمام استخوان‌هاي بدن خود احساس يك درد سوزشي دارند .
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
كارمندان بيشتر در معرض پوكي استخوانند
عضو كميته پوكي استخوان آسيا و اقيانوسيه هشدار داد:
تراكم استخوان زنان ايراني ‌٥/٦ درصد پايين‌تراز استانداردهاي جهاني است


زنان با بيش از 9 ساعت نشستن در روز بيشتر دچار شكستگي لگن مي‌شوند

مركز تحقيقات غدد و متابوليسم دانشگاه علوم پزشكي تهران اعلام كرد:
دختران فعال و پرجنب‌و جوش 40 درصد بيشتر توده استخواني ذخيره مي‌كنند


مصرف کافي فرآورده هاي لبني در نوجواني، از پوکي استخوان در ميانسالي جلوگيري مي کند


ملكه‌هاي زيبايي جهان خطاب به دختران و زنان جوان هشدار دادند:
استانداردهاي زيبايي باعث بروز پوكي استخوان مي‌شوند


تنها با 30 دقيقه ورزش روزانه از بروز پوكي استخوان پيشگيري كنيد


زناني كه بيش از نه ساعت در روز مي‌نشينند بيشتر مبتلا به شكستگي‌لگن مي‌شوند


درد پشت، مهمترين نشانه پوکي استخوان است



عضو شبكه ملي تحقيقات پوكي استخوان:
60 درصد مردم كشور كلسيم كافي دريافت نمي‌كنند

يائسگي زودرس و انجام ورزش‌هاي سنگين عامل ابتلاي زنان به پوکي استخوان است

مصرف منظم سبزي‌ها و ميوه‌ها در پيشگيري از پوكي استخوان مؤثر است
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
مصرف جوش‌شيرين استقامت استخوانها را كم مي‌كند


از آنجا كه جوش‌شيرين به شدت خاصيت ضد اسيدي دارد در بسياري از مواد غذايي به عنوان يك آنتي اكسيدان قوي كاربرد دارد.

به گزارش سرويس «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، مصرف اين ماده به عنوان مخمر در توليد نان باعث مي‌شود عمل تخمير زودتر صورت بگيرد رنگ نان سفيدتر شود و ماندگاري نان افزايش يابد اما محققان اعلام مي‌كنند كه مصرف جوش شيرين در نان به صورت درازمدت و طولاني خطرساز است.

متخصصان تغذيه به اين نتيجه رسيده‌اند كه كم خوني، پوكي استخوان، سوء هاضمه، افسردگي و بي حالي از جمله عوارضي هستند كه مصرف روزانه نان‌هاي جوش شيرين دار در انسان ايجاد مي‌كند زيرا جوش شيرين با نشستن روي آهن و كلسيم در خون به تدريج به حذف اين دو عنصر حياتي از بدن منجر شده و خونسازي و استقامت استخوان‌ها را از بين مي‌برد.
 

Fa.Sa

مدیر بخش پزشکی
پوسته تخم مرغ دارویی علیه پوکی استخوان

2438943_381.jpg

حتما شما از خاصیتهای تخم مرغ اطلاع دارید ، یک ماده غذایی که بسیاری از نیازهای روزانه ی بدن را برطرف خواهد کرد، ولی باید بدانید این خاصیتها فقط متعلق به سفیده و زرده ی تخم مرغ نمیشوند و پوسته تخم هم خواص زیادی دارد.

به گزارش
خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران، پوسته تخم مرغ یکی از موادی است که به سادگی میتواند "مواد معدنی”‌ مورد نیاز بدن رو پوشش بده ، 90% پوسته از کلسیم ، 6% منیزیوم ، 1% فسفر،سدیم و پتاسیم و همچنین مقادیری از روی (زینک) ، آهن ، سیلیس ، مولیبدن و … تشکیل شده است.

در واقع پوسته تخم مرغ منبع بسیار خوبی برای کلسیم ، منیزیوم و پتاسیم و فسفر هست و تنها نکته ی منفی آن این هست که مقدار سدیم آن کمی زیاد هست.

بررسی ها نشان می دهند، ساختار تخم مرغ مانند ساختار استخوانهای بدن و دندانهاست ، برای بدن به سادگی قابل جذب هست.

شما میتوانید با مصرف مقدار کمی از پوسته تخم مرغ بصورت روزانه خودتان را در برابر پوکی استخوان ، بیماریهای مفصلی و بیماریهای کمبود مواد معدنی تا حد بسیار زیادی ایمن کنید.

نتایج مطالعات نشان می دهند، بعد از آنکه پوسته تخم مرغ رو خوب شستید(با آب گرم) ، آنرو درون فر (و یا مایکروفر) قرار بدهید تا پوسته کاملا خشک و شکننده بشود و بهتر این است که از اجاق فر استفاده کنید تا پوسته را تبدیل به خاکستر کند سپس بکوبید تا به اندازه ی ذرات ریز ( در اندازه ی نمک) تبدیل بشه سپس به صورت پودر استفاده کنید.

 

B a R a N

مدير ارشد تالار
8 راه مقابله با پوکی استخوان

استئوپروز یا همان پوکی استخوان، یک بیماری است که در آن استخوان ها ضعیف، شکننده و آسیب پذیر می شوند. این بیماری به یکی از بزرگ ترین مشکلات جامعه امروزی تبدیل شده است، طوری که سالانه میلیون ها نفر را تحت تاثیر قرار می دهد. در این میان افراد بالاتر از 50 سال و مخصوصا خانم ها بیشترین آسیب دیدگان از این بیماری اند.
14411111321622211121210616126959420819322.jpg

با افزایش سن خطر بروز بیماری های مزمن هم افزایش پیدا می کند، مانند بیماری های قلبی، دیابت، چربی خون بالا، آرتروز و پوکی استخوان. اما مساله آن است که همه این بیماری ها نتیجه ی نوع زندگی ما در سال های جوانی است و ما خودمان آن ها را به جان می خریم.

اما خوشبختانه راهکارهای بسیاری وجود دارد که با به کارگیری آنها می توانیم استخوان ها را تقویت کنیم تا به آینده ی پدر بزرگ ها و مادر بزرگ هایمان دچار نشویم.

1- از جوانی به فکر باشیم
به استخوان هایتان به چشم یک کارمند که روزی بازنشست می شود، نگاه کنید. پس لازم است این کارمند در دوره جوانی به اندازه کافی پس انداز داشته باشد تا در پیری و بازنشستگی از آن استفاده کند. توده استخوانی شما تا سن 35 سالگی به حداکثر تراکم خود می رسد. از آن پس است که دیگر پس اندازی ممکن نیست و فقط می تواند این تراکم را حفظ کند.

بدون شک همه شما می دانید که مهم ترین راه پس انداز تراکم استخوان در جوانی، مصرف مقادیر کافی ویتامین D و کلسیم، ورزش کردن و سایر کارهایی است که در اینجا به شما می گوییم.

2- T-Score خود را بدانید
پوکی استخوان را به نام بیماری خاموش هم می شناسند، چراکه آرام آرام پیشرفت می کند و تا زمانی که استخوان ها شکننده و آسیب پذیر نشوند، خود را نشان نمی دهد. سنجش تراکم مواد معدنی استخوان یا همان BMD که به عنوان تست تراکم استخوان شناخته می شود نشان می دهد که استخوان ها چقدر قوی یا چقدر آسیب پذیر هستند.
ورزش هایی باعث افزایش تراکم و توده استخوانی می شوند که باعث تحمیل بار و فشار روی استخوان ها شوند، ورزش های مثل دو، بسکتبال، والیبال و البته بدنسازی​


نتیجه این تست به همراه سایر عوامل مانند سن، جنس و بیماری های همراه، خطر ابتلا به پوکی استخوان را طی 10 سال آینده نشان می دهد. پس اگر فردی پس از تست تراکم استخوان به عنوان یک فرد مستعد شناخته شود، راهکارهای درمانی و پیشگیری کننده به کمک فرد خواهند آمد.
3- شیر، شیر، شیر
شیر سرشار از کلسیم است. همان چیزی که ترکیب اصلی استخوان هاست و همچنین ویتامین D که برای جذب کلسیم ضروری است.
نیاز روزانه به کلسیم 1200 میلی گرم است، یعنی چیزی حدود 2 تا 3 لیوان شیر یا 3 لیوان ماست. نیاز روزانه به ویتامین D هم 1000 واحد.
فراموش نکنید مکمل ها و غذاهای جایگزین فقط در شرایط خاص مثل زمانی که فرد واقعا نتواند لبنیات را تحمل کند (مثل مبتلایان به عدم تحمل لاکتوز) می توانند جایگزین شیر و لبنیات شوند.

4- سیگار دوست پوکی استخوان است
سیگار کشیدن سرعت تخریب و پوکی استخوان ها را افزایش می دهد. خانم هایی که سیگار می کشند، سطح پایین تری از هورمون استروژن را دارند و زودتر به دوران یائسگی می رسند و این کاهش استروژن، خود تسریع کننده پوکی استخوان است.
207752391719114211115212170201285443159195.jpg

5- ژنتیک هم نقش مهمی در سلامت استخوان ها دارد
وضعیت کلی استخوان ها مثل اندازه آنها، تراکم استخوانی، زمان رسیدن به یائسگی همگی از سابقه خانوادگی و ژنتیک تاثیر می پذیرند. پس بهتر است وضعیت پوکی استخوان را از پدر و مادر خود جویا شویم.

اگر شما عضوی از یک خانواده مستعد هستید، بدون شک مراقبت های جدی تری برای پیشگیری از این بیماری نیاز خواهید داشت.

6- سدیم هم عاملی برای پوکی استخوان است
فقط فشار خون بالا نیست که از میزان نمک و سدیم مصرفی تاثیر می پذیرد. سدیم باعث خروج کلسیم از استخوان ها می شود. پس لازم است بیش از پیش به رژیم کم نمک روی بیاورید.

7- فعال باشید
ورزش کردن برای پیشگیری از پوکی استخوان ضروری است. این را همه ما می دانیم. اما نوع ورزش است که اهمیت ویژه ای دارد.
ورزش هایی باعث افزایش تراکم و توده استخوانی می شوند که باعث تحمیل بار و فشار روی استخوان ها شوند، ورزش های مثل دو، بسکتبال، والیبال و البته بدنسازی و کار با وزنه ها.

این ورزش ها با تحمیل بار بر استخوان ها باعث تحریک سلول های استخوان ساز یا همان استئوبلاست ها می شوند.

8- ماهیچه هایتان را تقویت کنید
هر وقت که شما دست یا پایتان را خم می کنید، کشیدگی و جمع شدن ماهیچه ها به استخوان متصل به آنها فشار می آورد. این فشار وارده به استخوان باعث تحریک سلول های استخوان ساز می شود.
پس انجام ورزش ها و کشش های خانگی که باعث تقویت ماهیچه ها می شود، در پیشگیری از پوکی استخوان بسیار موثر است.
الهه گودرزی
بخش سلامت تبیان
 
بالا