• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

پيشگيري از ديابت نوع 2 و لبنيات كامل

sasan

Banned
يافته هاي پژوهشي يك استاد ايراني دانشگاه "هاروارد" در امريكا نشان داد: محصولات لبني به دست آمده از شير كامل( شيري كه چربي آن گرفته نشده است) به دليل داشتن نوعي اسيد چرب به نام "ترانس پالميت اولئیک اسید، خطر ابتلا به ديابت نوع 2 را كاهش مي دهد.
بر اساس يافته هاي اين پژوهش که توسط دکتر داریوش مظفریان، پژوهشگر و استاد دانشگاه هاروارد انجام شده و ماه گذشته در نشريه طب داخلی امریکا به چاپ رسيده است، ترانس پالمیت اولئیک اسید كه بخشی از چربی موجود در شیر است در فرآورده هاي لبني كه از شير كامل به دست مي آيد، وضعیت کلسترول خوب خون را افزایش می دهد و موجب طبيعي شدن سطح انسولین و افزايش حساسیت انسولین مي شود.
وي تصريح كرد: وجود مقدار بيشتري از ترانس پالميت اولئيك در خون به معني تنظيم سطح كلسترول و تري گليسيريد و نيز كاهش مقاومت سلول هاي بدن نسبت به انسولين است.
شير کامل یا چربی نگرفته حاوي مقدار بيشتري ترانس پالميت اولئيك نسبت به شير 2 درصد چربي و شير 2 درصد چربي نسبت به نوع كم چرب داراي ميزان بالاتري از اين اسيد چرب است.
گفتني است، شير كامل در هر كشور بر حسب نژاد و تغذيه دام داراي چربي متفاوتي است. در ايران شير كامل به شيري اطلاق مي شود كه داراي 2/3 درصد چربي است. در استاندارد لبنيات ايران، شير 3 درصد چربي، شير پرچرب قلمداد مي شود و در بسته بندي محصولات لبني، روي محصولاتي كه از شير چربي نگرفته، توليد شده باشد، پر چرب قيد مي شود.
‌ اين یافته هاي پژوهشي بر اساس داده های یک تحقیق 20 ساله روي 3 هزار و 736 امريكايي بالاي 65 سال که در تحقیق بررسی سلامت قلب و عروق مشارکت داشته اند، بدست آمده است که حمایت مالی آن توسط انستیتوی ملی قلب ، ریه و خون امریکاصورت گرفته است.
بر اساس یافته هاي پژوهشي دكتر مظفريان و گروه وي،از داده های این تحقیق افرادي كه روزانه میزان بیشتری از شیر کامل مصرف کرده اند، نسبت به گروهی که از لبنیات کمتراستفاده مي كردند،60 درصد كمتر خطر ابتلا به دیابت نوع 2 داشته اند.
به گفته دکتر مظفریان، این یافته نشان می دهد که نگاه ما به فر آورده های شیری نباید تنها بعنوان حامل خوب برای دریافت کلسیم و ویتامین " د" باشد. او همچنين ياد آور شد: کلمه ترانس که در نام ترانس پالمیت اولئیک اسید است، نباید با نوع اسید های چرب ترانس که باعث افزایش بیماری های قلبی میشود، اشتباه گرفته شود.
پالميتو اولئيك اسيد بطور طبیعی در بدن انسان وجود دارد،‌ مقادير كمي از اين اسيد چرب در فر آورده های شیری هم وجود دارد. وقتي منبع پالميتو اولئيك موجود در خون، جايي خارج از بدن باشد، كلمه ترانس را براي آن به كار مي برند.
دكتر مظفريان تصريح كرد: هر چند تا پيش از اين مطالعه در مورد تاثير مثبت پالميت اولئيك بر ديابت نظريات علمي وجود داشت، اما اين نظريه ها تنها روي حيوانات آزمايش شده بود. در اين پژوهش علاوه بر اثبات اين نظريه ها، مشخص شد، اصولاً لبنيات تا حدي از ابتلا به ديابت نوع 2 جلوگيري مي كند.
اواخر قرن بيستم، معضل چاقي به عنوان يك همه گيري( اپيدمي) در تمام دنيا معرفي شد. علاوه برآن، ارتباط چاقي با بيماري هايي مانند افزایش فشار خون، سرطان و نيز بيماري قلبي- عروقي بيش از پيش مورد توجه قرار گرفت، اما شايد مهم ترين بيماري اي كه تا كنون ارتباط آن با چاقي اثبات شده، ديابت نوع 2 باشد.
بر اساس تحقيقات دانشمندان، چاقي در بيشتر افراد به طور مشخص باعث از بين رفتن يا كاهش حساسيت سلول هاي بدن نسبت به انسولين مي شود. يعني شرايط مانند زماني است كه انسوليني در بدن وجود ندارد. بنابراين قند خون بالا مي رود و فرد مبتلا به ديابت نوع 2 مي شود.
در دنياي مدرن امروز، روش هاي بسياري براي پيشگيري و درمان چاقي وجود دارد. ولي اولين قدمي که افراد براي جلوگيري از اين مشكل بر مي دارند ، انتخاب غذاهاي کم کالری و كم چرب است چون چربی ها کالری بیشتری دارند. اين مساله در مورد لبنيات نيز صادق است. به عبارتي بيشتر مشتريان دنبال محصولات لبني كم چرب هستند. اما يافته هاي اخير اين پژوهشگران كه بيانگر نتايج جالب و دور ازانتظار همگان بود، شرايطي را بوجود آورد كه به نظر مي رسد از اين پس خريداران در مورد انتخاب لبنيات كم چرب تجديد نظر كنند و استقبال از لبنيات چربی نگرفته یا کامل افزايش يابد.
لازم به ذكر است،‌ هم اينك برخي صنايع لبني با افزودن چربي اضافه شير به ماست، چربي آن را به 6 تا 12 درصد افزايش مي دهند. مصرف اين محصولات كه روي بسته بندي آن پرچرب ذكر شده، به دليل داشتن چربي اشباع شده از سوي متخصصان تغذيه توصيه نمي شود.
 
بالا