خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
همه ما خوب ميدانيم كه فست فودها برايمان مضر هستند اما باز هم وقتي چشمانمان به يك بسته بندي شكيل چيپس ميافتد با وجودي كه گرسنه نيستيم، نميتوانيم از آن دست بكشيم و در پاكت آن را باز نكنيم.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، به نظر ميرسد به اين خاطر كه نميتوانيد و نبايد آن را بخوريد ولع بيشتري پيدا ميكنيد درست مثل ميوه ممنوعهاي كه حضرت آدم و حوا نبايد از آن ميخوردند. اما واقعا چه جذابيت و كششي در اين خوردنيها وجود دارد كه باعث ميشود شما در رژيم غذايي سالم خود تقلب كنيد و تعهد خود را براي خوردن غذاي سالم زيرپا بگذاريد.
كارشناسان تغذيه ميگويند اين دشواري در چشم پوشي از فست فودها به خاطر خواص اعتياد آور آنها است. اين كارشناسان ادعا كردهاند كه فست فودها و تنقلات واقعا مثل تنباكو و هروئين اعتيادآور هستند. اين خوردنيها به دليل اينكه حاوي مقادير زيادي سديم (نمك) و ساير مواد نگهدارنده هستند در واقع مثل سوپر مواد اعتيادآور عمل ميكنند و به همين خاطر ترك كردن آنها به اندازه ترك سيگار كار دشواري است.
به گزارش روزنامه ايج چاپ استراليا، اين كارشناسان تاكيد دارند كه هرچند ترك فست فودها و تنقلات كار دشواري است اما اگر تصميم قاطع بگيريد و با جديت تلاش كنيد مثل ترك سيگار و ترك اعتياد، امكان پذير است. البته فاكتورهاي ديگري نيز وجود دارند كه اين كار را براي شما دشوار ميسازد. براي مثال آگهيها و تبليغات در اين زمينه به انسان خيانت ميكنند.
تاكنون اتفاق افتاده است كه قرباني تبليغات شده باشيد. مثلا اينكه يك خوردني را هرگز حتي لمس هم نكرده باشيد اما با ديدن آگهيهاي فريبنده بسيار راغب شويد كه هرطور شده آن خوردني را بدست آورده و مصرف كنيد. از سوي ديگر خلق و خو و حالت احساسي ما و همچنين گرسنه ماندن زياد از فاكتورهايي هستند كه ما را فريب ميدهند و به خوردن غذاهاي پركالري ترغيب ميكنند. بنابراين با يك برنامه غذايي مشخص و به موقع ميتوانيد اين فاكتور را نيز تحت كنترل درآوريد. همچنين در بسياري از موارد ما از روي احساساتمان خوردنيها را انتخاب ميكنيم مثلا با تماشاي يك تصوير زيبا در تلويزيون از فرد لاغري كه بستني خوشمره ميخورد تشويق ميشويم كه تنقلات بخوريم. آگاهي از اين فاكتورها به ما كمك ميكند كه راحتتر بتوانيم اعتياد به فست فودها و تنقلات را ترك كنيم.
:بای:
:بای: