• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

چرا کشور های غربی ساخت آب سنگین توسط ایران مخالفت دارند

Mahdi Askari

مدير فنی
آب سنگین و ویژگی های آن توسط دوست عزیزمان شرح داده شد

اما چرا کشور های غربی با ساخت آن توسط ایران مخالفت دارند؟

اول از همه باید گفت که آب سنگین از دوتریم ساخته شده است و دوتریم در طبیعت یافت نمی شود مگر به صورت بسیار ناچیز و اندک.
ساخت آبی که از دوتریم در آن استفاده شده باشد و آن هم به مقدار زیاد بسیار مشکل و طی فرآیند های فوق العاده پیچیده رخ می دهد
اما علت مخالفت کشور های غربی را بسیار مختصر برایتان شرح می دهم:

دستیابی به فرآیند ساخت آب سنگین جز پیشرفته مراحلی است که در فرآیند های هسته ای رخ می دهد و کشوری که به این فناوری دست پیدا کند یعنی ابر قدرت شدن آن کشور
تاجایی که فرانسه انگلیس و هلند هیچ کدام به تنهایی مرحله سوخت ندارند و به صورت مشترک طراحی و مشترک استفاده می کنند
حال که ایران به این فناوری دست یافته است جز معدود کشور هایی است که این فناوری را به صورت لنحصاری و اختصاصی برای خودش درست کرده است

قبل از اینکه دلیل دوم رو بگم باید یک توضیح مختصری بدم
میله های سوختی اورانیوم بسته به میزان خلوصی که برای آن بیان می شود دسته بندی می شوند
اورانیوم مورد نیاز برای سوخت هسته ای اورانیوم با عدد اتمی 235 است حال آنکه بیشتر اورانیوم موجود در سطح کوره زمین با عدد 238 هستند
پس هنگامی که گفته می شود اورانیوم 20 درصد یعنی 20 درصد آن 235 و 80 درصد مابقی 238 است

اینجا باید توضیح بدم که روش کار دستگاه های سوختی چگونه است که چون فرآیندی بسیار پیچیده دارد مختصر بیان می کنم
در دستگاه های سوختی (راکتور) یک نوترون کند (گرم) به هسته ی یک رادیوم وارد می شود و این هسته را ناپایدارتر می کند و این باعث می شود تا این هسته متلاشی شود
با متلاشی شدن این هسته نوترون اولیه با سرعت بالا آزاد می شود و همینطور نوترونی دیگر نیز آزاد می شود
برای اینکه این نوترون ها سرعتشان کم شود باید انرژی خود را منتقل کنند

برای این کار نوترون ها انرژی خود را به آب سنگین می دهند و کند می شوند
با برخورد نوترون به این مایع سرعت آن کم می شود و این دو نوترون باعث متلاشی شدن دو هسته دیگر می شوند

خوب حالا به بیان مورد دوم بپردازیم

همانطور که گفته شد اورانیوم 238 در راکتور ها فراوانترند
این ایزوتوپ با آب سنگین واکنش می دهد و پلوتونیوم ایجاد می کند

این چیزی است که کشور های غربی را می ترساند
زیرا برای ساخت بمب اورانیومی باید درصد خلوص را به 98 رساند و این یعنی هزینه زیاد و قدرت انفجاری کم
در حالی که پلوتونیوم با هزینه کمتر و قدرت انفجاری بسیار بیشتر به راحتی درست می شود

هر گونه ابهام و یا اشتباه در مورد کار راکتور و نوشته های بالا را مطرح کنید تا جواب بدم

مطالبی از سخنان فوق لیسانس فیزیک هسته ای جناب آقای سربلند

این مطلب توسط ایران انجمن نوشته شده است هرگونه کپی برداری از این مطلب با ذکر نام ایران انجمن مجاز است

360درجه

متخصص بخش فیزیک
بچه ها عزیز و گل انجمن برای اطلاع بیشتر یه چند جمله هم بنده اضافه میکنم و امیدورام که مفید باشه:
اولا یه عکس معروف از اورانیوم که از معدن استخراج شده:

Uranium2.jpg

یه توضیح خیلی خیلی مختصر در رابطه با سانتریفیوژها که این روزا خیلی تو اخبار و رسانه های جمعی به گوش میخوره:
سانتریفیوژ ها دستگاهی هستند که برای جدا سازی مواد از یکدیگر بر اساس وزن آنها استفاده می شوند. این دستگاه مواد را با سرعت زیاد حول یک محور به گردش در اورده که باعث می شود محلول با محور فاصله گیرد. در واقع در این روش برای جدا سازی مواد از یکدیگر از شتاب ناشی از نیروی گریز از مرکز استفاده میشه و از طرفی کاربرد عمومی این دستگاه برای جداسازی مایع از مایع و یا مایع از جامد است. سانتریفیوژهایی که برای غنی سازی اورانیوم تو کشور های مختلف استفاده می‌شود حالت خاصی دارند که برای گاز تهیه شده‌اند که به آنها Hyper-Centrifuge گفته میشه. اینم بگم، قبل از اینکه دانشمندان از این روش برای غنی سازی اورانیوم استفاده کنند از تکنولوژی خاصی بنام Gaseous Diffusion به معنی پخش و توزیع گازی استفاده می‌کردند.

در ضمن اگر بچه ها انجمن علاقه نشون بدن و دوست داشته باشن میتونن اعلام کنن تا توضیحات اضافی داده بشه

آخرین ویرایش:

Mahdi Askari

مدير فنی
ممنون از بنیامین جان

در مورد سانترفیوژ هم باید بگم ایران قدرتمند ترین این دستگاه ها را در اختیار دارد
آمریکا از دستگاهی با حدود 4000 دور در ثانیه استفاده می کند
اما دانشمندان ایرانی توانسته اند سانترفیوژی بسازند که 7200 دور در ثانیه می چرخد

این است اقتدار ایرانی

ما توانسته ایم و می توانیم

360درجه

متخصص بخش فیزیک
خواش میکنم مهدی جان
با اینکه رشته ی تخصصی بنده هستش ولی شما هم خوب علاقه نشون میدید...
البته اینم بگم که متاسفانه امریکا قصد داره که ایران بر خلاف میل باطنیش که به ضررمون هستش تعداد سانتریفیوژ ها رو کاهش بدیم...

اینم یه عکس از سانتریفیوژ :

gascentrifuge.jpg

Mahdi Askari

مدير فنی
خواش میکنم مهدی جان
با اینکه رشته ی تخصصی بنده هستش ولی شما هم خوب علاقه نشون میدید...
البته اینم بگم که متاسفانه امریکا قصد داره که ایران بر خلاف میل باطنیش که به ضررمون هستش تعداد سانتریفیوژ ها رو کاهش بدیم...

اینم یه عکس از سانتریفیوژ :

gascentrifuge.jpg

:غش2:
ما هم کاهش دادیم :غش2:

360درجه

متخصص بخش فیزیک
آی گفتی مهدی...
فکر کردن دارن جلو میزنن دیگه نمیدونن با ایرانی جماعت نمیشه در افتاد... انکه در افتاد، بر افتاد....
کاهش ندیدیم که هیچ نسل سومشون هم در راهه

Mahdi Askari

مدير فنی
آی گفتی مهدی...
فکر کردن دارن جلو میزنن دیگه نمیدونن با ایرانی جماعت نمیشه در افتاد... انکه در افتاد، بر افتاد....
کاهش ندیدیم که هیچ نسل سومشون هم در راهه

بنیامین جان قصه نخور
من دارم روی پروژه مهمی کار می کنم :سوت: :راز:
قبل از اینکه نسل سوم تولید بشه من می خوام در عملی متحیر العقولانه نسل چهارم رو وارد بازار کنم :نیش:
سر سفره هر ایرانی یک سانتر فیوژ نسل چهارم با رنگ پلنگی :غش2:
با ضمانت نامه ایران انجمن

parisa

متخصص بخش
مطلب جامع وخوبی بود اینم من اضافه کنم

تاسیسات فردو شامل حداقل سه هزار سانترفیوژهست. محل استقرار این تاسیسات در عمق کوهستانی منطقه فردو هست:زبون:

360درجه

متخصص بخش فیزیک
خدار رو شکر که بچه ها تا این اطلاعات دارن در رابطه با این مسائل عمومی...

بالا