یک متخصص گوش وحلق و بینی گفت: ابتلا به سینوزیت در افرادی که در محیطهای آلوده هستند و یا در معرض آلودگی هوا قرار میگیرند، بیشتر است.
دکتر مریم عامی زاده در این رابطه افزود: افراد سیگاری و یا کسانی که در مجاورت با دود سیگار هستند نیز مستعد ابتلا به سینوزیت میشوند. وی ادامه داد: هر بار فردی مبتلا به عفونت دستگاه تنفسی می شود احتمال سینوزیت نیز وجود دارد.
این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه کودکانی که در طول یکسال شش تا هشت بار به سرماخوردگی مبتلا می شوند، احتمال بروز سینوزیت نیز در آنها وجود دارد، اظهار کرد: عوامل باکتریایی نیز در بروز سینوزیت در فرد موثر است. وی اضافه کرد: 5 تا 10 درصد علت سینوزیتها در افراد علت باکتریال دارد که بدنبال اغلب عفونتهای سیستم تنفسی ایجاد میشود.
عامی زاده گفت: خط اول درمان سینوزیت فقط تجویز آنتی بیوتیک نیست بلکه درمانهای کمکی نیز علاوه بر آنتی بیوتیک همانند شست و شوی بینی توصیه می شود. این فلوشیپ اتولوژی و نورواتولوژی خاطرنشان کرد: عارضههای سینوزیت ممکن است خطرناک باشند اگر سینوزیت حاد را درمان نکنیم می تواند آبسه های چشمی و مغز را در فرد ایجاد کند.
این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در مورد انجام جراحی برای درمان سینوزیت گفت: جراحی هایی که امروز به شکل نوین انجام می شود در درمان این بیماری کمک کننده است. وی خاطرنشان کرد: تصور بیماران این است زمانی که آندوسکوپی سینوزیت می شوند دیگر مبتلا به این بیماری نمی شوند در صورتی که این فرد زمانی که جراحی میکند همانند یک فرد عادی میشود و ممکن است در آینده مبتلابه سینوزیت شود.
عامی زاده در پاسخ به این سئوال که جراحیهای زیبایی بینی آیا ممکن است فرد را مستعد ابتلا به سینوزیت کند، گفت: اگر زیبایی بینی بر طبق اصول انجام شود، نقشی در ایجاد سینوزیت ندارد.
گردآوری: گروه سلامت سیمرغ