یکی از عواملی که موجب می شود مردم این مواد غذایی مفید را به اندازه کافی مصرف نکنند این است که نمی دانند چگونه آن ها را در برنامه غذایی روزانه شان قرار دهند.
این سبزی ها به دو صورت در برنامه غذایی روزانه ما قرار می گیرند:
1- به صورت تازه، مثل انواع سالاد
2- به صورت پخته در انواع غذاها، مانند خورش ها، سوپ ها و ...
در زیر چند روش آسان و سریع را برای مصرف این سبزیجات خوشمزه به شما معرفی می کنیم:
برگ های ترد و تازه کاهو یا کلم را درون سالاد خرد نمایید و یا داخل ساندویچ قرار دهید.
- این سبزیجات را درون سوپ بریزید. شما می توانید این سبزیجات را با هم مخلوط و خرد کرده و یا به صورت پوره درآورید و درون سوپتان بریزید. این یک راه خوب برای خوردن سبزیجاتی است که مزه آن ها را دوست ندارید.
- شما می توانید از سبزیجاتی مثل سیر، پیاز و یا فلفل برای طعم دار کردن غذاها استفاده نمایید.
- این سبزیجات را با کمی روغن زیتون ، پیاز یا سیر و یا ادویههایی مانند زنجبیل تفت دهید.
- این سبزیجات مخصوصا آنهایی را که خوب رسیده اند، درون پوره سیبزمینی بریزید و بخورید. این روش نیز روشی مناسب برای کسانی است که مزه بعضی سبزیجات را دوست ندارند مانند اسفناج.
- این سبزیجات را می توانید به صورت کوکو، دلمه، بورانی و ... نیز مصرف نمایید.
نکاتی مهم در پخت و مصرف سبزیجات
آن چه در پخت سبزیجات برگ سبز باید مد نظر داشت این است که پخت این سبزیجات در مدت زمان کم و با حرارت ملایم صورت پذیرد. در این صورت جذب مواد مغذی ضروری آن بالا می رود. در حالیکه پخت زیاد آن ها می تواند موجب از بین رفتن این مواد مغذی شود.
برگ هایی مانند اسفناج تنها به یک دقیقه زمان برای پختن و یا تفت دادن نیاز دارند. در حالی که برگ های محکم و سفت مانند کلم، معمولاً به زمانی حدود 10 تا 15 دقیقه نیاز دارند.
خیلی از مردم برگ های روشن و کمرنگ تر سبزیجات را ترجیح می دهند، در حالی که برگ های تیره معمولا مواد مغذی بیشتری دارند، مثلا برای تهیه سالاد، برگ های کمرنگ تر کاهو را خرد می کنند و برگ های تیره ی آن را دور می ریزند که اشتباه است.
مریم مرادیان نیری- کارشناس علوم تغذیه
این سبزی ها به دو صورت در برنامه غذایی روزانه ما قرار می گیرند:
1- به صورت تازه، مثل انواع سالاد
2- به صورت پخته در انواع غذاها، مانند خورش ها، سوپ ها و ...
در زیر چند روش آسان و سریع را برای مصرف این سبزیجات خوشمزه به شما معرفی می کنیم:
برگ های ترد و تازه کاهو یا کلم را درون سالاد خرد نمایید و یا داخل ساندویچ قرار دهید.
- این سبزیجات را درون سوپ بریزید. شما می توانید این سبزیجات را با هم مخلوط و خرد کرده و یا به صورت پوره درآورید و درون سوپتان بریزید. این یک راه خوب برای خوردن سبزیجاتی است که مزه آن ها را دوست ندارید.
- شما می توانید از سبزیجاتی مثل سیر، پیاز و یا فلفل برای طعم دار کردن غذاها استفاده نمایید.
- این سبزیجات را با کمی روغن زیتون ، پیاز یا سیر و یا ادویههایی مانند زنجبیل تفت دهید.
- این سبزیجات مخصوصا آنهایی را که خوب رسیده اند، درون پوره سیبزمینی بریزید و بخورید. این روش نیز روشی مناسب برای کسانی است که مزه بعضی سبزیجات را دوست ندارند مانند اسفناج.
- این سبزیجات را می توانید به صورت کوکو، دلمه، بورانی و ... نیز مصرف نمایید.
نکاتی مهم در پخت و مصرف سبزیجات
آن چه در پخت سبزیجات برگ سبز باید مد نظر داشت این است که پخت این سبزیجات در مدت زمان کم و با حرارت ملایم صورت پذیرد. در این صورت جذب مواد مغذی ضروری آن بالا می رود. در حالیکه پخت زیاد آن ها می تواند موجب از بین رفتن این مواد مغذی شود.
برگ هایی مانند اسفناج تنها به یک دقیقه زمان برای پختن و یا تفت دادن نیاز دارند. در حالی که برگ های محکم و سفت مانند کلم، معمولاً به زمانی حدود 10 تا 15 دقیقه نیاز دارند.
خیلی از مردم برگ های روشن و کمرنگ تر سبزیجات را ترجیح می دهند، در حالی که برگ های تیره معمولا مواد مغذی بیشتری دارند، مثلا برای تهیه سالاد، برگ های کمرنگ تر کاهو را خرد می کنند و برگ های تیره ی آن را دور می ریزند که اشتباه است.
مریم مرادیان نیری- کارشناس علوم تغذیه