• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

چگونه وبلاگ نویس حرفه ای شویم ؟

admin

Administrator
عضو کادر مدیریت
چگونه وبلاگ نویس حرفه ای شویم ؟


وبلاگ نویسی تقریبا یکی از قدیمی ترین ،باثبات ترین و مهمترین مسائل در دنیای اینترنته . به طوری که می شه گفت تنها مساله ای که هنوز هیچ وب 2.0 ی نتونسته جایگزینش بشه وبلاگ نویسیه .
تقریبا اغلب کاربرای اینترنت یک وبلاگ دارن . اما تقریبا 2% یا 3% از وبلاگ ها به صورت اصولی می نویسن . مخصوصا در ایران .
به یک عده ی خیلی کم از وبلاگ نویس ها ، تقریبا 1% از جامعه ی وبلاگ نویس دنیا وبلاگ نویس حرفه ای می گن . اما این درصد از چه لحاظه ؟ آیا مربوط به پول در آوردن از وبلاگ می شه ؟ یا مثلا تخصصی نوشتن ؟ جواب این سوال خیره .
بعد از 8 سال وبلاگ نویسی در همه جای اینترنت ( حتی توی last.fm ) به یک سری نکاتی رسیدم که در مورد وبلاگ نویسای حرفه ای صدق می کنه . خیلی از دوستان وبلاگ نویس به بعضی از این نکات اشاره ای داشتن . اما نظرات مختلف بود . پس منم نظرم رو مطرح می کنم:

1. مهم ترین نکته تفاوت وبلاگ با سایت و مجله ی آنلاین هست .خیلی ها می رن توی سایتای مختلف و مطالبشون رو کپی می کنن و می گذارن در وبلاگشون . بعد می گن وبلاگ نویس حرفه ای شدن . اما باید بگم که 100 سال هم کار کنن وبلاگ نویس حرفه ای نمی شن .
بعضی از دوستان هم زحمت می کشن و آموزش در وبلاگ خودشون می نویسن . خب این دوستان به نظر من خیلی زحمت می کشن و لیاقتشون خیلی بالائه . اما بازم باید بگم که این دسته هم وبلاگ نویس حرفه ای نیستن و صرفا مجله ی آنلاین دارن . و البته بسیار هم مفید هستن .
وبلاگ نویس شخصیه که نظرات خودش رو در مورد مسائل مختلفی که باهاش برخورده از شکل ستاره ها تا سیاست های دلنشین فلان سیاست مدار و نقد فلان فیلم مطرح می کنه .
شما در صورتی که وبلاگ نویس نباشی مسلما وبلاگ نویس حرفه ای هم نمی شی.

2. رعایت حقوق نویسندگان ، این حتی از لحاظ روانشناسی هم خیلی روی کاربرهاتون تاثیر می گذاره . و مطمئن باشین که حتی در صدی از کاربرای وبلاگتون کم نمی کنه که هیچ ، به تعداد کاربرای ثابت وبلاگ هم اضافه می شه . چون بهتون اطمینان دارن .
مثلا اگر یک جمله ای رو از یک وبلاگ نویس دیگه نقل کنین و وقتی شخص لینک منبع رو ببینه مسلم بدونین که احساس امنیت بهش دست می ده .

3. میزان مطلب نباید زیاد باشه . اگر کوتاه باشه می شه مینیمال ، اگر زیاد باشه می شه مقاله . حد 300 تا 700 کلمه معمولا حد مناسبی برای وبلاگ نویسیه .

4. سعی کنین یک عکس کوچیک در کنار مطالب وبلاگتون داشته باشین ، تاثیر روانی مطلبتون رو بالاتر می بره .

5. تبلیغ مجازه . اما خوب و کمش. وبلاگ نویسان حرفه ای معروف گاهی اوقات برای بدست آوردن هزینه هاست و دومینشون اقدام به گذاشتن قسمت کوچیکی به عنوان تبلیغات می کنن . منظورم از خوبش هم این بود که تبلیغات وبلاگتون باید با جو وبلاگتون بخونه . نمی شه که شما تحلیل سیاسی بکنین وبالای وبلاگتون تبلیغ عطرهای تحریک جنسی باشه .

6. اسم ساده ای برای وبلاگتون داشته باشین که توی ذهن بمونه . سعی کنین از دامنه ی اختصاصی استفاده کنین . این طوری کاربر راحت تر وارد مطلبتون می شه .

7. وبلاگ نویسی حرفه ای به معنای تخصصی نویسی نیست . اما شما در مورد مطلبی که دارین می نویسین باید اطلاعات کامل داشته باشین . یعنی احتیاجی نیست که حتما مطلبتون در مورد تکنولوژی های فلان باشه . می تونه در مورد مسائل مختلف و به طور کلی آزاد باشه .
اما باید درمورد مطلبی که می نویسین اطلاع کامل داشته باشین . شایعه پراکنی به وبلاگتون ضربه می زنه .

8. فاصله ی پست هاتون رو مشخص کنین . تقریبا هفته ای 1تا 2 بار میزان خوبیه .

9. در نوشتن مطالب وبلاگتون سبک مخصوصی رو بکار ببرین . از جملات خاصی استفاده کنین . و سعی کنین شکل ظاهری مطالبتون هماهنگ باشه .

10. ظاهر وبلاگتون رو با چرت و پرت های مختلف مثل آهنگ و ... و... پر نکنین . این چیزا فقط باعث تاثیر منفی در وبلاگتون می شه . به عبارت آمیانه می رینه به هیکلش (با پوزش از ادمین انجمن) . تصور کنین که دارین آهنگ گوش می دین و وبلاگ گردی می کنین . همین که می رسین به یک وبلاگ یک دفعه ای آهنگتون قاطی می شه . چرا ؟ وبلاگنویس حوس کرده توی وبلاگش آهنگ می زاره . اولین کاری که شما می کنین بستن صفحه ی وبلاگ طرف در کوتاه ترین زمانه .

11 . سعی کنین با وبلاگ نویسهای بزرگ در ارتباط باشین . نه کار خیلی سختیه و نه کار بیهوده . چیزایی بین وبلاگ نویسها رد و بدل می شه که هیچ جا پیدا نمی کنین.

12. در یک آدرس ثبات داشته باشین . هفته ای یک بار وبلاگتون رو عوض نکنین . تا وبلاگ شما بخواد جا بیفته 1 سال وقت می بره . اما بعدش کم کم چنان جا می ترکونه که زحماتتون نتیجه می ده .

13. وبلاگ بقیه رو حتما بخونین بعد نظر بدین . اگر شما می خواین وبلاگتون رو پربازدید کنین باید سطح ارتباطاتتون روبالا ببرین . برای این کار لازمه که مطلب شخص رو بخونین و ازش بهره ببرین . با یک وبلاگی حال نکردین اصلا باهاش کار نداشته باشین . وقتی شما وارد وبلاگ طرف می شین و مطلبش رو نمی خونین و یک راست واسه ی طرف کامنت می گذاری و می گی که چه مطلب قشنگی نوشتی ، مطمئن باش که اون هم این کار رو می کنه.

اینها چیزهایی بودن که در این لحظه به ذهنم رسید. در طول زمان به این لیست اضافه می کنم.
منبع: آمان.
 
بالا