mitra mehr
متخصص بخش خانه و خانواده
مواد لازم براي چهار الي پنج نفر
1:- يك كيلو گوشت گوساله كبابي (ترجيحا فيله يا راسته كه چرب باشه ، اگر چربي دوست داريد ،آخه بعضي ها چربي گوشت رو دوست ندارند .)
2- يك عدد پياز كوچك، ريز رنده شده .
3- يك عدد گوجه فرنگي كوچك .
4- يك قاشق غذا خوري رب انار ترش يا نصف ليوان آب انار ترش .
5- گردوي ساييده شده دو قاشق غذا خوري .
6- نمك و فلفل به مقدار لازم .
7- يك قاشق غذا خوري جعفري و چوچاغ خورد شده
در مورد « چوچاغ » هم بايد بگم كه اين يك سبزي محلي خوشبو معطر مخصوص خطه ي هميشه سبز گيلان ميباشد اگر خذفش كنيد اشكالي نداره
طرز تهيه:
ابتدا گوشت را به صورت كبابي قطعه قطعه كرده ، سپس در ظرفي جدا گانه پياز و گوجه را رنده كرده بعد گردو وانار و بقيه مواد را به آن ميافزاييم با ته قاشق سعي كنيد گردو را كاملا در مواد حل كنيد تا يكدست شود . آنگاه گوشت را به آن افزوده و خوب مخلوط ميكنيم و در آن را ميبنديم وميگذاريم 4 تا 12 ساعت در يخچال بماند. توجه داشته باشيد كه هرچه بيشتر بماند خوشمزه تر خواهد شد. در ضمن ميتوانيد مواد را قبل از اينگه با گوشت مخلوط كنيد بچشيد و ترشي اش را اگر دلتان خواست زياد كنيد يا اينكه اگر از ترشي زياد خوشتان نمي آييد كمتر از مقدار لازم كه گفتم بريزيد و بعدا با توجه به ذائقه خودتان زياد كنيد .
در آخر گوشت ها را به سيخ كشيده ، در روي آتش منقل كباب كرده و نوش جان فرماييد. در صورتي كه منقل نداريد ميتوانيد از كباب پز استفاده نماييد كه البته هيچ گاه خوشمزگي كبابي را كه روي آتش منقل برشته شده است را نخواهد داشت .
مخلفاتي كه در شمال همراه انواع چلوكباب در رستوران ها ارائه ميشود:
گوجه كباب شده – ماست چكيده – كره – كال باقالا(ترجمه: باقلا خام خشك كه در آب خيس خورده) ـــ شور اشبل ( خاويار ماهي سفيد كه در سنگ نمك خوابانده شده ) - مغز گردوــ پياز( اگر ليمو ترش تازه داريد روش بريزيد با نمك چون خيلي خوشمزه ميشه ) ـــ دوغ ـــ زيتون پرورده