ahmadfononi
معاونت انجمن
از برکناری عنایت تا سرپرستی عسگری
کمیته داوران فدراسیون فوتبال، سوژه جنجالی سال 89
کمیته داوران فدراسیون فوتبال، سوژه جنجالی سال 89
پیش بینی میشد سال 89 نیز همانند سالهای گذشته برای عنایت و کمیته داوران سال پرفراز و نشیبی باشد.از رفتن اعضای کمیته داوران گرفته تا مصاحبه داورانی که از درون جامعه داوری سعی کردند به کمیته داوران ضربه بزنند نشان از آن داشت که امسال پایان خوشی برای عنایت ندارد و سرانجام این جار و جنجالها و اتفاقات درونی و بیرونی کمیته داوران به استعفای عنایت و آمدن عسگری منجر شد.
چرا فنایی نیامد؟
مهمترین بخش ابتدایی تحولات داوری در سال 89 به رفتن اعضای کمیته داوران اختصاص داشت. زمانی که خوشخوان، نظری و بهروان به عنوان اعضای کمیته داوران از این کمیته رفتند و بنابر اعلام کفاشیان قرار شد فنایی به عنوان نایب رئیس به کمیته داوران اضافه شود. در ابتدای کار فنایی با انجام مصاحبهای رغبت خود را برای آمدن به کمیته نشان داد اما خیلی طول نکشید که او به طور کلی مصاحبههای قبلیاش را تکذیب کرد و حاضر شد به عنوان نایب رئیس در کمیته داوران مشغول به کار شود.
بعدها مشخص شد که فنایی نتوانسته در کنار عنایت کار کند و تا وقتی که مسعود عنایت ریاست کمیته داوران را برعهده داشت صندلیهای کناری او خالی ماند. هرچند که عنایت «خسروی، نجاتی و فریده شجاعی» را به عنوان اعضای جدید کمیته داوران معرفی کرد اما هیچ وقت معلوم نشد که چرا مسئولان فدراسیون به اعضای پیشنهادی او بیتوجه بودند و آن سه نفر هرگز نتوانستند در کمیته داوران مشغول به کار شوند!
آشتی مرادی با پرسپولیس
تمام ماجرای مسعود مرادی و پرسپولیس وقتی شروع شد که مصطفوی در برنامه تلویزیونی 90 از قانون نیوتن صحبت کرد، بعد از صحبتهای مدیرعامل وقت پرسپولیس، هواداران این تیم مقابل مسعود مرادی موضع گرفتند و این داور که سالهای پایانی کار خود را دنبال میکرد به خاطر همین حسابها دوبار فرصت قضاوت در دربی را از دست داد. اما چون مرادی به دوران بازنشستگی نزدیک میشد مسئولان کمیته داوران درصدد بودند هر طور که شده این داور را با پرسپولیس آشتی داده و قضاوت دربی را به او بسپارند. به همین خاطر این تفکر را با سپردن فینال جام حذفی به مرادی پیاده کردند، بعد ازآن ذهنیت هواداران پرسپولیس نسبت به مرادی بهتر شد و شرایط برای حضور مرادی در دربی آماده گردید و این داور توانست قضاوت در دربی را نیزدر کارنامه خود حک کند.
پر دردسرترین پرچم
بعضی از کارشناسان داوری معتقدند که تعدادی از کمکداوران با پرچمهایشان سوت میزنند و بالا بردن پرچم آنها نتیجه یک بازی را تغییر میدهد. امسال هم مرتضی کریمی در بازی دربی به نوعی با پرچم خود سوت زد و میتوان گفت نتیجه دربی را با بالابردن پرچمش به نشان آفساید تغییر داد. بعد از آن ماجرا، تا مدتها آب خوش از گلوی کمک داور دربی، پائین نرفت و حتی مجبور شد برای این که حادثهای برایش پیش نیاید به خانه سعید مظفری زاده پناه ببرد. البته صحبتهای کریمی در یکی از مراسمها که در آن از خاطرات پررنجش گفته بود باعث شد که نگاه ترحم اهالی فوتبال متوجه او شود و کمی از فشارهایی که بر دوش کریمی بود کم کند.
مسعود عنایت!
در حالی که مسعود عنایت مجبور بود با منتقدان و شاکیان خارج از جامعه داوری بجنگد شخصی از درون این جامعه با مصاحبهاش رئیس سابق کمیته داوران را وارد فاز جدیدی از مشکلات کرد. داود رفعتی با مصاحبه جنجالی که در مورد رشوه گرفتن بعضی از داوران و اطلاع مسعود عنایت از این فساد مالی انجام داد باعث شد تا عنایت از او به کمیته انضباطی شکایت کند. هرچند که این شکایت فرجامی نداشت و پرونده عنایت و رفعتی برای همیشه در کمیته انضباطی مسکوت ماند اما عاقبت تهمت کمک داور جنجالی این بود که ابتدای فصل عنایت او را به کلاس توجیهی دعوت نکند و اگر وساطت حسن کامرانیفر نبود، شاید هیچوقت دیگر رفعتی پیراهن داوری را به تن نمیکرد.
استعفای عنایت
از وقتی مسعود عنایت پایش را در کمیته داوران گذاشته بود یک لحظه هم منتقدان او دست از سرش برنمیداشتند و با کوچکترین سوت اشتباه داوران، انگشت انتقاد را به طرف عنایت نشانه میرفتند اما در نهایت این اشتباه سعید بخشیزاده در بازی مس و ذوبآهن بود که دست و دل منتقدان عنایت را برای مصاحبه بازگذاشت تا جایی که طاقت رئیس سابق کمیته داوران تمام شد و تصمیم گرفت استعفای خود را تقدیم کفاشیان کند. استعفای شفاهی عنایت خیلی زود توسط نایب رئیس فدراسیون رسانهای شد و به این ترتیب عنایت از کمیته داوران رفت.
خداحافظی مسعود مرادی از داوری
هر چند که مسعود مرادی وانمود میکند که خداحافظی ناگهانیاش از دنیای داوری ربطی به آمدن عسگری نداشته و کاملاً این دو اتفاق تصادفی بوده است اما اهالی فوتبال باورشان نمیشود که مرادی یک شبه این تصمیم را گرفته باشد. فوتبالیها بر این باورند که مرادی رابطه خوبی با عسگری ندارد و دلش نمیخواست با رئیس جدید همکاری کند. البته از این تصمیم مرادی میتوان نتیجهگیری دیگری هم گرفت و آن اینکه مسئولان فدراسیون برای پست ریاست به مرادی وعده و وعیدهایی داده باشند و در سال 90 اهالی فوتبال مسعود مرادی را پشت میز ریاست کمیته داوران ببینند.
آغاز سرپرستی عسگری
پروسهای که یک سال برای آن مهدی تاج زحمت کشیده بود سرانجام امسال جواب داد و حسین عسگری جای مسعود عنایت را در کمیته داوران گرفت. البته عسگری برای اینکه از همان ابتدا میخ خود را محکم بکوبد در رسانهها به صورت رسمی اعلام کرد که داوران حق مصاحبه ندارند. عسگری بر این باور است که ممنوعالمصاحبه شدن داورها بخش اعظمی از مشکلات داوری را از بین میبرد. باید دید این تدبیر آقای رئیس جواب میدهد؟