• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

کودکان و لزوم مصرف صبحانه

Maryam

متخصص بخش ادبیات
از دیر باز والدین فرزندان خود را به خوردن یک صبحانه سالم و کامل تشویق می کردند، اما در حقیقت خیلی از پدر و مادرها به اهمیت صبحانه در تامین سلامتی کودکان خود بی توجهند. بنابر تحقیقات انجام یافته ۴۰ درصد کودکان صبحانه نمی خورند.

در مورد اهمیت صبحانه و تشویق کودکان در زیر چند نکته آمده است.

- دانش آموزانی که قبل از شروع مدرسه صبحانه می خورند، در درس ریاضی و روخوانی نمره بالاتری کسب می کنند، تمرکز بیشتری دارند، به پزشک مدرسه کمتر مراجعه می کنند و رفتار و خلق و خوی بهتری از همکلاسیهای صبحانه نخورده دارند.

- کودکانی که صبحانه می خورند، احتمال این که غذاهایی با سطح مناسب از املاحی چون: کلسیم، منیزیم، فسفر و ویتامینهایی مانند ریبوفلاوین، ویتامین B12، C، A، و فولات را دریافت می کنند.

- کودکانی که کاهش وزن دارند با مصرف نکردن صبحانه، نمی توانند میزان کالری از دست رفته را در وعده های دیگر جبران کنند و برعکس درباره کودکانی که افزایش وزن دارند، صبحانه مانع از پرخوری آنها در ساعات بعدی روز می شود.

- با مصرف صبحانه، تمرکز فکری و قدرت مغزی هنگام صبح بهبود می یابد و اگر کودکان صبحانه را حذف کنند، سطح قند خونشان تا زمان ناهار افت پیدا خواهد کرد. این مشکل به ویژه در عصر بیشتر خواهد شد و باعث افت بیشتر تحصیلی می گردد.

تشویق کودکان به خوردن صبحانه:

۱ – برای تشویق کودکتان به خوردن صبحانه از اهمیت آن بگویید. برای او توضیح دهید بدن انسان مانند یک ماشین است که بعد از ساعتها خواب شبانه سوختش به پایان می رسد و نیاز به سوخت گیری دارد. صبحانه همون سوخت اولیه ماشین بدن برای آغاز حرکت است.

۲ – صبحانه را برای کودکتان جذاب کنی. سعی کنید زمان کافی را برای یک صبحانه مفرح در نظر بگیرید. به عنوان مثال در نظر گرفتن فنجان یا لیوان کودکانه و شکل دار مخصوص خود کودک و یا تزئین نان با مقداری از پنیر یا خامه و …

۳ – تنوع در نوع غذای کودکتان ایجاد کنید و غذاهای جدیدی به صبحانه اضافه کنید. برای صبحانه روی غذای خاصی تاکید نکنید و اگر کودک از خوردن غذایی که قبلا می خورد اخیرا امتناع می کند یک مدت آنرا کنار بگذارید و اصرار بر مصرف آن نداشته باشید.
منبع : مجله خانه آرمانی – نویسنده دکتر سیده آمنه مجد
 
بالا