• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

گزارش نويسي در كوهنوردي

ziba

کاربر ويژه
گزارش نويسي در كوهنوردي


852.jpg

در تعريف گزارش می گويند " گزارش انتقال پاره ای از اطلاعات است به کسی که از آن بی اطلاع است و يا آگاهی کافی ندارد."
اين تعريف اگر در جايی ديگر کامل نباشد در دنيای کوهنوردی تعريف کاملی است. در منطقه ای که کمتر شناخته شده است, برنامه ای اجرا کرده ايم. زيبا بودن مناظر, بکر بودن منطقه يا ويژگی ديگری اين انگيزه را در ما ايجاد می کند که کوهنوردان ديگر را تشويق کنيم, مشابه اين برنامه را اجرا کنند. لذا نوشتن گزارش لازم می آيد, اما چه موقع بايد نوشت؟ چقدر بايد نوشت؟ و چه بايد نوشت؟


چه موقع بايد نوشت؟
گزارش نويسی سه مرحله دارد که عبارتند از :کسب آگاهی قبل از اجرای برنامه.مشاهده و بررسی هنگام اجرای برنامه.اصلاح پس از برنامهکسب آگاهی قبل از برنامه مشتمل است بر خواندن تمام گزارش های قبلی, ديدن کروکی و نقشه و گفتگو با اشخاصی که برنامه موردنظر را قبلا اجرا کرده اند.به اين ترتيب قبل از اجرای برنامه, تصويری ذهنی از برنامه ساخته ايم. منابع موجود که به طور معمول می تواند مورد استفاده قرار گيرد عبارتند از 1. مجموعه گزارش برنامه ها در بايگانی گروه2. نقشه های کوهنوردی و کروکی های تهيه شده توسط کوهنوردان ,باشگاهها و سازمانهای کوهنوردی3. گزارش برنامه های موجود در سايتهای اينترنتی گروههای کوهنوردیپس از کسب آگاهی, تصويری از برنامه ساخته ايم. مرحله بعد يعنی هنگام اجرای برنامه, زمان مشاهده و بررسی اين تصوير است. گزارش نويس در اين مرحله درستی يا نادرستی داده ها را مشخص می کندو پس از آن زمان نوشتن گزارش تمام اصلاحات را بطور دقيق در آن وارد می کند.

چه بايد نوشت؟
1. عنوان برنامه [ راهپيمايی, کوهپيمايی, صعود قله, ديواره, غارنوردی, جنگل نوردی, صحرا نوردی,برنامه شناسايی, برنامه پاکسازی, برنامه آموزشی و . . . ]2. نام کوه [ نام اصلی, نامهای ديگر قله و وجه تسميه]3. ارتفاع قلهذکر ارتفاع مبدأ صعود, نقاط مهم بين راه, گردنه ها, قله های فرعی و قله اصلی در گزارش لازم است. GPS , ارتفاع سنج و نقشه های توپوگرافی تجهيزات مناسبی برای مسيريابی و يافتن ارتفاع نقاط هستند. برای بعضی که به نقشه خوانی مسلط هستند, نقشه های توپوگرافی اصل و ارتفاع سنج مکمل است. ارتفاع سنج ممکن است تحت عواملی اشتباه کند ولی نقشه های توپوگرافی دقيق هستند. البته GPS نسبت به ساير روشها خطای بسيار کمتری دارد.4. موقعيت جغرافيايی4.1. قله در چه استان واقع است؟4.2. نزديکترين شهر مهم به آن چيست و چند کيلومتر با آن فاصله دارد؟4.3. روستاهای اطراف کوه چه نام دارند و در چه جهتی نسبت به کوه قرار دارند؟4.4. قله در کدام طول و عرض جغرافيايي قرار دارد؟4.5. کوه مورد نظر در چه رشته کوهی واقع است و از جهات مختلف به چه رشته کوههايی متصل می شود؟4.6. از جهات مختلف به چه کوههايی متصل می شود؟

4.7. کوه مزبور در کدام حوضه آبريز قرار دارد؟5. نحوه دستيابی به منطقه و وسايل نقليه جهت دسترسی به منطقه5.1. از چند راه می توان به مبدأ صعود رسيد؟5.1. نام روستاها و آباديهايی که در طول مسيرقرار دارند و فاصله ( مسافتی يا زمانی ) بين آنها ؟5.2. وضعيت راهها به لحاظ آسفالت, خاکی, جيپ رو و . . .5.3. وضعيت راهها در فصول مختلف.5.4. نوع, ساعت حرکت, مبدأ حرکت و نرخ وسايل نقليه عمومی جهت دستيابی به منطقه.5.5. نوع, ساعت حرکت, مبدأ حرکت و نرخ وسايل نقليه عمومی جهت بازگشت.6. توصيف شهر, آبادی يا روستاهای منطقه6.1. امکاناتی مانند برق,آب لوله کشی, تلفن راه دور, آنتن دهی موبايل, درمانگاه, حمام, مدرسه, مسجد, پاسگاه يا پليس راه, وجود مغازه و فروشگاه , نانوايی 6.2. زبان, مذهب,وضعيت معيشتی واقتصادی ساکنين ونحوه برخورد با کوهنوردان و صنايع دستی و سوغات6.3. نقاط ديدنی, کتيبه ها و بناهای قديمی, درياچه ها, پارکهای ملی, مناطق حفاظت شده

7) مسير قله7.1. از چند جبهه و چند مسير می توان به قله صعود کرد و مبدأ صعود آنها کدام است ؟7.2. مسيرهای صعود نشده آن کدام است؟7.3. توصيف چشم اندازها و ديدمنطقه [قلل و مناطقی که از روی ارتفاعات ديده می شوند, اولين نقطه ای که قله ديده می شود]7.4. وضعيت مسير [ميزان برف در طول مسير, مناطق بهمن خيز, مناطقی که خطر ريزش سنگ دارند, مناطق باتلاقی يا گلی]7.5. تحليل وضعيت منطقه جهت اجرای برنامه در فصول مختلف ,مسيرهای صعود زمستانی و تابستانی و بهترين زمان صعود7.6. عکس و اسلايد و کروکی از منطقه8) زمانبندی صعود وفرود9) توصيف جغرافياي تاريخی منطقه10) توصيف جغرافياي طبيعی منطقه [پوشش گياهی و جانوری, يخچال طبيعی, رودخانه,جنگل, ساختار کوههای منطقه]11) توصيف پناهگاهها و جانپناههای منطقه و محلهای کمپ [ از لحاظ موقعيت و ارتفاع و وضعيت جانپناه و ظرفيت آن ]12) وضعيت آب آشاميدن[رودخانه,چشمه,حوضچه آب,پهنه برف, برکه و آخرين نقطه ای که می توان آب برداشت.]13) شرايط جوی منطقه ( در اين برنامه و در حالت کلی ) [از لحاظ بارش برف يا باران, مه, آفتاب, باد]

14) اولين صعود- صعودهای شاخصپيدا کردن اولين صعود در ايران کار آسانی نيست چرا که گزارش نويسی در بين کوهنوردان ايرانی جاافتاده نيست. نوشتن تاريخچه ای از اولين صعود و صعودهای شاخص کامل کننده يک گزارش خوب است. گفتگوبا کوهنوردان قديمی, مراجعه به فدراسيون و سازمانهای کوهنوردی قديمی و استفاده از بايگانی گزارشها در اين مورد لازم است.15) شرايط برنامه و تيم [مناسبت اجرای برنامه, سر پرست برنامه, نفرات برنامه, تعداد نفرات, شرايط شرکت در برنامه, برنامه های آمادگی, وسايل فنی موردنياز, تاريخ اجرای برنامه, مبدا حرکت و هزينه های برنامه . . . ]16) توضيحات [ وقايع خوشايند و ناخوشايند در طول اجرای برنامه و . . . ]17) تذکرات و نکات مهم در ارتباط با اجرای برنامه18) راهنمايان محلیآدرس, شماره تلفن و مشخصات نفراتی که می توانند به عنوان راهنمای منطقه اطلاعات داشته باشند يا افراد محلی که می توانند در منطقه به کوهنوردان کمک کنند يا حيوانات چهارپا در اختيار کوهنوردان قرار دهند. (درصورت تمايل اين افراد)
 

ziba

کاربر ويژه
ارتفاع سنج

850.jpg



‌تابلوی نمايشگر دستگاه، بدون محدودیت فاصله از سنسور، درمحل مناسبی در ديد اپراتور نصب ميگردد و ارتفاع مايع درون مخزن را بصورت دو سطر 20 حرفي LCD dot matrix نشان ميدهد
سنسوراولتراسونيك اين دستگاه كه بدون تماس با مايع بر روی مخزن نصب ميگردد،اطلاعات ارتفاع مخازن يادریاچه را بصورت جریان 4 تا 20 میلی آمپر به تابلوی نمايشگر انتقال ميدهد.نمايش ارتفاع مايع درون مخزن: انتقال اطلاعات ارتفاع مخازن : كنترل :دستگاه امکان تجهیز به 4 رله کنترلی و یک رله هشدار دهنده را دارا میباشد.كاليبراسيون ساده با سه دكمهاسم رمز محافظت شده Password Protectedسنسوربدون تماس با مايع و بدون نياز به نگهداريخروجي جريان 4 تا 20 میلی آمپر - سنسور و کانورتربدون محدویت طول کابل سنسور دو رله تنظيم سطوح مينيمم و ماكزيممامكان افزايش چهار رله كنترل ويك رله آلارمارزان و در عين حال با دقت بالاامکان اتصال به دستگاهای PLC ، کنترلر، رکوردر و ...

851.jpg

اصول كار
به محض روشن شدن دستگاه امواج فرا صوتي ساطع شده از سنسور به سطح مايع برخورد مي كند و انعكاس امواج توسط سنسور دريافت ميگردد. با توجه به مشخص بودن سرعت صوت و محاسبه زمان رفت وبرگشت سيگنال ساطع شده توسط دستگاه ، تعیین ارتفاع مايع میسر ميگردد .بديهي است در عمل به هنگام كاليبراسيون در وضعيت خالي مخزن، ارتفاع صفر روي دستگاه تنظيم ميگردد. به اين ترتيب دائماً ارتفاع دقيق مخزن قابل قرائت ميباشد . اطلاعات ارتفاع در خروجي سنسور به صورت جریان .4-20 mA ميباشند که بدون محدودیت فاصله، قابل انتقال به نمایشگر ميباشد.
 

ziba

کاربر ويژه
کلنگ کوهنوردی


846.jpg


کلنگها قبلا دارای دسته های بسیار بلندی از جنس چوب بودند. در دوره ادوارد ویمر استفاده از سر کلنگ (شامل نوک و بیلچه) برای برف و یخ کاملا مرسوم شده بود.
پس از آنکه چوینارد آمریکایی کشف کرد که نوک دارای انحنا دقیقتر و بهتر وارد یخ می شود و از آن خارج می گردند، نوک کلنگها انحنای کمی بخود گرفتند. در همان زمان هامیش مکلنز اسکاتلندی نوآوریهایی در کلنگ سنتی خود بوجود آورد تا برای صعودهای ترکیبی مناسب گردد. پس از آن طراحی کلنگها دچار تغییرات بنادین دیگری نشد جز اینکه به مرور از ارتفاع دسته آن کاسته شد و مواد بکار رفته نیز بهتر شدند (دسته های چوب جای خود را به دسته های توخالی از جنس آلیاژ اعلا از فولاد و آلومینیم دادند) و سر کلنگ هم ار آلیاژهای مناسب فولاد تهیه می شود در حالیکه در زمان ویمپر از آهن (خالص) بود.

847.jpg



انواع کلنگها:
کلنگهای کوهنوردی و تبرهای یخ به طرز گیج کننده ای (برای افراد تازه کار) در ابعاد و اندازه های مختلف ارائه می شوند که هر یک کارآیی خود را دارد. جز عده معدودی از کلنگهای واقعا عجیب و غریب درکل می توان خانواده کلنگها را به چهار گروه ذیل تقسیم کرد:1- کنلگهای مخصوص پیاده روی (Walking axes)2- کنلگهای مخصوص کوهنوردی (Alpine axes)3- کلنگهای اسکاتلندی (Scottish Winter axes)4- کلنگهای مخصوص یخهای پرشیب یا اصطلاحا آبشار یخی (Steep ice axes, cascade axes)که مورد اخیر در ایران به تبریخ معروف است.

انواع کلنگهای کوهنوردی
البته نه تنها کلنگهای بینابینی هم ارائه می شوند بلکه کلنگهای نوع دیگری هم در بازار موجودند. مثلا کلنگهای فوق سبک (Ultra Light) که بیشتر برای اسکی بازان مناسب است تا کوهنوردان .همچنین بسیار دیده شده است که از کلنگهای مخصوص پیاده روی در آبشاریخی و از تبریخ برای پیاده روی هم استفاده می شود لیکن رویهم رفته خصوصیات کلنگها از لحاظ نوع کاربرد بصورت ذیل تعریف می شود:1- تبریخ: این نوع از کلنگها مناسب افرادی هستند که علاقه اصلی آنها یخنوردی است. هرچند از کلنگهای اسکاتلندی نیز می توان برای یخنوردی استفاده کرد لیکن استفاده از تبریخهای جدید صعود را به مراتب راحتتر می نماید.2- کلنگهای اسکاتلندی (ترکیبی): این نوع کلنگ نسبت به تبریخ ساده تر و درعین حال قوی تر است و برای تحمل فشار زیاد طراحی شده . در اسکاتلند روی کلیه قسمتهای کلنگ جهت یک مسیر متوسط تجدید نظرهایی روی ویژگیهای خاص تبرهای یخ که بیشتر دست و پاگیر هستند تا سودمند صورت گرفت، مانند دسته (قبضه)، ماشه ها و انحنای دسته.3- کلنگهای کوهنوردی (آلپاین): این کلنگها همان کلنگهای پیاده روی هستند اما دسته آنها قویتر و نوک آنها دارای انحنای بیشتری است که آنها را برای کوهپیمایی با مسیرهای ساده یخی ایده آل می نماید.4- کلنگهای پیاده روی: این کلنگها فقط جهت ابزار ایمنی در کوهپیمایی مفید هستند.
انتخاب نوع و اندازه کلنگ:
هر چند این یک انتخاب شخصی است اما انتخاب کلنگ کوهنوردی مناسب معمولا کار راحتی نیست و چه بسا کلنگی که در نظر یکی مناسب است از نظر دیگری کاملا مردود باشد. اگر بتوانید قبل از خرید کلنگی را قرض گرفته یا اجاره کنید تا از عملکرد و تناسب آن با خود مطمئن شوید بسیار خوش شانس بوده اید، اما از آنجا که امید به چنین اقبالهایی کمی دور از ذهن است راهنمایی زیر می تواند الهام بخش شما در این خصوص باشد. در ابتدا باید نوع فعالیت خود را مشخص کنید. اگر قصد یخنوردی و صعود از آبشارهای یخی را دارید بایستی از تبرهای یخ استفاده کنید. برای انتخاب آنرا را (مثل چکش) از ته دسته آن بگیرید و در هوا تکان دهید(یعنی حالتی شبیه به حالت استفاده از کلنگ در یخنوردی). اگر به نظرتان سنگین یا بدحالت آمد یا برعکس زیادی سبک و ضعیف بود، این کلنگ به درد شما نمی خورد و مدل دیگر یا همان مدل کلنگ اما با طول دسته متفاوت را امتحان کنید. اساسا آن چیزی که درست به نظر خواهد آمد وابسته به قدرت و نیروی شماست. کلنگ سنگین باعث خستگی زودرس شما خواهد شد و کلنگ سبک نیز بخوبی در یخ سفت فرو نمی رود. اما در صورتیکه قصد عبور از یخچالها را دارید یک کلنگ کوهنوردی مناسب است. البته می توانید از کنگ پیاده روی نیز استفاده نمایید. به عنوان یک قاعده هرچه شیب مسیر بیشتر باشد طول دسته کلنگ شما نیز بایستی کوتاهتر باشد. طول مناسب طولی است که اگر (با کفشهای خود) بایستید و کلنگ را در دست بگیرید حدود 5 سانتیمتر با زمین فاصله داشته باشد. در این صورت طول کلنگ برای شیبهای عادی مناسب است.
848.jpg

استانداردها:
ابتدا استاندارد اروپایی EN-13089 حداقل نکات قابل ملاحظه در مقوله ایمنی را برای کلنگهای مورد استفاده در کوهنوردی ارائه کرد و سپس استاندارد UIAA-152 به آن چیزهایی (مثل ضوابط لازم برای بند) افزود. از نظر مقاومتی دو طبقه بندی B و T موجود است که حروف اول کلمات پایه و فنی به زبان لاتین بوده و برای معرفی ویژگیهای دسته و تیغه (نوک) کلنگ (بصورت جداگانه) می باشد علامت مشخصه این طبقه بندی، همان حروف در داخل یک دایره است. بطور کلی نوع فنی قویتر بوده و بیشتر برای شیبهای زیاد یخ (وسنگ) و نوع پایه برای عبور از یخچالها و درگیری با برف و یخ در شیبهای معمولی است. تیغه (نوک) کلیه تبرهای یخ جهت یخنوردی از نوع فنی (با علامت مشخصه T) می باشند ولی کلنگها هم از نوع فنی (با علامت مشخصه T) و هم از نوع پایه (با علامت مشخصه B) که آنها را کمی گیج کننده می کند. تیغه های نوع فنی سنگینتر و قویتر بوده و برای صعودهای ترکیبی طراحی شده اند اما برای یخنوردی نیز مناسبند. تیغه های نوع پایه نازکتر بوده و صرفا برای یخ خالص مناسب است. مطابق استاندارد طول 50 سانتیمتر از بدنه نوع پایه حداقل بایستی نیروی ۵/۲کیلو نیوتن را تحمل کند و این عدد برای نوع فنی به 5/3 کیلو نیوتن افزایش می یابد.
آسیبها:
در حال حاضر بسیاری از کلنگها (مخصوصا تبرهای یخ و کلنگهای اسکاتلندی) را بصورت مدوله ارائه می کنند تا تعویض قسمتهای آسیب دیده به راحتی امکانپذیر باشد. این قسمتها بوسیله پیچ یا پرچ به هم دیگر متصل شده اند. از آنجا که تبرهای یخ و کلنگهای اسکاتلندی فشار بیشتری نسبت به بقیه تحمل می کنند آسیبهای بیشتری را نیز متحمل می شوند و بیشترین آسیبها در صعودهای ترکیبی وارد می شود. شاید بتوان تا 30 آسیب دیدگی را برای آنها برشمرد. این آسیب دیدگیها را می توان به صورت ذیل طبقه بندی کرد:- خم شدن سر کلنگ: نزدیک به نوک به علت فشار زیاد و مخصوصا هنگامی بوجود می آید که نوک (سهوا) بر سنگ فرود آید.- تاب خوردگی سرکلنگ: بیشتر نزدیک به نوک بوجود می آید و بعضا باعث شکستن قسمتی از نوک کلنگ می گردد. دلیل آن فشار زیاد ناشی از اهرم شدن جانبی کلنگ می باشد. این شایعترین نوع آسیب دیدگی است و دلیل آن هم این نکته می باشد که این نیروها در استاندارد مد نظر قرار نگرفته شده اند (استفاده نادرست از کلنگ).- شکستگی سر کلنگ از سوراخهای پیچ در کلنگهای مدوله- شکستگی پیچها و دوران تیغه در کلنگهای مدوله- دسته های چوبی بسیار مستعد شکستن هستند. البته تزریق روغن کتان در آنها تا حدی از استعداد شکستن آنها کم می کند.
849.jpg

در صورتیکه از کلنگهای تجاری نگهداری مناسبی مطابق دستورالعملهای ارائه شده توسط کارخانه سازنده آن صورت پذیرد احتمال بوقوع پیوستن آسیب (و حادثه در پی آن) به حداقل می رسد. با این وجود برخی از مدلها نسبت به بقیه بیشتر آسیب می بینند و برخی از کوهنوردان نیز بیشتر به ابزار خود آسیب می رسانند (مخصوصا در صعودهای ترکیبی) اما به عنوان یک قاعده کلی، اکثریت قریب به اتفاق سازندگان عنوان می کنند که از پیچاندن کلنگ پرهیز کنید چرا که نیروهای وارد بر آن در طراحیها لحاظ نشده اند. البته اخیرا برخی از تولیدکنندگان کلنگهای فوق قوی ارائه کردند که این نیروها را تحمل کنند. درصورتیکه افرادی از کلنگهایی با دسته چوبی (مثلا کلنگهای قدیمی یا دست ساز) استفاده می کنند باید توجه داشته باشند که ابزار آنها تحمل فشار زیادی نداشته و برای کارگاه زدن مناسب نیست.
 

ziba

کاربر ويژه
شلواركوهنوردی


844.jpg



شلواركوهنوردی: درفصل تابستان به علت گرمابرای تهیه شلواركوهنوردی ، ازپارچه مخمل كه خنك است
ودر بهار و پاییز به علت بارندگی وخنك بودن هوا ازپارچه كشی كه همان جنس شلوار اسكی است، استفاده می شود .درزمستان نیز ازپارچه پشم ضخیم برای تهیه این شلوار استفاده می شود تادرمقابل سرما مقادمت كند .شلواركوهنوردی تازیرزانو است وبه وسیله سگك یا بند بسته می شود .علت كوتاه بودن آن یكی این است كه موقع بلند كردن پا آزادی بیشتری داشته باشیم و دوم اینكه اگر بلند باشد
845.jpg


پاچه ها به تیغ،خار وسنگ گیر می كند وتعادل بدن رابه هم می زند .قسمت سرزانوها و باسن هم دولایه است تا مقاوبیشتری داشته باشد .درانتخاب شلوار ودیگرپوشیدنی ها دقت شود كه كمی گشادتر باشد .توجه: كوله پشتی، لباس بادگیر، شنل، پیراهن، كلاه، دیتكش، كت پر، بندكفش وجوراب را ازرنگهای روشن ودرصورت امكان فسفری انتخاب كنید تا درموقع بروزحادثه وكمك رسانی ودرطوفان ومه جلب نظر كند .
 

ziba

کاربر ويژه
جوراب در کوهنوردی


842.jpg

تاول و زخم پا مي‎تواند فعاليت شما را تعطيل کند، اما سيستم پوشيدن جوراب با اندازه صحيح و مناسب فعاليت شما، پاي شما را در فعاليتهاي گوناگون راحت و خشک نگه مي‎دارد.
جوراب با اندازه صحيح از Hot Spot جلوگيري مي‎کند. يک جوراب با سايز مناسب تقريباً اندازه يک کفش با اندازه صحيح مهم است. جوراب و پوتين چيزهايي هستند که در کنار هم مي‎توانند راحتي پاي شما را فراهم کنند. اگر جورابها زيادي بلند باشند، از وسط خم مي‎شوند و اين باعث ناراحتي، قلنبه شدن وسط پا و حتي ايجاد تاول می‌شود. اگر جورابها خيلي تنگ باشند، گردش خون را محدود مي‎کنند و پنجه پاي شما حرکتش کمتر مي‎شود در نتيجه صدمه خواهيد ديد. انتخاب جوراب، فراوان و فراوانند:انتخاب بهترين جوراب بستگي به نوع پوتين و نوع فعاليتي که قرار است انجام شود، دارد و آب و هوا.جورابهاي آستري Liner Socks:هم مي‎تواند تنها پوشيده شود و هم با يک لايه ديگر. مناسب براي ورزشهايي مثل پياده‎روي. طراحي آن به گونه‎اي است که بافت نازکي دارد تا رطوبت را خارج کند و پا خنک و خشک و راحت بماند.سبک Ligh Weight:براي پياده‎روي، بالا رفتن از شيبها و کوهپيمايي در هواي گرم. در بافت خود چگالي متوسطي دارد و در قسمت پاشنه و جلوي پا ضخيمتر است. قسمت بالايي نازکتر است و قابليت ننفس بيشتري دارد و مناب براي پوشيدن با جورابهاي Liner

843.jpg

نيمه سنيگين Mid weight:جورابهايي که در سرتاسر خودشان لايه اضافي دارند و مناسب کوهپيمايي و پوتينهاي Back Packing (صعودهاي بارکشي). انتخاب شايسته‎اي براي صعودهاي 3 فصله و فعاليتهاي هوازي ملايم. براي پوشيدن روي جورابهاي Liner،سنگين Heavy Weight:براي فراهم کردن بيشترين عايق در هواي سرد و فعاليتهاي زمستاني. خصوصيت آنها اين است که بين کفي کفش عايق مي‎شود تا گرماي بيشتري را حفظ کند. طول بيشتري دارند تا ساق پا را حفظ کنند اين جورابها را نيز با Liner بپوشيد.توجه کنيد که يکي از اين سيستمها اگر تنفس نداشته باشد بقيه هم کار خود را صحيح انجام نمي‎دهند. علاوه بر اين جورابها، جورابهاي ديگري ديگري هم هستند که تخصصي ترند يا جديد هستند مثل جورابهاي Wind Stopper. در صورت داشتن اطلاعات اضافي براي ما بفرستيد.مواد Materials:الياف مصنوعي يا پشم رطوبت را از پاي شما مي‎گيرد و خارج می‌کند و اين مواد از کتان بهتر هستند. جورابهاي ضخيم وقتي با يک بافت طبيعي و مصنوعي ترکيب شوند مي‎توانند مثل سيستمهاي لايه‎بندي پوشاک يا جوراب رطوبت را خارج کنند. پيشرفت دريافتن منابع و ساخت پشم منجر به افزايش کيفيت مي‎شود. پشم به طور طبيعي خاصيت انتقال رطوبت و عرق دارد و خصوصيات عايق بودن پشمها و يا بافتهاي نرم مثل پشم گوسفند مرينوس مناسبترين گزينه براي جورابهاي با کيفيت بالا هستند.
 

ziba

کاربر ويژه
کیسه خواب كوهنوردي


470.jpg

کیسه خواب از وسایل ضروری یک کوهنورد است که بیشتر در برنامه های چند روزه که احتیاج به شب مانی در کوه دارد استفاده می شود .

خواب یکی از ضروریات انسان مخصوصا برای تجدید قوا می باشد . بنابراین کیسه خواب راحت و نرم و گرم از اهمیت بالایی برخوردار استکیسه خوابها به دو نوع پر و الیاف تقسیم بندی می شوند . کیسه خوابهای پر که حاوی پر قو هستند از قدیم بسیار مورد توجه بوده اند . تنها نقیصه کیسه خواب پر اینست که اگر خیس شود خشک شدن آن به زمان زیادی نیاز دارد و خیس شدن در زمستان نیز برابر با یخ زدگی و یا مرگ است ! برای رفع این نقیصه الیاف جدیدی به شکل لوله های تو خالی ساخته شده و در ساخت کیسه خوابهای جدید و حرفه ای از آنها استفاده می شود . این الیاف با وجود سبکی از حجم بالایی برخوردارند که بسته بندی در کوله را کمی مشکل می سازد . البته این نقیصه نیز در الیاف جدید به نام ترمو لایت برطرف شده است .

471.jpg


چون کیسه خواب پر هنوز طرفداران زیادی دارد کمی درباره آن بیشتر توضیح می دهیم . میزان پر موجود در کیسه خواب بصورت درصد کرک و ساقه پر بیان می شود . مثلا پر 60/40 یعنی 40 درصد آن ساقه و 60 درصد آن کرک پر است . بدین ترتیب کیسه خوابهای 70/30 و 80/20 و 90/10 و 95/5 نیز موجود است . که این نوع آخر بسیار حرفه ای و مخصوص صعودهای بلند می باشد . لازم بذکر است که هرچه درصد کرک پر بیشتر باشد کیسه خواب گرمتر و سبک تر استدمای مطلوب کیسه خوابها نیز با سه دمای حداقل و راحت و حداکثر بیان می شود . مثلا 10و17- و 25- درجه سانتیگراد یعنی این کیسه خواب برای دمای بین 10 درجه بالای صفر تا 25 درجه زیر صفر مناسب است ولی 17- درجه سانتیگراد راحت ترین و مطلوبترین دمای آنست و نزدیک به دمای حداقل از گرما و نزدیک به دمای حداکثر از سرما اذیت خواهید شد . دمای حداکثر یا نهایی تنها از یخ زدن اعضای بدن جلوگیری می کند و شما خواب خوبی در این دما نخواهید داشت . بنابراین در خرید کیسه خواب به دمای حداقل بیشتر توجه شود . ضمنا هرچه کیسه خواب درصد کرک بالاتری داشته باشد دمای متوسط آن به دمای حداکثر نزدیکتر می شود و اصطلاحا قویتر است .

472.jpg


و باز هم همان حرف تکراری که با توجه به برنامه خود کیسه خواب را تهیه کنید . یعنی حداقل باید دو کیسه خواب داشته باشید یکی برای بهار و دماهای بالای صفر و یکی برای پاییز و زمستان و دماهای زیر صفر . تابستانها هم که لخت می خوابید تا پشه ها دلی از عذا در بیاورند .کیسه خوابهایی که در ایران موجود است تا حدود 45- درجه سانتیگراد هستند و جوابگوی آب و هوای ایران هستند . هرچند می توان با افزایش لباس و پوشیدن البسه پر نیز به گرمای بدن افزوددر مورد طول کیسه خواب حتما از طول بدن شما بلند تر باشد تا در صورت نیاز بتوانید کفش و یا ظرف آبتان را شب در ته آن بگذارید که تا صبح یخ نزند .در خانه و زمانی که از کیسه خواب استفاده نمی کنید آن را بصورت باز از چوب لباسی آویزان کنید تا پر های آن پف کند و اصطلاحا نشکند . چون شکستن پر و خوابیدن آنها بر روی هم ازدمای کیسه خواب می کاهد .نکته : حتما موقع خواب از لباس زیر خشک استفاده کنید . چون اگر تنها زیرپوش شما بر اثر تعرق خیس شده باشد و داخل ده تا کیسه خواب هم که بروید باز سرما خواهید خورد
 
بالا