• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

گياه‌خواري به يک باره، چاقي مفرط را به دنبال دارد

alik

متخصص بخش
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
يک متخصص تغذيه با اشاره به گسترش برخي از رژيم‌هاي غذايي مانند گياه خواري در بين افراد گفت: اين رژيم‌ها به يک باره براي کاهش وزن در بين افراد رواج پيدا مي‌کند که اين تغيير ناگهاني، چاقي مفرط و افزايش وزن را بدنبال دارد.​
دکتر سعيد حسيني در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا منطقه علوم پزشکي تهران، با اشاره به تعريف رژيم غذايي گياه خواري اظهار داشت: افرادي که پيرو رژيم غذايي گياه خواري هستند از مواد با منشا حيواني از جمله لبنيات و تخم مرغ استفاده نمي‌کنند که اين امر پس از مدتي آنها را با کمبود برخي از مواد به ويژه مواد پروتئيني رو به رو مي‌کند. بنابراين گياه خواري زماني مفيد است که زير نظر پزشک و هم چنين با چيدمان مناسب دنبال شود.​
اين متخصص تغذيه ادامه داد: افراد پيرو رژيم گياه خواري به دو دسته تقسيم مي‌شوند. برخي از اين افراد از بر اساس باورهاي فرهنگي و مذهبي گياه خوار هستند اما دسته‌ي دوم براي کاهش وزن خود و يا بر اساس مدگرايي تابع پيروي از اين رژيم غذايي هستند و چون از ابتدا گوشت‌خوار بودند و سپس گياه‌خوار شده‌اند، سوخت و ساز بدن آنها به شدت کاهش مي‌يابد و فرد نه تنها لاغر نمي‌شود بلکه در معرض چاقي مفرط نيز قرار مي‌گيرد.​
دکتر حسيني، پروتئين حيواني را بهترين نوع پروتئين‌ها دانست و تصريح کرد: گياه خواران بايد براي تامين تمام مواد غذايي بدن خود از پروتئين‌ها به ويژه پروتئين‌هاي حيواني که بهترين نوع پروتئين‌ها هستند، استفاده کنند. بنابراين گياه خواران براي تامين اسيدهاي آمينه ضروري بدن نبايد لبنيات و تخم مرغ را از رژيم غذايي خود حذف کنند. اما اين در حالي است که افرادي که از گوشت به عنوان منبع ويتامين استفاده نمي‌کنند در برخي از موارد اين کمبود آهن با مصرف سيزيجات جبران مي‌شود.​
وي افزود: در رژيم غذايي گياه خواري، چون پروتئين گياهي جايگزين پروتئين حيواني مي‌شود، افراد براي جبران بايد از حبوبات به اندازه کافي استفاده کنند. با اين حال براي کسي که به مصرف حبوبات عادت ندارد دستگاه گوارش پذيراي اين مواد غذايي نيست و به دنبال آن احتمال ايجاد برخي از عوارض از جمله عدم تحمل، نفخ معده و افزايش مشکلات گوارشي وجود دارد.​

خورش‌هاي جاافتاده از مواد مغذي کمتري برخوردار هستند​
اين متخصص تغذيه، حرارت زياد را عاملي جهت از بين بردن ويتامين‌هاي غذا دانست و اظهار داشت: حرارت زياد در هنگام طبخ، حالت تخريب زايي را براي ويتامين‌ها به دنبال دارد به طوري که تخريب زايي در سبزيجات بسيار بيشتر است. بنابراين اصطلاح جا افتادگي در خورش‌هاي ايراني که ساعات طولاني پخت را به دنبال دارند با از بين رفتن مواد مغذي در آن همراه است.​
وي در پايان خاطرنشان کرد: قاعده کلي براي پخته و يا خام مصرف کردن مواد غذايي وجود ندارد به طوري که برخلاف باور عموم مصرف تخم مرغ سفت شده هضم مشکل تري دارد. سبزيجات به هيچ وجه نبايد مدت پخت طولاني داشته باشند و آب پز کردن و يا بخار پز کردن اين مواد بهترين شيوه طبخ آنها محسوب مي‌شود.



:بای:
 
بالا