ا 25 خواص و فايده
يكي ديگر از نعمت هاي بي شمار خداوند، ميوه گيلاس است كه همچون چراغي زيبا بر شاخه هاي درختان مي درخشد.
گيلاس، ميوه اي است خوشمزه و خوش طعم كه كوچك و بزرگ از خوردن آن لذت مي برند. اين ميوه زيبا و خوشمزه از تيره گل سرخ است و حاوي مقاديري آب، پروتئين، آهن، كلسيم، فسفر، منيزيوم، سديم، پتاسيم، گوگرد، مس، روي، كلر، يد، اسيدهاي آلي، چربي، قند و ويتامين هاي آ، سي، ب 1، ب 2 مي باشد. علاوه بر همه اينها گيلاس خواص دارويي فراواني هم دارد كه در ذيل مي آيد: خواص گياهي گيلاس
1-خوردن گيلاس مجاري ادراري و لوله هاضمه را پاك و زهكش مي نمايد.
2-گيلاس سنگ هاي موجود در بدن را بوسيله ترشي خود از بين مي برد.
3-قند موجود در گيلاس براي بيماران قندي مضر نيست.
4-گيلاس مواد نشاسته اي كمي دارد؛ لذا به مبتلايان مرض قند و ورم مفاصل مي دهند.
5-گيلاس اعصاب را تسكين مي بخشد.
6-گيلاس ملين است و خون را پاك مي كند.
7-گيلاس معده را تميز و پاكيزه مي كند.
8-گيلاس براي سوء هاضمه هاي لجوج بسيار مفيد است.
9-گيلاس طبيعت سرد دارد و چنانچه بلافاصله بعد از غذا تناول نمايند، ايجاد نفخ و اتساع معده مي كند.
10-قند گيلاس همانند قند سيب، گلابي و آلو، از نوع سوربيتول است كه در بدن انسان 70 درصد آن سوخته و بدون اينكه به گلوكز تبديل شود، ايجاد كالري و حرارت مي كند. از اينرو براي بيماران ديابتي زيان آور نيست.
11-جوشانده دم گيلاس به مقدار 30 گرم كه به مدت 12 ساعت در آب سرد خيس شده باشد، در بيماري هاي كليه و مثانه مهمترين دارو محسوب مي شود. پس از خيس شدن دم گيلاس بايد يك ليتر آب به آن افزود و جوشانيد و جوشانده را هر صبح و ظهر و شب يك ليوان نوشيد. البته اگر كاكل ذرت به آن اضافه شود، اثر دم گيلاس را كامل مي كند.
12-مغز هسته گيلاس براي تسكين درد معده و روده به ويژه نزد اطفال در طب قديم به كار مي رفته است، ولي امروزه معلوم شده است كه مغز هسته گيلاس و آلبالو داراي گلوكز يدي مي باشد كه اسيد سيانيدريك توليد مي كند كه خاصيت سمي دارد و لذا بهتر است از استعمال آن خودداري نماييد.
13-گيلاس سرشار از املاح معدني است و علاوه بر مقدار قابل توجه آهن، داراي كلسيم، فسفر، پتاسيم، كلر، سديم، منيزيم و گوگرد، مس، منگنز و روي است و املاح معدني بدن را تأمين مي كند.
14-گيلاس به علت دارا بودن ويتامين هاي ث، ب 1و2 و پ پ، و مقدار زيادي ويتامين آ براي چشم فوق العاده مفيد است.
15-گيلاس از ميوه هايي است كه سموم بدن را دفع مي كند و خون را تصفيه مي كند.
16-خوردن گيلاس براي اشخاصي كه تصلب شرائين، ناراحتي كبد، يبوست، جمع شدن گاز در روده ها و تخمير غذا دارند، مؤثر و مفيد است.
17- گيلاس در رشد بچه هايي كه دير رشد مي كنند، مؤثر است.
18-بهترين تعديل كننده خون، گيلاس است و پ هاش خون را تعديل مي نمايد.
19-خوردن 250 تا 350 گرم گيلاس در ابتداي غذا براي لاغري و تناسب اندام افراد چاق مفيد و مؤثر است.
20-براي درمان لك و پيس صورت مي توان گيلاس رسيده را له نمود و روي پوست صورت قرار داد.
21-30 گرم دم گيلاس تازه يا خشك را در مقداري آب به مدت 5 دقيقه بجوشانيد، سپس اين جوشانده را تا داغ است روي 250 گرم گيلاس و يا برش هاي سيب درختي بريزيد تا 20 دقيقه دم بكشد، سپس از صافي بگذرانيد و در طول روز آن را كم كم بنوشيد تا به راحتي برونشيت شما را معالجه كند.
22-جوشانده دم گيلاس به ترتيبي كه در بالا گفته شده تب را از بين مي برد.
23-جوشانده برگ هاي تازه يا خشك درخت گيلاس، يبوست و خشكي مزاج را درمان مي كند، به اين منظور بايد 20 تا 30 گرم برگ تازه يا خشك كرده درخت گيلاس را در يك ليتر شير بجوشانيد و 20 دقيقه دم كنيد و پس از صاف كردن و شيره گرفتن آن با فشار آن را با شكر شيرين كرده و هر روز 2 تا 3 فنجان از آن را بنوشيد.
24- جوشانده دم گيلاس بهترين دارو براي درمان كليه و سنگ كليه، ورم مجاري ادرار و مثانه است، به اين منظور بايد 30 گرم دم گيلاس تازه يا خشك كرده را در يك ليتر آب بريزيد و آن را دم كنيد، بعد آن را صاف نموده و فشار دهيد تا شيره آن گرفته شود و در طي روز چند فنجان از آن را بنوشيد.
25-گيلاس براي اشخاصي كه مبتلا به درد صفراوي شده اند، مفيد است.
اين هم ماسك گيلاس
طراوت و شادابي را به پوست خود هديه كنيد.
چند گيلاس را بدون هسته له كنيد، و با يك گاز استريل براي حفظ آن بر روي پوست تان قرار دهيد و بعد از 20 دقيقه صورتتان را بشوئيد.
نكته: بهتر است گيلاس ها را قبل از استفاده در يخچال قرار دهيد تا خنك شوند و آنها را به صورت سرد بر روي صورتتان بگذاريد تا طراوت بيشتري به پوستتان بدهد و خستگي را از آن دور كند.
يكي ديگر از نعمت هاي بي شمار خداوند، ميوه گيلاس است كه همچون چراغي زيبا بر شاخه هاي درختان مي درخشد.
گيلاس، ميوه اي است خوشمزه و خوش طعم كه كوچك و بزرگ از خوردن آن لذت مي برند. اين ميوه زيبا و خوشمزه از تيره گل سرخ است و حاوي مقاديري آب، پروتئين، آهن، كلسيم، فسفر، منيزيوم، سديم، پتاسيم، گوگرد، مس، روي، كلر، يد، اسيدهاي آلي، چربي، قند و ويتامين هاي آ، سي، ب 1، ب 2 مي باشد. علاوه بر همه اينها گيلاس خواص دارويي فراواني هم دارد كه در ذيل مي آيد: خواص گياهي گيلاس
1-خوردن گيلاس مجاري ادراري و لوله هاضمه را پاك و زهكش مي نمايد.
2-گيلاس سنگ هاي موجود در بدن را بوسيله ترشي خود از بين مي برد.
3-قند موجود در گيلاس براي بيماران قندي مضر نيست.
4-گيلاس مواد نشاسته اي كمي دارد؛ لذا به مبتلايان مرض قند و ورم مفاصل مي دهند.
5-گيلاس اعصاب را تسكين مي بخشد.
6-گيلاس ملين است و خون را پاك مي كند.
7-گيلاس معده را تميز و پاكيزه مي كند.
8-گيلاس براي سوء هاضمه هاي لجوج بسيار مفيد است.
9-گيلاس طبيعت سرد دارد و چنانچه بلافاصله بعد از غذا تناول نمايند، ايجاد نفخ و اتساع معده مي كند.
10-قند گيلاس همانند قند سيب، گلابي و آلو، از نوع سوربيتول است كه در بدن انسان 70 درصد آن سوخته و بدون اينكه به گلوكز تبديل شود، ايجاد كالري و حرارت مي كند. از اينرو براي بيماران ديابتي زيان آور نيست.
11-جوشانده دم گيلاس به مقدار 30 گرم كه به مدت 12 ساعت در آب سرد خيس شده باشد، در بيماري هاي كليه و مثانه مهمترين دارو محسوب مي شود. پس از خيس شدن دم گيلاس بايد يك ليتر آب به آن افزود و جوشانيد و جوشانده را هر صبح و ظهر و شب يك ليوان نوشيد. البته اگر كاكل ذرت به آن اضافه شود، اثر دم گيلاس را كامل مي كند.
12-مغز هسته گيلاس براي تسكين درد معده و روده به ويژه نزد اطفال در طب قديم به كار مي رفته است، ولي امروزه معلوم شده است كه مغز هسته گيلاس و آلبالو داراي گلوكز يدي مي باشد كه اسيد سيانيدريك توليد مي كند كه خاصيت سمي دارد و لذا بهتر است از استعمال آن خودداري نماييد.
13-گيلاس سرشار از املاح معدني است و علاوه بر مقدار قابل توجه آهن، داراي كلسيم، فسفر، پتاسيم، كلر، سديم، منيزيم و گوگرد، مس، منگنز و روي است و املاح معدني بدن را تأمين مي كند.
14-گيلاس به علت دارا بودن ويتامين هاي ث، ب 1و2 و پ پ، و مقدار زيادي ويتامين آ براي چشم فوق العاده مفيد است.
15-گيلاس از ميوه هايي است كه سموم بدن را دفع مي كند و خون را تصفيه مي كند.
16-خوردن گيلاس براي اشخاصي كه تصلب شرائين، ناراحتي كبد، يبوست، جمع شدن گاز در روده ها و تخمير غذا دارند، مؤثر و مفيد است.
17- گيلاس در رشد بچه هايي كه دير رشد مي كنند، مؤثر است.
18-بهترين تعديل كننده خون، گيلاس است و پ هاش خون را تعديل مي نمايد.
19-خوردن 250 تا 350 گرم گيلاس در ابتداي غذا براي لاغري و تناسب اندام افراد چاق مفيد و مؤثر است.
20-براي درمان لك و پيس صورت مي توان گيلاس رسيده را له نمود و روي پوست صورت قرار داد.
21-30 گرم دم گيلاس تازه يا خشك را در مقداري آب به مدت 5 دقيقه بجوشانيد، سپس اين جوشانده را تا داغ است روي 250 گرم گيلاس و يا برش هاي سيب درختي بريزيد تا 20 دقيقه دم بكشد، سپس از صافي بگذرانيد و در طول روز آن را كم كم بنوشيد تا به راحتي برونشيت شما را معالجه كند.
22-جوشانده دم گيلاس به ترتيبي كه در بالا گفته شده تب را از بين مي برد.
23-جوشانده برگ هاي تازه يا خشك درخت گيلاس، يبوست و خشكي مزاج را درمان مي كند، به اين منظور بايد 20 تا 30 گرم برگ تازه يا خشك كرده درخت گيلاس را در يك ليتر شير بجوشانيد و 20 دقيقه دم كنيد و پس از صاف كردن و شيره گرفتن آن با فشار آن را با شكر شيرين كرده و هر روز 2 تا 3 فنجان از آن را بنوشيد.
24- جوشانده دم گيلاس بهترين دارو براي درمان كليه و سنگ كليه، ورم مجاري ادرار و مثانه است، به اين منظور بايد 30 گرم دم گيلاس تازه يا خشك كرده را در يك ليتر آب بريزيد و آن را دم كنيد، بعد آن را صاف نموده و فشار دهيد تا شيره آن گرفته شود و در طي روز چند فنجان از آن را بنوشيد.
25-گيلاس براي اشخاصي كه مبتلا به درد صفراوي شده اند، مفيد است.
اين هم ماسك گيلاس
طراوت و شادابي را به پوست خود هديه كنيد.
چند گيلاس را بدون هسته له كنيد، و با يك گاز استريل براي حفظ آن بر روي پوست تان قرار دهيد و بعد از 20 دقيقه صورتتان را بشوئيد.
نكته: بهتر است گيلاس ها را قبل از استفاده در يخچال قرار دهيد تا خنك شوند و آنها را به صورت سرد بر روي صورتتان بگذاريد تا طراوت بيشتري به پوستتان بدهد و خستگي را از آن دور كند.