۱۱دلیل گریه نوزادان را بشناسید
● گـرسنـگی شاید گرسنگی اولین احتمالی باشد که به واسطه گریه نوزادتان در نظر بگیرید. بهتر است روش پیشگیری را در این مورد یاد بگیرید. پیشگیری از گریه نوزادان به دلیل گرسنگی نیاز به دانستن زمان گرسنگی آن ها دارد. برای این امر هم حتما لازم نیست جیغ و فریاد راه بیندازند. شما باید علائم گرسنگی آن ها را دریابید. نوزادان گاهی در این شرایط است که حتی دست شان را می خورند. اگر در آغوش باشند سرشان را به نشانه شیرخوردن به سمت سینه مادر می چرخانند. بچه ها گاهی اوقات بابت گرسنگی فقط نق می زنند و البته بعضی وقت ها هم ملچ و ملوچ راه می اندازند که اینها همگی می توانند نشانه های گرسنگی نوزاد باشند؛ پیش از آن که بابت بی توجهی شما به همه این علائم صدای گریه شان به آسمان بلند شود.
● پوشک کثیف! بعضی ا ز بچه ها به محض این که پوشک خود را کثیف می کنند داد و فریاد راه می اندازند. بعضی دیگر اما پر تحمل هستند و صدای شان هم درنمی آید. اگر نوزاد شما جزء دسته دوم است بهتر است خودتان زود به زود پوشک او را نگاهی بیندازید تا مانع از سوختگی پاهایش شوید. ● خواب آلودگی آیا بچه ها خوشبخت نیستند؟آن ها وقتی خسته هستند به راحتی می توانند بخوابند؛ هر زمانی که بخواهند و هر جایی که باشند. خب! این شاید تصور شما باشد. در واقعیت ماجرا اما خوابیدن بچه ها به این راحتی ها هم نیست که شما فکر می کنید. آن ها همیشه هم بابت خواب آلود بودن چشم های شان را نمی مالند بلکه نق می زنند و گریه سر می دهند. آن ها را بلند کنید. شعری دلنشین را به آرامی هر چه تمام تر در گوش شان زمزمه کنید و آهسته آهسته تکان شان دهید. اگر هم شعر بلد نیستید بهتر است با جملات دلنشین آن ها را خواب کنید. شما از کجا می دانید، شاید آن ها کلمه به کلمه حرف های شما را متوجه شوند!
● نوزاد شما آغوش شما را می خواهد! نوزادان بیش از آن چیزی که فکر می کنید به نوازش و آغوش شما احتیاج دارند. این نکته مهم را هرگز از یاد نبرید که نوزادان به شدت دوست دارند صورت پدر و مادرشان را از نزدیک ببینند صدای آن ها را از نزدیک بشنوند و البته به صدای تپش قلب شان گوش بدهند. نوزادان حتی دوست دارند بوی تن پدر و مادرشان مشام آن ها را پر کند؛ بویی که فقط مختص پدر و مادر آن هاست و نه هیچ کس دیگری. گریه آن ها شاید دلیلش این باشد که آغوش پدر و مادرشان را می خواهند. شاید پیش خودتان فکر کنید زیادی در آغوش گرفتن بچه ها آن ها را لوس می کند اما حداقل در چند ماه اول نوزادی اصلا چنین اتفاقی نخواهد افتاد و به واقع آغوش پدر و مادر برای بچه ها یک نیاز ضروری است. ● مشکلات شکمی نفخ معده نوزادان از جمله مشکلاتی است که گریه های پر سرو صدای بچه ها را در پی دارد. یادتان باشد مشکل نفخ معده بچه ها اگر حل نشود ممکن است در طول هفته ۳ تا ۴ بار بچه ها را چنان آزار دهد که صدای گریه آن ها به آسمان بلند شود. اگر کوچولوی شما به طور معمول بعد از غذا خوردن گریه سر می دهد، شک نکنید که او با مشکل هوای معده که منجر به درد می شود، مواجه است. بهتر است قبل از این که سرخود از شربت هایی مانند گریپ میکسچر استفاده کنید حتما پزشک فرزندتان را در جریان بگذارید و در صورت تایید او سراغ چنین داروهایی بروید. به طور کلی روش طبیعی برای رفع نفخ معده نوزاد و جلوگیری از گریه های بی امان او این است که در چنین صورتی نوزاد را روی شکم بخوابانید و آرام آرام پشت او را مالش دهید. همچنین می توانید پاهای او را در همین حالت به دست بگیرید و به آرامی هر چه تمام تر مانند رکاب زدن دوچرخه حرکت دهید تا مشکل نفخ معده اش حل شود.
● کمک کنید آروغ بزند! خالی کردن هوای معده یا به زبان ساده تر همان آروغ زدن یک الزام نیست اما اگر کوچولوی شما بعد از غذا خوردن گریه می کند، شاید به کمک تان نیاز دارد تا هوای معده اش را از طریق آروغ زدن خالی کند. بچه ها معمولا وقتی از سینه مادر یا بطری شیر می خورند مقداری هوا را هم همراه شیر قورت می دهند و همین سبب می شود بعدا به آروغ زدن احتیاج پیدا کنند و اگر این اتفاق نیفتد صدای گریه شان در می آید!
● یا خیلی گرمشان است یا خیلی سرد مواظب باشید! اگر همواره حین عوض کردن پوشک بچه لباس او را در می آورید و آن وقت است که فریادش به آسمان بلند می شود تصور نکنید صرفا از عمل تعویض پوشک و لباس شاکی است و بابت آن گریه می کند بلکه ممکن است کوچولوی شما آنقدر سردش شده باشد که گریه اش درآمده و این اشک ها به واقع نشانه اعتراض باشد. یادتان باشد نوزادان معمولا دوست دارند لباس کافی به تن داشته باشند و گرم بمانند و البته نه زیادی گرم! برای این که در سرما و گرمای بچه ها دچار اشتباه نشوید، بهتر است یک نکته را به عنوان قانون همواره به یاد داشته باشید. یک نوزاد باید همیشه یک لایه لباس بیشتر از شما به تن کند. بنابراین دمای بدن او را با توجه به سرما و گرمای خودتان و میزان لباسی که می پوشید، تنظیم کنید. بچه ها به طور معمول به خاطر گرما کمتر شکایت می کنند اما بابت سرما حسابی شاکی می شوند و گریه راه می اندازند. ● یک چیز کوچولو گاهی اوقات هر چه تلاش می کنید متوجه علت گریه نوزاد خود نمی شوید. در این مواقع بهتر است در بدن او سراغ یک مشکل کوچک بگردید. ممکن است یک تار موی ظریف دور انگشت شست پایش پیچیده باشد و آ زارش بدهد. ممکن است یک تکه از نخ لباسش به بدن او چسبیده باشد. ممکن است مارک لباسش اذیتش کند؛ یک دلیل کوچک که شاید به راحتی با چشم شما قابل رویت نباشد. تلاش کنید علت را پیدا کنید چون در غیر این صورت ساعت ها با چشمان معصوم و البته اشک آلود او مواجه می شوید!
● تولد دندان ها یکی از دلایل شایع گریه کردن های بیش از حد بچه ها تولد دندان های آن هاست. یادتان باشد که هر یک دندانی که قرار است از میان لثه های حساس نوزاد شما بیرون بیاید کلی درد برای او به همراه دارد. بعضی از بچه ها حین دندان درآوردن درد بیشتری را نسبت به بعضی دیگر تحمل می کنند. به طور کلی اگر گریه های نوزاد شما امان تان را بریده و قطع هم نمی شود و البته شما هم دلیلش را پیدا نمی کنید با انگشتان خود به آرامی لثه او را لمس کنید. اگر به قسمت سختی رسیدید بدانید که مشکل از ظهور دندان هاست. به طور معمول اولین دندان نوزاد در فاصله زمانی ۴ تا ۷ ماه متولد می شود. البته همواره این احتمال وجود دارد که دندان ها زودتر خودشان را نشان بدهند. بنابراین اصلا از این بابت تعجب نکنید.
● وقتی کسی درکشان نمی کند! بهتر است بعضی مواقع بچه ها را درک کنید. آن ها گاهی بابت سرو صدای زیاد دور و اطراف شان کلافه می شوند.گاهی برای این که زیاد بغل شان می کنند، کلافه می شوند. گاهی برای این که زیاد بغل شان می کنند، عصبانی می شوند. بوسه ها دیوانه شان می کند! بنابراین بعضی وقت ها گریه های از ته دل نوزاد یعنی این که «لطفا این همه محبت دیوانه کننده را بس کنید!» در چنین مواقعی بهتر است مادر یا پدر، نوزاد را به گوشه خلوتی ببرند و او را در آرامش برای دقایقی در آغوش بگیرند و به آرامی تکانش دهند.
● وقتی احساس آرامش نمی کند! اگر همه نیازهای اولیه نوزاد را بررسی کرده اید و بابت همه چیز مطمئن شده اید اما او همچنان گریه می کند، ممکن است مشکلی داشته باشد که این چنین آرامشش را از دست داده. دمای بدنش را کنترل کنید چون شاید تب کرده و این تب می تواند نشانه یک بیماری باشد. شاید یک سرماخوردگی ساده است که او را کلافه کرده است. شاید هم به توجه شما احتیاج دارد. یادتان باشد بچه ها گاهی صرفا برای جلب توجه شما اشک می ریزند. گاهی نیاز دارند شما آن ها را در آغوش بگیرید و به آن ها توجه کنید. پس لطفا به اندازه کافی به آن ها توجه کنید حتی بعضی وقت ها بیش از اندازه به آن ها توجه کنید. سایت خانواده خوشبخت