مواد اولیه :
طرزتهيه:
مواد خشك را با هم مخلوط كرده و در يك ظرف بزرگ دو بار الك مي كنيم، وسط آن را باز كرده
روغن، تخم مرغ شير و كره را با هم مخلوط كرده و به مواد اضافه مي كنيم.
خمير را ورز مي دهيم تا به دست نچسبد (در صورت چسبيدن كمي آرد اضافه مي كنيم)
و در كيسه فريزر قرار داده و داخل دستمال تميز به مدت يك ساعت استراحت مي دهيم تا
خمير مايه عمل كند. بعد از يك ساعت روي تخته آرد پاشيده و به اندازه گلوله هاي كوچك از
خميرها جدا كرده و مجددا 10 دقيقه استراحت مي دهيم. در اين مدت خرما را با كره تفت داده
و با گردو و دارچين مخلوط كرده و مي گذاريم خنك شود. گلوله هاي خمير را باز مي كنيم و يك
عدد خرماي تفت داده شده و يك تكه گردو در وسط خمير قرار داده و به صورت بقچه اي مي
پيچيم. زرده تخم مرغ و زعفران آب شده را با هم مخلوط كرده و روي كلوچه ها ماليده و سياه
دانه يا كنجد براي تزيين مي پاشيم و 10 دقيقه ديگر استراحت مي دهيم. داخل فر به مدت 20
الي 30 دقيقه با حرارت 150 درجه مي پزيم.
- آرد سفيد چهار پيمانه
- شير يك و نيم پيمانه
- شكر دو پيمانه
- خمير مايه دو قاشق غذاخوري
- كره آب شده و روغن مایع از هر کدام نصف پيمانه
- تخم مرغ دو عدد
- زنجبيل و دارچين از هر كدام يك قاشق مرباخوري
- نمك 1/8 قاشق چايخوري
- خرما، گردو و دارچين و سياه دانه يا كنجد براي تزيين به ميزان لازم
- كره براي تفت دادن خرما 50 گرم
- زرده تخم مرغ دو عدد
- زعفران آب شده دو قاشق مرباخوري
كلوچه زنجبيلي مغزدار
طرزتهيه:
مواد خشك را با هم مخلوط كرده و در يك ظرف بزرگ دو بار الك مي كنيم، وسط آن را باز كرده
روغن، تخم مرغ شير و كره را با هم مخلوط كرده و به مواد اضافه مي كنيم.
خمير را ورز مي دهيم تا به دست نچسبد (در صورت چسبيدن كمي آرد اضافه مي كنيم)
و در كيسه فريزر قرار داده و داخل دستمال تميز به مدت يك ساعت استراحت مي دهيم تا
خمير مايه عمل كند. بعد از يك ساعت روي تخته آرد پاشيده و به اندازه گلوله هاي كوچك از
خميرها جدا كرده و مجددا 10 دقيقه استراحت مي دهيم. در اين مدت خرما را با كره تفت داده
و با گردو و دارچين مخلوط كرده و مي گذاريم خنك شود. گلوله هاي خمير را باز مي كنيم و يك
عدد خرماي تفت داده شده و يك تكه گردو در وسط خمير قرار داده و به صورت بقچه اي مي
پيچيم. زرده تخم مرغ و زعفران آب شده را با هم مخلوط كرده و روي كلوچه ها ماليده و سياه
دانه يا كنجد براي تزيين مي پاشيم و 10 دقيقه ديگر استراحت مي دهيم. داخل فر به مدت 20
الي 30 دقيقه با حرارت 150 درجه مي پزيم.
نكتــه:
خمير مايه هاي فوري در هنگام ورز دادن خمير به عمل مي آيد.