سارا حسنلو/12 توصيه تغذيه اي به مبتلايان ايدز/12 توصيه تغذيه اي به مبتلايان ايدز
دوپـيـنـگ سـيـسـتــم ايـمـنــي
در مبتلايان به عفونت ويروسي ايدز، رژيم غذايي مناسب روند پيشرفت بيماري را کند ميکند و ميتواند در کنار دارودرماني موثرباشد...
در رژيم غذايي اين بيماران بايد مصرف غلات کامل، ميوهها و سبزيهاي تازه گنجانده شود و دريافت ويتامينهاي a، c، e، b6 و املاحي مانند روي و سلنيوم مورد توجه قرارگيرد تا سيستم دفاعي بدن عملکرد بهتري پيدا کند و بيماري کنترل شود. بهتر است اين نکتهها براي بهبود وضعيت تغذيهاي افراد مبتلا به ايدز مورد توجه قرارگيرد:
موادغذايي سرشار از ويتامين a، نه تنها به حفظ سلامت پوست و سلولهاي مخاطي دستگاه گوارش کمک ميکنند، بلکه خطر ابتلا به عفونت تنفسي را نيز کمتر خواهند کرد. مصرف جگر، تخممرغ، پنيرچدار، سبزيها و ميوههاي تازه نياز بدن به اين ويتامينها را تامين ميکند.
ويتامين c با مهار رشد ويروس و حفظ قواي ايمني بدن در بهبود وضعيت اين بيماران موثر است بنابراين گنجاندن ميوهايي مانند پرتقال، ليمو و سبزيهايي مانند انواع کلم بهخصوص کلم بروکلي در رژيم غذايي روزانهشان ميتواند موثر باشد.
ويتامين b6 در موادغذايياي مانند موز، عدس و اسفناج وجود دارد و دريافت اين ماده مغذي سيستم دفاعي بدن را تقويت ميکند و مقاومت در برابر عفونت را افزايش ميدهد.
ويتامين e خطرهاي ناشي از آسيبهاي اکسيداتيو حاصل از عفونت را کم و به حفظ پاسخ ايمني در برابر ويروس کمک ميکند بنابراين مصرف موادغذايي سرشار از اين ويتامين مانند جوانه گندم، ميگو، تخمه?آفتابگردان و روغن گلرنگ بسيار مفيد خواهد بود.
روي نيز مانند ويتامين b6 به عملکرد بهتر سيستم ايمني بدن کمک ميکند و مقاومت در برابر عفونت را افزايش ميدهد بنابراين مصرف منابع آن مثل نان گندم کامل، عدس، جگر گوساله و نخودسبز براي اين بيماران توصيه ميشود.
کمبود سلنيوم، خطر پيشرفت بيماري و شدت گرفتن آن را افزايش خواهدداد. مصرف موادغذايي حاوي آن مانند انواع ماهي و البته سويا و نان تهيه شده از آرد گندم کامل نياز به اين ماده معدني را تامين کند.
ماهيهاي چرب، مغزها و دانههاي خام بهدليل داشتن اسيدهاي چرب ضروري احتمال تشديد عفونت را كاهش ميدهند بنابراين گنجاندن به اندازه آنها در برنامهغذايي روزانه ميتواند موثر باشد.
از آنجا كه بيماران مبتلا به ايدز اغلب حالت تهوع دارند و استفراغ ميكنند، بهتر است تعداد وعدههاي غذاييشان را افزايش و حجم هر وعده را کاهش دهند تا احتمال بروز اين عارضه گوارشي در آنها كمتر شود.
زخم دهان يكي از مشكلات آزاردهنده اين بيماران است و در صورت بروز چنين مشكلي، توصيه ميشود آنها از خوردن غذاهاي شور، اسيدي و ادويهدار خودداري كنند.
بهتر است مبتلايان به ايدز سعي کنند غذاهايشان را داغ نخورند.
مصرف نوشيدني براي اين بيماران توصيه ميشود زيرا خشكي دهان احتمال بروز عفونت را افزايش ميدهد و نوشيدن مايعات بهخصوص نوشيدنيهاي كربوهيدراتدار و شيرين، مفيد خواهد بود.
اين بيماران نبايد غذاهاي تهيه شده از کربوهيدراتهاي تصفيهشده مانند نان سفيد را در رژيم غذاييشان داشته باشند و بهتر است مصرف قند، شکر و چربيهاي اشباع را نيز به حداقل ممکن برسانند.
هفته نامه سلامت
دوپـيـنـگ سـيـسـتــم ايـمـنــي
در مبتلايان به عفونت ويروسي ايدز، رژيم غذايي مناسب روند پيشرفت بيماري را کند ميکند و ميتواند در کنار دارودرماني موثرباشد...
در رژيم غذايي اين بيماران بايد مصرف غلات کامل، ميوهها و سبزيهاي تازه گنجانده شود و دريافت ويتامينهاي a، c، e، b6 و املاحي مانند روي و سلنيوم مورد توجه قرارگيرد تا سيستم دفاعي بدن عملکرد بهتري پيدا کند و بيماري کنترل شود. بهتر است اين نکتهها براي بهبود وضعيت تغذيهاي افراد مبتلا به ايدز مورد توجه قرارگيرد:
موادغذايي سرشار از ويتامين a، نه تنها به حفظ سلامت پوست و سلولهاي مخاطي دستگاه گوارش کمک ميکنند، بلکه خطر ابتلا به عفونت تنفسي را نيز کمتر خواهند کرد. مصرف جگر، تخممرغ، پنيرچدار، سبزيها و ميوههاي تازه نياز بدن به اين ويتامينها را تامين ميکند.
ويتامين c با مهار رشد ويروس و حفظ قواي ايمني بدن در بهبود وضعيت اين بيماران موثر است بنابراين گنجاندن ميوهايي مانند پرتقال، ليمو و سبزيهايي مانند انواع کلم بهخصوص کلم بروکلي در رژيم غذايي روزانهشان ميتواند موثر باشد.
ويتامين b6 در موادغذايياي مانند موز، عدس و اسفناج وجود دارد و دريافت اين ماده مغذي سيستم دفاعي بدن را تقويت ميکند و مقاومت در برابر عفونت را افزايش ميدهد.
ويتامين e خطرهاي ناشي از آسيبهاي اکسيداتيو حاصل از عفونت را کم و به حفظ پاسخ ايمني در برابر ويروس کمک ميکند بنابراين مصرف موادغذايي سرشار از اين ويتامين مانند جوانه گندم، ميگو، تخمه?آفتابگردان و روغن گلرنگ بسيار مفيد خواهد بود.
روي نيز مانند ويتامين b6 به عملکرد بهتر سيستم ايمني بدن کمک ميکند و مقاومت در برابر عفونت را افزايش ميدهد بنابراين مصرف منابع آن مثل نان گندم کامل، عدس، جگر گوساله و نخودسبز براي اين بيماران توصيه ميشود.
کمبود سلنيوم، خطر پيشرفت بيماري و شدت گرفتن آن را افزايش خواهدداد. مصرف موادغذايي حاوي آن مانند انواع ماهي و البته سويا و نان تهيه شده از آرد گندم کامل نياز به اين ماده معدني را تامين کند.
ماهيهاي چرب، مغزها و دانههاي خام بهدليل داشتن اسيدهاي چرب ضروري احتمال تشديد عفونت را كاهش ميدهند بنابراين گنجاندن به اندازه آنها در برنامهغذايي روزانه ميتواند موثر باشد.
از آنجا كه بيماران مبتلا به ايدز اغلب حالت تهوع دارند و استفراغ ميكنند، بهتر است تعداد وعدههاي غذاييشان را افزايش و حجم هر وعده را کاهش دهند تا احتمال بروز اين عارضه گوارشي در آنها كمتر شود.
زخم دهان يكي از مشكلات آزاردهنده اين بيماران است و در صورت بروز چنين مشكلي، توصيه ميشود آنها از خوردن غذاهاي شور، اسيدي و ادويهدار خودداري كنند.
بهتر است مبتلايان به ايدز سعي کنند غذاهايشان را داغ نخورند.
مصرف نوشيدني براي اين بيماران توصيه ميشود زيرا خشكي دهان احتمال بروز عفونت را افزايش ميدهد و نوشيدن مايعات بهخصوص نوشيدنيهاي كربوهيدراتدار و شيرين، مفيد خواهد بود.
اين بيماران نبايد غذاهاي تهيه شده از کربوهيدراتهاي تصفيهشده مانند نان سفيد را در رژيم غذاييشان داشته باشند و بهتر است مصرف قند، شکر و چربيهاي اشباع را نيز به حداقل ممکن برسانند.
هفته نامه سلامت