• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

اطلاعاتی درباره چین باستان

Sea Girl

متخصص بخش تاریخ
اطلاعات کلی درباره کشور چین

چین' (نام رسمی: جمهوری خلق چین) کشوری در شرق آسیا. چین پرجمعیت ترین و یکی از وسیعترین کشورهای جهان است. پایتخت آن پکن می باشد، شانگهای مهمترین شهر و بندر آن است. نام چین از نام خاندانی به همین نام گرفته شده‌است که هم‌زمان با سلسله اشکانیان، بر چین فرمان می‌راندند.این نام از راه زبان پارسی به دیگر زبان‌ها راه یافت

تاریخ
چین تاریخ کهنی دارد. گاهی به گونه یکپارچه و گاهی به مانند چند کشور جدا از هم بوده‌است. همواره همسایگان به این سرزمین می‌تاخته‌اند و از آن دسته مغول ها بودند که در روزگار چنگیز خان چین را تصرف کردند





 

Sea Girl

متخصص بخش تاریخ
«ژو يووان زانگ» يک روستايي و کشاورز ساده بود که چين را بار ديگر متحد کرد و سلسله پادشاهي مغول ها را در چين منقرض ساخت و آنها را به دشت «گبي»: همانجايي که آمده بودند فراري داد، وی در 20 دسامبر سال 1398 ميلادي درگذشت. ژو (زو) هنگام مرگ 70ساله بود. پدر ژو او را در جواني از کار کشاورزي بازگرفت و به مدرسه آموزش روحانيون بودايي فرستاد و روحاني شد و در اين سمت اطلاعات وسيعي از عدم رضايت مردم از دولت مغولي چين (سلسله يووان) بدست آورد. سپس دسته يي از کشاورزان و مردم عادي چين را با خود همراه کرد و انقلاب بزرگي به راه انداخت که به انقلاب کلاه قرمزها(دستار قرمزها) معروف شد. او مي دانست که اربابان حامي پادشاه هستند. بنابراين، نخست به تضعيف و از ميان بردن آنان پرداخت و در سال 1368 شهر پکن را به آساني تسخير کرد. سپس شاهزادگان ايالت ها را عزل و زنداني و وحدت چين را بار ديگر تامين کرد. وي تا آخرين لحظه عمر از غم مردم عادي و کشاورزان فارغ نبود و براي نويسندگان و اهل فرهنگ و ادب، حتي آنان که روش وي را نمي پسنديدند حقوق ماهانه برقرار کرده بود تا به کار خود در هر گوشه يي که بخواهند (منزل) ادامه دهند. ژو براي حفظ وحدت چين، يک شبکه سراسري اطلاعاتي مرکب از ماموران مخفي ايجاد کرده بود تا او را از هر گونه مخالفت و دشمني و توطئه آگاه گردانند. ژو پس از شناخت مخالفان مي کوشيد که آنان را قانع کند تا دست از مخالفت بردارند. فرمول «تبديل دشمن به مخالف، و مخالف به ناراضي، و ناراضي به بي اعتنا (خنثي - بي طرف)» از اوست که اينک در سراسر جهان به کار بسته مي شود و دولت ها به جاي مجازات سخت، مخالفان خود را طبق اين فرمول، آرام و خنثي مي کنند بدون اين که انعکاسي داشته باشد و در افراد توليد مقاومت کند.

چین مدرن

سون‌ یات‌ سن‌‌"پدر چین مدرن" سياست‌مدار و رهبرانقلابی چین در براندازى سلسله امپراتوری منچو در انقلاب سال ۱۹۱۱ بود. در اوایل‌ سال‌ ۱۹۱۱ نیروهای‌ انقلابی‌ به رهبری سون‌ یات‌ سن‌ بر امپراتوری منچو پیروز شدند.
رژیم چین پس از انقلاب مردمی از پادشاهی به جمهوری بازساخته شد. وقتى جمهورى چین در سال‌ ۱۹۱۲ تأسیس‌ شد سون‌ یات‌ سن‌‌ اولین رئیس ‌جمهور چین در سال‌ ۱۹۱۲ بود. او بعداً هم حزب ملى چین کومین تانگ را تأسیس‌ كرد و تا سال‌ ۱۹۲۱ رهبر این حزب بود. سون‌ یات‌ سن‌ در سال‌ ۱۹۲۱ در گذشت.
حزب کمونیست چین در سال ۱۹۲۱ میلادی تأسیس شد. از سال ۱۹۲۱ مبارزات سخت مردم چین را رهبری می‌کرد و در نتیجه جمهوری خلق چین را در سال ۱۹۴۹ تأسیس نمود. آنگاه ژاپنیها بر این سرزمین تاختند. با پایان جنگ جهانی دوم تازش ژاپنیها ایستانده شد ولی جنگ داخلی میان هواداران ژنرال چیانگ کای شک و مائو تسه تونگ بالا گرفت که سرانجام به پیروزی هواداران حزب کمونیست چین انجامید و از آن پس چین به گونهٔ کمونیستی تا به امروز گردانده می‌شود و هواداران چیان کایچک نیز که ملی‌ها بودند به جزیره تایوان گریختند و تا به امروز به ایستادگی دربرابر فشار جمهوری خلق چین ادامه داده‌اند.
از سال ۱۹۵۶، حزب کمونیست چین به دلیل فقدان تجربه کافی در جریان رهبری اقتصادی و نوسازی چین اشتباهاتی مرتکب شد. به تبع آن مبارزه قدرت (انقلاب فرهنگی چین) در سالهای ۱۹۶۶ تا ۱۹۷۶ در حزب کمونیست چین شروع شد. چهره‌های میانه رو حزب اخراج شدند.
پس از پایان انقلاب فرهنگی چین در اکتبر سال ۱۹۷۶، چین به دوره نوین توسعه تاریخی وارد شد.
از آغاز سال ۱۹۷۹ حزب کمونیست چین سیاستهای اصلاحات و درهای باز را که تنگ شیائوپنگ مطرح کرد به اجرا گذارد.
پس از اجرای سیاستهای اصلاحات و درهای باز به این طرف، توسعه اقتصاد ملی و اجتماعی چین به دستآورده‌های چشمگیری نائل آمده‌است. چهره کشور دستخوش تغییرات تکان دهنده شد. این دوران از لحاظ وضعیت بهرین زمان پس از تأسیس جمهوری خلق و بهترین دوره برای مردم به لحاظ تامین منافع آنان به شمار می‌رود

سیاست

جمهوری خلق چین یک کشور سوسیالیستی است. نظام سوسیالیسم نظام اصلی جمهوری خلق چین است.
 

Sea Girl

متخصص بخش تاریخ
  • اعتراضات میدان تیان‌آن‌من (۱۹۸۹ میلادی)


چین از سال ۱۹۹۶ عضو پیمان امنیتی سازمان همکاری شانگهای می‌‌باشد. سازمان همکاری‌ شانگهای از دل رقابت قدرت‌های بزرگ برسر منطقه ژئوپلیتیک آسیای میانه ظهور کرد.
قانون اساسی

پس از تأسیس جمهوری خلق چین در اول اکتبر سال ۱۹۴۹، چهار قانون اساسی در سالهای ۱۹۵۴، ۱۹۷۵، ۱۹۷۸ و ۱۹۸۲ جداگانه در جمهوری خلق چین تنظیم و صادر شد.
چهارمین قانون اساسی جمهوری خلق چین یعنی قانون اساسی فعلی در چهارم دسامبر سال ۱۹۸۲ در مجلس ملی نمایندگان خلق چین به تصویب رسیده و صادر شد. این قانون ضمن ادامه وتوسعه اصول اساسی قانون اساسی سال ۱۹۵۴، با توجه به جمع‌بندی تجربیات توسعه سوسیالیستی چین و جذب تجربیات بین‌المللی در این زمینه، یک قانون اصلی دارای ویژگیهای چین و منطبق با نیاز ساختار مدرنیزاسیون سوسیالیستی چین محسوب می‌شود.
در این قانون به طور مشخص نظامهای سیاسی و اقتصادی جمهوری خلق چین، حقوق و وظایف اتباع تأسیس ارگانهای دولتی و چهارچوب ماموریت و وظایف اصلی کشور در آینده قید شده‌است. ویژگی‌های اساسی این قانون قید نظام و وظایف اصلی چین، تشخیص چهاراصل اساسی و رهنمود اساسی اصلاحات و درهای باز است. در این قانون قید شده‌است که مردم تمام ملتهای و سازمان‌های سراسر کشور باید طبق قانون اساسی فعالیت کرده وهیچ سازمان یا شخصی حق تخطی و نقض قانون اساسی و قوانین دیگر را ندارد.
این قانون به پنج بخش مقدمه، برنامه اساسی، حقوق و وظایف اساسی اتباع، ارگان‌های دولتی، پرچم ملی، نشانه ملی و پایتخت تقسیم شده و شامل ۴ فصل و ۱۳۸ ماده‌است. چین پس ازصدور این قانون چهار بار در آن تجدید نظر کرده‌است.

فهرست شهرهای چین
کشور جمهوری خلق چین از ۲۲ استان تشکیل شده است. علاوه بر آن چین، مدعی مالکیت تایوان به عنوان یکی از استانهای خود است. فهرست استانهای چین: آن‌هوئی، تایوان(ادعا شده توسط چین، اداره آن با کشور جمهوری چین است.)، جیانگ‌سو، جیانگ‌کسی، جی‌لین، چینگ‌های، ژجیانگ، سیچوآن، شاآنکسی، شاندونگ، شانکسی، فوجی‌آن، گانسو، گوانگ‌دونگ، گوئیژو، لیائونینگ، هاینان، هنان، هه‌ایلونگ‌جیانگ، هوبی، هون‌آن، هه‌بی و یون‌نان.
علاوه بر استانهای فوق، کشور چین دارای چندین منطقه خودمختار است: تبت، شین‌جیانگ، گوانگشی، مغولستان داخلی و نینگشیا. همچنین هنگ کنگ و ماکائو دو منطقه اداری ویژه در چین هستن

جغرافیا
کشور چین در منطقه شرق آسیا قرار گرفته است و مساحت آن بیش از ۹٬۵۹۶٬۰۰۰ کیلومتر مربع است که به این ترتیب بعد از روسیه، دومین کشور پهناور آسیا به حساب می آید. چین دارای مرز زمینی با ۱۴ کشور است. این کشور همچنین از سمت شرق و جنوب با دریای چین شرقی، خلیج کره، دریای زرد، و دریای شرقی چین و دیگر آبهای آزاد احاطه شده است.



  • مرز با کشورها:افغانستان ۷۶ km، بوتان ۴۷۰km، بورما ۲۱۸۵ km، هند ۳۳۸۰ km، قزاقستان ۱، ۵۳۳ km، کره شمالی ۱، ۴۱۶ km، قرقیزستان ۸۵۸ km، لاعوس ۴۲۳Km، مغولستان ۴، ۶۷۷ km، نپال ۱، ۲۳۶ km، پاکستان ۵۲۳ km، روسیه (شمال شرقی) km ۳، ۶۰۵، روسیه (شمال غربی) ۴۰ km، تاجیکستان ۴۱۴ km، ویتنام۱، ۲۸۱ km.
    [*]مرز با نواحی:هنگ کنگ ۳۰ km، ماکائو ۰٫۳۴ km.

آب و هوای این کشور بسیار متنوع میباشد از مناطق گرمسیر و بارانی در جنوب تا بسیار سردسیر شمال را شامل می شود. طوفان‌های موسمی (در حدود ۵ مورد در سال) در امتداد سواحل جنوبی و شرقی، سیل‌های مخرب، سونامی، زلزله، رانش زمین و خشکسالی از بلایای طبیعی منطقه چین هستند.

مردم
کشور چین بیش از یک میلیارد و دویست و هشتاد میلیون نفر جمعیت دارد. بیشتر مردم چین از نژاد زرد هستند و به زبان ماندارین سخن می‌گویند. جز چینی‌ها تیره‌های دیگری نیز در این سرزمین پهناور همچون مغولها، تبتیها زندگی می کنند، شماری از تاجیک ها نیز در بخش سین کیانگ چین می‌زیند. ادیان رایج این کشور عبارتند از:کنفسیوس،بودایی،تائوئیسم،� �سلام و آیین ترس

اقوام ساکن چین، بر پایه رده‌بندی دولتی چین
آچانگ - بایی - بلانگ - بونان - بویئی - دائی - دائور - دئانگ - درونگ - دونگ - دونگ‌ژیانگ - اونک - گائوشان - گلائو - هان - هانی - هژن - هوئی - جینگپو - جینو - قزاق - گین - قرقیز - کره‌ای - لاهو - لهوبا - لی - لیسو - منچو - مائونان - میائو - مونپا - مغول - مولائو - ناخی - نو - اوروقن - پومی - چیانگ - روس - سالار - شه - شوئی - تاجیک - تاتار - تبتی - تو - توجیا - اویغور - ازبک - وا - ژیبه - یائو - یی - یوگور - ژوانگ - قومیت‌های تعریف‌نشده

رادیو بین المللی چین
راديو بين المللی چين سوم دسامبر سال ۱۹۴۱ تاسيس شد و هدف از تاسيس آن ارتقای درک و دوستی متقابل چين با مردم کشورهای ديگر جهان است.
اين راديو روزانه ۲۹۰ ساعت برنامه به ۴۳ زبان برای سراسر جهان پخش می کند که شامل اخبار،امور جاری و موضوعات سياسی،اقتصادی،فرهنگی و علمی و فنی است.

بخش فارسی
بخش فارسی راديو بين‌المللی چين در ۱۵ اکتبر سال ۱۹۵۷ ميلادی تاسيس شد. بخش فارسی راديو بين المللی چين همه روزه برنامه‌های خود را در سه نوبت به مدت يک ساعت و نيم برای شنوندگان فارسی زبان کشورهای ايران، افغانستان و تاجيکستان پخش می کند. این بخش هرروز به غير از مرور اخبار چين و جهان، برنامه‌های گوناگونی مانند حوادث بين‌المللی، حوادث چين، رويدادهای اقتصادی چين، اقليت‌های چين، برترين‌های چين، گردشگری در چين، جهان ورزش، صندوق پستی شنوندگان، دائرةالمعارف چين، حکايات و لطايف، جامعه و زندگی، موسيقی، آموزش زبان و فرهنگ چين دارد.
 

Sea Girl

متخصص بخش تاریخ
اطلاعات آخری در باره کشو چین

چین کشوری است آسیایی که با 779/560/9 کیلومتر مربع، سومین کشور جهان از حیث بزرگی محسوب می شود. این کشور همچنین با جمعیتی در حدود یک میلیارد و دویست میلیون نفر، پر جمعیت ترین کشور دنیا است. این کشور با کشورهای ز یادی همسایه است: روسیه، مغولستان، هند، نپال، بوتان، برمه، لائوس، ویتنام، پاکستان، افغانستان و کره شمالی.

93% مردم آن را نژاد هان، 3/1 نژاد شانگ، 8/0% را نژاد هوی و 6/4% را دیگر نژادهای تشکیل داده است.

بیشتر مردم چین بی دینند. و البته بسیاری از آنان تحت تعالیم بودا و کنفوسیوس قرار دارند. از شهرهای مهم آن بجز پکن که پایتخت آن است، می توان شانگهای، تین تین، چونگ کنگ و کانتون را نام برد.

چین از حیث تنوع خاک و زمین، کشوری غنی است و منابع زیرزمینی فراوانی دارد.
از نظر تاریخی نیز چین کشوری با قدمت طولانی محسوب شده و تمدن آن بسیار کهن است. قدیمی ترین حکومتی که از آن اطلاع داریم، حکومت خاندان شانگ است که در 1523 قبل از میلاد، تشکیل گردید.
در طول صدها سال چین وقایع مختلفی و حکومتهای فراوانی را به خود دید، آئین های بودایی و کنفوسیوسی در چین رواج یافتند و نتایج تمدنهاای دیگر نظیر هند و ایران و مصر به آن راه یافتند. مثلاً دیوار بزرگ چین که از بنا های اعجاب انگیز بشر است در نخستین دوره امپراتوری آن تأسیس گردید.

درسال 1279 میلادی، مغولها سرانجام مقاومت چین جنوبی را در هم شکستند و بدین ترتیب، برای اولین بار، سراسر چین تحت سلسله های خارجی در آمد.
از قرون پانزده و شانزده میلادی پای اروپائیها به چین باز شد و حتی آنها حکومتهایی هم در نقاط مختلف این کشور برپا کردند، در قرن بیستم و طی جنگ جهانی دوم، ژاپن قسمتهایی از چین یعنی منچوری را اشغال کرد.

سرانجام در سال 1949 ، چین تحت سلطه کمونیست ها استقلال کامل یافت و به کشوری مقتدر تبدیل شد .
 

Sea Girl

متخصص بخش تاریخ
سال221قبل از ميلاد اولين سلسله فئودالي چين تاسيس شد و " چين شي هوان "
بنيادگذار آن بود . " چين شي هوان " اولين امپراطور سلسله " چين " است و
نامش " اين جن " بوده است .

سال 246ق م " اين جن " 13ساله بر تخت پادشاهي کشور " چين " نشست . در
اوائل دوران حکمراني سلسله جنگجويان در چين کشورهاي مستقل زيادي وجود
داشتند و بين اين کشورها درگيري ها مکررا رخ مي داد . کشور "چين " واقع در
منطقه " شيان يان " و" شي آن" يکي ازکشورهاي نيرومند وقت بود
. " اين جن " پس از آنکه بزرگ شد ، شخصيت هاي با
فضيلت وبا درايت را به خدمت گرفته و امور نظامي را بسط و توسعه داد ه و
براي افزايش قدرت خود تلاش کرد . بيش از 10 سال کشور " چين " به جنگ
پرداخت و در نهايت چين يکپارچه شد . " اين جن" نيز عنوان " چين شي هوان "
را براي خود برگزيد.

يکپارچگي چين توسط کشور "چين " اهميت زيادي در تاريخ داشته است . " چين
شي هوان" سيستم تقسيم کشور به چند کشور کوچک زير فرمان يک امپراطور را
الغا کرد و سيستم تاسيس نواحي و شهرستان ها را اجرا نمود . کشور به
36منطقه تقسيم شد و در هر منطقه شهرستان ها داير گرديد . مقامات مرکزي و
منطقه اي توسط امپراطور منصوب شدند و نظام ارثي لغو شد . اين سيستم در
تاريخ بيش از دو هزار سال اجرا شد و نام بسياري از شهرستان هاي کنوني چين
در سلسله " چين " تعيين شد .

يکپارچگي خط و زبان نيز از جمله خدمات بزرگ سلسله چين بود . قبل از آن
کشورهاي مختلف خط و زبان خاص داشتند . گرچه اين خطوط سرچشمه يکسان داشته و
بين آنها تفاوت زيادي مشاهده نمي شد ، اما اين نيز مانعي براي نشر و
تبادلات فرهنگي بود . سلسله "چين " پس از وحدت کشور " شيائو جوان " خط
عمومي کشور را تعيين کرد و از آن به بعد هيروگليف چيني طبق مقررات توسعه
يافت . اين براي شکلگيري و نشر فرهنگ چين نقش حائز اهميت و بي سابقه اي
داشت .

به علاوه " چين شي هوان " همچنين اوزان و مقادير ، پول و قانون سراسر
کشور را وحدت بخشيد . اين اقدامات براي توسعه اقتصاد و تقويت جايگاه قدرت
مرکزي موثر بود .

" چين شي هوان " مرد کبيري در تاريخ چين محسوب مي شود ، اما ظلم و ستم
او نيز در تاريخ چين ثبت است . او پس از يکپارچگي چين براي جلوگيري از
تجاوز مليت هاي کوچ نشين شمالي با توسل به زور هزاران کارگر را براي ساحت
ديوار چين به خدمت گرفت . اين ديواردر غرب از ناحيه بياباني شروع مي شد و
در شرق به دريا مي رسيد و با وجود نيروي انساني و مادي و سطح فني وقت
افراد بيشماري در جريان احداث اين ديوار جان باختند . " چين شي هوان "
همچنين فرمان داد که کاخ مجلل " اي فان " و آرامگاه پرشکوه وي در منطقه "
لي سان " ساخته شود . امروز ديوار چين و اسب ها و سربازان سفالي چين شهر
"شي آن " از جمله معروف ترين ميراث فرهنگي جهان است . اما در دو هزار سال
پيش ، براي احداث آنها مردم رنج زياد بردند و انزجار شديدي از ظلم اين
امپراطور داشتند و در نهايت حکومت سلسله " چين " بعد از 15سال سرنگون شد .


مساله ديگري نيز موجب بدنامي "چين شي هوان " شد . او براي تقويت کنترل
انديشه در سال 213ق م فرمان داد تمامي کتاب هاي تاريخي کشورهاي ديگر بغير
از کشور " چين " ، کتاب هاي کلاسيک کونفوسيوس سوزانده و جمع آورندگان و
مبلغان اين کتاب ها کشته شوند . اين حادثه وحشتناک موجب شد که در عرصه
تحقيقات تاريخي اسرار لاينحل زيادي باقي بماند .

" چين شي هوان " چين را وحدت بخشيد و به دوران تجزيه درازمدت کشور
پايان داد ه و حکومت سلطنتي فئودالي چند مليتي را که ملت "هان " ملت اصلي
آن بود ،تاسيس کرد . از آن به بعد صفحه نويني در تاريخ چين گشوده شد .
 

Sea Girl

متخصص بخش تاریخ
کنفوسيوس بزرگترين متفکر دوره باستاني چين است ، به همين سبب هنگام اشاره به فرهنگ سنتي چين نميتوان اورا ناديده گرفت . در دهه 70قرن گذشته يک دانشمند امريکائي در رده بندي يک صد شخصيت نامدار که در تاريخ بشريت تاثيرات مهم و بزرگي داشته اند کنفوسيوس را بعد ازعيسي و ساکياموني ودونفرديگر در مقام پنجم قرار داد. اما براي چينيان تاثيرات کنفوسيوس بيشتر از ديگران است ، در واقع ميتوان گفت هر چيني تا اندازه اي متفاوت تحت تاثير کنفوسيوس قرارداشته است .
کنفوسيوس بنيادگذار تئوري "رو" چين است ، در بيش از 2000سال گذشته تاثيرات عقايد"رو" در چين نه تنها در زمينه هائي مانند سياست و فرهنگ بلکه درقول وفعل هر چيني جلوه يافته است . عده اي دانشمندان خارجي حتي انديشه " رو" را انديشه مذهبي چين تلقي ميکنند ، اما در حقيقت مکتب فکري " رو "يکي ازمکاتب فکري باستاني چين و نوعي انديشه فلسفه است نه مذهبي . عقايد" رو" در جامعه فئودالي بيش از 2000ساله انديشه ارتدکس دانسته شده و ازجايگاه والايي برخورداربوده است .
تئوري کنفوسيوس نه تنها در چين بلکه در برخي از کشورهاي آسيا تاثيرات عميقي دارد. در حال حاضر چينيها در سراسر جهان زندگي ميکنند و ميتوان گفت تاثيرات انديشه کنفوسيوس به چين و آسيا محدود نبوده است . کنفوسيوس در سال 551ق م متولد شد و در سال 479ق م در گذشت و زمان زندگي وي حدود 100سال پيشتر از زمان الستوده يوناني است . در تاريخ چين عصرزندگي کنفوسيوس دوران بهار و پائيز ناميده ميشود ، درآن زمان کشور پادشاهي- به انحطاط گرائيده و بسياري از کشورهاي کوچک ظهورکردند.
کنفوسيوس اهل کشور " رو " يعني استان سان دون امروزي است . کنفوسيوس در تمام عمرخود به مقامي بالادست نيافت. اما وي صاحب دانش عميق بود . در چين باستان آموزش در انحصار طبقه اشراف بود،اما کنفوسيوس نظام انحصاري اشراف را در هم شکست .
وي شاگرداني از طبقات مختلف را پذيرفت ، گفتني است حدود سه هزار نفر شاگرد وي بودند ، از ميان آنان چند تن همانند کنفوسيوس به دانشمنداني بزرگ تبديل شدند .
آنان انديشه کنفوسيوس را ادامه و توسعه دادند . چرا عقايد کنفوسيوس در عصر فئودالي همواره حکمفرما بود؟ پاسخ به اين سئوال چندان ساده نيست ، خلاصه کلام عقايد وي درباره درجه بندي جدي و رفرميسم سياسي وي با منافع طبقه حاکم منطبق و براي ثبات و توسعه اجتماعي وقت مساعد است .
در اوائل ظهور عقايد کنفوسيوس اين عقايد به انديشه اصلي مبدل نشد .تا قرن دوم قبل از ميلاد چين وقت کشوري نيرومند و يکپارچه به حساب آمد که تمام اختيارات در مرکز جمع شده بود . حاکمان پي بردند که تئوري کنفوسيوس براي حفظ ثبات جامعه فئودالي مناسب است ؛ لذا آنرا بعنوان انديشه ارتدکس کشور مشخص کردند.
کتاب موسوم به " سخنان" که حاوي افکار، سخنان ومطالب درباره کردار کنفوسيوس است دردوره باستاني همچون قران و کتاب مقدس مسيح مقدس بوده است ، در حقيقت ،"سخنان" کتابي با موضوع غني و زبانهاي جالب محسوب
ميشود و همه جا نور عقلانيت آن ميدرخشد .
در اين کتاب سخنان کنفوسيوس به زمينه هاي مختلف مانندتحصيل ، موسيقي ، گردشگري و دوستي مربوط است . موضوع تئوري کنفوسيوس بسيار فراوان است ، بسياري از موارد امروزه نيز ارزش زيادي دارد ، بسياري اقوال وي به ضرب المثالهاي مورد استفاده عموم مردم چين مبدل شده است .
 

Sea Girl

متخصص بخش تاریخ
معماری چین:
معماری چین نیز همانند سایر هنرهــــای آن از گستردگی و تنـوع فراوان برخوردار است، هر چند آثار معماری آنـــان گاه به علت استفاده از مصالح کم دوام از بین رفته اند، ولیکن آنچـــه از این آثار باقیمانده، گویای این حقیقت است که آثار چین در حد معماری های مصر و بین النهـــرین و ایران باستان است. به طور کلی معماری چین شامل معابد ( کنفوسیوسی، لائوتسه، بودایی ) پاگودا، قصر، دیوار بزرگ چین، خانه و دیرها، آرامگاه ها و معابد صخره ای (‌غارها ) است.

خانه چینی:
اولین سکونتگاههای چینی گودال هایی هستند که به صورت دایره ساخته شده اند و روی آن را با شاخ و برگ درختان پوشانده اند.
از نظر تزئینی نمونـــه های خانه گلی دوره هان کاملا شبیه سبک های موجــــود در چین است. مدخل اصلی در داخل توسط “ مانع ارواح ” ( دیواری در مقابل مدخل ) حفاظت می شود، به طوریکه حیاط از داخل خانه از نظر پنهــــان است. بر اساس عقاید چینی، شیاطین و ارواح پلید در خط مستقیم حرکت می کردند و این دیوارها در مقابل مدخل مانع ورود آنها به داخل خانه می شدند.
ساختمان معماری خانه امروز چین دقیقا به نمونه اولیه خویش در هزار سال پیش شباهت دارد. اجزای ضروری این ساختمانهــــا عبارتند از : یک تالار چهار گوشه زیر یک بــــام نوک تیز با قرنیزهای بر آمده، بر روی یک شبکه نگاهدارنده و ستونهــای چوبی، که دیوارها هیچ نقشی در نگاهـداری از سقف ندارند بلکه در حکم پرده ها و تیغه های جدا کننده می باشند. معماری چین در چهارچوب این فرمول محـدود، توجهش را بر نمای ساختمــان متمرکز می کند. کارایی ساختمان غالبا تابع تزئینات آن بود. جالب توجه است که در طی چند قرن جهت همه ساختمانها شمالی ـ جنـــوبی بوده است. در معابد یا منازل چینی بام بسیـار اهمیت دارد، جنس آن از آجر و کاشی است و اگر بر سریرهای سلطنتی سایه افکند زرد و گرنه سبز، ارغـــوانی، سرخ یا آبی است.

معابد چینی:
در معماری هر کشوری پرستشگاههــا از اهمیت و جایگاه خاصی برخوردارند. مجموعه معابد به جای مانده در کشور چین با توجه به تعدد و تنوع ادیان مورد قبول در آن بسیــار متنوع می باشند. که این معابد عبارتند از:

1- معابد بودایی: به این معابد راههــای طبیعی بسیار زیادی منتهی می شود، که معمولا بر سرازیر های پیچ در پیچ کشیده شده و با دروازه های آراسته ای بنام “ پای لوش “ مشخص گردیده است. بـرای رهانیدن شیطان در برخی مدخلهـا، پیکره های کراهت انگیزی گذاشته شده است. رواج آئین بودایی ظاهرا تغییر مهمی در طــرح معابد چینی بوجود نیاورد، چون معابد تائویی و بودایی را از روی یک نقشـه می ساختند که در واقع همـــــان نقشه خانه چینیان بود و آن را برای مقـــاصد مذهبی آماده می کردند. ترتیب حیاط سازی، با تالارهای مجـاور، شبیه خانه های مسکونی بود. تالارهای واقع در حیاطهای جلو اختصــاص به پرستش خدایان یا بودا داشت، در صـــورتی که نقاط مسکونی در پشت معبد محل اقامت راهبان بود.
عمده مصالح معابد بودایی چـوب و سنگ است. سقف شیـــروانی است و از پوشش سفـــالی یا چوبی ساخته شده است. در بیشتر معـــابد روی سقف بنایی به شکل کشتی قرار دارد که از نظــر هنر بودایی سمبلیک است و به طـــــور کلی سقف این بناها دارای تزئینات پر کــاری است. در معبد رنگ مسلط بر مجموعه بنا رنگ قرمز است.
معابد کنفوسیوسی : دلاویزترین معـــــابد چینی آنهایی است که در پکن به دین ملی و رسمـــی آن کشور اختصاص داده شده است. معبد کنفوسیوس دارای طاقهـــای باشکوهی است که با ظرافت بسیار کنــده کاری شده، ولی خود معبد بیشتر نمودار حالت فلسفی دارد تا هنــــری. به طور کلی ستونهـای معابد، چوبی و سنگی است و غالبا به صـــورت ستون پیکره ای از اژدها و سیمرغ که در روبروی مدخل معبد قرار داده شده است.

پاگودا :
از آثار برجسته و شاخص هنر معماری خاور دور بویژه چین پاگودا است. این بناهای چتری شکل. چند طبقه اند که تعداد طبقات آنهـا فرد است چون عدد زوج در نزد چینی ها نحس است. پاگودا از درون دارای پله های مارپیچی و گردان است. هر چتر به ایـــوان گردی ختم می شود که ماموران حکومتی در این ایوانها مسائل مملکتی را را بررسی می کردند، دومین کارکرد این بناهـــا جهت دعا و نیایش بوده و سوم پیشگویان چین در آن بخش طالع بینی می کردند و از طرفی جهت وزش باد را مشخص می نمود.
پاگودا نوعی از ساختمان سازی و معماری بودایی است که به نماد کشور چین تبدیل شده است، این بناها که بیشتر در روستـــاها برافراشته شده اند و جزء طبیعی آن نقاط به نظر می رسند و از استوپای هندی تقلید شده اند، با این تفاوت که چینیها به جـــای نقشه گرد، نقشه چهار، شش یا هشت ضلعی را ترجیح می دادند و طبقات را تا ارتفاع حداکثر 90متر روی یکدیگر می انباشتند.

دیوار چین:
مهمترین آثار چینی ها دیوار چین است که تا به امروز پا برجاست. این دیوار از شمال شرق چین به سمت شمال غرب امتـــداد دارد که طول آن 6400 کیلومتر و ارتفاع دیــوار 7 الی 5/7 متر است، عرض دیوار هم حدودا 5/7 متر است، به فاصلــه هر چند متر برجهای دیده بانی در دیوار بزرگ تعبیه گردیده است. دیوار دارای چهار دروازه بزرگ است، مصالح این دیوار از آجر و سنگ است، سازنده این دیوار “ شی هوانگ دی ” خاقــان “ بنیانگذار سلسله چین ” بود. این دیوار جهت حفاظت چین از هجـــوم اقوام بیابانگرد زرد پوست به نام “ هونها ” بوده است. این دیوار از قرن 4 ق.م به صورت دیوارهای بریده از چینه و گل وجود داشته است ولی در زمان امپراطوری شی هوانگ دی، این دیوارهای مجــزا به یکدیگر متصل شد و از مصالح سنگ و آجر در ان استفاده کرد.


سبک های معماری چینی ( شمالی و جنوبی ):
در ساختمانهای مذهبی اعم از پاگوداهـــا و معبدها می توان دو سبک مشخص معمـــاری چینی را مشاهده کرد. این دو سبک معمولا شمالی و جنوبی خوانده می شود.
تفاوت عمده میان این دو سبک عبارتنـــد از : انحنای شیب سقف و مقدار تزئینـات لبه بامها و پیش آمدگی آنهاست. در سبک جنوبی، سقف ها به اندازه ای انحنـا پیدا کرده اند که گوشه های آنها، مثل شاخ گاو به طرف بالا متمایل می شود.
سبک شمالی را غالبا سبک قصـــری می نامند، زیرا که بهتــرین نمونه های این نوع معماری را در عمارات با شکوه شهر ممنوع و آرامگاههای خاقان های سلسله های منگ و منچو می تــوان دید. در سبک قصــری، انحنای بام نرم است و به شیب و سقف چادر شبیه شده است، تزئینات نیز کمتر و محدودتر است. مجسمه فقط در گوشه های بامها دیده می شود.
شایان ذکر است که درباره معماری چین، کمتر سخنی گفته یا مطلبی نوشته شده است، شاید به این دلیل باشد که ساختمانهای انـــدکی از روزگاران گذشته بر جای مانده اند یا سبک معماری چین در سده های گذشته دستخـــوش تحولات چشمگیر نشده است، ساختمان در چین امروز دقیقــــا به نمونه اولیه خویش در هزار سال پیش شباهت دارد.
 

Sea Girl

متخصص بخش تاریخ
معبد آسمانی


معبد آسمانی بزرگ ترین و کامل ترینقربانگان باستانی در چین به حساب می آید. پادشاهان سلسله های مینگ و چینگ ( از سال 1368تا سال 1911) هر سال در این معبد مراسم پرشکوهی برای آسمان وبرکت محصولات فراوان بر پا کرده اند . شاه در چین فرزند آسمان نامیده میشده و با این هویت کشور را حکمفرمایی می کرده است . لذا برگزاری مراسمقربانی آسمان اختیار خاص شاه بوده است .

معبد آسمانی در جنوب شهر ممنوعه قرار دارد و مساحت آن 4 برابر شهر ممنوعه است . جنوبی ترین دیوار معبد آسمانی چهار گوشه ؛ نشانه زمین و شمال ترینضلع دیوار نیم دایره نشانه آسمان است . این طراحی از ایده باستانی چیندرباره آسمان گرد و زمین چهار گوشه سر چشمه گرفته است .معبد آسمانی به معبد داخلی و خارجی تقسیم می شود و دو دیوار گرد دوردور آن را فرا گرفتهاست . ساختمانهای اصلی در یک خط از جنوب تا شما معبد داخلی آرایش یافتهاست که شامل یوان چیو ؛ "خوان چون یو" و سالن" چی نیان" می باشد ." یوانچیو" یک سکوی سنگی دارای سه طبقه است ؛ قطعات سنگهای پله ای و نرده هاهمگی با عدد 9در9 نصب شده است . زایراعدد 9 نماد آسمان ها می باشد سکوی" یوان چیو" محل اصلی برای نیایش آسمانی است .

"خوان چون یو" سالن بزرگ دوار با ترکیبات چوبی است و از دیدنی های شگفت آور این قسمت ؛ شنیدن انعکاس صدای از دیوار سنگی است . اگر دو نفر جداگانهدر دو طرف دیوار شرقی و غربی بایستند و به طرف شمال چهره به دیوار صحبتکنند؛ امواج صدای آنان به وضوح و دایما به گوش طرف مقابل می رسد . گویییکدیگر تلفنی گفتگو می کنند . سالن "چی نیان" با شکوه ترین ساختمان معبدآسمانی است و ارتفاع آن 38متر و قطرآن 32ممیز 72متر است و بر پایه سنگیدوار قرار دارد . پادشاهان هر سال در این سالن مراسم برکت محصولات فراوان را برگزار می کردند.

سال 1998معبد آسمانی در فهرست میراث جهانی به ثبت رسید . کمیته میراثجهانی معبد آسمانی را این طور معرفی کرده است که معبد آسمانی بعنوان بزرگترین مجمع ساختمان های باستانی چین برای برگزاری مراسم قربانی با طراحی وترکیب ؛ تزیینات ساختمانی بی نظیر و زیبا از شهرت جهانی برخوردار است ،معبد آسمانی نه تنها در تاریخ معماری چین دارای جایگاه مهمی است بلکهمیراث گرانبهای هنری معماری جهان محسوب می شود


ديوار بزرگ چين با تلفظ چانگ چـِنگبه طول ۶۷۰۰ کيلومتر از ميان صحراها، چمنزارها، کوه‌ها و فلات‌ها، از غرب تا شرق کشور چين عبور کرده است.
اين ديوار در حدود ۲۷۰۰ سال پيش ساخته شده است که هم اکنون بخش‌هايي از آن در حال ويراني است يا به کلي ناپديد شده است. ديوار چين تنها ساخته بشر است که اگر از جو زمين خارج شويم، مي‌توانيم آنرا ببينيم.


نحوه ساخته شدن این دیوار بسیار جالب است. در ساختن این دیوار، از مصالح و نیروهای انسانی بیشماری از جمله سربازان، زندانیان و مردم بومی استفاده شده است. اما یکی از نکات جالب توجه که در ساخت این دیوار وجود دارد، استفاده از آرد برنج در ساختار آجرهای آن است. به این شکل که معماران و طراحان دیوار چین برای آنکه به آجرهای دیوار استحکام بیشتری ببخشند، به ترکیبات سازنده آن، آرد برنج نیز افزودند تا دوام و قدرت دیوار را افزایش دهند.

زیباترین و درعین حال غم انگیزترین افسانه‌ای که در اینباره نقل شده است، درباره فروریختن بخشی از دیوار به خاطر "منگ چیانگنو" است. وی پس از کشته شدن شوهرش در حین ساخت این دیوار، در غم او بسیار گریست و پس از آن سرگذشت تلخ و غم انگیزی پیدا کرد. این داستان در کتاب‌ها و ترانه‌های عامیانه و اپراهای قدیمی نقل شده است و در میان مردم چین، بسیار مشهور است
 

Sea Girl

متخصص بخش تاریخ
شهر ممنوعه پکن

شهر ممنوعه یکی از بزرگترین عمارتهایمعماری جهان محسوب می شود و در آن شش قصر بزرگ چند سالن مراسم و تعدادبسیاری مجسمه وجود دارد .
برای بازدید از این مجموعه حداقل نصف روز لازماست و هر روز بین ساعت 8:30 تا 16:30 می توانید برای بازدید مراجعه کنید. موزه گنجینه سلطنتی هم در یکی از عمارت ها وقع است که ساعت 15:00 تعطیل میشود.


این شهر در سال 1406 ساخته شد و ساخت آن 14 سال طول کشید و مساحت آن720 هزار متر مربع و دارای بیش از 9000 اتاق با مساحت کل معماری درحدود150 هزار متر مربع است و در جهان بزرگترین و کاملترین مجموعه معماریچوبی باستانی محسوب می شوددر جنوب آن دو میدان بزرگ وجوددارد و در درون آن حیاطها و قصر های بلندی ساخته گردیده است.

قصر " تای خه " یکی از سه قصر بزرگ است .این قصر بر روی سکویسنگی مرمری سفید به بلندای دو متر ساخته شده و بلندای قصر بیش از 35 متر وعرض آن 63 متر است وپرعظمت ترین و بزرگترین قصر چوبی چین به شمار می آیدقصر "تای خه " قصر طلایی نامیده می شود
 

Sea Girl

متخصص بخش تاریخ
نفوذ فرهنگ ايراني در چين

به نوشته كرونيكل رويدادهاي تاريخي، بسط فرهنگ ايراني در چين سبب شده بود كه تا اكتبر سال 50 پيش از ميلاد (مهرماه 2059 سال پيش) تقريبا در همه چين واژه ايراني «ساتراپ (نگهبان و پاسدار شهرستان و ايالت)» را براي سران ایالتها بكار برند. مناسبات دیپلماتیک ایران و چین (داشتن سفیر دائم و مستقر در پایتخت) که در پامیر (تاجیکستان امروز) و مناطق شمالی آن با ایران همسایه بود از سال 213 پیش از میلاد (دو هزار و 222 سال پیش ـ زمان پادشاهی تیرداد یکم) برقرار شده بود. شمار اعضای سفارت ایران در چین در سال 516 میلادی (زمان سلطنت «وودی» در چین و قباد ساسانی در ایران) 90 تن ازجمله یک موبد (روحانی زرتشتی) بود و سفارتخانه ایران در چین، گارد ایرانی داشت. آئین مانوی نیز از اواسط دوران ساسانیان در غرب چین وسیعا رواج یافته و در دوران اشکانیان و ساسانیان، حجم مبادلات بازرگانی دو کشور همسایه چشمگیربود. به دلیل همین دوستی بود که پیروز (فیروز) پسر یزدگرد سوم برای گرفتن کمک نظامی به چین رفته بود و متعاقب سقوط دولت ساسانی، هزاران ایرانی از طبقه اول جامعه به چین مهاجرت کردند و چند برابر این عده، به هندوستان.
مي دانيم كه واژه «چين» را ايرانيان از نام دودمان پادشاهان «كين = شين» حاكمان آن كشور در عهد قديم ساختند و اين واژه از ايران به اروپا انتقال يافت و جهاني شده است. حال آن كه چيني ها كشورشان را با واژه ديگري خطاب مي كنند.

 

Sea Girl

متخصص بخش تاریخ
کشف قبرستاني باستاني در چين

قبرستاني بزرگ همراه با اشيا و ظروفي سفالي و بقايايي از خانه‌هاي ويران‌شده در شمال استان شانکسي چين کشف شد.

به گزارش ميراث آريا ،‌ محققان مرکز پژوهش‌هاي ديرينه‌شناسي موزه ملي چين، که کاوش‌هاي باستان‌شناسي در اين منطقه را برعهده دارند معتقدند، اين قبرستان باستاني ويژگي‌هاي منحصر به فردي دارد که از آن جمله دفن افراد بزرگسال و نونهال به صورت مشترک در آن بوده است.

به عقيده باستان‌شناسان، اين اکتشاف تا حدودي غير عادي، الگوهاي تازه‌اي از رفتارهاي اجتماعي، نحوه برگزاري مراسم تدفين و حتي ميزان توسعه شهري و فرهنگي منطقه را در اختيار آن‌ها قرار خواهد داد.

کارشناسان معتقدند، بررسي‌هاي بيشتر در اين محوطه، اسرار تازه‌اي از ساکنان تمدن‌هاي پيشين چين را در اختيار آن‌ها قرار داده و فصلي نو در تاريخ کهن اين سرزمين را به وجود خواهد آورد.

شهر «ژوژيانگژو» ، محل کشف اين قبرستان از جمله مناطق باستاني چين است که کاوش‌هاي باستان‌شناسي در آن از دهه 50 تاکنون صورت مي‌گيرد. قدمت تاريخي اين شهر به عصر حجر بازمي‌گردد.
 

Sea Girl

متخصص بخش تاریخ
معماری سلسله "تان "


سلسله امپراتوری "تان" سالهای 907- 618 میلادی دوران اوج پیشرفت اقتصادی و فرهنگی جامعه فئودالیستی چین میباشد و شکوه و عظمت، منظم و روشن بودن ،سادگی و وضوح رنگها از خصوصیات سبک معماری این عصر بشمار میرود.در این سلسله برنامه ریزی کامل مجتمع ساختمانها هر روز تکامل یافت . در شهر "چان آن " پایتخت سلسله " تان " یعنی شی آن امروزه و پایتخت شرقی آن " لویان "قصرها ،باغستانها و
مقرهای ادارات زیادی با ترکیب بندی منظم و استانداری معقول معماری ساخته شد. شهر "جان ان "در زمان خود بزرگترین شهر جهان بشمار میرفت ،با طراحی بسیار دقیق ساخته شده بود. قصر "دا مین گون" قصر های امپراتوری در این شهر از عظمت و شکومندی فو ق العاده ای برخوردار بود و مقیاس اثر باقی مانده اش معادل بیش از 3 برابر مساحت کل شهر ممتوعه یعنی کاخهای باستانی سلسله های "مین " و " چینگ " میباشد .
ساختمانهای چوبی سلسله "تان " هنر معماری با مدل ترکیب بندی را به وحدت رساند و تمامی بخشهای ترکیب دهنده ساختمانی منجمله ستونها ، تیرهای سقف و "دو گون " (نوعی ترکیب مخصوص معماری چین بشکل کمان که از چوب ساخته شده و در وسط ستون و تیر عرضی قرار دارد و نقش آن تحمل بار است ) تلفیق مکمل قدرت و زیبائی را مجسم میکند .کاخ عظیم معبد" فو گوان " در کوهستان "او تای " استان " شان سی " نمونه معماری سلسله " تان " بشمار میرود .



بعلاوه، معماری سنگی وآجری این سلسله نیزپیشرفتهایی حاصل کرد . بیشتر برجهای بودا با سنگ وآجر ساخته میشدمثلا برجهای باقی مانده سلسله" تان " ازقبیلبرجهای "دایانتا " و" سیائویانتا" درشهر "سی آنوبرج "جیانسیو " درشهر" دالی "همه ساختمانهای آجری وسنگی هستند.


 

Sea Girl

متخصص بخش تاریخ
معماری سلسله سون

سلسله سون سالهای 1279- 960 سلسله زوال سیاسی و نظامی در چین باستان بود . ولی در این دوران ، اقتصادصنایع دستی و تجارت به پیشرفت نائل آمده و علوم و فنون شاهد توسعه بود و ظرافت و خوش ترکیبی و توجه به تزئینات از خصوصیات معماری این دوران بود .
درشهرهای این سلسله ترکیب خیابانها منظم شده و مغازه ها معمولا رو به خیابانها دایر میگردید و تاسیسات آتش نشانی ، حمل و نقل و راه و ترافیک ، مغازه ها و پلها پیشرفت نوینی حاصل کرد و پایتخت این سلسله - شهر " کای فون " امروزه- سیمای یک شهر تجاری را از خود نشان می داد . در این مرحله ، با افزایش لایه های فضائی سمت عرضی بناهای اصلی برجسته میشد و تعمیر و تزئین و رنگ ساختمانها توسعه یافته بود . قصر های اصلی معبد "جین تسه " شهر تای یوان استان شانسی از ساختمانهای نمونه سلسله امپراتوری "سون" محسوب میشود.
سطح بناهای سنگی و آجری در این سلسله پیوسته ارتقا یافت و اینگونه ساختمانها را عمدتاً برجهای بودا و پلها تشکیل میداد . برج معبد "لین این " شهر "هان جو" استان "جیه جیان "، برج "فان تای" شهر "کای فون " استان "حه نان " و پل "یون تون "شهرستان "جیائوسیان " در استان "حه بی " از نمونه های معماری با سمگ و آجر در سلسله "سون " میباشد.
 

Sea Girl

متخصص بخش تاریخ
چین در سلسله "یوان " الهای1368-1206 میلادی یک کشور امپراتوری نظامی با سرزمین پهناوربود که توسط حکمرانان مغول ایجاد گردید.در این دوران اقتصاد و فرهنگ چین بتدریج و آهسته پیشرفت نمود و معماری نیز در حالت رکود و اکثر ساختمانها ساده و غیر هندمندانه بود.
شهر "دا دو " پایتخت سلسله "یوان " واقع در شمال بیجنگ مقیاس عظیمی داشت که معادل مقیاس بیجینگ سلسله های "مین " و "چینیگ " امروز بود . کوه "وان تسوی" واقع در کرانه دریاچه "تای ایه "سلسله یوان که تا کنون باقی مانده و امروز جزیره "چون دای "در پارک "بی های " است ، از مناظر قشنگ آن دروان میباشد.


ازآنجاکه حکمرانان سلسله "یوان " دینداربوده وبویژه پیرو دین بودای تبتی بودند،لذا ساختمانهای مذهبی دراین دوران بسیارشکوفا شد. مثلاً: برج سفید معبد "میائواینسی " د ربیجینگی کبرجلامائی است که بدست استاد اننپالی طراحی وساخته شد .
 

Sea Girl

متخصص بخش تاریخ
از سلسله "مین " ( سالهای 1644-1368میلادی ) چین وارد دوران پایانی جامعه فودالیستی گردید. اشکال معماری در این دوران معمولا از سلسله "سون " به ارث برده و تغییرات زیادی نداشت. اما در زمینه طراحی و نقشه کشی با عظیمت و ابهت اثر ، آثار موجود از دوران دیگر کاملا متمایز بود .
طراحی شهر و معماری کاخها ی این دوران مورد استفاده نسلهای بعدی قرار میگرفت و بیجینگ پایتخت و نانکن بزرگترین شهر باستانی موجود چین مدیون طراحی و بهربرداری سلسله "مین " است . افزون بر این ، قصرهای امپراتوری سلسله "چینگ " نیز بر پایه کاخهای سلسله "مین " توسعه و تکامل یافته بود . در این دوران بیجینگ پایتخت چین بر اساس وضع موجود تجدید ساختمان شد و به سه بخش یعنی شهر بیرونی ، درونی و امپراتوری تقسیم گردیده بود .
سلسله "مین " با نیروی زیادی به ساخت "دیوار بزرگ " چین دفاعی روی آورد . دیوارها وقلاع وگذرگاه ها و بسیاری قسمتهای مهم این دیوار بزرگ با آجر و استادی احداث شده بود. دیوار بزرگ در سلسله "مین " از کرانه رود "یا لو زیان " در شرق شروع شده و تا گذرگاه " زیا یو گوان " در استان "کان سو" امتداد یافت . طول این دیوار بزرگ 5660کیلومتر است .

درطولایندیوار، گذرگاههای معروفمانند " شانهای گوان " و "زیایوگوان "آثارعالی باسبکمنحصربفرددرهنرمعماری چینمشاهدهمیشود . درضمنقسمتهای "بادالین " و " سی ماتای " ازایندیوارکه درنزدیکی بیچینگ واقع است، حائزارزشعالی هنری میباشد .

در این دوران ،طرز و سبک تعمیر و تزئین ( دکور) ،تصویر رنگی و ترئینات ساختمانهای رسمی بتدریج معین شده و در زمینه دکور ( تعمیر و تزئین )و اشیای تزئینی نیز آثار زیادی که با مصالح گوناگون مانند سنگ و آجر ، شیشه و الوار سفت تهیه شده بود ، ساخته شده بود و استفاده از آجر برای ساخت دیوار خانه های مسکونی متداول گشت.

در سلسله "مین " ترکیب بندی مجموعه ساختمان ها پخته تر شد . قبرستان "مین سیائو لین " ار نانکن مقبره های : شی سان لین " در بیجینگ نمونه برجسته از استفاده ماهرانه ازشرایط جغرافیائی و محیطی در معماری بشمار میرود.
 
بالا