• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

تجزیه و تحلیل وضعیت جوی در سال زراعی 93-94 /فصل اول( مهر- آبان-آذر)

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
درود دوستان عزیز

در هفته دوم آذر ماه ( 7 الی 14 آذر) بارشهای بسیار شدید و دم اسبی در انتظار استان های واقع در نیمه جنوبی کشور از جمله خوزستان- ایلام-بوشهر-پارس-چهارمحال و بختیاری- کهکیلویه و بویر احمد -لرستان- هرمزگان-سیستان و بلوچستان خواهد بود.:گل:
 

aliasgar57

کاربر ويژه
با سلام خدمت همه دوستان :گل:

[h=3]تهران - ایرنا - سایت خبر آنلاین می نویسد : چند سالی است که خشکسالی و تبعات آن روی زشنش را به ما نشان داده است اما خوب است بدانیم که این یک مشکل جهانی است
81386419-6076534.jpg
گرما و خشکسالی بیش از آن که به عملکرد بد ما انسانها ربط داشته باشد به تغییرات کیهانی بستگی دارد اما عملکرد انسان در ایجاد گازهای گلخانه ای و عواملی که باعث گرمایش زمین می شود هم موثرند به تازگیآژانس فضانوردی آمریکا (ناسا) اعلام کرد ه که پیش بینی می شود تابستان آینده، کره زمین شاهد گرمای بسیار شدید خواهد بود.

به گزارش ریا نیووستی، ناسا در پیش بینی خود، به نتایج هواشناسی ها از سال 1880 تا کنون و شکست رکود گرمای هوا در سال های 1995، 1997، 1998، 2005 و 2010 استناد کرده است.

جدول زیر تغییرات دمایی نسبت به میانگین را در این سالها نشان می دهد؛

ردیف سال افزایش دما ازدمای عادی(سانتیگراد)

1 2010 0.66

2 2005 0.65

3 1998 0.63

4 2013 0.62

5 2003 0.62

6 2002 0.61

7 2006 0.60

8 2009 0.59

9 2007 0.59

10 2004 0.57

این روند در سال جاری و سال آینده نیز ادامه خواهد داشت.

شایان ذکر است که سپتامبر گذشته، میانگین دمای هوا به 15.7 درجه سانتیگراد رسید که رکوردی در 135 سال گذشته به شمار می آید. اما میانگین دمای هوای کره زمین در 9 ماه گذشته، به 14.7 درجه سانتیگراد رسید.

کارشناسان ناسا می گویند که تابستان گذشته گرمترین تابستان از سال 1998 تا کنون بود و تابستان آینده، شاهد موج گرمایی شدیدتر خواهد بود که باعث خشکسالی شدید در برخی مناطق زمین و گرمای بی سابقه خواهد شد.

پیش از ایند انشمندان آلمانی اعلام کرده بودند سال 2014 میلادی گرم ترین و خشک ترین سال در تاریخ خواهد بود.

دانشمندان هواشناسی دانشگاه گیسن در آلمان گفته بودندبه احتمال 75 درصد تابستان سال 2014 گرم ترین تابستان در طول تاریخ خواهد بود. همچنین امسال آتش سوزی های بسیار و خشکسالی وسیعی در سراسر کره زمین رخ خواهد داد.

به گفته محققان، احتمال وقوع پدیده ال نینو (El Niño) در سال 2014 بسیار زیاد است و در نتیجه این پدیده سیل های زیادی در کشورهای پرو و اکوادور رخ خواهد داد و کشورهای اندونزی و استرالیا نیز با هجوم هوای خشک مواجه خواهند شد.

پدیده ال نینو زمانی اتفاق می افتد که آب های گرم مدفون شده در اقیانوس آرام تا سطح اقیانوس بالا بیایند و در طول خط استوا به سمت آمریکا پخش شوند. در اثر این رویداد، در نواحی اطراف پرو و اکوادور به مدت 9 ماه یا بیشتر باران خواهد بارید و این مناطق شاهد سیلاب خواهند بود و دی سوی دیگر، یعنی اندونزی و استرالیا خشکسالی و آتش سوزی در صدر اخبار خواهد نشست. این بخشی از چرخه ویرانگر اقلیمی به نام نوسان جنوبی ال نینو است.

چنان که مشاهده می شود علاوه بر ایران بسیاری از کشورهای جهان از جمله کشورهای اروپایی با پدیده گرمتر بودن از حد نرمال مواجه بوده اند که در سال های آینده نیز این روند به گفته دانشمندان ادامه خواهد داشت. با این تفاوت که کشور ما از لحاظ اقلیمی در منطقه گرم و خشک قرار دارد و این تغییرات در کشورهایی مثل ایران تبعات وسیع تری خواهد داشت.

منبع/ خبر آنلاین
 

aliasgar57

کاربر ويژه
به گزارشhttp://www.yjc.ir/fa/services/6 از سازمان هواشناسی کشور، طی دو روز آينده برای مناطق شمال غرب و غرب، افزایش ابر و در ارتفاعات بارش خفیف و پراکنده پیش بینی می‌شود و در سایر نقاط کشور جوی آرام و نسبتا پايدار پیش بینی می‌شود كه پيامد آن افزايش آلاينده‌های جوی و كاهش كيفيت هوا در شهرهای صنعتی و پرجمعيت خواهد بود.

براساس این گزارش، از فردا شب با ورود یک سامانه بارشی از شمال غرب و غرب کشور، افزایش ابر و بارش در این مناطق آغاز خواهد شد و همچنین این سامانه در روز دوشنبه نیمه غربی کشور را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد.

2741254_713.jpg


گفتنی است، امروز سردترین مرکز استان تا کنون شهرکرد با کمینه دمای 6- درجه و همدان با کمینه دمایی 4- درجه و کرمان و بیرجند با کمینه دمایی 3- درجه و گرم‌ترین مرکز استان بندرعباس با بیشینه دمایی 33 درجه گزارش شده است.

شایان ذکر است، آسمان تهران امروز و فردا، کمی ابری در پاره‌ای نقاط غبار محلی و روز دوشنبه، کمی ابری تا نیمه ابری و احتمال بارش پراکنده و شهر تهران امروز، غبارآلود پیش بینی می‌شود و استان تهران در بیشینه دمای خود به 16 درجه بالای صفر و در کمترین حالت به 6 درجه بالای صفر خواهد رسید و همچنین دمای شهر تهران در حال حاضر 14 درجه بالای صفر است.
نام استان​
بیشینه دما​
کمینه دما​
نام استان​
بیشینه دما​
کمینه دما​
آذربایجان شرقی​
14​
3​
فارس​
20​
آذربایجان غربی​
13​
1​
قزوین​
16​
3​
اردبیل​
17​
7​
قم​
18​
اصفهان​
18​
2-​
کردستان​
19​
2​
البرز​
16​
6​
کرمان​
20​
3-​
ایلام​
23​
8​
کرمانشاه​
21​
5​
بوشهر​
30​
20​
کهکیلویه و بویراحمد​
18​
1-​
تهران​
16​
6​
گلستان​
21​
4​
چهارمحال و بختیاری​
18​
6-​
گیلان​
18​
7​
خراسان جنوبی​
18​
3-​
لرستان​
21​
2​
خراسان رضوی​
17​
2​
مازندران​
19​
7​
خراسان شمالی​
19​
1-​
مرکزی​
16​
1​
خوزستان​
29​
11​
هرمزگان​
33​
13​
زنجان​
17​
2​
همدان​
15​
4-​
سمنان​
17​
5​
یزد​
21​
2​
سیستان و بلوچستان​
21​
2-​

 

aliasgar57

کاربر ويژه
رئیس هواشناسی: امسال، آبسالی داریم

به گزارش بنکر (Banker)، داود پرهیزکار با اشاره به بررسی نقشه‌های هواشناسی گفت: پیش‌بینی این سازمان نشان می‌دهد که تا پایان فروردین‌ماه سال آینده میزان بارش باران در بیشتر نقاط کشور در حد نرمال است.
او با اشاره به اینکه بر این اساس بارش در کشور بیشتر از سال زراعی قبل پیش بینی می شود گفت: میزان بارش در برخی دیگر از استان های کشور بالاتر از حد نرمال آن خواهد بود.
معاون وزیر راه و شهرسازی بابیان اینکه ازنظر هواشناسی برای سال زراعی جاری وضعیت مناسبی پیش‌بینی می‌شود، عنوان کرد: ازنظر هواشناسی برای سال زراعی جاری سال خشک‌سالی را نخواهیم داشت.
پرهیزکار با اشاره به میزان بارش های کشور از ابندای سال آبی امسال تاکنون گفت: وضعیت و میزان بارش در کشور تاکنون با پیش‌بینی‌ های انجام‌شده مطابقت داشته است و امیدواریم این روند تا پایان سال ادامه یابد.
او با اشاره به اینکه تاکنون وضعیت بارشی در کشور روندی مناسب را داشته ، گفت: سال زراعی جاری در بسیاری از استان‌های کشور سال خوبی ازلحاظ بارشی خواهد بود.
رئیس سازمان هواشناسی کشور با اشاره به راه‌اندازی سامانه تهک در استان‌های کشور گفت: راه‌اندازی این سامانه و ارائه گزارش به‌موقع به متصدیان بخش کشاورزی می‌تواند به کشاورزان کشور در کاهش خسارت‌های احتمالی جوی کمک‌کند
 

aliasgar57

کاربر ويژه
مديرپروژه موتورهاي برقي و حمل و نقل هيبريد:

[h=2]ثبت نام« بي باک» از هفته آينده آغاز مي شود

MiddlePlus.gif

خبرگزاري آريا- موتورسيکلت هاي برقي که از نوع وسايل نقليه پاک به شمار مي‌روند سرانجام به تهران رسيدند. شرکت کنترل کيفيت هواي تهران از آغاز ثبت نام متقاضيان خريد اين موتورها از هفته آينده خبر داده است.
به گزارش خبرگزاري آريا،حسين افشين مديرپروژه موتورهاي برقي و حمل و نقل هيبريد از آغاز ثبت نام براي اولين سري موتورسيکلت هاي برقي در تهران خبر داد و گفت: بررسي انواع موتورسيکلت هاي برقي در شرکت به پايان رسيده است. اين موتورها به اصطلاح موتورهاي بي باک هستند. بسياري از موتورهايي که براي بررسي آمده بودند استانداردهاي لازم را نداشتند. ما سخت‌گيرانه نگاه کرديم چرا که معتقديم تکنولوژي که براي اولين بار قرار است وارد کشور شود، بايد موفق باشد و اينطور نباشد که موتور برقي وارد تهران شود و بعد همه بگويند اين مشکلات را دارد و شما نمي دانستيد بنابراين موتورهايي که تاييديه گرفتند کيفيت بالايي دارند.
حسين افشين ادامه داد: تا امروز شش نوع موتورسيکلت را تاييد کرده ايم. 20 نوع موتور به ما معرفي شده بود که در نهايت پس از بررسي ها 6 نوع آنها که متعلق به 4 شرکت است تاييديه گرفته اند و در تست ها موفق بوده اند. 5 شرکت ديگر هم هستند که تاييديه مشروط به آنها داده شده و قرار است اشکالاتي که داشته اند را رفع کنند و دوباره از آنها تست بگيريم تا بتوانند محصولاتشان را به مردم عرضه کنند.
به گفته افشين موتورهايي که وارد ايران شده اند، موتورهاي با کيفيتي هستند و به همين دليل است که قيمت نهايي آنها از قيمت موتورهاي بنزيني بيشتر است. قيمت اين موتورسيکلت ها بين 7 تا 11 ميليون برآورد شده است.
او ادامه داد: شهرداري تهران تا سقف 80 درصد تسهيلات براي خريد موتورهاي برقي را به صورت وام صفر درصد بهره به خريداران ارائه مي‌کند.
به گفته وي بانک شهر به عنوان بانک عاملي در نظر گرفته شده که اين تسهيلات را در اختيار متقاضيان قرار مي دهد. به گفته او شرکت هايي که مجوزهاي لازم و تاييديه شرکت کنترل کيفيت هوا را داشته باشند از هفته آينده اسامي آنها روي سايت بانک شهر قرار مي گيرد و سازمان ها و افراد مي توانند براي استفاده از اين تسهيلات و خريد اين موتورها اقدام کنند
 

برفی

کاربر ويژه
درود دوستان عزیز

در هفته دوم آذر ماه ( 7 الی 14 آذر) بارشهای بسیار شدید و دم اسبی در انتظار استان های واقع در نیمه جنوبی کشور از جمله خوزستان- ایلام-بوشهر-پارس-چهارمحال و بختیاری- کهکیلویه و بویر احمد -لرستان- هرمزگان-سیستان و بلوچستان خواهد بود.:گل:
سلام امیر محسن وضعیت اصفهان چه جوریه
 

abtinT

کاربر ويژه
مجموع بارش ایران تا 45 روز آینده

98de21b51f79ad1ee04f6188a2ba6196.jpg


چند وقت پیش از تاثیر شاخص های
caspian sea- central africa در میزان بارندگی صحبت کردی . می خواستم بدونم مخففاین دو شاخص چیه( مثل
North Atlantic Oscillation که مخفف NAO میشه )
وسایتی که هیستوری این دو رو بزنه هست ؟
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
چند وقت پیش از تاثیر شاخص های
caspian sea- central africa در میزان بارندگی صحبت کردی . می خواستم بدونم مخففاین دو شاخص چیه( مثل
North Atlantic Oscillation که مخفف NAO میشه )
وسایتی که هیستوری این دو رو بزنه هست ؟

مخففش میشه :
Central African-Caspian Oscillation. (Caco)
راستش من از امریکایی ها پرسیدم ولی زیاد نتونستم ازشون در این خصوص اطلاعات بگیرم ولی مقالات کاملی در اینخصوص وجود داره که با سرچ میتونید بهشون دسترسی پیدا کنید.
 
آخرین ویرایش:

DR WHO

کاربر ويژه
تقويم بارندگي و آب و هواي كازرون قديم
علي اكبر فرشته حكمت
اگرچه هنوز برخي آدم­هاي قديم پيدا مي­شوند كه در روزها و فصل­هايي از سال منتظر تغيير هوا و ابري شدن آسمان و بارش باران هستند اما قُدماي كازرون ما، همگي براساس تجربيات و باورهاي آزموده شده اي در ايام سال، تقويمي داشتند كه مطابق آن بارندگي ها و تغييرات آب و هوايي و وزش بادهاي موسمي را پيش بيني مي كردند و انتظار مي كشيدند. البته افراد فرهيخته اي هم بودند كه باورهاي هواشناسي مرسوم را بعضا با ديدگاه هاي علمي روز و تجربه هاي منطقي خود ارزيابي مي كرده اند يعني آن تجربيات و باورها، ناشي از برداشت هاي غلط ذهني و خرافي نبوده است. اين را بايد تذكر داد كه نام برخي ايام را از صُوَر فلكي تقويم هاي قديم برداشت مي كرده اند. برخلاف زمان حال، مردم قديم، خود را با طبيعت عجين مي دانستند و شايد يكي از علل بي توجهي نسل حاضر نسبت به عوامل تخريب كننده ي زيستگاه ها همين دوري از طبيعت باشد. اگرچه بشر ديروز با ابزار ساده اي سروكار داشت و با آن ها نيازهاي خود را از محيط طبيعي برطرف مي كرد اما امروز انسان ها با ابزارهاي گسترده و پيچيده اي از قعر زمين و دورترين نقاط، مايحتاج خود را تامين مي كنند و به ندرت متوجه مي شوند كه شديدا به اين طبيعت وابسته اند و اگر قحط سالي و عُسرتي پيش آيد كمي مُتنبه گرديده و بعد از گشايش آسمان مجددا غافل مي شوند.
متقدمين، متناسب با حرفه و شغل خود از تقويم هوا استفاده مي كردند. كشاورزان برحسب فصول كاشت و داشت و برداشت، دامداران برحسب ييلاق و قشلاق و پشم چيني و باروَر كردن احشام و دام ها، باغداران، كوزه گران، تُجار و بازرگانان براي سير و سياحت، صنعت گران، رنگرزان و... هر يك به نوعي به تقويم آب و هوا نياز داشتند. همان گونه كه امروز به طور لحظه اي پيش بيني آب و هوا براي همه ي اقشار اهميت دارد؛ اگرچه ممكن است موضوعيت نداشته باشد.

قابل ذكر است كه در يك سال زراعي معمولي و بدون خشكسالي، بارندگي طبق تقويم هاي مرسوم گذشته ايجاد مي شد اما در يك سال، بيش از حد انتظار باران مي باريد و قطعا در ايام خشكسالي بخش هايي از تقويم بدون بارندگي سپري مي گشت. اين جمله در قديم مصطلح بود كه مي گفتند: «ما الان در خونه ي بارون قرار داريم (يعني طبق تقويم بايد باران ببارد) »

باري، مردم قديم به ترتيب زير انتظار بارندگي داشتند:

- باران عيدي: روز اول بهار باراني مي باريد (و مي بارد) كه به باران عيدي معروف بود و در صورت بارش نويد عيدي دادن به مردم مي داد.

- باران شش يك: بارندگي در ششمين روز از بهار

- باران دوازده يك: بارندگي دوازدهمين روز از فروردين

- باران هجده يك، بيست و شش يك، سي و شش يك

- باران چهل پسين ك: يكي از تعابيرش اين است كه از چهلمين روز بهار، بعدازظهرها هوا باراني مي شود و باران مي بارد. تعبير ديگرش آن است كه از ابتداي بهار تا چهل روز مستمرا بعدازظهرها هوا باراني است. شايد نام بردن از عدد چهل نوعي اغراق بوده باشد كه غرض از آن تكرار زياد بارندگي بوده است.

- باران ميزان: بارندگي برج اول (قسمت اول) فصل پاييز را مي گفتند.

- باران عقرب: باران برج دوم فصل پاييز را مي ناميدند.

- باران قوس: بارندگي برج سوم پاييز را توصيف مي كردند كه طولاني بودن روزهاي بارندگي (باران هفت روز و هفت شب) و ميزان حجم نزولات در اين ايام زبانزد بود. لذا مردم قديم در اين خصوص ضرب المثلي داشتند كه مي گفتند: «قوس، بخور و بخوس!» يعني در اين ايام پرباراني كه هيچ كاري نمي توان انجام داد بايد فقط خورد و خوابيد!

- باران جَدي: باران اول فصل زمستان

- باران دَلْو: باران برج دوم زمستان. قدما معتقد بودند كه باران اين ايام آن قدر زياد و متراكم (اصطلاحا دم اسبي) است كه انگار آب از دَلْو (دول) ريزش مي كند!

- باران حوت (ماهي): باران برج سوم زمستان. متقدمين بر اين باور بودند كه در برج حوت هرچه باران ببارد مفيد است. چرا كه محصولات و علفزارها همانند ماهي كه بدون آب تلف مي شود، اگر در اين برج به طور مداوم به آن ها آب نرسد، خشكيده مي شوند.

- باران نيسان: نزول باران در ايام حد فاصل 23 فروردين تا 12 ارديبهشت (ماه دوم رومي) را باران نيسان نامند و آب آن را مفيد و شفابخش دانند كه درخصوص خواص و اثرات شفابخش آن در كتاب دعاي مفاتيح الجنان نكات و احاديثي آمده است.

- بادپُو: در ايام تابستان باد شديدي از جهات مختلف و از سمت كوه ها وزيدن مي گرفت (و مي گيرد) كه به آن باد پُو مي گفتند و بدين نام مي خواندند. متقدمين به تجربه دريافته بودند كه تابستان هرسال كه ميزان و شدت و مدت باد و طوفان پُو بيشتر و شديدتر و طولاني تر باشد، پاييز و زمستان آن سال پرباران تر خواهد بود و بدين گونه و بر اين باور، مردم قديم وضعيت باران سال آينده را پيش بيني مي كردند.

- باران خِرمَن پاك كن: بعد از نيمه ي تابستان و به اصطلاح قُدما بعد از طلوع ستاره ي خُنَك (يعني خنك شدن هوا) بادي از ناحيه ي غرب و جنوب غربي وزيدن مي گرفت. برزگران بعد از كوبيدن خوشه هاي غلات و حبوبات در خرمنگاه ها در نيمه ي دوم تابستان از وزش باد مزبور براي جدا كردن دانه و چوب و برگ محصولات بهره مي بردند (بادُوسي كردن: آسياب كردن با استفاده از باد) كه به آن، باد خِرمَن پاك كن مي گفتند.
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا