• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

تجزیه و تحلیل وضعیت جوی در سال زراعی 93-94 /فصل اول( مهر- آبان-آذر)

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
امیرمحسن جان پیام خصوصیتون رو بررسی کنید.

ممنون
درود هادی عزیز
پیامتون رو خوندم و از اینکه در این خصوص سوال پرسیدن خیلی خوشحالم .چون این سوال ممکنه واسه خیلی از دوستان در روزهای پیشرو پیش بیاد با اجازه تون بصورت عمومی در همیجا پاسخ میدم.
بله ما یک تراف اتمسفری داریم که اصولا در بازه زمانی فصل پاییز تا بهار منطقه ما رو تحت تاثیر قرار میده که ساختارش برخلاف ترافهایی هست که از عرضهای بالای جغرافیایی به سمت عرضهای میانه down stream میشن و این تراف های معکوس از اونجاییکه حاوی جریانات easterly waves هستند گاهی بهشون tropical waves نیز گفته میشه یعنی امواج استوایی یا تروپیکال.
در تراف های معمول نیمکره شمال فشار هوا از جنوب به شمال کاهش پیدا میکنه و این در حالیست که در تراف های معکوس فشار هوا از شمال به جنوب کاهش پیدا میکنه.
تراف های معکوس در هر دو نیمکره از شرق به سمت غرب گسترش پیدا میکنند.
یکی از دلایلی که این هفته نیمه غربی بارش داره ولی نیمه شرقی نداره دقیقا بخاطر گسترش تراف معکوس دریای سرخ و اقیانوس هتد به سمت غرب و یعنی دامنه های زاگرس هست و بخاطر شکل توپوگرافی منطقه رطوبت همراه این تراف به محض اینکه به رشته کوههای زاگرس برخورد میکنه تبدیل به سامانه همرفتیربسیار قدرتمندی میشه و اون مناطق رو با بارشهای مطلوب خودش سیراب میکنه.
اینجاست که برای بعضی از دوستان فرضیه الاکلنگ غرب با شرق پیش میاد که اصلا درست نیست.
شکل ناهمواری منطقه ما به گونه ای ایست که حتما باید تراف معکوس دریای سرخ با سامانه پرفشار بصورت همزمان حضور داشته باشند تا ما بارش خوبی داشته باشیم.

1310728dc58e0430bf68c7f67eb9a3db.jpg

آخرین ویرایش:

هادی...

New member
امیرمحسن جان ممنون،اما اگه ممکنه با شکل توضیح بدین،مثلا درنقشه تراز 500 برام این ناوه معکوس رو مشخص کنین و ساختارشو کامل شرح بدین.مرسی

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
امیرمحسن جان ممنون،اما اگه ممکنه با شکل توضیح بدین،مثلا درنقشه تراز 500 برام این ناوه معکوس رو مشخص کنین و ساختارشو کامل شرح بدین.مرسی

خواهش میکنم هادی عزیز

ببیند برای شناسایی تراف دریای سرخ شما نباید از نقشه ارتفاع ژئوپتانسیل در تراز 500 میلی بار استفاده کنید این ناوه شکل معکوسی در مقایسه با ناوه های معمولی داره.

بهترین نقشه هایی که میشه این تراف رو شناسایی کرد یکی این نقشه است که بخوبی تراف ها درش قابل تشخیص هست :

xovifbryqfir58m0217.jpg

2xki17pfqbyacd2oyn51.jpg

و یکی دیگه از نقشه ها که بنظر من بهترین نقشه فشار سطح در تراز 925 میلی بار و یا سطح زمین هست:

louo13flngbeyfwlyass.png

اگه این نقشه ها در دسترس نبود شما میتونید از نقشه ارتفاع و رطوبت تراز 700 میلی بار نیوری دریایی استفاده کنید.

در افزایش و میزان بارش حاصل از این نوع تراف نقش توپوگرافی و یا ناهمواری سطح زمین اهمیت بسیار زیادی داره واسه همین نقشه توپوگرافی ایران رو در این پست تقدیم شما و سایر دوستان عزیز میکنم که مسئله کاملا قابل درک باشه که چرا استانهای غربی و حاشیه رشته کوههای زاگرس بیشترین و بهترین تاثیر رو میگیرند !

orz7xy7l1gxrilo3ejg.jpg

اگه شکل توپوگرافی زاگرس رو با شمال شرق ایران و منطقه ما مقایسه کنید می بینید که وقتی تراف معکوس به تنهایی به منطقه ما میرسه در واقع دامنه کوتاه و ضعیف میشه چون شکل رشته کوههای شمال شرق در اصطلاح غرب به شرق هست ولی در جنوبغرب شکل رشته کوههای زاگرس جنوب شرق به سمت شمال غرب هست واسه همین رطوبت اقیانوسی بهترین شرایط رو برای صعود مکانیکی و شکل گیری همرفت حاصل از کوهستانهای اون منطقه بدست میاره!

در این دو نقشه زیر که مربوط به آپدیت امروز صبح فشار سطح دریا و وزش باد در 10 متری سطح زمین جی اف اس هست ،تراف معکوس دریای سرخ به خوبی قابل تشخیص هست:

gfs_mslp_wind_asia_21.png

gfs_mslp_wind_asia_29.png

دقیقا همین شرایط رو رشته کوههای افغانستان و تاجیکستان دارند که بهترین شرایط رو برای صعود مکانیک رطوبت حاصل از تراف های معکوس اقیانوس دارند و واسه همین هست که سیستمها بعد از ایران در اون منطقه بارشهای خوبی رو ایجاد میکنند.

آخرین ویرایش:

هادی...

New member
امیرمحسن جان یک مثال میزنم،یک شخصی میگه که خصوصیات امیرمحسن رو برام شرح بدین،من هم برمیگیردم میگم امیرمحسن پسری هست با قد 180،وزن 80،رنگ چشش اینه،رنگ پوستش اینه،خصوصیات اخلاقیش اینه و...،اما زمانی من کل خصوصیات شما رو درست میگم ولی میگم قدش 160 سانته،دیگه اونجا اون فرد دیگه امیرمحسن نیست و شخص دیگه ایه چون قد امیرمحسن 180 بود،زمانی هم که ما ازتراف بحث میکنیم اون رو باید درتراز های میانی جو بیابیم،آیا در تراز925 و یا نقشه سطح زمین مگه میشه تراف رو مشخص کرد؟درتراف جریان مورد بحث هست،شما دراین نقشه برا من جریان رو مشخص نکردین که چطور بادها در عراق ارتفاعشون کم میشه؟

aliasgar57

کاربر ويژه
با سلام خدمت همه دوستان :گل:

20.png.gif
آخ که اگه این نقاشش این رنگهای آبی رو یه دوسانتی بکشه این ورتر بهش نمره 20 میدهم:ایده:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
امیرمحسن جان یک مثال میزنم،یک شخصی میگه که خصوصیات امیرمحسن رو برام شرح بدین،من هم برمیگیردم میگم امیرمحسن پسری هست با قد 180،وزن 80،رنگ چشش اینه،رنگ پوستش اینه،خصوصیات اخلاقیش اینه و...،اما زمانی من کل خصوصیات شما رو درست میگم ولی میگم قدش 160 سانته،دیگه اونجا اون فرد دیگه امیرمحسن نیست و شخص دیگه ایه چون قد امیرمحسن 180 بود،زمانی هم که ما ازتراف بحث میکنیم اون رو باید درتراز های میانی جو بیابیم،آیا در تراز925 و یا نقشه سطح زمین مگه میشه تراف رو مشخص کرد؟درتراف جریان مورد بحث هست،شما دراین نقشه برا من جریان رو مشخص نکردین که چطور بادها در عراق ارتفاعشون کم میشه؟

هادی عزیز

من حقیقتا نمیدونم هدف تون از دنبال کردن این مطلب چی هست دقیقا ولی اگه هدف تون یاد گیری باشه:

وقتی ما صحبت از صعود مکانیکی رطوبت بر فراز ناهمواری های زمین میکنیم و هنگامی که مشخصا اصطلاح همرفت رو بکار میبریم یعنی اینکه ما بیشتر با سطح زمین برای شناسایی تراف معکوس دریای سرخ سروکار داریم . چون این تراف در واقع یک تراف سطحی هست پس مسلما نباید در تراز میانی جو دنبالش بگردیم.!

The Red sea inverted trough at the surface with regard to its amplitude, is the Major source transfers warm and
moist air from the Aden gulf to the East and north of Arabian Peninsula and also the southwest and south of Iran
(Alpert, 2001).

حالا چرا جنوب غرب از این نوع تراف بارش میگیره اول از همه برمیگرده به local atmospheric
circulation اون منطقه و بعد هم همراه شدن این شاخص ها با وضعیت موجود :

North Sea-Caspian
pattern (NCP) and Western Mediterranean Oscillation (WeMO).

که در این صورت هوای گرم و اشباع از رطوبت کم فشاری که در جنوب غرب دریای سرخ شکل میگیره بصورت تراف معکوس سطحی به رشته کوههای زاگرس برخورد میکنه و بارشهای بسیار سنگینی رو سبب میشه!
بعنوان مثال بارشهای سنگین جنوب غرب ایران در دسامبر سال 1995 در نتیجه تشدید فعالیت این نوع از تراف در اون نقطه از کشور بوده.

آخرین ویرایش:

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
سامانه نقشه کنترل ترافیک مشهد و افرایش تعداد و بهبود کیفیت تصاویر دوربینها به روز شد
b9a2219be9a456a427d1bd9aa2a89bd2.jpg

pokerface

متخصص هواشناسی

با سلام خدمت هادی جان.تعریف تراف از دید ams (انجمن هوا شناسی‌ آمریکا) :

[h=2]trough
In meteorology, an elongated area of relatively low atmospheric pressure; the opposite of a ridge.

The axis of a trough is the trough line. This term is commonly used to distinguish the previous condition from the closed circulation of a low (or cyclone), but a large-scale trough may include one or more lows, an upper-air trough may be associated with a lower-level low, and a low may have one or more distinct troughs radiating from it.

هیچ جأ سخنی از این نیست که تراف را باید در لایه میانی جو جستجو کرد.

هادی...

New member
هیچ کس منکر تاثیر دریای سرخ و جهت ارتفاعات در صعودمیکانیکی وبارش ها نیست،اتفاقا خوده من پایاناممو در مورد تاثیرارتفاعات آذربایجان غربی برتوزیع بارش این استان قراره بنویسم،مشکل من ازهمون اول با کلمه تراف بوده،گرایش من سینوپتیک هست و 5 سالی که دارم درس میخونم هیچ وقت این چیزی که شما گفتین رو نشنیده ام،دوس داشتم یاد بگیرم ولی چیز جدیدی نشنیدم،همیشه هم درهواشناسی این مسائل تحت عنوان تاثیردریای سرخ یاد میشه و چیزی تحت عنوان تراف نامیده نمیشه،درهمون نقشه امیرمحسن جان هم زمانی که جریانی از جنوب دریای سرخ میاد عرض بالا،اگه صحبت تراف باشه باید ارتفاع بگیره و دراونجاست که دیگه ارتفاعات بی تاثیر میشن،پس ترافی نیست که نمیتونه ارتفاع بگیره،به هرحال ممنون از امیرمحسن جان بابت صرف وقتتون

آخرین ویرایش:

pokerface

متخصص هواشناسی
من تعجب میکنم چطور به این راحتی از قیدی مثل همیشه استفاده میکنید . کافی هست در google عبارت "red sea trough" رو جستجو کنید بالغ بر 10 مقاله در اختیار شماست

هادی...

New member
وقتی این جریان ازدریای سرخ به سمت غرب وجنوب غرب ایران میاد یک مسیرطولانی روطی میکنه،اگه بحث ناوه هست باید ارتفاع بگیره،چطور دراین مسیر طولانی باآمدن به عرض بالا ارتفاع نمیگیره؟اینو برام توضیح بدین

pokerface

متخصص هواشناسی
در تعریف ناوه چیزی به اسم ارتفاع گرفتن نداریم .اگر تعریف ناوه رو از روی رفرانس دقیق بگید ممنون میشم

هادی...

New member
درجلوی ناوه در نیم کره شمالی زمانی که جریانی از زیرناوه به سمت جلوی اون میره،هم زمان با رفتن به عرض بالا ارتفاع میگیره ،دراین تراف معکوس هم اگه بحث ناوه هست باید ارتفاع بگیره،چرا نمیگیره؟

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
هیچ کس منکر تاثیر دریای سرخ و جهت ارتفاعات در صعودمیکانیکی وبارش ها نیست،اتفاقا خوده من پایاناممو در مورد تاثیرارتفاعات آذربایجان غربی برتوزیع بارش این استان قراره بنویسم،مشکل من ازهمون اول با کلمه تراف بوده،گرایش من سینوپتیک هست و 5 سالی که دارم درس میخونم هیچ وقت این چیزی که شما گفتین رو نشنیده ام،دوس داشتم یاد بگیرم ولی چیز جدیدی نشنیدم،همیشه هم درهواشناسی این مسائل تحت عنوان تاثیردریای سرخ یاد میشه و چیزی تحت عنوان تراف نامیده نمیشه،درهمون نقشه امیرمحسن جان هم زمانی که جریانی از جنوب دریای سرخ میاد عرض بالا،اگه صحبت تراف باشه باید ارتفاع بگیره و دراونجاست که دیگه ارتفاعات بی تاثیر میشن،پس ترافی نیست که نمیتونه ارتفاع بگیره،به هرحال ممنون از امیرمحسن جان بابت صرف وقتتون

دوست عزیزم

شما در مورد تراف دریای سرخ تا حالا مطلب نشنیدن چون رک بگم مطالعات تون در زمینه هواشناسی کافی نیست و فکر میکنم حتی زحمت سرچ زدن در اینترنت رو هم بخودتون ندادین!

امریکایی ها - ترکها- اسرائیلی ها و حتی همین اواخر( نوامبر 2012 ) هموطنان اساتید خودمون در دانشگاه تربیت معلم تهران در بخش هواشناسی این دانشگاه در خصوصا تراف دریای سرخ بصورت مشخص مطلب نوشتن و از این تراف معکوس یاد کرده اند. که در مجله Earth Science Research کشور کانادا در تاریخ 20 فوریه 2013 هم منتشر شده.

پس چه خوبه که ابتدا مطالعات بیشتری انجام بدین و بعد در مورد این مطلب اظهار نظر کنید !

لینک این مقاله رو نمیذارم و فقط تصویرش رو اینجا قرار میدم تا یکم بیشتر در مورد تراف دریای سرخ سرچ کنید ،تا علاوه بر این مطلب به موارد دیگه ای هم برخورد داشته باشید.

فقط یاد تون باشه اگه مطلب مفید و جدیدی پیدا کردین بیاید اینجا و برای ما هم تفسیرش کنید تا از علم شما عزیز ما هم بهره مند بشیم:

gt6z67wqvs8udmlquyjf.jpg

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا