• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

تجزیه و تحلیل وضعیت جوی در سال زراعی 93-94 /فصل اول( مهر- آبان-آذر)

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
کاهش محسوس دما در استان خراسان رضوی-بارش شدید در سواحل دریای کاسپین

50.gif

تاریخ : شنبه سوم آبان 1393
51.gif

نویسنده : امیر محسن
52.gif

نظر بدهید

بدلیل نفوذ زبانه های سیستم پر فشار مهاجر اروپایی به سواحل دریای کاسپیبن و شمالی شدن سوی جریانات از اواخر وقت فردا شنبه از سمت سواحل غربی دریای کاسپیبن به نوار شمالی کشور ، انتظار بر این است که ضمن آغاز و تشدید بارشها در استان های ساحلی دریای کاسپین ،هوای نسبتا سردی بخشهای وسیعی از نوار شمالی ایران را در طی روزهای آینده فرابگیرد. وضعیت الگوی باد
طی بامداد یکشنبه به دلیل افزایش سرعت باد ، دریای کاسپین مواج و طوفانی خواهد بود:
نقشه سرعت و جهت وزش باد- فشار سطح دریا - بامداد یکشنبه 4 آبان 1393​
xa4e7h4yildfw3a5cjl.png
بدلیل جابجا شدن سریع توده هوا در منطقه شمال شرق ایران انتظار بر این است که در طی روز یکشنبه ابتدا در منطقه سرخس ضمن افزایش سرعت وزش باد با پدیده طوفان شن و کاهش دید افقی مواجه باشیم که این پدیده احتمالا با اختلال جاده ای همراه خواه بود.​
56lezibmzd0d4i49n12c.png
همین وضعیت در طی روزهای دوشنبه و سه شنبه، پدیده غالب در نوار مرزی شرقی استان خراسان رضوی و نواحی شمال خراسان جنوبی خواهد بود:​
txjb80tw2yjryh4zx132.png
وضعیت کاهش دمای استان
شدت کاهش دما در طی روزهایی دوشنبه و سه شنبه در استانهای خراسان شمالی و شمال و نوار مرزی شرق استان خراسان رضوی قابل توجه خواهد بود.
مطابق با نقشه های فعلی مقادیر کاهش دما در طی ساعات روز ( دمای بیشینه) و به میزان 8الی 13 درجه سانتیگراد در مقایسه با دوره آماری بلند مدت خواهد بود!
نقشه آنومالی دمای هوای بیشینه در سطح زمین بامداد سه شنبه​
k9yh69pkgxyge4dcy0ma.png
شایان ذکر است که کاهش دمای هوا در مناطق کوهستانی و سردسیر استان تا زیر صفر دور از انتظار نمیباشد.​
وضعیت بارش سامانه
از آنجائیکه سامانه مذکور از نوع سیستم های کلاسیک منطبق بر وقوع بارش قابل توجه در مناطق جلگه ای دریای کاسپین میباشد انتظار بر این است که بیشترین سهم بارش این سیستم نیز از آن ساحل نشینان دریای کاسپین( گیلان- مازندران-گلستان) باشد. علت هم این هست که در زمان فعالیت این سیستم تراف و یا امواج ناپایدار قدرتمند میانی جو با فاصله نسبتا زیادی از شمال منطقه ما گذر میکنند و این موج عمق مناسبی رو در هنگام عبور از کشور ما ندارد ولی بهرحال بدلیل انتقال رطوبت دریای کاسپین توسط سامانه پر فشار به استان خراسان شمالی و نواحی شمالی استان خراسان رضوی ،وقوع بارشهای ملایم و پراکنده از اواخر وقت یکشنبه تا بامداد سه شنبه در نواحی مذکور دور از انتظار نمیباشد.​
بارش تجمعی سطح کشور تا 84 ساعت آینده​
z1h6huw5m5kbj7dh28h.png
شایان ذکر است که در حین فعالیت سیستم ، احتمال بارش برف در بلندیهای استانهای اردبیل-گیلان -مازندران-گلستان-رشته کوههای البرز-خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی دور ازانتظار نمیباشد.​

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی

توصیه کشاورزی در خصوصا احتمال سرمازدگی محصولات کشاورزی در استان خراسان رضوی تا 3 روز آینده

50.gif

51.gif

52.gif

نظر بدهید

پیرو پست شماره 305 وب سایت هوای مشهد مورخ اولین ساعات بامداد شنبه 3 آبان 1393 و از آنجاییکه سامانه شمالی اوایل این هفته بیشتر به شکل کاهش محسوس دما در سطح استان نمود خواهد داشت، بنظر میرسه در اواخروقت دوشنبه و بامداد سه شنبه هوای سردی در سطح استان خراسان رضوی استقرار داشته باشد و دمای کمینه در برخی نواحی سردسیر و کوهستانی استان تا 5- درجه زیر صفر برسد، لذا به باغداران ، کشاورزان و کندو داران محترم توصیه میشود ، پیش بینی های لازم را در جهت جلوگیری از یخ زدگی محصولات کشاورزی و دامی بعمل آورند.

انیمیشن حداقل دمای کمینه تا 3 روز آینده به درجه سانتیگراد در ارتفاع 2 متری از سطح زمین

d9hs3ce1tuc8fcmmvd0.gif

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
مکانیسم ریزش هوای سرد در فصول پاییز و زمستان به داخل فلات ایران

50.gif

51.gif

52.gif

نظر بدهید

مکانیسم ربزش و نفوذ هوای سردبه داخل فلات ایران در فصول پاییز و زمستان و در پاسخ به سوال دوست خوبمون محمود عزیز از نیشابور:
jlo5evxygct621i9i1fs.jpg

نقشه آنومالی ارتفاع ژئوپتانسیل تراز 500 میلی بار- بامداد دوشنبه 5 آبان 1393​
2igjps42lg3c5f3b62ks.png
نقشه آنومالی فشار سطح دریا-بامداد دوشنبه5 آبان 1393​
sc41gg0gu0qrigjpvtwj.png
نقشه آنومالی دمای هوا در تراز 850 میلی بار ( لایه تقریبی نزدیک به زمین) بامداد دوشنبه 5 آبان 1393​
vldsu066fyr2zdy4ygya.png

rahsazan

کاربر ويژه
سلام بر دوستان

[h=2]اطلاعیه شماره 23نقشه ها و مدل هاي هواشناسي نشان دهنده نفوذ و استقرار جریانات سرد شمالی از اواخر وقت فردا ( یکشنبه 4/8/93 ) بر روی استان می باشد، که با افزایش گرادیان فشار هوا همراه است . افزایش ابرناکی ، وزش باد نسبتاً شدید(بویژه در نوار شرقی استان) وکاهش محسوس دما (بطور میانگین بین 10 تا 15درجه) همچنین بارش های پراکنده باران و برف پیامد این وضعیت خواهد بود.

بر این اساس:
  • بیشترین احتمال بارندگی از عصر یکشنبه و اوایل وقت دوشنبه هفته جاری پیش بینی شده است که غالبا در نیمه شمالی استان مخصوصا مناطق واقع در نوار شمالی حادث می گردد.
    [*]سردی هوا تا پایان هفته ماندگار خواهد بود، بطوریکه دمای حداقل شبانه در غالب نقاط سردسیر استان به کمتر از صفر درجه خواهد رسید.
    [*]در روز یکشنبه وزش باد در غالب نقاط استان بویژه نوار شرقی نسبتا شدید پیش بینی می شود.

golil

کاربر ويژه
خدایا !!!!!!!!!!!
خدایا چقدر زیبایی - چقدر شکوه!!! خدایا عاشقتم!

امروز بعد از ظهر وقتی که بارشها قطع شد ،دیدم ابرهای ارتفاع پایین بسیار زیادی در حال نفوذ به منطقه هستند . این ابرها اصولا از دیواره پشت رشته کوههای کپه داغ وارد منطقه شمال خراسان میشن، پس به همین منظور سریع سوار ماشین شدم و ابتدا راهی روستای لر نشین سیر زار و پس از اون به منطقه آق داش رفتم جایی که میشد شکوه رشته کوههای کپه داغ رو از نزدیک دید!

عکس اولی که تقدیم دوستان خوبم میکنم حود 8 مگ حجم داره و در فورمت virtual tour گرفتم ، توضیح اینکه موبایلم وقتی این گزینه رو انتخاب میکنم به صورت خودکار فرمان عکس 360 درجه میده و پس از اینکه تمایل به پایان عکاسی داشته باشم و proccess رو بزنم ،این عسکها رو بصورت فیلم نشون میده که نمیدونید چقدر شکوه داره . متاسفانه در حال حاضر این نرم افزار رو ندارم که برای تماشا در pc تبدیلش کنم تا شما عزیزان هم بتونید ببینید ولی فلا فریم ابتدایی این عکس رو تقدیم دوستان خوبم میکنم :

رشته کوههای کپه داغ که دیگه پشت این کوه ترکمنستان هست:

2jae7xswqkalv9p71gn.jpg

خوب من که وضعیت رو اینطوری دیدم خودم رو به منطقه زیر رسوندم که حقیقتا دره ای بسیار زیبا و عمیق هست، پس آغوش گشودم و صبر کردم تا اولین گوله از ابر اومدم و با تمام وجودم حسش کردم و بهش عشق ورزیدم:خجالت2:

طولی نکشید که هجوم این ابرها گسترده شد و به سختی تونستم به نواحی کم ارتفاع تر برسم که از مه غلیظ رها بشم.

0o43vb5z0pzcwv2nxcmk.jpg

عکسهای زیبای بسیاری گرفتم که اگه تونستم در اولین فرصت تقدیم دوستان خوبم خواهم کرد.
ولی جای تک تک شما عزیزان رو خالی کردم

با سلام
آقا امیرعالیه باید بگم عالیه نه محشره هم جاش هم مکانش و هم زاویه عکس اینجا کجاست؟ مثل عکسهای تاپ و درجه یک شده البته با یک ویرایش در رنگ و نور بهترین چیز را می توان از این مکان برداشت

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
با سلام
آقا امیرعالیه باید بگم عالیه نه محشره هم جاش هم مکانش و هم زاویه عکس اینجا کجاست؟ مثل عکسهای تاپ و درجه یک شده البته با یک ویرایش در رنگ و نور بهترین چیز را می توان از این مکان برداشت
درود فرهاد عزیز
خیلی ممنون از حسن توجه و علاقه شما دوست خوبم
موقعیت دره عمیق و زاویه ای که من عکس گرفتم از نمای نزدیک اینطوریه
8fd841fed5776f671184395e7f54c6d2.jpg

اینهم از زاویه بالاتر و با اشراف کامل به منطقه

3af720d238071ab435267e06e9d974a1.jpg

البته نا گفته نماند یک بخش از منابع آبی عظیم در شمال شرق از همین زاویه نصیب ترکمن ها میشه

rahsazan

کاربر ويژه
[FONT=BMitra !important]اطلاعیه شماره 66 روز جمعه مورخ 93/08/02

براساس نقشه های پیش یابی هواشناسی بعداز ظهر شنبه تا دوشنبه با نفوذ جریان های سرد شمالی، در استان های ساحلی دریای خزر، اردبیل و آذربایجان شرقی بارش باران، گاهی وزش باد، در مناطق مرتفع بارش برف و کاهش دمای 8 تا 10 درجه ای دما پیش بینی می شود. روز یک شنبه بارش ها در سواحل دریای خزر بویژه سواحل غربی تشدید خواهد شد. دوشنبه در خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی بارش پراکنده همراه با افت دمای 10 تا 15 درجه رخ خواهد داد. دریای خزر از اواخر روز شنبه و طی روز های یکشنبه و دوشنبه مواج خواهد بود.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
چقدر جالبه که مدل ECMWF اصرار داره که کم فشار قدرتمند اقیانوس هند به سمت جنوب شرق ایران تمایل خواهد داشت!

ecmwf_z500a_sd_asia_8.png

الگو واقعا از این بهتر نمیشه !

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
ecmwf_z500a_sd_asia_9.png

ecmwf_T850a_asia_9.png

ecmwf_T850a_asia_10.png

تصورمن بر این بود که این الگو بعد از 4 نوامبر اتفاق میافته ولی ظاهرا ECMWF برآوردش از لحاظ بازه زمانی جلوتر هست!
به ابان ناهنجار 1393 خوش اومدید ، اعتقادی که من از اواسط تابستون داشتم، زمانیکه گفته میشد پاییز کم بارشه!
زمانیکه گفته میشد تهران در کل پاییز شاید فقط دوبار بارش داشته باشه!

کامل مشخصه اشخاصی که با نقشه های بلند مدت پیش بنی فصلی تو سازمان هواشناسی کار میکنند فقط به گرافیک نقشه ها توجه دارند و اصلا درکی از اقلیم شناسی ندارند متاسفانه!

golil

کاربر ويژه
متاسفانه به علت برخی مشکلات نتونستم از بارندگی چهارشنبه شیروان که خدا رو شکر بسیار خوب و عالی بود تصاویری در انجمن قرار دهم .
ولی دو تا عکس از اون منظره زیبا که باعث آبگرفتکی شده بود به انتخاب میذرام

4ot9puu5d4jg00bsdm15.jpg

asaay7v0thbfcnihttpz.jpg

محمد بجنورد

کاربر ويژه
درود بر دوستان عزیز

درود بر استاد امیرمحسن عزیزم..عرض ارادت..خب..امروز هم مانند سایر روزهای گذشته با خبرهای خوب اومدید فروم..سپاس که پیام آور شادی ها و خوش خبری های ما هستید:گل:

استاد میشه قضیه رو کمی بازتر کنید؟؟؟؟؟منظور شما از آبان ماهی پرتلاطم و ناهنجار چیه؟؟از لحاظ بارش؟؟؟؟؟؟؟از لحاظ دما؟/؟؟هردو مورد؟؟؟و اینکه کدوم مناطق این ناهنجاری بیش از پیش داره در نقشه ها جلوه نمایی میکنه؟؟

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا