فکر میکنم شما منظورتون در خصوص تقویت و یا تضیف سامانه های کم فشار با تغییر عرض جعرافیایی و در اثر تاثیرات نیروی کوریولیس کره زمین باشه که این فرضیه رو باید با فرمول اثبات کرد که در تخصص من نیست ولی سعی میکنم این مطلب رو با یکی از اساتید در میون بذارم چنانچه به جواب مشخصی رسیدم حتما شما رو در جریان خواهم گذاشت.
شما هم با اساتید دانشگاه تون صحبت کنید و از شون در اینخصوص بپرسید و لطفا جواب رو برای من هم بیارید.
من هم ازصبح منظورم همینه که با بالارفتن عرض جغرافیایی ارتفاع افزایش پیدا میکنه اما دراین تراف سرخ چطور این افزایش رو نداریم؟اتفاقا من ظهری با یکی ازاساتیدم دراین مورد تماس گرفتم وبا تمسخر برگشته و به من میگه که شما خودتون رو به مرکز ملی اقلیم شناسی معرفی کنید و این اکتشافتون رو اونجا ثبت کنید،من سه شنبه درس دارم اونجا با یکی از بهترین استادام کلاس دارم،حتما این موضوع رو با ایشون درمیان میذارم،خلاصه من به چیزی که سریش بشم ولش نمیکنم باید کامل قانع بشم،شما هم به چیز تازه ای دست یافتین منو بی اطلاع نذارین
ممنون
دوست عزیز هادی جان.اتفاقا اینکه سؤال میکنی و به دنبال جواب هستی خیلی خوبه ولی خوب متهم کردن دیگران به خود خواهی به نظرم درست نیست.اینکه شما میگی به هیچ وجه در جایی اسم تراف دریای سرخ نیومده درست نیست. من نمیدونم دادن فلان لینک مثلا چه لذّتی داره اگر واقعا دنبال تفهیم مطلب هستیم حتما خودمون هم تلاش میکنیم و منتظر لینک دیگران نیستیم.اما در مورد چیزی که پرسیدی احتمال میدم منظورت افزایش ارتفاع خطوط هم فشار هست .این تراف مخصوص لایههای پائین جو هست و همونطور که امیر محسن عزیز گفت در تراز ۱۰۰۰ میلیبار تا ۸۵۰ بهتر میتونی رصدش کنی.توی عکس زیر هم که به طور مشخص میبینی که خطوط هم فشار از جنوب به شمال یعنی به سمت عرضهای بالا افزایش ارتفاع دارن.
سلام
من یکسری توضیحات در مورد مباحثی که دیروز مطرح شد داشتم متاسفانه دیشب وقت نشد الان به عرضتون میرسونم:
ببینید به طور کلی دو نوع کم فشار داریم
1. کمفشارهای دینامیکی (با هسته سرد)
2. کمفشارهای حرارتی(با هسته گرم): این کم فشار ها عموما کم عمق بوده و در سطح زمین قرار دارند.
تراف ها همان زبانه های کم فشار هستند که در هر سطحی می توانند وجود داشته باشند. تراف مورد مناقشه! (تراف دریای سرخ) در حقیقت زبانه ای از یک کم فشار حرارتی سطح زمین است. این هم رفرنسش:
اما در مورد بحث تغییر ارتفاع باید گفت که بدیهی است که در هر سطح فشاری هر چه به سمت بیرون تراف حرکت کنیم ارتفاع افزایش می یابد چون ارتفاع ستون هوا تابعی از متوسط دماست. البته این به نحوه قرارگیری تراف بستگی دارد و الزاما نمیتوان گفت که با افزایش عرض جغرافیایی ارتفاع افزایش می یابد بلکه میتوان گفت که هر چه به مرکز سیستم کمفشار نزدیک شویم ارتفاع کاهش می یابد و هر چه از مرکز دور شویم ارتفاع افزایش می یابد و این تا حد زیادی مستقل از عرض جغرافیایی است. اگرچه به طور کلی عمق جو از استوا به سمت قطب کاهش می یابد. برای فهم بهتر شما باید یک تصور سه بعدی از اتمسفر داشته باشید(عکسهای بالا به تصور بهتر شما کمک می کند). در این حالت سیستم های کم فشار به مانند یک گودال و ترافها هم به منزله دیواره های این گودال هستند.
نا گفته نماند که سیستم های فشاری با حرکت به عرضهای بالاتر یا پایین تر تقویت یا تضعیف میشوند که این خود یک بحث دینامیکی مفصل و نسبتا پیچیده است که از بحث این فروم خارج است.