• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

تجزیه و تحلیل وضعیت جوی در سال زراعی 93-94 /فصل اول( مهر- آبان-آذر)

وضعیت
موضوع بسته شده است.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
این ناهنجاری منفی در تراز 700 دقیقا استورم تراک هست:

CFSv2.z700.20141118.201412.gif

arashz

مدیر بخش هواشناسی
درود بر همه دوستان
امیدوارم اوضاع و احوال همگی خوش و خرم باشه.
متاسفانه من به دلیل مشکلات و گرفتاریهای شخصی کمتر فرصت میکنم به فروم سر بزنم.
امیدوارم بیشتر بتونم در کنار شما دوستان باشم.
تهران هوای گرفته ای داره، هفته گذشته روزهای بسیار آلوده و بدی رو پشت سر گذاشتیم اما به نظر میاد به جابجایی توده هوا، فعلا از شدت آلودگی کاسته شده.
فکر نمیکنم تهران شاهد بارش باشه مگر در ارتفاعات.

سعی میکنم بیشتر از هوای تهران گزارش بدم.
فعلا

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
خوب از امشب مولفه اتمسفری MJO وارد فاز 2 میشه و به اصطلاح همرفت از نیمکره غربی به اقیانوس هند منتقل میشه ! هیچ بعید نیست که در روزهای اینده در پهنه آبی گسترده اقیانوس هند شاهد شکل گیری طوفان اقیانوسی باشیم:

newMJOindx.90d.noENSO.RMMPhase.png

MJO بعد از گذر از فاز 2 بلافصله طی روزهای آینده واردفاز 3 اقیانوس هند میشه و بی دلیل نیست که در جنوب غرب و نیمه غربی و همچنین افغانستان بارشها در طی روزهای آینده بشدت تمایل به فرا نرمالی داره:

nino_2_nov_ok.png

nino_3_nov_ok.png

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
اینجا تو کلات کاهش محسوس دما رخ داده و هوا بوی برف میده!

در خصوص MJO با توجه به اینکه در شرایط النینو هستیم آرزو میکنم که این شاخص در طی ماه دسامبر از فاز 3 و خصوصا فاز 4 خارج نشه که بسیار ایده ال منطقه ماست و آنومالی کاهش ارتفاع همه شرایط رو برای بارش و کاهش قابل توجه دما فراهم خواهد کرد:

nino_3_dic_ok.png

nino_4_dic_mid.png

DR WHO

کاربر ويژه
درود

استاد اميرمحسن اكثرا اينطور فكر مى كنند كه هميشه و در هر شرايط فاز منفى MJO يعنى 7 8 2 1 باعث افزايش بارش كشور مى شود آيا همينطوره ؟ يا اينكه نه بسته به شرايط شاخص انسو و IOD و غيره و ماه يى كه تووش هستيم فرق ميكنه ؟

خيلى ها ميگن نيمه دوم آذر امسال وقفه بارشى رخ ميده و در اين ميان فاز مثبت AO و فاز مثبت MJO را مقصر مى دونند!

و باز چيزى كه باعث تعجبم مى شود اين است كه بر چه اساسى فكر مى كنند شكل گيرى طوفان حاره اى در اقيانوس هند به ضرر بارشهاى ايران است؟

پرسش ديگرى كه داشتم اينه كه آيا شما بروز ناهنجارى منفى دمايى بخاطر نفوذ سردچال در آذر ماه را تائيد مى كنيد؟ آيا زمستان امسال در آذر رخ خواهد داد؟

و اينكه اگر چنين شود ممكنه خود فصل زمستان كم بارش يا گرم شود يا اينكه نه زمستان هم متعارف و سرد و پر بار خواهد بود؟

درضمن اينطور هم كه از بيانات شما متوجه شدم اولين بارندگى كشورى سرتاسرى دلچسب ناشى از ادغام مديترانه سودانى را هفته بعد خواهيم داشت بارشهايى دم اسبى ناشى از تركيب چرخند سلول بسته مديترانه اى با توده ديناميكى سودانى و بهمراهى ادغام جت استريمها شيو فشارى مناسب و شكلگيرى الگوى كلاسيك نفوذ كمفشار از پايين پرفشار از بالا

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
درود

استاد اميرمحسن اكثرا اينطور فكر مى كنند كه هميشه و در هر شرايط فاز منفى MJO يعنى 7 8 2 1 باعث افزايش بارش كشور مى شود آيا همينطوره ؟ يا اينكه نه بسته به شرايط شاخص انسو و IOD و غيره و ماه يى كه تووش هستيم فرق ميكنه ؟

خيلى ها ميگن نيمه دوم آذر امسال وقفه بارشى رخ ميده و در اين ميان فاز مثبت AO و فاز مثبت MJO را مقصر مى دونند!

و باز چيزى كه باعث تعجبم مى شود اين است كه بر چه اساسى فكر مى كنند شكل گيرى طوفان حاره اى در اقيانوس هند به ضرر بارشهاى ايران است؟

پرسش ديگرى كه داشتم اينه كه آيا شما بروز ناهنجارى منفى دمايى بخاطر نفوذ سردچال در آذر ماه را تائيد مى كنيد؟ آيا زمستان امسال در آذر رخ خواهد داد؟

و اينكه اگر چنين شود ممكنه خود فصل زمستان كم بارش يا گرم شود يا اينكه نه زمستان هم متعارف و سرد و پر بار خواهد بود؟

درضمن اينطور هم كه از بيانات شما متوجه شدم اولين بارندگى كشورى سرتاسرى دلچسب ناشى از ادغام مديترانه سودانى را هفته بعد خواهيم داشت بارشهايى دم اسبى ناشى از تركيب چرخند سلول بسته مديترانه اى با توده ديناميكى سودانى و بهمراهى ادغام جت استريمها شيو فشارى مناسب و شكلگيرى الگوى كلاسيك نفوذ كمفشار از پايين پرفشار از بالا
درود امیر کوروش عزیز
چه همه سوال پرسیدید؟
I 'm confused!
مجموع سوالاتی که پرسیدن منتهی بصدور پیش بینی فصلی زمستان میشه!
بهرحال شاخص mjo باید در همبستگی با انسو مورد ارزیابی قرار بگیره تا بشه به جمع بندی مشخص رسید و مسلما فاکتور بازه زمانی ماهانه هم باید در نظر گرفته بشه.
در خصوص پیش بینی وضعیت دمایی و بارشی اگه بخاطر داشته باشید برای پاییز خیلی از اساتید و همچنین پژوهشکده اقلیم شناسی با استناد به رنگهایی که در گرافیک نقشه ها موجود بود دم از پاییز گرم ؛ خشک و بدون بارش میزدند ولی من اعتقادی به این پیش بینی ها نداشتم و خدا رو شکر بارشها در طول روزهای سپری شده از پاییز مطلوب بود و میانگین کلی دما هم سردتر از نرمال.
اتفاقا نقشه های آنومالی ماههای اکتبر و نوامبر از لحاظ دمای سطح زمین صادر شده که گویای همین مطلب هست که در اولین فرصت نقشه ها رو تقدیم حضورتون میکنم.
در خصوص شاخصهای مورد مناقشه اقیانوس اطلس شمالی و قطب شمال هم مطلب زیاد گفته شده و تاثیراتش بر همگان واضح و مشخص هست و مسلما اینها ساخصهای ثانویه از لحاظ بارش و اولیه از لحاظ تاثیرات دمایی هستند که در ماههای مختلف تبعات متغییری خواهند داشت.
از لحاظ دمایی اواخر نوامبر تا اواسط دسامبر دمای هوا در سطح کشور سردتر از نرمال خواهد بود.
بعد از هر دوره پر بارش مسلما وقفه های بارشی وجود خواهند داشت که امری طبیعی میباشد.
فعلا در خصوص زمستان با توجه به اینکه چند وقته شهرستان هستم و اینترنت مطلوبی ندارم امکان بررسی جامع واسم فراهم نبوده ولی بهرحال آخرین تغییرات در الگوی نقشه ها رو حتما به اطلاع شما عزیزان خواهم رساند.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
امیر کوروش جان
پیش بینی Ao در روزهای آینده
یه زحمت واستون داشتم این نمودار پیش بینی رو ذخیره کنید و دوره های پربارش و خشک در روزهای آینده روی این نمودار علامتگذاری کنید . و در پایان دوره زمانی این نمودار برای ما در انجمن به اشتراک بذارید تا ببینیم چه تاثیراتی داره
c7bc74e2cda65a0a6f51e12c8b7b8dda.jpg

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
آپدیت امشب نقشه ها دیدنی خواهد بود.
آنومالی مثبت قابل توجه بارش در سطح کشور 23نوامبر تا 28 دسامبر

e2aded65e9b617e2591f28d47f72a27c.jpg

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
دوره مرطوب و پر بارشی که آغاز شده تا 10 دسامبر امتداد خواهد یافت .
از 10 دسامبر تا مدت 6 الی 12 روز وقفه بارشی خواهیم داشت و پس از اون اواخر دسامبر یعنی از 22 دسامبر به بعد دوره بارشی جدید آغاز خواهد شد.

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
آپدیت امشب هواشناسی کانادا و ecmwf تا 240 ساعت آینده اینطوری و یا مشابه این خواهد بود
49f15e0238a186a51742f2a1110af0a9.jpg

این دقیقش میشه

83dbd9ce3de917fbedf1a3581f147beb.jpg

golil

کاربر ويژه
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا