• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

تجزیه و تحلیل وضعیت جوی در سال زراعی 93-94 /فصل دوم( دي- بهمن-اسفند)

وضعیت
موضوع بسته شده است.

ali_kermanshah

کاربر ويژه
بارش باران و برف کشور را فرا میگیرد



50.gif

تاریخ : چهارشنبه بیست و دوم بهمن 1393
51.gif

نویسنده : امیر محسنaf%d8%a7%d9%86"]یخبندان[/URL], بارش فراگیر باران و برف[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[TD="width: 126"][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/RIGHT]

[/CENTER]

بسیار کامل و عالی بود
خسته نباشید
استاد برای سیستم هفته بعد کی تحلیل میزارید ؟؟
 

Hamid reza65

New member
تجربه به من نشون داده که به هیچ عنوان به این نقشه هایی که هر روز از اوج میارتت پایین و دوباره به اوج برمیگردونه اعتماد نکنم....امیدوارم فقط ناامید نشیم از ادامه زمستان گرم امسال...
 

samann

کاربر ويژه
nino 3.4=0.714
توف به این شانس:سوت:
اگه شانس ماست که تا روز بارش به 0.5 هم میرسه. میخوام زار بزنم
 
آخرین ویرایش:

نیما 68

کاربر ويژه
سلام دوستان:گل:
دروردبر استاد مسلم هواشناسی امیر محسن واقعا ادم لذت می بره وعاشق هواشناسی میشه با این تحلیل های زیبا:گل:
 

samann

کاربر ويژه
نمودار ویلر وضعیت فعلی شاخص MJO

ﺷﺎﺧﺺ ‪RMMI‬ ﺗﺮﻛﻴﺒﻲ از دو ﻋﺪد ﻣﺴﺘﻘﻞ RMM‬۱ و RMM‬۲ اﺳﺖ ﻛﻪ ﻣﻌﺮف وﺿﻌﻴﺖ روزاﻧﻪ ‪ MJO‬را‬ ‫در ﻧﻤﻮاری ﺑﻪ ﻧﺎم ﻧﻤﻮدار وﻳﻠﺮ ﻧﺎﻣﻴﺪه ﻣﻲ ﺷﻮد در اﻳﻦ ﺷﻜﻞ ﻣﺤﻮر ‪X‬ ﺑﺎ ‪RMM‬۱ و ﻣﺤﻮر ‪ Y‬ﺑﺎ ‪RMM2‬‬ ‫ﺳﻨﺠﻴﺪه ﻣﻴ ﺸﻮد. ﺑﻨﺎﺑﺮﻳﺎن ﻣﻮﻗﻌﻴﺖ ﺟﻐﺮاﻓﻴﺎﻳﻲ ﻣﺮﻛﺰ ﻣﻨﻄﻘﻪ ﻫﻤﺮﻓﺖ ‪MJO‬ﻫﺮ روز ﺑﺎ ﻳﻚ ﻧﻘﻄﻪ در اﻳﻦ ﻧﻤﻮدار‬ ‫ﻓﻀﺎی ﻓﺎز ﻧﺸﺎن داده ﻣﻲ ﺷﻮد ﻓﺎﺻﻠﻪ اﻳﻦ ﻧﻘﻄﻪ از ﻣﺒﺪا ﻣﺨﺘﺼﺎت ﻣﻌﻴﺎری اﺳﺖ از ﺷﺪت ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ ‪MJO‬‬ ‫،ﺑﻄﻮرﻳﻜﻪ ﻫﺮﭼﻪ اﻳﻦ ﻓﺎﺻﻠﻪ ﺑﺰرﮔﺘﺮ ﺑﺎﺷﺪ ﻣﻌﺮف ﺷﺪﻳﺪﺗﺮ ﺑﻮدن ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ‪MJO ‬ اﺳﺖ در ﺻﻮرﺗﻲ ﻛﻪ ﻗﺪر ﻣﻄﻠﻖ‬ ‫ﻫﺮﻳﻚ از ﻣﻘﺪﻳﺮ ‪ RMM‬۱ و ‪RMM‬۲ ﻛﻤﺘﺮ از ﻳﻚ ﺑﺎﺷﺪ ﻧﻘﻄﻪ ﻣﺬﻛﻮر در داﻳﺮه ای ﺑﻪ ﺷﻌﺎع واﺣﺪ ﻗﺮار ﻣﻲ‬ ‫ﮔﻴﺮد ﻛﻪ ﺑﻴﺎﻧﮕﺮ ﺿﻌﻴﻒ ﺑﻮدن روﻳﺪاد ‪ MJO‬در آن روز اﺳﺖ ﺑﺎ ﺗﺮﺳﻴﻢ ﻳﻚ ﻧﻘﻄﻪ ﺑﻪ ازای ﻫﺮ روز در اﻳﻦ‬ ‫ﺷﻜﻞ، و اﺗﺼﺎل آﻧﻬﺎ ﺑﻪ ﻫﻤﺪﻳﮕﺮ، ﻣﻴﺘﻮان ﺗﻮﺻﻴﻒ ﻧﺴﺒﺘﺎ ﻛﺎﻣﻠﻲ از وﺿﻌﻴﺖ ‪MJO‬ در ﻳﻚ ﺑﺎزه زﻣﺎﻧﻲ ﻣﻮرد‬ ‫ﻧﻈﺮ ﻧﻤﺎﻳﺶ داد ﺣﺮﻛﺖ ﭘﺎد ساعتگرد اﻳﻦ ﻧﻘﻄﻪ ﻫﺎ ﻣﻌﺮف ﺣﺮﻛﺖ ﺷﺮق ﺳﻮ ﻣﻨﻄﻘﻪ ﻫﻤﺮﻓﺖ ‪MJO‬ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ‬ ‫اﻳﻦ ﺷﺎﺧﺺ ﻫﺎ را ﻣﻲ ﺗﻮان ﺗﺎ ۲۰ روز آﻳﻨﺪه ﭘﻴﺶ ﺑﻴﻨﻲ ﻛﺮد.
 

samann

کاربر ويژه
‫‪MJO‬ ﭘﺪﻳﺪه اﻳﺴﺖ ﻛﻪ ﺳﺮﺗﺎﺳﺮ ﻣﻨﺎﻃﻖ ﺣﺎره ای از ﺷﺮق اﻓﺮﻳﻘﺎ و ﻏﺮب اﻗﻴﺎﻧﻮس ﻫﻨﺪ ﺗﺎ ﻣﻴﺎﻧﻪ ﻫﺎی اقیانوس ‫آرام را ﺑﻄﻮر ﻫﻤﺰﻣﺎن ﺗﺤﺖ ﺗﺎﺛﻴﺮ ﺧﻮد ﻗﺮار ﻣﻴﺪﻫﺪ از اﻳﻦ ﻣﻘﻴﺎس ﻣﺪاری ﮔﺴﺘﺮده ﺗﻨﻬﺎ ﺑﺨﺸﻲ از آن دارای‬ ‫ﻓﻌﺎﻟﺖ ﻫﻤﺮﻓﺘﻲ اﺳﺖ ﺑﻪ ﻋﺒﺎرت دﻳﮕﺮ ﭼﻨﺎﭼﻪ ﺑﺨﻮاﻫﻴﻢ ﺗﺎﺛﻴﺮ ‪MJO‬ را ﺑﺮ روی ﺳﺎﻳﺮ ﻣﻨﺎﻃﻖ از ﺟﻤﻠﻪ ﻋﺮﺿﻬﺎی‬ ‫ﺑﺮون ﺣﺎره ای ﻣﺎﻧﻨﺪ اﻳﺮان ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﻲ و ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﻗﺮار دﻫﻴﻢ اﻧﺘﻈﺎر ﻧﻤﻴﺮود ﻛﻪ ﻣﻨﻄﻘﻪ ‪ MJO‬ﺑﻘﺪری وﺳﻴﻊ‬ ‫ﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ ﺑﺮ روی اﻳﻦ ﻣﻨﺎﻃﻖ ﻗﺮار ﮔﻴﺮد ﺑﻠﻜﻪ ﭼﻨﻴﻦ ﺗﺎﺛﻴﺮی از ﻃﺮﻳﻖ اﻧﺘﺸﺎر اﻣﻮاﺟﻲ ﺻﻮرت ﻣﻴﮕﻴﺮد ﻛﻪ ﻣﻨﺸﺎ‬ ‫آﻧﻬﺎ آزاد ﺷﺪن ﮔﺮﻣﺎی ﻧﻬﺎن در درون ﻣﻨﻄﻘﻪ ﻫﻤﺮﻓﺘﻲ ‪MJO‬ اﺳﺖ‬.
 

samann

کاربر ويژه
تاثیر نوسان MJO بر ایران ﺑﻄﻮر ﻛﻠﻲ در ﻓﺎز ﻫﺎی ﺷﺸﻢ و ﻫﻔﺘﻢ ﻛﻪ ﻫﺴﺘﻪ ﻓﻌﺎل ﻫﻤﺮﻓﺖ‪MJO ‬ در اﻗﻴﺎﻧﻮس آرام ﻗﺮار دارد و ﭘﺪﻳﺪه‬ ‫ﻫﻤﺮﻓﺖ در اﻗﻴﺎﻧﻮس ﻫﻨﺪ ﺿﻌﻴﻒ اﺳﺖ ﻓﺮارﻓﺖ ﻫﻮای ﮔﺮم و ﻣﺮﻃﻮب از ﺳﻮی اﻗﻴﺎﻧﻮس ﻫﻨﺪ ﻫﻤﺮاه ﺑﺎ‬ ‫ﻫﻤﮕﺮاﻳﻲ ﺟﺮﻳﺎﻧﻬﺎ در ﭘﺎﻳﻴﻦ و واﮔﺮاﻳﻲ آﻧﻬﺎ در ﺑﺎﻻی ﺟﻮ ﺗﻮام ﺑﺎ ﺣﺮﻛﺎت ﺻﻌﻮدی ﻗﺎﺑﻞ ﺗﻮﺟﻪ ﺷﺮاﻳﻂ ﺧﻮﺑﻲ‬ ‫را ﺑﺮای ﺑﺎرش در ﺑﺨﺶ ﻫﺎﻳﻲ از ﺟﻨﻮب و ﺟﻨﻮب ﺷﺮق ﻛﺸﻮر ﻓﺮاﻫﻢ آورده اﺳﺖ ﺑﺮﻋﻜﺲ در ﻓﺎزﻫﺎی ﺳﻮم‬ ‫و ﭼﻬﺎرم و ﺗﺎﺣﺪی ﻓﺎز ﭘﻨﺠﻢ ﻛﻪ ﭘﺪﻳﺪه ﻫﻤﺮﻓﺖ در اﻗﻴﺎﻧﻮس ﻫﻨﺪ ﺑﻮﻳﮋه در ﺷﺮق آن ﻗﻮی ﺗﺮ از ﺑﻘﻴﻪ ﻣﻨﺎﻃﻖ‬ ‫ﺣﺎره ای اﺳﺖ ﺷﺎر ﻫﺎی رﻃﻮﺑﺖ و ﻓﺮارﻓﺖ ﻫﻮای ﮔﺮم ﺑﺴﻮی اﻳﻦ ﻣﻨﻄﻘﻪ ﻫﻤﺮﻓﺖ ﺳﺮازﻳﺮ ﺷﺪه و ﻓﺮارﻓﺖ‬ ‫ﻫﻮای ﺳﺮد و ﺧﺸﻚ ﺟﺎﻳﮕﺰﻳﻦ آن در در ﺑﺨﺶ ﻫﺎﻳﻲ از ﺟﻨﻮب و ﺟﻨﻮب ﺷﺮق ﻛﺸﻮر ﻣﻲ ﺷﻮد در ﻣﻮرد ﺑﻘﻴﻪ‬ ‫ﻓﺎزﻫﺎ ﻧﻴﺰ ﺣﺎﻟﺖ ﺑﻴﻨﺎﺑﻴﻨﻲ داﺷﺘﻪ اﺳﺖ و ﺑﻄﻮر ﻗﻄﻌﻲ ﻧﻤﻴﺘﻮان اﻇﻬﺎر ﻧﻈﺮ ﻛﺮد‬.
 

samann

کاربر ويژه
ﺷﺎﺧﺺ و ﻓﺎزﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ MJO ‫ ﻣﻌﻤﻮﻻ ﺑﺮای ردﻳﺎﺑﻲ‪MJO ‬ و اﻳﻨﻜﻪ در ﻛﺪاﻣﻴﻚ از ﻣﺮاﺣﻞ ﺗﺸﻜﻴﻞ ، ﺗﻘﻮﻳﺖ و ﻳﺎ ﺗﻀﻌﻴﻒ اﺳﺖ ﺷﺎﺧﺺ ﻫﺎ‬ی ﻣﺨﺘﻠﻔﻲ ﺑﻪ ﻛﺎر ﻣﻴﺒﺮﻧﺪ. ﺑﺎرﻟﻮ و ﻫﻤﻜﺎران دوره ﻋﻤﺮ ‪MJO‬ را ﺑﻪ دو ﻓﺎز ﻣﺜﺒﺖ و ﻣﻨﻔﻲ ﺗﻘﺴﻴﻢ ﻛﺮدﻧﺪ ﺑﺮ اﻳﻦ‬ ‫اﺳﺎس اﮔﺮ ﭘﺪﻳﺪه ﻫﻤﺮﻓﺖ در ﻣﻨﺎﻃﻖ ﺣﺎره ای ﺑﻪ ﻃﻮر ﻣﺘﻮﺳﻂ در ﻣﺤﺪوده ‪ ۸۰E – ۱۰۰E‬درﺟﻪ و ‪۱۵S – ۱۰N‬‬ ‫درﺟﻪ، ﻗﻮﻳﺘﺮ از ﻫﻤﺮﻓﺖ در ﺑﻘﻴﻪ ﻣﻨﺎﻃﻖ ﺑﺎﺷﺪ ‪MJO‬ در ﻓﺎز ﻣﺜﺒﺖ و در ﻏﻴﺮ اﻳﻦ ﺻﻮرت در ﻓﺎز ﻣﻨﻔﻲ ﻗﺮار‬ ‫دارد .ﺷﺎﺧﺺ دﻳﮕﺮی ﻧﻴﺰ ﺑﺮای ردﻳﺎﺑﻲ ﻣﻮﻗﻌﻴﺖ زﻣﺎﻧﻲ و ﻣﻜﺎﻧﻲ‪MJO‬ ﺑﻪ ﻛﺎر ﻣﻴﺮود اﻳﻦ ﺷﺎﺧﺺ ‪RMMI‬‬ ‫ﻧﺎﻣﻴﺪه ﻣﻴﺸﻮد و ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﻣﻴﺎﻧﮕﻴﻦ روزاﻧﻪ ‪OLR‬ و ﻣﻮﻟﻔﻪ ﻣﺪاری ﺑﺎد در ﺗﺮاز ﻫﺎی ‪ ۸۰۰hpa‬و ‪) ۲۰۰hpa‬ﺑﻪ‬ ‫ﺗﺮﺗﻴﺐ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻛﻒ و ﻗﻠﻪ ورد ﺳﭙﻬﺮ) ﻣﺤﺎﺳﺒﻪ ﻣﻴ ﺸﻮد. ﻃﺒﻖ اﻳﻦ ﺷﺎﺧﺺ دوره ﻋﻤﺮ ‪ MJO‬ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ‬ ‫ﻣﻮﻗﻌﻴﺖ ﺟﻐﺮاﻓﻴﺎﻳﻲ ﻫﺴﺘﻪ ﻓﻌﺎل ﻫﻤﺮﻓﺖ آن ﺑﻪ ﻫﺸﺖ ﻓﺎز ﺗﻘﺴﺴﻴﻢ ﻣﻴ ﺸﻮد ﺑﻄﻮرﻳﻜﻪ ﻣﺪت ﻋﻤﺮ ﻫﺮ ﻓﺎز ۴ اﻟﻲ‬ ‫۱۰ روز اﺳﺖ اﻳﻦ ﻓﺎز ﻫﺎ ﻣﻄﺎﺑﻖ ﺷﻜﻞ زﻳﺮ ﻋﺒﺎرﺗﻨﺪ از :‬ ‫ ﻓﺎز ۱: ﺑﺮروی ﺑﺨﺶ ﻫﺎﻳﻲ از ﻗﺎره اﻓﺮﻳﻘﺎ و ﻏﺮب اﻗﻴﺎﻧﻮس ﻫﻨﺪ.‬ ‫ ﻓﺎز ۲ و ۳: ﺑﺮروی اﻗﻴﺎﻧﻮس ﻫﻨﺪ.‬ ‫ ﻓﺎز ۴ و ۵: ﺑﺮ روی اﻧﺪوﻧﺰی و ﻗﺎره درﻳﺎﻳﻲ.‬ ‫ﻓﺎز ۶ و ۷: ﺑﺮ روی ﻧﻴﻤﻪ ﻏﺮﺑﻲ اﻗﻴﺎﻧﻮس آرام.
 

samann

کاربر ويژه
استرالیا سریع تر ازسایر مناطق دنیا گرم می شود

تازه ترین تحقیقات صورت گرفته در زمینه اوضاع جوی زمین گویای آن است که استرالیا سریع تر از هر کشور دیگری در جهان در حال گرم شدن است. به گزارش خبرگزاری مهر، در گزارشی که به تازگی توسط سازمان تحقیقات صنعتی و علمی و کمیته هواشناسی استرالیا منتشر شده هشدار داده شده است که بر اساس یک سری محاسبات دقیق، این کشور سریع تر از هر کشور دیگری در جهان در حال گرم تر شدن است. بر این اساس، استرالیا تا سال ۲۰۹۰ و در صورتیکه فرآیند راه یافتن گازهای گلخانه ای به جو زمین به همین روند ادامه داشته باشد، ۵.۱ درجه سلسیوس گرم تر خواهد شد. این درحالی است که آژانس حفاظت از محیط زیست می گوید تا سال ۲۱۰۰ میانگین جهانی افزایش دما ۱.۱ تا ۶.۴ درجه سلسیوس خواهد بود که بدین ترتیب باید استرالیا را در قسمت انتهایی این طیف قرار داد. از سوی دیگر اگر این روند به همین ترتیب تداوم داشته باشد، استرالیا در هماهنگی با برنامه های سازمان ملل مبنی بر جلوگیری از افزایش بیش از حد دمای زمین (کمتر از ۲ درجه) ناکام خواهد بود. محققان برای تهیه این گزارش نگران کننده از نتایج و محاسبات دقیق ۴۰ مدل جهانی استفاده کرده اند. آنها به این نتیجه رسیده اند که زمین در سالهای پیش رو گرم تر خواهد شد و در خلال این دوره ها شاهد دوره های کوتاه سرمایش خواهیم بود. به گفته آنها این روند نگران کننده با بالاآمدن سطح آب دریاها، بارش های شدید و بی سابقه و در عین حال آب و هوای بسیار گرم و سوزان در برخی نقاط زمین همراه خواهد بود. محاسبات فعلی نشان می دهد دمای کلی استرالیا از سال ۱۹۱۰ حدود ۰.۹ درجه افزایش یافته است که این مسئله با تغییراتی در الگوی بارش های منطقه ای همراه بوده و در عین حال این کشور را مستعد آتش سوزی های گسترده کرده است.

 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا