• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

تجزیه و تحلیل وضعیت جوی در سال زراعی 93-94 /فصل دوم( دي- بهمن-اسفند)

وضعیت
موضوع بسته شده است.

samann

کاربر ويژه
فرابار سیبری:در دورۀسرد سال سرزمین پهناور سیبری به علت صافی آسمان و دوری از منبع آبی انرژی زیادی از طریق تابش موج بلند از دست می دهد.در نتیجه هوای مجاور زمین به تدریج سرد شده و مرکز پرفشار می گردد. در زمان گسترش فرابار به داخل ایران دمای اکثر ایستگاه ها کاهش می یابد،وخشکی هوا ویژگی اصلی آن است.امااثر این فرابار در سواحل خزر به گونه ای دیگر است.
در فصل پاییز هنوز هوا به حدکافی سرد و آب دریا هنوز گرمی تابستان را دارد،بنابراین هوای سرد و خشک سیبری پس از عبوراز روی دریای خزر ناپایدار شده و در سواحل ایران بارندگی ایجاد می کند.شدت این بارندگی ها به علت طولانی بودن مسیر هوای سرد از روی دریا در منطقه انزلی بیشتر از مناطق دیگر است(علیجانی،1374).
رابطۀ بارش درسواحل خزر با اثر فرابار سیبری درهمه جای ساحل یکسان نیست اثرفرابار سیبری بر بارش های پاییزی سواحل جنوبی خزر بدین گونه است که 45در صد مکانیزم بارش ناحیه وابسته به فرابار سیبری است،و اثر این وابستگی در انزلی با فاصله از مرکز فرابار سیبری معکوس و ضعیف(318/0-)ودر گرگان رابطۀبارش با فاصله از مرکز فرابار سیبری مستقیم و معادل35/0است،که در نهایت با عقب نشینی فرابار به طرف شرق از مقدار بارندگی ها کاسته می شود(قشقایی،1375).هرچند فرابارسیبری عموماً کاهندۀ بارش های ایران است ولی در مقیاس گسترده عمل آن روی سرزمین ایران بویژه طی زمستان می تواند تقویت کنندۀ هماهنگی بارش ها و بر هم زنندۀ نظم آنها باشد.
علاوه بر این؛فرابار سیبری در تشکیل و حرکت چرخندهای ایران و خاورمیانه هم اثر دارد.در اوج گسترش خود هوای سرد را به دریای مدیترانه می ریزد و سبب تشکیل جبهه و نهایتاً چرخندهای مدیترانه ای می گردد و موقعی که عقب نشینی می کند راه را برای عبور چرخندها از ایران باز می کند.در بعضی موارد هم به صورت مانع درمقابل هوای مرطوب مدیترانه ای عمل می کند.در چنین موردی هوای معتدل مدیترانه از روی هوای سرد سیبری صعود کرده و پس از رسیدن به مرحله اشباع وتراکم ایجاد بارندگی می کند(علیجانی،1374).
بنابراین با توجه به مطالب فوق فرابار سیبری روی افزایش و کاهش میزان هماهنگی داده های بارش مناطق مختلف ایران مؤثر است؛مثلاً در فصل پاییز بر اثر وزش این فرابار بر روی دریای خزر ضمن افزایش بارش در سواحل جنوبی خزر،به این علت میزان هماهنگی داده های بارش با بیشینه انزلی افزایش می یابد.
لامصب مثه شمشیر دو لبه میمونه این پرفشار سیبری
 

Amir-Hossein

کاربر ويژه
سلام دوستان عزیز
صبحتون بخیر
از ساعاتی پیش بارش بسیار زیبا و آرام برف شرو شده و زمین کاملا خیسه...
دونه های برف نسبتا درشت هستند.

Sent from my WT19i using Tapatalk
 

سیبری

کاربر ويژه
image00005.jpg
 

heaven1

مدیر بخش هواشناسی
وضع هوای سرخس

هوای حاضر ساعت: ۰۹:۴۶


D_31_XL.png
۳° c
بارش باران

جهت باد: جنوبی​
arrow1.gif
هوای حاضر | جمعه ۰۸ اسفند

سرعت باد: ۳ متر بر ثانیه, ۱۰ کیلومتر بر ساعت

نم نسبی: % ۹۳

دید افقی: ۶۰۰۰متر

بارندگی 24 ساعت گذشته: ۴.۹ میلیمتر

بیشینه دما در 24 ساعت گذشته: ۱۰° c

کمینه دما در 24 ساعت گذشته: ۳° c
update.png
آخرین بروز رسانی: ۱۳۹۳/۱۲/۰۸ ۰۹:۳۰








 

آرش-مشهد

کاربر ويژه
فرودگاه مشهد مثل اینکه بارش خوبی رو الان داره با دید افقی ۳۰۰۰ متر برف متوسط (snow) گزارش کرده! اینجا که هوا نیمه ابری هست
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
The first study, published on Feb. 26 in the journal Science, looked into likely causes. “It appears as though internal variability has offset warming over the last 15 or so years,” Byron A. Steinman, lead author of the paper and assistant professor at the University of Minnesota Duluth, told Quartz.

That internal variability is found in the natural cycles of temperature change that occur over years or even decades in the oceans, like El Niño and La Niña. There are others, like the “Atlantic multidecadal oscillation” and the “Pacific decadal oscillation,” which Steinman said are leading culprits for the warming slowdown.
 

Amir Mohsen

متخصص بخش هواشناسی
سامانه های شمالی رو هم دیدیم!!!!
شمال نمیبارن بعد میرن جنوب تو کرمان و اونطرفا میترکونن!!!!
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا