• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

تجزیه و تحلیل وضعیت جوی در سال زراعی 93-94 /فصل سوم( فروردین- اردیبهشت-خرداد)

وضعیت
موضوع بسته شده است.

samann

کاربر ويژه
نرم افزار شاخص های آب و هوایی (ClimateIndices) منتشر شد.
من این نرم افزار رو با Visual Basic 2010 ساختم. تو این نرم افزار 22 تا ازشاخص های آب و هوایی(AO,NAO,PNA,…) و دما و بارش 35شهرکشوررو قرار دادم .کار اصلی این نرم افزار اینه که ارتباط بین این شاخص ها و بارش و دمای شهر ها رونشون میده.
شاخص ها:
AO,NAO,PNA,SOI,NINO1+2,NINO3,NINO3.4,NINO4,ONI,BEST,PMM,MEI,PDO,AMO,WP,TNA,TSA,W​HWP,AMM,QBO,TPI,EA/WR
شهرها:
اراک - اردبیل - ارومیه - اصفهان - اهواز- ایلام- بجنورد- بندرعباس - بوشهر-بیرجند- تبریز- تربت حیدریه- تهران- چابهار- خرم آباد - رشت-زاهدان - زنجان- ساری-سمنان- سنندج - شهرکرد- شیراز- قزوین - قم – قوچان- کرج - کرمان - کرمانشاه گرگان-گناباد- مشهد - همدان- یاسوج- یزد
تصویری از محیط نرم افزار:

mainp.jpg


همون طور که در تصویر بالا دیده میشه ابتدا باید ایستگاه مورد نظر وماه مورد نظر رو انتخاب کنیم که اینجا به طور پیشفرض ایستگاه تهران و ماه ژانویه انتخاب شده.
در سمت راست قسمت وضعیت کلی ایستگاه میانگین بارش و دمای تهران در ماه ژانویه نمایش داده میشه علاوه بر اون آمار پربارش ترین و کم بارش ترین و سرد ترین و گرم ترین ماه ژانویه در تهران هم نمایش داده میشه.
در قسمت انتخاب محدوده می تونیم با انتخاب محدوده بارش ، دما یا شاخص مورد نظر و یا سالهای مورد نظر وضعیت شاخص ها رو مطابق محدوده موردنظر خودمون مشاهده کنیم مثلا می خواهیم بدونیم وضعیت شاخص ها در ژانویه هایی که بارش تهران بین 70 تا 116.7 میلی متر بوده چطور بوده.
برای این کار اعداد بالا رو در قسمت مجموع بارش ماهانه وارد می کنیم ودر قسمت "محاسبه بر مبنای" گزینه "مجموع بارش" رو انتخاب می کنیم و بعد روی "محاسبه وضعیت شاخص ها" کلیک می کنیم. و جدول بارش ودمای تهران نمایش داده میشه و نشون میده در ژانویه 1965 ،1969، 1979 و 2006 بارش تهران بالای 70 میلیمتر بوده که شاخص های AO NAO PNA عمدتا منفی بوده اند.
می تونیم وضعیت بارش و دمای یک شهر رو بر اساس وضعیت یک شاخص خاص هم محاسبه کنیم مثلا درقسمت شاخص موردنظر شاخص AO رو انتخاب می کنیم و محدوده شاخص رو بین -2 و -2،5 قرار می دیم ودر قسمت "محاسبه بر مبنای" گزینه "شاخص موردنظر" رو انتخاب می کنیم و بعد روی "محاسبه وضعیت شاخص ها" کلیک می کنیم مطابق شکل زیر:

maini.jpg


همون طور که در تصویر دیده میشه ژانویه هایی که شاخص AO بین -2 و -2،5 بوده اکثرا بارش تهران بالای نرمال بوده.با کلیک روی "تبدیل به اکسل" می تونید خروجی برنامه رو به فایل اکسل هم تبدیل کنید و بعد ذخیره کنید:

excel3.jpg



با کلیک روی توضیحات هم منابعی که اطلاعات بارش و دمای شهرها رو گرفتم نمایش داده میشه:

help3.jpg


اطلاعات شاخص ها اکثرا از سایت NOAA هست که معتبره اما اطلاعات بارش و دمای شهرها از سایت هواشناسی کشور گرفته شده که آمار بعضی ایستگاهها ناقص هست تو برنامه ای که دانلود میکنید یه فایل اکسل با نام Data.xlsx هست که اطلاعاتی رو که از این سایت ها گرفتم رو داخل اون قرار دادم و به عنوان پایگاه داده برنامه اصلی عمل میکنه. داخل این فایل من جاهایی رو که اطلاعاتش ناقص بوده رو با -999 مشخص کردم. در صورت نیاز می تونید اطلاعات داخل این فایل رو هم تغییر بدید.

نکته ها:

برای استفاده از این نرم افزار باید نرم افزار اکسل 2007 یا بالاتر رونصب کنید.
Microsoft Office Excel 2007 or later
برای استفاده تو ویندوز 7 و 8 نیاز به نصب نرم افزار دیگه ای نیست. ولی اگه بخواین توویندوز XP هم
استفاده کنید باید علاوه بر اکسل نرم افزار Microsoft.NET Framework 2 رو هم نصب کنید.
لینک دانلود Microsoft.NET Framework2:
http://download.microsoft.com/download/c...P2_x86.exe
خود نرم افزار نیاز به نصب نداره و فقط کافیه فایل دانلودی رو از حالت فشرده خارج کنید و روی ClimateIndices.exe کلیک کنید تا برنامه اجرا بشه.
لینک دانلود برنامه شاخص های آب و هوایی:
Download ClimateIndices.zip

بسیار هم عالی.
جای تقدیر و تشکر داره واقعا.
انالیز ایستگاه مشهدو هم اگه بذارین ممنون میشم.
 

abscom

New member
بسیار هم عالی.
جای تقدیر و تشکر داره واقعا.
انالیز ایستگاه مشهدو هم اگه بذارین ممنون میشم.
این هم آمار ژانویه هایی که مشهد بالای 70 میل بارش داشته ولی بهتره که خودتون نرم افزارو دانلود کنین و از امکاناتش استفاده کنید.

e62r_mashhadjan.jpg
 

tima ir

کاربر ويژه
سلام و عصر بخیر
بیشتر مناطق مشهد همکنون هوای ابری و در بعضی نقاط هم شاهد رگبار باران هستیم . همرفت خوبی هم روی بینالود تشکیل شده .



[





 

mrdn

New member
اين چند روز عجيب شده.همرفت هاي عالي شكل ميگيره ولي تا به مشهد ميرسه از بين ميره فكر كنم علتش كمبود رطوبت و ارتفاع كم مشهده
 

samann

کاربر ويژه
همونطور که قبلا خدمتتون عرض کردم این رگبارهای ره آورد ارسال رطوبت از سوی دریای سیاه و دریای خزره . . این دو پهنه ابی چند وقتی است فعال شده و هر از جند گاهی امواجی رو به سمت منطقه ما گسیل میکنه که خوب با رطوبت حنوبی همراه نیست
بارش باران امروز در خیلی از مناطق شهر بالای 3 میل بوده .
الحق و الانصاف هوا فوق العاده است بهشتی شده مشهد
محشره...............
 

samann

کاربر ويژه
صبح بسيار سردي در اين موقع از سال رو در مشهد شاهد بوديم
متاسفانه شاخص نوسان قطبي از امروز رو به نزول حركت ميكنه و ره آوردش افزايش دما نسبت به نرمال در اواخر هفته و اوايل هفته اتي خواهد بود
دماي هواي مشهد در ابتداي هفته به 37 خواهد رسيد
ا
 

samann

کاربر ويژه
این مستند به تلاشهای یک عکاس برای نشان دادن فاجعه تغییرات آب و هوایی می پردازد. تغییراتی که حاصل فعالیت های انسان است و منجر به از بین رفتن سریع یخچال های طبیعی کره زمین شده و می شود.
462959_533.jpg
عصرایران - داستان تلخ نابودی یخچال ها در اثر تغییرات آب و هوایی را می توانید در یک مستند تکان دهنده امروز در شبکه مستند ببینید.

«در تعقیب یخ » محصول 2012 تازه ترین مستند، جف اورلُفسکی، مستندساز آمریکایی ست که در دل سرد‌ترین مناطق جهان ساخته شده است. در این مستند، اورلُفسکی، جیمز بیلاگ عکاس بنام آمریکایی را در دنبال می‌کند و از خلل این سفر، داستان تلخ نابودی یخچال‌ها را روایت می‌کند. این مستند به تلاشهای یک عکاس برای نشان دادن فاجعه تغییرات آب و هوایی می پردازد. تغییراتی که حاصل فعالیت های انسان است و منجر به از بین رفتن سریع یخچال های طبیعی کره زمین شده و می شود.

جیمز بالوگ از چندین سال قبل پروژه ای را آغاز کرد تا نشان دهد این تغییرات در یخ های کره های زمین، بسیار سریع تر از آنچه که گمان می کنیم، در حال رخ دادن است. تعداد زیادی دوربین را در مناطق شمالی، از ایسلند تا گرینلند و آلاسکا مستقر کرد تا به صورت مرتب عکسهایی را از مناظر خاص یخچال های شمالی تهیه کنند.

هر چند در فیلم نشان می دهد که مشکلات زیادی در عمل رخ داد و بارها کار به مشکل برخورد کرد اما در نهایت نتیجه کار، بسیار هراس انگیز بود. کاهشی که در یخ های شمالی در یک سال ایجاد شده بود، براستی توجه بسیاری از دانشمندان و سیاستمداران مسوول را به خود جلب کرد. یخچال های بزرگی که حدود 100 سال عمر داشتند در کمتر از 10 سال از بین رفته بودند.

این مستند خود توجه بسیاری را به این پروژه جلب کرد و نقدهای مثبت فراوانی را دریافت کرد. فیلم در تعقیب یخ Chasing Ice هم برای علاقمندان عکاسی و هم برای علاقمندان طبیعت و محیط زیست دیدنی است. فیلم حاوی صحنه های غریبی از تلاش جیمز برای به ثمر رساندن این پروژه است.

موسیقی پایانی فیلم با نام Before my Time که توسط اسکارلت یوهانسون و جاشوا بل، اجرا شده است، کاندید جایزه بهترین موسیقی فیلم در جوایز اسکار شد.جیمز بیلاگ سال ها به عنوان عکاس مستقل با ماهنامه نشیونال جئوگرافیک همکاری و از طبیعت و تحولات زیست محیطی عکاسی کرده است.

« در تعقیب یخ » به لطف کار این دو نفر جایزه بهترین فیلم مستند جشنواره فیلم ساندنس را بدست آورد. این مستند تا به حال جوایز متعددی را از مراسم های مختلف دریافت کرده و یکی از بهترین مستندها درباره منابع طبیعی است و پس از پخش با حضور مسعود امینی نقد و بررسی می شود. این فیلم سه شنبه 5 خرداد ماه ، ساعت 16 در قالب « آنسو » از شبکه مستند پخش می شود.
 

samann

کاربر ويژه
همچنین ژانویه تا آوریل امسال گرمترین ژانویه تا آوریل ثبت شده بوده است بطوریکه درجه حرارت دمای جهان امسال در این ماه ها 0.68 درجه بالاتر از متوسط درجه حرارت بود.
کارشناسان سازمان جهانی هواشناسی اعلام کردند: جهان امسال (2015)گرمترین سال خود را به ثبت می رساند.

به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی این سازمان ، کارشناسان هواشناسی نگرانند که گرم شدن جهان باعث افزایش درجه حرارت جهان شود.

بر اساس شماری از درجه حرارت های ثبت شده در سال 2015، قطب جنوب دو روز از گرم ترین روزهای خود را در ماه مارس امسال به ثبت رسانده است.

همچنین ژانویه تا آوریل امسال گرمترین ژانویه تا آوریل ثبت شده بوده است بطوریکه درجه حرارت دمای جهان امسال در این ماه ها 0.68 درجه بالاتر از متوسط درجه حرارت بود.

تا کنون 9 کشور رکورد بیشترین درجه حرارت را در سال 2015 تجربه کرده اند و انتظار می رود که پدیده ال نینو باعث افزایش هر چه بیشتر دمای جهان شود.

دانشمندان تغییر وضعیت آب و هوا اکنون نگرانند که این موضوع می تواند نشانه پایان به اصلاح 18 سال مکث در گرم شدن کره زمین باشد. در این 18 سال درجه حرارت دمای جهان نسبتا یکنواخت بود.

اما 12 ماه گذشته گرمترین ماه های ثبت شده بوده اند و گمان زده می شود که درجه حرارت دوباره افزایش یابد.
 

samann

کاربر ويژه
به به عجب هوایی
گویا تابستون النینویی شروع شده و پالس مثبتی هم دیده نمیشه
دوستان دیگه تحمل کنین ،
توصیه من هم اینه که کولراتونو خوب سرویس کنین چون بی زبونا فصل سختی رو در پیش دارن
 
وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا