برخی هنگام افطار به یکباره انواع مواد غذایی از آش گرفته تا انواع نوشیدنی و غذاها را به معده خالی خود تحمیل میکنند. این کار علاوه بر فشار بر دستگاه گوارش، سردرد، سرگیجه و تهوع ایجاد میکند.
سید هدایت حسینی، معاون پژوهشی انستیتو تحقیقات تغذیه وزارت بهداشت در گفتوگو با فارس، اظهار داشت: در وعده افطار دستگاه گوارش بعد از چند ساعت طولانی که در حال استراحت بوده، دوباره باید فعال شود. در نتیجه افطاری باید به گونهای باشد که به دستگاه گوارش فشاری نیاید.
این متخصص تغذیه، چای شیرین کمرنگ که ترجیحاً با عسل شیرین شده باشد و در عین حال خیلی هم داغ نباشد را مناسبتترین نوشیدنی برای باز کردن افطار دانست و افزود: بهتر است 10 دقیقه قبل از افطار چای را ریخته تا هنگام خوردن کمی خنک شده باشد. البته یک لیوان شیر نسبتاً گرم هم برای باز کردن افطار و پذیرش دستگاه گوارش برای غذا بسیار مناسب است.